Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התמודדות עם מיגרנה

שגיא 601
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1983 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם

כבר כעשר שנים אני מתמודד עם מיגרנות.

פעם עד פעמיים בשבוע יש לי התקף שאם אני לא לוקח כדור (כדור ייעודי למיגרנה ולא אדוויל וכו')

אני יכול לסבול מהתקף זה עד 12 שעות כולל הקאות וכו'.

ניסיתי דיקור סיני התנזרות מסוגי מאכלים שונים וכלום לא עזר.

אשמח אם יש מישהו מבין אלפי הגולשים כאן שהצליח למגר את המיגרנה ויכול לשתף אני כבר מיואש.

תודה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

אני איתך באותה סירה.

פעם בשבוע בערך ואם אני לא לוקח כדור זה יכול גם לעבור את ה24 שעות עם הקאות , חוסר תפקוד וכו.

אני מבין שעברת את אותו מסלול רופאים (גסטרו, נוירולוג וכו) אני לא מכיר פיתרון.

אני רק מכיר את הטריגרים שמגבירים את הסיכוי אצלי ונמנע מהם.

( לא לאכול מסודר וסוגים מסוימים של אלכוהול גם בכמויות סופר קטנות )

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אישתי סובלת מזה, כמוכם ניסתה הכל. שבוע שעבר היא הלכה לאיזה witch doctor שאמר לה להתנזר מחלב ומוצריו (למישהו אחר שמעתי שאמרו לרדת משוקולד ולנוח). so far so good אבל זה לא אינדיקציה עדיין כיוון שזה היה בא לה בפרקי זמן ארוכים יותר מכם. הוא הציע לה לקחת ויטמין B3 אם אני לא טועה כיוון שזה מרחיב את כלי הדם ועוזר לדם שמתרכז במוח לרדת לגוף (או משהו כזה). חוץ מזה הוא אמר שזה בעיקר לחץ נפשי אז אם אתם טיפוסים שעובדים בטורים גבוהים תורידו לחץ.

רפואה שלמה! הדבר הזה סיוט..

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שבוע טוב חברים.

אשמח לשמוע אם הדבר הבא עזר למישהו מכם.

הכינו כוס קפה שחור (לא נס קפה . ובלי חלב) והוסיפו מספר טיפות של לימון סחוט (כ-10).סוכר -איך שאתם רגילים.

בברכה

מוטי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מצאתי שיטה למזער את זה למינימום, למדתי את הרגלי הגוף, ראשית, נסה לישון שינה טובה, שינה לא טובה מעבר ליומיים, גרמה לי להתקפים

מייד כאשר אני מזהה את תחילת הכאב, אני לוקח אקמול, בשילוב עם קפה שחור חזק (עם סוכר), זה תוך 20 דקות פועל

דבר נוסף, נסה לשמור על שגרה, שגרת שינה, שגרת אוכל ושגרת יקיצה בבוקר - אצלי חוויתי את התופעה בסופי שבוע ובחופשות בהם הלכתי לישון מאוחר וקמתי מאוחר

בהצלחה

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואוו

היה לי שוב מיגרנה הבוקר ואמרתי אני אגיע לכאן לכתוב על זה שרשור אולי מישהו מכיר את התופעה ופתרון זמני - קראת לי את המחשבה.

לגבי שינה - גורם לדעתי חזק מאוד בנגע למיגרנות, ישנתי 3 וחצי שעות הלילה, קמתי וסתם כך החילו לי אחרי שעה כאבי ראש, למרות שאני לא ממש עייף, ושותה המון.

אצלי ספציפית יש משהו מוזר, יש לי כאבי ראש חזקים מאוד במיוחד באזור השמאלי, לרוב אני לא לוקח כדורים כי אני לא אוהב להכניס דברים כאלו לגופי, אבל קורה מצב שאני מסובב את הראש שמאלה או ימינה (לרוב שמאלה) והכאב פוסק במקום, רק אם הראש נשאר באותו מוקם, במידה ואסובב חזרה לצורה ישרה, הכאב יחזור. (לעבוד כך לא ממש אפשרי כי אז אתה נראה כמו רובוט שנתקע לו הראש בצורה מוזרה)

אז ככה שאני ממש סובל ממיגרנות אני הולך לישון ומנסה להשאיר את הראש בתנוחה הזו עד שהכאב יעבור.

מבחינת מזון - לא הצלחתי למצוא מזון ספציפי שעוזר בנוגע לכך או מחמיר, אבל אומרים שחלב / שוקולד יכול להחמיר את המיגרנות משום מה.

רדבול / קפה / תה שחור / משקה ממריץ עושה לי לרוב כאב ראש, ויש כאן סוג של אי הבנה כיוון שחלק מהרופאים והאנשים שסובלים ממיגרנות ממליצים על קפאין כהרגעה למיגרנות, וכאלה שאומרים שזה מחמיר להם - לי אישית לא עובד הכי טוב, אבל אני שותה המון תה שחור במיוחד בחורף.

