Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התמודדות עם מיגרנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלי אגב נורפן אם תופסים את זה מוקדם - עוזר.

אם זה מגיע למיגרנה Full blown - נרוסין ותוך רבע שעה אין כלום. ממש Life saver.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סתם שאלה לכל אלו עם המיגרנה אתם מעשנים?

אני סבלתי סתם מכאבי ראש וסחרחורת זה היה בא בגלים .

השיטה שלי הייתה לישון בצורה נכונה כלומר החלפתי לכרית נוחה.

והכי חשוב אני כבר לא ישן על הגב, אלא רק על הצד.

לא יודע לי עזר.

פורסם

ישנם הרבה דברים שיכולים לעזור, או לכל הפחות לשפר את המצב. ראשית להימנע ממוצרים מעובדים כמו: שימורים, מנות חמות [וכל מה שמכיל אבקה או מגיע בקופסא], קטשופ וכדומה.

שינה טובה ונכונה. לישון מספיק שעות, בנוחות וללא הפרעות.

פעילות גופנית קבועה עוזרת לשחרר מתחים בצורה מצוינת.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לי יש מיגרנות פעם בחודש בדרך כלל, תמיד מתחילות מאאורה (הכתם הזה בשדה הראיה שהולך וגדל) ונמשכות 4-8 שעות (יחסית אני מבין שיצאתי בזול).

שמתי לב שהתריגר שלי זו שינה לא סדירה, גם יותר מדי שינה זה בעיה ובנוסף שמתי לב שמקלחת רותחת מעבירה את הכאב זמנית.

לפעמים יוצא שאני עומד מתחת לזרם רותח שעה כי הכאב בלתי נסבל.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
אם אני לוקח כדור ריזלט איך שמתחיל ההתקף אז הוא עובר יחסית מהר. נראה לי בחשבון הכולל שעדיף לקחת

כדור כזה פעם בשבוע מאשר כדור מניעתי כל יום. מה גם שפרופסור רציני בתחום אמר לי שאין ל"ריזלט" תופעות לוואי.

דווקא יש - לי ספציפית גרם ל"שריפה" בעורף ורגישות חזקה לאור, עשה אותי דיי מסטול בהתחלה.

haranza - בגלל זה אני גם לא ממליץ לאנשים לעשות ניתוח מחיצות..

eyali23 - לא מעשן כלום בכלל, אני כמעט תמיד ישן על הבטן לא יודע אם זה עוזר

Exodus - מעולם לא היתה לי אאורה הרבה אנשים מתלוננים שרואים את זה,מה שכן לפעמים יצא לי לראות "כוכבים" כמו ניצוצות לפני וזה הטריגר אצלי, לרוב זה גם מביא את המיגרנה זמן מה לאחר מכן.

קראתי גם איפשהו שמקלחת חמה עוזרת בגלל שזה גורם לכלי הדם להתרחב ובעצם מאט את זרימת הדם. לא יודע עד כמה זה עוזר אבל לי ספציפית - כן במידה מסויימת

Opel Adam S 2017

פורסם

מיגרנות?

הנושא הזה מוכר לי מאוד.

אצלנו זה ברמה תורשתית, אמא שלי סובלת ממיגרנות קשות במיוחד (לא פעם ולא פעמיים התאשפזה), אצלי זה פרץ בכיתה ג', אני לעולם לא אשכח את החודש שהייתי מרותק בבית, מפקיחת העין בבוקר ועד לעצימת העין בלילה - כאבי ראש ברמה שאני שוכב, מנסה לתפוס את הפוזיציה שהכי מקלה על הכאב ופשוט לא זז שעות על גבי שעות, שכן תנועה הכי קטנה - כל כך מכאיבה.

יש לנו כדורים ייעודים ולא ייעודים למיגרנות בבית, במידה ואני לא מטפל במיגרנה מיד בהתחלתה, אני יכול לשכוח מלפתור אותה בשלב יותר מאוחר ולא משנה כמה אסמם את עצמי.

באופן קבוע איך שהיא מתחילה,שני כדורים של מה שנמצא ביד, בעדיפות למיגרה-לב (המלצה חמה... מיועד למגרונות), ועד אקמול פוקוס - שהוא גם כן ייעודי לכאבי ראש, אופטלגין, אדוויל. (מכל אלה במיידי שני כדורים).

מה הטריגר שלי?

הכל, פשוט הכל וזה פשוט הזיה.

מטעמי אוכל, לאכול אוכל עם טעמים מסויימים יוצרים אצלי מיגרנה, שעמום (באמת, זה גורם לי למיגרנה), חוסר שינה, עודף שינה (אם נניח אני ישן יותר מ8-10 שעות, שהשינה כבר הופכת אותך למעוך, אני פצוץ), ריחות, מאכלים מסויימים כמו גבינה צהובה ועוד כל כך הרבה.

