Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כ- 1000 ק"מ עם פיאט 500, 1.4 שנת 2010 - רשמים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי חברים

אני רוצה לשתף את הנסיון (החפירה) שלי על הרכב הנ"ל, לאחר כחודש נסועה וקצת יותר מ 1000 ק"מ מאז.

הכל התחיל דיי במפתיע, שכן לא תכננתי לרכוש רכב בחצי שנה / שנה הקרובה, אבל רצה הגורל ולאחר כ 4 וחצי שנים, הגרוטאה הקודמת (סופר לנסר, 97) החליטה על מצב חיסכון בש 2 צילינדרים , ודיי בזה כדי להשבית את הרכב ולהשאיר אותי כחודש מתנדנד בסבל הנקרא תחבורה ציבורית.

אז אחרי תקופה כיפית של ריחות הבצליסטים האנושיים הפורחים ב 6:30 בבוקר, וחיפושים אינסופיים לרכב חדש, סופסוף הגיעה הישועה.

מצאתי אותה, לא רחוק ממני - פיאט 500 אדומה יד שניה, מנוע 1.4 רובוטית, שנת 2010, עברה כ -66K ו- 2 טיפולים, והמצב החיצוני נראה טוב, עברה כמה תיקוני פחחות פה ושם (בכל זאת יד ראשונה בתל אביב).

קבעתי עם הבחור, לקחנו את הרכב לבדיקה בקומפיוטסט מזרח ראשלצ, הבדיקה העלתה שום דבר רציני מלבד רעשי שסתומים, כל השאר היה תקין וסתם כסת"ח רגיל - קניתי.

התענוג יצא כ 53500, הבחור שילם על הבדיקה וההעברת בעלות (לא ידעתי שאפשר רק מזומן), סחטיין עליו.

המון זמן הייתי נעול על הרכב, שעות על גבי שעות של חיפושים ביד 2, לאחר מכן התלבטתי על חדשה, מנוע 1.2, אבל לאחר חשיבה הבנתי שב 80K אני מפסיד גם הנאה וכסף, אז החלטתי על 1.4 יד שניה במצב מצויין.

ההורים פחות המליצו, לטעמו של אבא חובב הספינות, למצוא לי איזו שברולט מאליבו, או איזו מיצובישי ספורטבק או משפחתית, כנראה ההורים לחוצים חתונה וילדים ומנסים לרמוז בדרך זו או אחרת (היי אני רק בן 27), אבל הם דרומיים, ואני מהמרכז, והפקקים פה זה לא הפקקים שם, ופה הדלק משנה ובמיוחד הגודל, אבל יותר מזה שלאף אחד מהרכבים הנ"ל אין לא את המראה המיוחד של הרכב, ולא את הנוכחות למרות שהגודל קטן פי כמה, גם לא למתחרות (מלבד אופל אדם אבל המחיר אוי המחיר)

בתקופה שרציתי לרכוש את הרכב היה בדיוק הזמן שבו הדואר היה בשביתה (מתי הוא לא), ולאחר כשבוע וחצי של המתנה ניסינו אני ובעל הרכב את המזל, ונתנו לנו להעביר בעלות לרכב אפילו כשהייתה שביתה (אין לי מושג איך, אולי בגלל שאני יפה, אבל אמרתי תודה)

אז לאחר חפירה רבה:

הרכב מגיע עם המגנזיום המקוריים, דמויי מזלג אתם כבר מכירים, יפים מאוד לטעמי

הצבע האדום (צריך לעבור טיפול דיטיילינג דחוף) הכי נפוץ, ולבסוף ככה יצא למרות שרציתי שחורה.

הרכב ללא הסאנרוף / גג פנורמי - חלק ממני רצה, וחלק לא בגלל הכאב ראש במקרה של תקלה, המחיר של דגם ה Lounge והשמש שיושבת לפעמים על הראש ועוד איזה תירוץ כדי לעשות לעצמי נעים שלא לקחתי סאנרוף :p

יתרונות / חסרונות :

המראה

טוב, אין הרבה מה לומר על הרכב, חלק יאמרו "רכב של כוסיות", חלק יאמרו כמוני רכב מהמם, אני אישית מאוד, מאוד אוהב את העיצוב של הרכב, הפנים בכלל יפהפה, ובכלל הרכב עצמו במיוחד מהפרופיל נראה מושלם, אין יותר מדי כמוהו על הכביש, והמראה המלבלב של הבובה הקטנה הזו מסובב לא מעט ראשים. ביום הראשון שעצרתי בדימונה לביקור משפחתי עצר אותי בחור בתחקורים על הרכב, שאל אם אני מוכר (תן לי להנות ממנה בבקשה)

