Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, ברשותי B4 SPEC-B לאחרונה החלה לי בעיה כאשר נורת כרית האוויר AIRBAG דולקת מידי פעם ובאופן לא סדיר ונשארת דולקת קבוע, ניסיתי לראות אם הבעיה נעלמת לאחר כיבוי מלא של הרכב ואכן כן ,כך שתאור הבעיה הינו נורת כרית אוויר דולקת באופן לא סדיר.

הייתי אתמול במרכזי ע"מ שיתחברו לדיאגנוסטיקה ויראו מה הבעיה,ואכן קוד התקלה 71,11 FRONT DRIVERS AIRBAG וזהו.

נכון לעכשיו אין להם קביעה ברורה האם זהו סליל כרית האוויר או אחד החיישנים או תקלה אחרת הקשורה.ראוי לציין שלפני כחודש וחצי הייתי שם ע"מ שיחליפו לי את חיישן זווית ההגה שהיה תקול, יש מצב שבמהלך הפירוק אחד החיישנים נדפק או הסליל עצמו?

אשמח לעזרה ממישהו שמבין! מאחר וחיישן מחירו עדיין סביר אבל החלפת כל המנגנון יכול להגיע למספר אלפים.

תודה

fly low drive fast

zx volcane- c4 vts-B4 spec b -Leon fr-Bmw e46 330i-Mustang gt 4.6

פורסם

בתקלה חשמלית לא ניתן תמיד לאמוד ולקבוע חד משמעי מהות התקלה, ולכן אנו מעדכנים את הלקוחות כי לאחר החלפת חלק מסוים תתגלה תקלה נוספת שתדרוש החלפת חלקים נוספים.

רק לאחר ביצוע ההחלפה ובדיקת הרכב בנסיעה ניתן יהיה לבחון האם יש צורך בהמשך טיפול.

אייל מסובארו

פורסם
בתקלה חשמלית לא ניתן תמיד לאמוד ולקבוע חד משמעי מהות התקלה, ולכן אנו מעדכנים את הלקוחות כי לאחר החלפת חלק מסוים תתגלה תקלה נוספת שתדרוש החלפת חלקים נוספים.

רק לאחר ביצוע ההחלפה ובדיקת הרכב בנסיעה ניתן יהיה לבחון האם יש צורך בהמשך טיפול.

אייל מסובארו

אייל תודה על התגובה אבל מה שאתה אומר זה קודם כל תשלם 3000 ש"ח ואחכ נראה עם זאת הבעיה? לא בבית סיפרי חבר, מה גם שלפני כחודש+החלפתי במרכזי חיישן זווית היגוי החלק שממתחבר להגה וייתכן והחלק הזה תקול. לדעתי במרכזי אין טעם לזבז את זמן וכסף של לקוח שמבחינתו המרכזי הינו התחנה האחרונה בכל הקשור לייבואן.

fly low drive fast

פורסם

אני יגלה לכם סוד אז הכן אפשר לגלות כל בעיה חשמל!

זה שדוחפים כבל ומקבלים ומקבלים קוד שבהעיה היא בכרית איור באיזור הנהג זה לא אומר שצריך להתחיל להחליף כרית אויר, חוטים, מושב, חגורות בטיחות וכו וכו וכו..

לכריות אויר יש מחשב בקרה משלהם בזמן שמדלקים את ההצתה הוא מקבל חשמל וישר מתחיל לבדוק את המעכרת. איך הוא עושה את זה? בעמצעות אותות וחשמל שהוא שולח דרך החוטים ומודד את ההתנגדות שהתקבלה. (כמובן שהמתח הוא קטן כי 12V מפעילה את הכרית)

כמו כן תמיד קיים מתח קטן במערכת כדי שהמחשב יבדוק שאין ניתוקים. אם יש תקבל נורה.

בעל מיקצע שמבין את המערכת אמור למצוא את החלק שאינו עובד בעזרת רב מדד ועוד מכשיר קטן.

לפי מה שאני חושב אכן הבעיה היא "בסליל" "קביץ" "שעון" שזהו Contact Clock Spring שלפעמיים עובד ולפעמיים לא (זהוא חלק העושה חלק מכני)

בדיקה שלו היא פשוט בזמן פירוק חוט כניסה ויציאה צריך למדוד שההתנגדות היא אפסית, כלומר עובר חשמל בצורה חופשית כמובן לסובב אותו כדי לראות ששום דבר לא משתנה.

*כמובן צריך גם לדעת איך לעבוד אם מערכת כדי לא לגרום נזק, שגיאה או פתיחת כרית אויר בהפתעה.

סתם דבר שאולי יעניין אותכם ברוסיה יש קומבינטורים שמתקינים נגד (יוצר התנגדות כמו של מערכת תקינה) בין חיבורי מערכת של כריות אויר ואז המחשב חושב שהמערכת תקינה והנורה נכבת כמובן שלפי דעתי זה ממש מסוכן מכיון שמדובר על מערכת בטיחות.

