Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב, מישהו יכול להסביר לי מה הטעם לשים מנוע עם 240 כ"ס ו35 קג"מ על רכב הנעה קדמית?

לפי מה שהבנתי, עם מעל 200 כ"ס על גלגלים שהם גם מונעים וגם שולטים על היגוי הרכב הופך להיות לקשה מאוד לשליטה, במיוחד בהאצות, כשהאף מתרומם והתחת יורד למטה, וגלגלים קדמיים מאבדים אחיזה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפי מה שהבנתי, עם מעל 200 כ"ס על גלגלים שהם גם מונעים וגם שולטים על היגוי הרכב הופך להיות לקשה מאוד לשליטה, במיוחד בהאצות, כשהאף מתרומם והתחת יורד למטה, וגלגלים קדמיים מאבדים אחיזה.

לרנו מגאן RS יש 265 כ"ס, לפוקוס ST יש 250 כ"ס, לאסטרה OPC (לא משווקת בארץ) קרוב ל-280 כ"ס. כולן הנאה קדמית וכולן מסתדרות עם כל הכוח הזה (מי יותר טוב ומי פחות טוב).

למה שהאף יתרומם?

בהאצה מרכז הכובד של המכונית שואף להישאר במקום - זאת אומרת עובר אחורה. עקב כך החלק האחורי של האוטו יורד והחלק הקדמי עולה. תופעה הפוכה קוראת בבלימה - החלק הקדמי יורד והאחורי מתרומם.

פורסם

נסיון על המונדאו 2013/14 200 כ"ס, שקיבלנו עם 7000 ק"מ:

אוטו שמרגיש מאד מגושם בתמרון עירוני, הגה הידרואלי אם אני לא טועה שמרגיש מאד כבד ביחס לאוקטביה

מחוץ לעיר כבר טוב יותר, אבל שוב, מרגיש כבד, האצות במהירויות נמוכות באמת גורמות לאיבוד שליטה ברכב,

מבחינת איכות חומרים שפה אף אחד לא דיבר, נורא נמוכה, פלסטיק מתפרק, וללא מסך מגע או כל דבר שקשור למולטימדיה

הנדסת אנוש לא משהו

אני לסיכום, לא אהבתי

בקרוב מקבל את הסופרב ואשווה

פורסם

בהאצה מרכז הכובד של המכונית שואף להישאר במקום - זאת אומרת עובר אחורה. עקב כך החלק האחורי של האוטו יורד והחלק הקדמי עולה. תופעה הפוכה קוראת בבלימה - החלק הקדמי יורד והאחורי מתרומם.

כן, אבל אני התכוונתי שמדובר ברכב לא קל, ולא עם טונות של כ"ס. סך הכל 240 כ"ס על טון וחצי, זה לא הרבה.

למגיב מעליי, הגה כבד זה מעולה. עדיף הגה קל כמו עפיפון שאין לך תחושת חיבור לכלום?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

המונדאו נותנת תמורה מעולה למחיר (גם כחדשה). מנוע חזק ואבזור מכובד מספקים חבילה מעולה.

לא הייתי מייחס יותר מדי חשיבות לעניין ההתנהגות וההיגוי היות וזה רכב שהוא יותר בקטגוריית ספינת שיוט ולא בקטגוריית רכב מתנהג. ואת זה הוא מבצע מעולה.

פורסם
כן, אבל אני התכוונתי שמדובר ברכב לא קל, ולא עם טונות של כ"ס. סך הכל 240 כ"ס על טון וחצי, זה לא הרבה.

למגיב מעליי, הגה כבד זה מעולה. עדיף הגה קל כמו עפיפון שאין לך תחושת חיבור לכלום?

אני נוסע כ80% עירוני ו20% בין עירוני, ככה שהגה כבד כ"כ זה קצת חסרון

פורסם
אגב, מישהו יכול להסביר לי מה הטעם לשים מנוע עם 240 כ"ס ו35 קג"מ על רכב הנעה קדמית?

היה נכון לפני 40 שנה.

פורסם (נערך)
נסיון על המונדאו 2013/14 200 כ"ס, שקיבלנו עם 7000 ק"מ:

אוטו שמרגיש מאד מגושם בתמרון עירוני, הגה הידרואלי אם אני לא טועה שמרגיש מאד כבד ביחס לאוקטביה

מחוץ לעיר כבר טוב יותר, אבל שוב, מרגיש כבד, האצות במהירויות נמוכות באמת גורמות לאיבוד שליטה ברכב,

מבחינת איכות חומרים שפה אף אחד לא דיבר, נורא נמוכה, פלסטיק מתפרק, וללא מסך מגע או כל דבר שקשור למולטימדיה

הנדסת אנוש לא משהו

אני לסיכום, לא אהבתי

בקרוב מקבל את הסופרב ואשווה

קיבלת אם כך רכב שדפקו בו עם פטיש על כל הדאשבורד, בחייך.