המנוע

במצב חיסכון המנוע עגלה, חלש אבל "עושה את העבודה" אפשר לומר, למצב חיסכון בדלק הכי יעיל והכי בנוי לעיר, ובתאכלס עושה את זה בסדר. הפתעה - לחיצה על הדוושה, דווקא מניבה ביצועים טובים, ההילוכים עדיין מועברים בצורה איטית יחסית אבל זריז מספיק, מזכיר את הקיה/אלטו על מצב החיסכון.

נ.ב אפשר לשייט בכיף גם על 100-110 קמ"ש במצב הזה אבל התגובה של המנוע איטית ובעליות יחסית קטנות עדיף להפעיל מצב ספורט, גם מבחינת צריכת הדלק עדיף ספורט בכבישים מהירים, אותה צריכה לגמרי.

מצב ה "SPORT"

כפתור ספורט חמוד מימין להגה, גורם לרכב להיות אחר לגמרי, ברגע לחיצה על הכפתור הרכב מגיב חזק הרבה יותר, ההגה מתקשח ומרגיש שגם המתלים, המנוע נשמע חד ובכלל נעים ואגרסיבי יותר (חסר קצת יותר עומק אבל לא ציפיתי למשהו יותר מזה עם האגזוז הסטנדרטי), המהירות מטפסת מאוד מהר יחסית לרכב כזה קטן, המראה המלבלב של נהגים אחרים כשאתה עוקף אותם (זה לא אני! זה הכפתור!) , וההבדל בין זה לבין המצב הרגיל הוא שמיים וארץ.

הרכב זריז ביותר במצב הזה, משפחתיות נשארות דיי הרחק מאחור בזינוק מהרמזור או לאחר פניה, ביציאה מהרמזור ברגע שהקלאץ עושה את שלו, ההילוך נכנס במהירות ו"זורק" אותך קדימה מאוד מהר, אפילו שלא התכוונת לזה, לאט לאט לומדים את הרכב.

יצא לי לנהוג מול פיג'ו 407, שהחליטה משום מה להאיץ לידי, רגל על הדוושה כמעט עד הסוף ואנחנו עומדים באותו הקו עד 120 קמ"ש בכביש המהיר עד שפניתי לנתיב אחר, הופתעתי לגמרי (אני בטוח שבעל הפיג'ו יותר).

עקיפות

קלות יחסית, הרכב מאיץ מהר מ 90-120 אפילו בלי שאשים לב, מעולם לא הייתי צריך להוריד את הרגל מהדוושה בגלל שלא שמתי לב למהירות (סופר נאסר הרכב הקודם), הגיר מתפקד טוב ומוריד הילוך כשצריך ללא משחק מיותר. לדעתי חבל שלא כל הדגמים של ה 500 יצאו עם מנוע 1.4

הגיר הרובוטי

כבר אמרתי שכשהרכב במצב "חיסכון" = עגלה, ההילוכים עוברים די לאט, בערך יותר משניה שלמה לכל הילוך, סבא זקן שיושב בתוך התיבה ומחליט על ההעברות (מדי פעם גם נרדם באמצע)

במצב ספורט - ויאגרה, הסבא הזקן התעורר והחליט שהוא הופך חד יותר בהרבה (תרתי משמע), זמני העברות ההילוכים מתקצרים בכחצי בערך ומרגיש כמו העברת הילוכים ידנית, מהירה, ולא רעה בכלל, עם קצת בעיטה בגב, אבל עדיין יותר נעים מפיג'ו 107 רובוטית לדוגמא. מה שכן, לרכב יש כמו הגדרה מראש להחליף הילוכים במהירויות קבועות כאשר הסלד נמוך יותר, הילוך ראשון ב 20 קמש, שני באיזור ה 35-40, שלישי ב 60 וכן הלאה. רק סחיטה של הדוושה מעבר לחצי בערך תעלה את רף העברת ההילוך מעבר (בנסיון שלי לפחות).