בעבר השתמשתי בכדורים כגון מיגרלב, ריזלט, ועוד משהו מאוד חזק שהיה אסור לנהוג איתו למחרת בבוקר.

בכולם לא השתמשתי יותר וזה מאז הצבא, היום מקסימום אדוויל או אופטלגין, אבל גם הם לפעמים כמו "סוכריות" ולא עושים דבר.

ממליץ על ספורט - אמנם בהתחלה אולי תרגיש כאבי ראש בגלל הלחץ אבל עם הזמן וכשהגוף מתרגל זה הופך להיות נוח וטוב יותר ומרגיע את כאבי הראש.

אגב - לי ספציפית באף יש מחיצה עקומה שגורמת לצד אחד להיות סתום לפעמים, מה שגורם ללחץ בראש ומה שגורם לכאבי ראש ומיגרנות. זה גם אחד הדברים שהרופא אמר לי שעדיף לי לטפל, ולעשות ניתוח מחיצות באף, אבל הניתוח הנ"ל לא עוזר כמעט בכלום לכן העדפתי לא לעשות זאת.

Opel Adam S 2017

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני סובל המון מבעיות שינה. כמובן שעם זה מגיעות מיגרנות, בערך פעם בשבוע. ריזלט/רילרט עוזרים להקל על הכאבים, אך עדיין בסופי אני לא מתפקד מספר שעות טובות.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אני סבלתי ממיגרנות עד גיל 25 בערך אחר כך זה פשוט הפסיק . מה שעזר לי זה מינון גבוה יחסית של איבופרופן (אדויל ,נורופן וכו )מיד עם תחילת כאב הכי קטן ולא לתת לזה להתפתח לכאב חזק יותר שמשם מתגלגל להתקף. גם אני סבלתי מהכאות ממושכות מאוד ומצאתי תרופה שעזרה לי מאוד נגד הכאות אם תרצה פרטים בה"פ.

...Our necessities are few but our wants are endless

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שאלה הזויה

איך אתה ישן בלילה?

כמה שעות, תנוחה, שינה עמוקה טובה אתה מתעורר עייף.

ישן בסדר 7 שעות. אומרים שאם ישנים הרבה מדי אז זה מעורר את המיגרנה.

האם ניסית טיפול תרופתי מניעתי?

לא כי פעם בשבוע עדיין מומלץ לטפל בעזרת כדורים המיועדים להתקף כמו ריזלט רילרט וכו'.

מה גם שהטיפול המניעתי הוא ע"י כדורים לדיכאון במינון נמוך וזה קצת מפחיד אותי לקחת אותם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני גם מתמודד עם כאבי ראש חזקים כבר שנים ארוכות,

אבל הבעיה אצלי היא החוסר שינה או עודף שינה.

אני צריך שינה רצופה של 6/7 שעות. מעל לזה או מתחת

יעשה לי כאבי ראש חזקים,אני סובל מקשיי שינה, לפיכך אני נעזר

בחצי כדור שינה,לעיתים.

לפי התיאור שלך הבעיה שונה,האם עברת MRI?

תתעקש על הבדיקה,לא ממליץ על סיטי.

אני יכול להמליץ בחום על ניאורולוג מומחה שהוא פרופסור בתחום ,

(נמצא בחיפה).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי הטיפול המניעתי ., הטיפול הוא מניעתי ואם אין התקפים אז כמובן שלא צריך לקחת בנוסף כדורים המיועדים להתקף.

יש כמה סוגים של טיפול ואם אני הייתי סובל מהתקף של 12 שעות פעם בשבוע הייתי מנסה הכל.

יש כמה סוגים של טיפול מניעתי (לא רק כדורים נגד דיכאון) אני ממליץ לך לדבר אם הנוירולוג שלך וכן לנסות סוגים של טיפול מניעתי- לתת לזה זמן ואם לא עוזר אז להפסיק.

...Our necessities are few but our wants are endless

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אני לוקח כדור ריזלט איך שמתחיל ההתקף אז הוא עובר יחסית מהר. נראה לי בחשבון הכולל שעדיף לקחת

כדור כזה פעם בשבוע מאשר כדור מניעתי כל יום. מה גם שפרופסור רציני בתחום אמר לי שאין ל"ריזלט" תופעות לוואי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אגב - לי ספציפית באף יש מחיצה עקומה שגורמת לצד אחד להיות סתום לפעמים, מה שגורם ללחץ בראש ומה שגורם לכאבי ראש ומיגרנות. זה גם אחד הדברים שהרופא אמר לי שעדיף לי לטפל, ולעשות ניתוח מחיצות באף, אבל הניתוח הנ"ל לא עוזר כמעט בכלום לכן העדפתי לא לעשות זאת.

אישתי עשתה את הניתוח וכמו שאמרו לך וגם לה- לא הועיל הרבה. לא ממליץ לעשות.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...