אין כמעט פלסטיק במונדאו נתחיל מזה, 90% מהדש בורד עשוי פלסטיק רך וגמיש מאוד כולל בדלתות, איזה פלסטיק כבר מתפרק? אני במקרה נוהג על אחת מ 2011 שלא תבייש מרצדס מבחינת רכות החומרים ברחבי כל הרכב, הכל רך פשוט אין פלסטיק קשיח.

מסך מגע לא מגיע בגרסאות הליסינג שאתה קיבלת, מכיוון שזהו רכב מאוד יקר גם בחו"ל, רכב מאובזר מלא עולה בחו"ל קרוב ל 38,000$ ככה שברור לך שזה טווח של 230,000 כאן בארץ כן? בכדי למכור אותה ב 161,000 ולעשות קצת רווח מקצצים המון דברים מהגרסאות בחו"ל, גם מהבסיס.

הרעיון הוא לקחת מונדאו טיטניום למקרה שפספסת ( כל הרכבים שהוא הזכיר אלו הן הגרסאות המפוארות, בחירה נבונה בעקבות צניחת מחירון למי שקנה אותן והפרש נמוך עד לא קיים בחלק מהגסאות לכן שווה לקנות מאובזרת), מדובר על שנתון 2011 בעיקר שכל הרכבים כמעט שנמכרו בשנתון 2011 עד אמצע 2011 היו בגרסאות טיטניום המאובזרות בהכל: סאן רוף מקורי, 8 רמקולים + סאב וופר מקורי בבגאז' במקום גלגל ספייר, יש מצב שלקראת סוף 2011 זה הוחלף. מערכת סוני משודרג הרבה יותר מגרסאת הליסינג, גאנטים 17 אינצ', תאורת לד מקורית מעל פני הערפל, סופיות ומערכת אגזוז מפוצלת בתחת, 240 כוחות סוס ו 35 קג"מ, מושבי עור בתפירה עם בד איכותי מאוד, ציפוי עור להגה,כפתור התנעת רכב בלי מפתח, בלוןטוס מקורי מובנה הכוללת מערכת רכב שליטה קולית וכו' וכו' וכו' אז בוא נכנס לפרופוציות כי מה שאתה מתאר רחוק ממה שהמונדאו באמת, ולא כי אני מחזיק אחת, אלה כי פשוט חיפשתי לא קצת כאלו בשנתון 2011 ואם זה מה שאתה מתאר ב 2013, קיבלת רכב שעבר על חמור עם פטיש, בחייך.

לגבי מסך מגע, אכן, זה קצת לוקה בחסר אבל רכב זה גם לא מגיע עם תאורת קסנון וכו' בדיוק כמו שמרצדס בסיסית ב 300,000 לא תגיע עם מסך מולטמדיה, נו אז מה? מי שחייב מסך מולטימדיה הולך על רכב אחר.

לידיעתך רק, בגרסאות הטיטניום ישנו מסך בין השעונים, כפי שצירפתי, וניתן להתקין מערכת מולטימדיה צד 3 ברכב ואז יש לך 2 מסכים, אחד 7 אינצ' והשני בין השעונים השולט על כל הרכב, נו, שהסופרב תתחרה בזה ;).

התמונות שאתה רואה, האחת מגיעה במונדאו טיטניום בארץ ( או לחלופין כמו אצלי בדיוק ), לא יודע לגבי שנתון 2013 מאובזר אבל שנתונים כמו 2012 ניתן לאבזר בתמונה השניה להתקין מסך מגע מקורי שכזה של פורד והינה לך זוג מסכים, מספיק "מפואר" ?

לגבי החלפת שמן הגיר, מדובר לע על 7+- ליטר אלה על 6.4 במדוייק וכולל מסנן פילטר שמן גיר, הטיפול במוסך המורשה עולה בערך כ 2,200 עד 2,400 כזכור לי. לא בדיוק סוף העולם למי שמחזיק רכב שעלה 186,000 כשהיה חדש.

מבחינת מרחב פנימי, המאזדה מאותו שנתון מציעה בסיס גלגלים של 270 לעומת 285 במונדאו, אין כאן תחרות כולל רכב רחב יותר במונדאו.

לגבי צריכת הדלק ששאלו מקודם, ובכן, מחוץ לעיר בהחלט ניתן להשיג בשיוט על 100 או לקבוע מגלת מהירות וכו' או קרוז קונטרול מה שנוח לכם, אפשרי להוציא צריכה של 1/13.5 ואפילו 1/14 בכיף בשיוט רגוע כמובן שבתוך העיר זה הרבה הרבה פחות תלוי בלחיצה. תצרוכת משולבת של היצרן היא 100/8.

mondeo 2.jpg

BlobServer.jpg

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

מי שראה את השרשור שלי, ראה שכבר גיבשתי החלטה שאני יורד מהרכב הזה. מכמה סיבות..