התנהגות

ובכן זה לא בדיוק רכב ביצועים, אבל הוא מהנה מאוד, הרכב יציב לגמרי על הכביש, אין צווחות צמיגים גם בסיבובים חדים יחסית ואין הרגשה של איבוד אחיזה. במצב רגיל ההגה מאוד רך ונעים, כיף לנהוג ככה ואפשר לשייט חופשי, במצב ספורט ההגה מתקשח ונראה שגם המתלים לדעתי ואז מתחילים להרגיש הרבה מהמורות שיש על הכביש, אך מצד שני ההגה גורם לרכב להשאר קבוע ללא תזוזות מיותרות.

הרכב לא "מרגרינה" בנהיגה, ליקויים קטנים על הכביש מורגשים יחסית מאוד, אבל בכללי - הרכב דיי JUMPY שזה קצת חסרון, אם היה רך יותר זה היה עושה את הנהיגה בעיר לנעימה הרבה יותר.

כמו כן לגבי רעשי רכב - כשהחלונות סגורים הרעש דיי אטום, פיאט עשו עבודה טובה מבחינת אטימות הדלתות ותא הנוסעים, בהרכבת המערכת לא הצטרכתי הרבה בידוד של Dynamite אפילו, וחלון פתוח מעט בנסיעה מהירה באיזור ה 100 קמ"ש לא גורמת לכאבי אוזניים.

בכלל הרכב במהירות גבוהה לא משמיע יותר מדי רעשים, או שאני פשוט לא רגיל לזה, כמו כן אני רוב הזמן נוסע עם מערכת עובדת בווליום גבוה אז אני לא ממש מתייחס לרעשי הדרך.

פנים הרכב:

ובכן כיאה לכל משפחת ה 500 / פנדה והאיבו הרכב שלי הוא אחד מאלו בעלי "התנפחות" הדשבורד, אני בתהליכים עם סמל"ת לגבי החלפה ויש שרשור ענק על זה שגם בו כתבתי. לבסוף הוסכם שנחליף הדשבורד באיזור ה 1500-1600 ש"ח וככל הנראה שאעשה זאת כי אין לי כוח לשבירת ראש.

מבחינת הפלסטיקה + ההגה וכו' - אין יותר מדי תלונות, הכל שם עומד ובמקום, מרגיש איכותי יחסית, אין רעשי פלסטיקה או קרקושים גם במהלך קפיצות בכבישים או במפרים, ברכב הורכבה מערכת וכלל פירוק של רוב הפלסטיקה הפנימית, באיזור הקורות הדלתות והפאנל עצמו של הרדיו דיסק (המקורי לא משהו דרך אגב), הכל הוחזר ואין רעשי קרקושים של ממש, לפעמים מופיע איזה רעש קטן מאיזור הכפתורים שליד צג ה LCD, אבל לאחר ששיחקתי עם זה זה טופל.

המזגן עצמו חזק מאוד ועושה את העבודה, מצאתי את עצמי בימים חמים לא מסובב את הכפתור מעבר למצב 2 וגם אחרי זמן מה אני קופא.

תצוגת גלגל ההגה / LCD יפה, כתומה, מוארת מספיק גם ביום ויש גם אופציה של שינוי חוזק התאורה, יש הרבה מבחר שליטה, הן מההגה והן מהכפתורים, אפשר לחבר את מכשיר ה ANDROID ויש חיבור USB להכנסה של סטיק זכרון למוזיקה וכו', מערכת שליטה של BLUE&ME עושה את העבודה בסדר עם מכשיר ה HTC M7 בשיחות אבל החסרון הוא שלא ניתן לנגן שירים דרך המכשיר הסלולרי עצמו, אלא אם יש לכם IPDO/STICK USB.

המושבים

נראים עדיין חדשים, נקיים, ריח נעים אפילו עדיין של חדש ברכב ואין תלונות. מלבד זאת שהכריות ראש האחוריות של המושב נוסעים האחורי - העור מעט "נשבר/נסדק" בחלק האחורי כלפי החלון, כנראה כתוצאה ישירה של שמש עם הזמן (למרות שהרכב חנה בחניה מקורה כשנתיים אצל הבחור שרכשתי ממנו). איזור השליטה בגיר ממש נוח ומגיע בדיוק אל היד – בדיוק איפה שצריך ולכן רכב שכזה ידני לדעתי מהנה ונוח פי כמה מהרובוטי. המושבים נוחים מאוד, סופסוף לא כואב לי הישבן או הגב בנסיעה מרובה. במושבים מאחור אין ממש מקום ליותר מ 2 אנשים, למרות שהצלחתי להכניס סה"כ 5 אנשים ביום שחברים נתקעו ללא טרמפ לאחר בילוי, הצטופפו טוב מאחורה ולא גרמו נזק למזלי.