עברתי בדיקות C.T ומה לא... יצאתי מקרבי בגלל זה (להיות בחום יולי אוגוסט בשטח לא בדיוק אידאלי).

שורה תחתונה, הפתרון שלי האמיתי - איך שהיא מתחילה, סמם את עצמך.

Seat Mii 3Doors

פורסם

liav12 , אני יודע שדוקא עדיף לקרר את הראש מאחר ומגרנה נגרמת כתוצאה מהתרחבות כלי דם.

קניתי לא מזמן כרית עם זרעי פשתן. מקפיאים את הכרית ובזמן המגרנה מניחים אותה על המצח.

לי זה מקל על הכאב ראש.

פורסם
אני יודע שדוקא עדיף לקרר את הראש מאחר ומגרנה נגרמת כתוצאה מהתרחבות כלי דם.

קניתי לא מזמן כרית עם זרעי פשתן. מקפיאים את הכרית ובזמן המגרנה מניחים אותה על המצח.

לי זה מקל על הכאב ראש.

שמעתי על זה, הבוס שלי לשעבר אמר לי דבר הזוי - ונשבע לי שהוא התכווון לזה ברצינות.

כשיש מיגרנה לדחוף את הראש למקפיא, גם אם זה דורש להוציא דברים.. לתת נשימות עמוקות וזה יפחית את הכאב ועד יעלים.

לא נסיתי, איך לומר... כשיש לי התחלה של כאבי ראש אני דיי שוכח הכל ורץ לחפיסת הכדורים הקרובה.

Seat Mii 3Doors

פורסם

סבלתי כל החיים ממיגרנות,(זוכר את עצמי בתור ילד בן 6 שעובר סיטי ראש) בשנתיים האחרונות התחלתי לסבול מכאב ראש מקבצי(cluster headache).

זה כאב שלא ניתן להסביר במילים. המיגרנה ממש כסף קטן על יד זה.

זה כאב שנותן לך סימנים לפני שהוא מגיע, מתחילות לנזול דמעות מאחד העיניים, ובאותו צד של העין אותו נחיר מתחיל להתמלאות במעט נוזלים, ותוך 5 דקות אתה פשוט עומד להשתגע מרוב כאב.

כמעט תמיד זה מופיע באמצע הלילה מתוך שינה, אתה מתעורר לסיוט. כאב שגורם לך להתעורר משינה ממחיש אולי במעט את עוצמת הכאב.

תוך חצי שעה בדרך כלל זה נעלם כאילו לא היה.

בתיעוד הרפואי זה נחשב כאחד מהכאבים הכי גדולים שאפשר להרגיש, זה כאב שמגיע מאחורי העין, יש תיעודים על אנשים שמהלך התקף כזה עקרו לעצמם את העיניים או אפילו התאבדו,כמובן מדובר ברמה אחרת של התקף,אבל בכללי-זה כאב לא נורמלי.

פורסם
liav12 , אני יודע שדוקא עדיף לקרר את הראש מאחר ומגרנה נגרמת כתוצאה מהתרחבות כלי דם.

לי זה מקל על הכאב ראש.

אהלן שגיא

תצחק אבל הייתי עושה את זה, דוחף את הראש למקפיא כמה דק' וזה היה מרגיע אותי, אבל יש ימים שהמגרנה "הפוכה" וזה לא עוזר רק מקלחת חמה, לא יכול להסביר את זה, אבל ככל הנראה שזה נגרם ומושפע גם מהתרחבות כלי דם וכנראה גם מהצטמקות (לחץ דם גבוה יותר עד שאתה מרגיש את פעימות הלב בכל צד שמאל של הראש)

אור לוגסי - אתה מנחם אותנו :)

גם אני אחרי מסלול של כמעט שנה בצבא יצאתי בגלל ירידת פרופיל ומיגרנות, אם מישהו יצא לו אי פעם להיות בחרפ באר שבע אצל יורי גסקין הנוירולוג מס' 1..

Opel Adam S 2017

פורסם

אני קורא את התגובות ומתנחם מעט שאני לא לבד בסיפור הזה.

את ההתקף הראשון חוויתי בגיל 13, הייתי בבית הספר, באמצע שיעור ופתאום הופיע לי כתם לבן בשדה הראייה, הקולות מסביב פתאום הפכו למהודהדים וכשרציתי לדבר, המילים יצאו בסדר מבולבל לחלוטין. אחרי כחצי שעה של התופעות הללו, שכללו נימולים במקומות שונים בגוף, בחילה חזקה מאוד ורגישות לאור ורעש, הגיעה הפצצה.