סתם ליינק שתידעו על מה מדובר: http://www.ebay.com.au/itm/BMW-Compatible-Airbag-Simulator-Resistor-Disconnect-Kit-DIAGNOSTIC-TOOL-/321487461920?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item4ada255e20

לסיכום אני אישית ממש מתעצבן שממליצים להתחיל להחליף חלק אחרי חלק עד ימצאו את החלק שאינו עובד... אם קצת ידע בראש, ציוד מתאים, אין שום בעיה למצוא את התקלה!

שיהיה בהצלחה ותימצא בעל מקצוע שבאמת מבין בעניין.

פורסם

מסכים חלקית עם אייל מסוברו שלא תמיד מוצאים תקלות חשמליות אקראיות אך סליל כרית זה משהו שכן אפשר לבדוק כאשר מפרקים את החלק מחוץ לרכב ובודקים רציפות במצבי סיבוב שונים מקצה לקצה

אני גם חושב שיש קשר בין התיקון שעשו בחיישן זוית הגה לזה שהתחילה התקלה של הכרית אויר ואולי סתם הקונקטור של הכרית לא הוכנס עד הסוף ואז יש תקלות של נתק וגם קצר

מעניין לדעת איזה בדיקות עשו מעבר לחיבור סורק קריאת תקלות וקביעת דיאגנוזה

פורסם

מצופה ממוסך מרכזי להיות סופר מקצוען. על כן, ככל שמדובר במוסך בכלל ובמוסך מרכזי בפרט, אין מצב לחייב לקוח על החלפת חלק שלא פתר את הבעיה. על המוסך לספוג את התוצאה של אבחון שאינו מדוייק.

גם אם אין לכאורה דרך אחרת לבדוק את פתרון הבעיה אלא בהחלפת חלק מסוים שמתברר שהחלפתו היתה מיותרת / אבחון לקוי, יש לפרק מהרכב את החלק החדש שאך זה עתה הותקן ברכב [שהרי ממילא החלק לא פותר את הבעיה] ולהחזיר את החלק הישן, זה שהיה ברכב טרם נסיון התיקון בהחלפתו בחזרה אל הרכב.

ברור שהחלק החדש שהמוסך בחר לנסות לתקן את התקלה עמו, יחזור לרשות המוסך ולא ישאר ברכב.

עלויות בגין חלק שלא פתר את הבעיה וחזר למחסן כחלק שאינו חדש יש שיפלו על המוסך בלבד ובטח שלא על בעל רכב שמגיע מבחינתו לטופ של הטופ שבמוסכים [כך הוא מצפה לפחות ממוסך מורשה יבואן כל שכן מרכזי], זה שבראש הרשימה בספר הרכב שברשותו.

יודגש: זמן אבחון זה זמן שיש לחייב בגינו ועל בעל הרכב לשלם בעבורו מתחילת זמן האבחון עד הסיום המוצלח [גם כאן יש להחריג תופעות של זמן אבחון ארוך מידי כתוצאה ישירה של למשל דיאגנוזיסט שאינו מוכח במקצועיותו ונסיונו הברור בהכרת בעיות ופתרונן בסוג הרכב המטופל].

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני כמו תמיד כל מילה בסלע. וזהו רבותיי הדרך שבה צריך לעבוד בה. מחר אני נכנס שוב למרכזי.מבטיח לעדכן בנושא.תודה למגיבים

fly low drive fast

פורסם

טוב הבטחתי לעדכן אתכם אז ככה:

באותו יום לאחר שחזרתי מהמוסך בנוסף לנורה שדלקה גם ה CANBUS הפסיק לעבוד משמה כל השליטה מההגה על התחנות והווליום שבק חיים .

הגעתי היום למרכזי הפעם כבר הגיע הבחור שאחראי על כל נושא הדיאגנוסטיקה ואמר באופן נחרץ שזה סליל כרית האוויר ,לאחר שעברנו ביחד וניתחנו את התקלה שוכנעתי והזמנו את החלק. התקלה סודרה העבודה בוצעה בצורה מקצועית כולל איפוס וכיול מחדש של חיישן זווית ההיגוי(חשוב מאוד !) .וזהו קיבלתי גם הנחה יפה במחיר. זהו יצאתי מרוצה עם שירות טוב.מוסר ההשכל אם אפשר להגיד לבדוק טוב טוב מהי התקלה בדיוק.

כמו כן יישר כוח למרכזי על הטיפול והשירות

fly low drive fast

פורסם

1700. כולל עבודה. מה שמצחיק זה שהחלק הזה באיביי ללא משלוח ומכס מגיע ל 1300₪ .

fly low drive fast

פורסם

שמח לשמוע שהם עשו את העבודה שלהם כמו שצריך ונימצא

בעל מקצוע מבין

בעניין!

אכן שירות סובארו הם לא זולים וזה המחיר שהם לוקחים בארץ.

בקשר לאיביי, אחד שמתעסק אם זה המחיר הוא רבע ממה שרשתה..

פורסם

כן ייתכן וניתן למצוא זול יותר. אבל כל מי שהחליף פעם. יודע שגם צריך לבצע כיול מחדש של חיישן זווית היגוי עם obd עמ לא ליצור בעיה. בסוף יש גם אחריות. ובכל מה שקשור לבטיחות כדאי לחשוב טוב לפני שעושים לבד.

fly low drive fast

• תוכן חדש...