צריכת דלק

אני יחסית נוהג ברכב באופן מחולק, בעיר על מצב חיסכון, וכשיוצא מהעיר על מצב ספורט.

לבנתיים לאחר 2 תדלוקים - התדלוק הראשון הניב לי כ 8 ליטרים ל 100 ק"מ, תדלקתי 31 ליטרים ל 410 ק"מ נסיעה, לא רגועה על מצב ספורט לפחות 70-80% מהנסיעות לאחר שלקחתי את הרכב, הייתי חייב לבדוק אותו :)

כעת בדרך לתדלוק שלישי, והמסך מראה 7.5 ליטרים ל 100 ק"מ, גם הפעם הנסיעה לא הכי רגועה, כי גם בעיר אני נוהג על מצב ספורט (אני נמצא על כביש מהיר לרוב אז רוב הנסיעה היא מעל ה 60-70 קמ"ש.

הצריכה יחסית בסדר, היצרן אומר משהו באיזור ה 15-16 ק"מ לליטר, אפשר להשיג ללא בעיות אם תזנחו את מצב ה SPORT - שזה קצת לא אפשרי כיוון שהרכב דורש זאת :)

אגב נקודה בנוגע לצריכת הדלק – תדלקתי מיכל מלא לפני נסיעה מדימונה לראשלצ, מרחק של כ 140 ק"מ, רוב הדרך 120-140 קמ"ש וצריכת הדלק לפי המחשב הראתה 5.4 סה"כ במהירות הזו, נשמע לי קצת הזוי, אבל אם הייתי נוסע על 100 קמ"ש יש סיכוי שגם היה מראה פחות, בכל אופן ירדה חצי קוביה מתוך 8 בלבד במחשב הדלק, וכרגע הנסיעה שלי היא בעיר לעבודה ולדירה חזרה, מקווה שהממוצע ישאר נמוך.

בנוסף, הרכב הנ"ל אוהב סל"ד גבוה, במצב חיסכון במהירות 100 קמ"ש , הילוך חמישי והמנוע על 2900 סל"ד, אותו הדבר במצב ספורט, 100 קמ"ש באותו הסל"ד לכן עדיף כבר להשאר על מצב הספורט בכביש מהיר, מה שכן אין לי מושג מה עושה כפתור הספורט, אבל הוא עושה את זה טוב.

אחזקה

עדיין לא ידוע, אבל ביטוח יצא לי מקיף כולל ביטול השתתפות עצמית כ 4200 סה"כ עם חובה, בוצעה החלפת טיימינג ישירות איך שקיבלתי אותה במוסך שמשון ביהוד (מומלץ). הרכב עצמו עבר טיפולים לפי הספר, בעת הטיפול גם עבר בדיקה מקיפה ונאמר שהכל תקין, הוסיפו מעט שמן שהיה חסר ונוזל קירור ללא תשלום נוסף.

כמו כן היצרן ממליץ טיפולים כל 30 אלף ק"מ, חושב שזה מוגזם לכן אני אבצע כל 15 אלף שמנים ופילטרים, וב 30 נבצע טיפול גדול אם צריך.

חסרונות מהותיים

· בלחיצה על כפתור ה SPORT – ההגה מתקשח, אני מבין שזה בשביל להשאיר את התנהגות הרכב על הכביש בצורה יציבה, אבל מדוע אין אופציה לכבות את ההגה המוקשח?

· מערכת ה Blue&Me – מתיימרת להיות טובה, היא אכן נחמדה, אבל הרוב מצריך דיבור בעל פה למחשב ולא תמיד הבחורה של וינדוס מבינה אותך כמו שצריך, הרבה פעמים אמרתי SETTING ומשום מה זה הוביל אותי ל CANCEL וניתק אותי מהמערכת.

· רכב קופצני יחסית, לא רך על הכביש, אולי פיתרון של מתלים יעזרו? לא מבין בזה.