למזלי, ככל שעברו שהשנים, תכיפות ההתקפים הלכה והתמעטה וזה אחרי שבגיל 22 כבר הגעתי לבית חולים אחרי 6 התקפים רצופים, כל אחד נמשך כחמישה ימים כאשר באחרונים כבר איבדתי כמעט את כל שדה הראייה בשלב האאורה.

רק אחרי הרבה שנים, גיליתי שהמקור למיגרנות שלי מגיעה מהחוליות הצוואריות, וטיפולים כירופרקטים + עיסויים רפואיים המתמקדים באיזור הצוואר, תוך כדי מתן תשומת לב תמידית לצוואר כמעט והעלימו את ההתקפים.

אגב, אחרי התנסויות עם אימיטרקס, ריזאלט ורילרט, למרבה ההפתעה, דווקא מיגרלב הוא זה שמצליח להשפיע חלקית.

פורסם

אצלי זה הופיע בגיל 25, ההתקפים הראשונים הרגישו כמו קונגו שדופק בראש במלא הכוח.

הרופא המשפחתי נתן סומטרידקס, אמר אם זה ישפיע זאת מיגרנה, אם לא אז זה משהו אחר. לא עזר.

הניורולוגית נתנה רילרט וזה באמת עזר במשך תקופה ארוכה עד שזה כמעט הפסיק לעזור, ניסיתי גם ריזלט ועוד איזה תרופה אבל לא הרגשתי הבדל, הלכתי לקבל חוות דעת מניורולוגית אחרת כי בשלב הזה אחרי שכאב הראש היה מפסיק הייתי נשאר עם בחילה חזקה מאד לכמה שעות. הניורולוגית בדקה אותי שמעה את כל הסיפור ואמרה שאין מה לעשות "ניסית הכל".

לפני כמה זמן הגעתי לרופא משפחתי חדש (בחור צעיר) דיברנו על זה, נתן לי מיגרלב (יש שם חומר שמקל על בחילה) וואלה בינתיים (טפו טפו טפו) מגיב הרבה יותר טוב.

הטריגר המובהק היחיד שהצלחתי לאפיין עד עכשיו זה חילופי מזג אויר, לפני שרב בעיקר.

פורסם

אגב מישהו ניסה לטפל במיגרנה באמצעות מריחואנה.

אני ממש לא מתלוצץ או ציני.

מעניין לבדוק את ההשפעה של ה THC בזמן מיגרנה.

פורסם (נערך)

מגיל קטן מאוד עד לפני מספר שנים הייתי סובל ממגרנות קשות שהיו משביתות אותי (הקאות, כאב עיניים וכל הנלווה) עד שפשוט הייתי נרדם (או מתעלף) מתשישות.

אבל כמות המגרנות שהיו לי בשנתיים האחרונות אפשר לספור על כף יד אחת.

מה שיניתי באורח החיים שלי?

# מתאמן שלוש פעמים בשבוע, ורץ לפחות 3 פעמים בשבוע במקצה 7-10 ק"מ בשטח פתוח, יש משהו בריצה לילית שפשוט עושה לי ריסטארט בראש.

# אוכל שלוש ארוחות ביום בדגש על ארוחת בוקר מזינה שכוללת ירקות, וארוחת ערב קלילה.

# לא נוגע בבשר אדום.

# שותה המון מים. ושותה קפה נטול בלבד.

# נמנע לחלוטין ממאכלים שומניים וכאלו שמכילים מרגרינה.

# משתדל שלא לאמץ את העיניים, מפחית את הבהירות בכל המסכים. ובשעות היום אני תמיד עם משקפי שמש.

# נמנע לחלוטין מאזורים סגורים שאין בהם תחלופת אוויר טובה (למשל: משרדים וחדרי ישיבות ללא חלונות).

# ובאופן כללי, אני נמנע ממצבים שגורמים לי ללחץ נפשי.

אני לא יכול להצביע מה בדיוק פתר את הבעיה, אבל אני בהחלט יכול לומר שמגרנה או כל מחלה אני כמעט ולא פוגש. כבר שנתיים שאפילו לא קיבלתי צינון קל.

לעיתים רחוקות כאשר אני מתחיל להרגיש את המגרנה מתחילה אני מייד לוקח אקמול פוקוס (הכדור האדום), שאני תמיד מחזיק בקפסולה מיוחדת, שוכב ושומע מוזיקה מרגיעה בין 15-30 דק' עם נשימות ארוכות.

יצא לי לנסות מריחואנה בזמן התקף והיא בהחלט עוזרת, (ובדגש על חומר איכותי ולא זבל או חשיש שרק החמירו את המצב)

אתה צריך לזכור שהכדורים או מריחואנה לא פותרים את הבעיה. כאבי לסוגיו הוא מערכת ההתרעה של הגוף שלך, הוא אומר לך שמשהו לא בסדר ואתה צריך להקשיב לו.

עריכה אחרונה על ידי Barney

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

• תוכן חדש...