ואז הגיע Automatic1, וגרם לי לשקול את צעדיי שוב!!!

מה עשיתי לך??? :)

אני כבר מבולבל לגמרי..

פורסם

אני מצאתי פשוט רכב עם 13,500 ק"מ, חניה מקורה, שמורה להחריד, צבע דנדש מבריק מטאלי יפה, 5 דלתות גרסאת טיטניום ;) כך ש... אני מרוצה עד הגג.

שנתון אמצע 2011.

פורסם

היי תומר, בסופו של עניין אני הלכתי על 2300 מודל 2011, כיוון שרציתי להשאר בגזרת מחיר נמוכה.

לקחתי לי אחת עם 50,000 קמ, עלתה לכביש באוקטובר 11'.

אפורה כהה, ללא שריטה, היתה אצל מנכ"ל מבוגר של חברת אופנה...:-)

אותי זה מספק.

.מה גרם לך לרדת מהמונדאו?

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
שלום,

מתעניין ברכב משפחתי מרווח עם ביצועים טובים.

תקציב באזור 100K ש"ח, שנתון באזור 2011-2012 גמיש.

עדיפות לאחזקה נמוכה (כמובן שיחסית) וצריכת דלק סבירה:wink:.

כרגע עלו לי לראש הרכבים בכותרת אבל האמת שאין לי מושג איך הם.

אשמח לקבל חוות דעת גם על הרכבים האלה וגם על נוספים.

כרגע לא "נעול" על כלום (כולל צריכת הדלק) ופתוח להצעות.

תודה.

המונדאו חיה רעה, עם התנהגות כביש מצויינת

הפנים קצת מיושן לטעמי אבל מדובר מרכב משובח שתהנה ממנו

פורסם

בגדול ההחלטה לי עדיין לא סופית לגמרי, אבל תהיה החלטה לכאן או לכאן, במהלך החודש הקרוב לדעתי.

אני לא תקוע בלי רכב. אני עם רכב מצויין, שפשוט מיציתי אותו, והגעתי למסקנה שאני רוצה משהו טוב יותר, מפנק יותר, חזק יותר.

בכל מקרה, הסיבות הן לא סוד. כתבתי אותן.

אני לא רוצה למשוך את העניין הזה יותר מידי זמן. אני רוצה בתוך חודש גג, להחליף רכב.

אני כל הזמן עדיין בודק, אבל אני לא רואה שאני מוצא אחת שתספק אותי מכל הבחינות.

לרכב הזה אין שוק, ואני רואה כמה זמן מפורסמות אותן המודעות, של אותם האנשים. אבל המחירים שלהם לא ריאליים בעיניי.

מצד שני, יש את אלה שהמחיר כן נמוך מהמחירון באופן משמעותי, אבל אלו כבר בעלי ק"מ מכאן ועד השמיים...

ואני לא מוכן להתפשר ולקנות רכב עם ממוצע של יותר מ-40K ק"מ בשנה. פשוט לא. מעדיף לחכות.

אז החלטתי שאני מחכה עד שאמצע אחת שהיא לא פשרה.

ואז חשבתי- זה רכב יחסית חדש, ומי יודע איך תהיה האמינות שלו בגיל מאוחר יותר משנתיים-שלוש? מה יהיה לאחר 5 שנים?

ואם יש כל כך מעט מהרכב הזה בשוק- מה יהיה עם חלפים זמינים במקרה הצורך?

אני לא מצפה לשוק מוצף בחלקים כמו מאזדה 3 לצורך העניין, אבל עדיין..

דבר נוסף שחשבתי, מה יהיה ביום המכירה? כמו שכתבתי- אני שמח בחלקי, אבל אני עדיין לא מאלה שלא מביאים בחשבון ירידת ערך וכו'...

הרכב הזה מאוד לא מבוקש. ואם אקנה אותו קרוב למחירון, אני אפסיד עליו המון. עובדה שגם השמורים לא נחטפים בכלל..

אז לאור כל השיקולים, החלטתי שאני נותן עוד צ'אנס קטן, בודק את השוק כל יום, ואם אמצע אחת שמורה, ק"מ נמוך ומחיר הגיוני לשני הצדדים, אלך על זה.

אם לא אמצע בזמן הקרוב, אאלץ לשקול את הרכב הבא. וההרגשה שלי היא, שזה מה שיהיה...

מה שבטוח, תשמעו בקרוב :)

• תוכן חדש...