· ההגה – בגלל שהוא יפה וכחלק ממהות עיצוב הרכב חבל לשים עליו כיסוי, העור שלו רך ורגיש לפגיעות, ולפעמים גורם לידיים להזיע, מה שלפעמים יכול לגרום או להחלקה או להרס של הציפוי עור שמכסה את ההגה. אני בן אדם שלא מזיע יחסית.

· אין מראות מתקפלות באופן חשמלי, הן רק עובדות באופן חשמלי.

· התנפחות הכרית בדשבורד (אני מקווה שזה לא בכל הדגמים של ה 500 שיצאו)

· תא כפפות הוא מעין HATCH שכזה, ללא פתיחה או סגירה ממש כמו מדף, כנראה מגיע כך בגרסת הpop+ .

· תא מטען קטן, פחות מתאים לזוג עם ילד, אפשרי במידה וממש מתקצצים בציוד ברכב או מוותרים על הכסאות האחוריים.

מילים אחרונות – זוהי הפיאט הראשונה שלי, מודה שכשחתמתי על העסקה לקחתי את הרכב לסיבוב והתלהבתי כמו ילדה קטנה שקיבלה ברבי לקריסטמס.

לגמרי עושה לי חשק לנסות את האבארת, ובמידה ותהיה האופציה (המזומנים) כמובן שאעשה זאת, בלב שלם, פשוט כיף להכנס לרכב, לא ידעתי עד כמה מראה של רכב יכול לגרום לשיפור ההנאה, מקווה מאוד שימשיכו עם קו העיצוב הנ"ל לדורות הבאים, ההנדסת אנוש טובה, כלל הכפתורים מאוד נוחים להושטת היד, ועושה רושם שהרכב באמת טוב הן פנימית והן חיצונית.

כמו כן הצעות לשיפור / יעול לנוחות נסיעה וכדומה, יתקבלו בברכה

ותודה רבה שנתתם לי לחפור ומקווה לא לקבל אזהרה :)

וכמה תמונות, מצטער על האיכות נלקחו באקראי מלבד הברורה יותר.

123.jpg

321.jpg

IMAG0530.jpg

IMAG0533.jpg

IMAG0534.jpg

IMAG0585.jpg

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תתחדש. כתיבה יפה, רכב יפה ומיוחד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תתחדש,אחד העיצובים הטובים שיצאו לפיאט הן חיצונית והן פנימית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תתחדש. אוטו מקסים.

...יהיו לך הרבה חברים חדשים...:roll:

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תודה רבה חברים

תתחדש. אוטו מקסים.

...יהיו לך הרבה חברים חדשים...:roll:

אם אתה מתכוון לחברים מהזן הגברי המיוחד, אז כבר הספקתי למחוק כבר כמה בקשות מוזרות שהגיעו אלי דרך הפייסבוק :p

alexk - ראיתי כמה שטויות באתרים בחו"ל, אבל להתעסק עם הזמנות לארץ נראה לי מסובך מדי עכשיו לצערי.

Opel Adam S 2017

פורסם

תודה! הלוואי, בדגם הזה אין ( לא חושב שמהשנים האלו היה גם) ואם אני בכלל לא טועה - קיים רק באברת' האוטומטית לא?

אצלך קיים?

Opel Adam S 2017

פורסם
תודה! הלוואי, בדגם הזה אין ( לא חושב שמהשנים האלו היה גם) ואם אני בכלל לא טועה - קיים רק באברת' האוטומטית לא?

אצלך קיים?

העברת הילוכים מההגה קיימת בגרסה האחרונה של ה-S בשידוך למנוע 1.4.

mx-5, audi a4, alfa 159.

• אחראי פורום
פורסם

אצלך קיים?

באבארט הרובוטית קיים. שלי ידנית.

זה באמת חסר, גם בבראבו הרובוטית של אשתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
תתחדש! יש לציין, שלדגם הפנדה אין נפיחות בדשבורד. מצד שני, הייתי מוכן אולי לקחת דשבורד מנופח בתמורה למנוע שלך..

:p

בחו"ל ראיתי שנמכרות הפנדות עם אותו המנוע, מדוע כאן לא? מוזר לגמרי

לגבי החלפת ההילוכים מההגה, בהחלט חסר, אולי ב500 הבאה.. :p

נ.ב אשתדל להעלות תמונות של הרכב כנראה בפוסט חדש לאחר טיפול דיטיילינג, אמור לעבור בקרוב מאוד

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...