Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התמודדות עם מיגרנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אני סובל ממיגרנות לצערי. זה גם אובחן אצלי כתורשתי (thanks mom :|) וכרוני (עשו לי איזו בדיקה כשהייתי קטן עם סנסורים ושטויות).

העניין הוא שעם השנים תדירות המיגרנות פחתה מאוד - יש מצב שלא תהיה לי במשך כמה חודשים ואז כמה פעמים באותו השבוע. מה שכן אצלי זה לא מלווה בבחילה. בצבא קיבלתי כדורים (יקרים, ארוזים בנפרד) ששכחתי את שמם. לקחתי פעם אחת כדור וזה היה כמו תרופת פלא, אבל אחרי שקראתי את המגילה של תופעות הלוואי, שכוללת גם כאב ראש :shock: , החלטתי שזה הכדור הראשון והאחרון שלי.

אני חושב ששתיה מרובה, ומנוחה לעיניים לעיתים קרובות יפחיתו את הסיכוי למיגרנה.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אצלי במשפחה סובלים מאוד וכולם לוקחים אימיטרקס/סומיטרידקס (מקווה שאני לא מעוות את השמות) שממה שידע לנו הם בעצם אותו כדור. כולם ניסו כל מיני כדורים אבל זה היחיד שעוזר להם.

יש גם זריקות שלו להתקפים קשים יותר, להם זה הדבר היחיד שעוזר.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני מכיר בחור שסבל שנים ארוכות ממיגרנות קשות (כרגע הוא סביבות גיל 50).

בנוסף, הוא סבל מגירודים.

הוא קיבל עצה להתנזר מחצילים (לחלוטין) והבעיה שלו נפתרה.

פורסם

גם אני סבלתי וסובל עדיין ממיגרנות, אחרי אין סוף תרופות מיוחדות שלא עזרו בגרוש -מצאתי את הטיפול המונע שיעיל בשבילי ואולי גם יעזור לכם:

לשתות עד השעה 8:00 גג כף גדושה של קפה שחור וככה המיגרנות פחתו אצלי בכ90%, היתה לי כל יום מיגרנה קשה שהיתה לרוב משביתה אותי.

אם אני שוכח לישתות אז ליקראת השעה 11:00 אני כבר מרגיש ששכחתי לישתות ומישם זה כבר אבוד ואותו יום אני אסבול ממיגרנה.

תנסו במשך שבוע ותעדכנו האם קבלת הקפאין על הבוקר תפחית גם אצלכם את התקפי המיגרנה.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אולי אתה לא שותה מספיק נוזלים? אני תמיד משתדל לשתות לפחות 1.5 - 2 ליטר ביום, זה עוזר

נ.ב יורת מדי קפאין יכול לעשות לך ההיפך, אבל אני אם כבר בבוקר שותה 1-2 כוסות תה שחור.

Opel Adam S 2017

פורסם

אצלי התחילו מיגרנות לפני 3 שנים רק אחרי מאמץ.

בבדיקת טילט שעשיתי, אחרי 24 דקות עמידה (4 דקות אחרי הוספת NTG) הדופק נפל מ 110 ל 60 עם לחץ דם 75

משהו מטומטם לגמרי, איך הדופק נופל במאמץ? שמו לי את הNTG הזה על הלשון והנוזל הזה הביא בדיוק לאותה ההרגשה שאני מרגיש אחרי מאמץ. לא יודע איך מונעים את זה, ניסיתי הכל!

פורסם

לי זה סוג של התגלה בצבא - גיוס חורף, מאמצים מטורפים של טירונות וקורס במשך כחצי שנה גרמו לי כל פעם לכאבי ראש תכופים ושליחות חוזרות ונשנות לחר"פ, עד שמר יורי גסקין (מי שהיו לו מגרנות בצבא מכיר אותו טוב :p ) שלח אותי לאבחונים למיניהם.

ואז התברר שלאבא ואמא יש מגרנות גם כן, זה תורשתי ככל הנראה.

FIXESSS - מה זה NTG?

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)

NTG הוא ניטרוגליצרין. בגוף הוא מתווך הגורם להרחבת כלי דם, ומשמש כאחת התרופות הותיקות ביותר ברפואה.

הסיפור של מבחן ההטיה (tilt test) אינו קשור למיגרנות, אלא לסוג מסויים ונפוץ מאד של התעלפות, והשלוב של נפילת הדופק ולחץ הדם הוא ממצא לא תקין אשר יכול להצביע על נטיה לאותו סוג התעלפות. עם זאת יש אנשים שאותו סוג התעלפות מופיע בעת התקף מיגרנה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אהלן, אז עברו 5 שנים מאז פתחתי עת השרשור ואני עדיין סובל ממיגרנות שאף הוחמרו...

מצאתיצלפני מס חודשים כדור טבעי שנקרא "אן-מיג" שמשום מה הוכיח את עצמו והוריד לי את המיגרנות לתדירות נסבלת.

מאחר ויש המון שסובלים ממיגרנות כאן בפורום ( ובעולם בכלל) מישהו מצא דרך כלשהי להקל על זה?

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

פורסם

לפני כחצי שנה הביאו לי מארה״ב אריזה של advil migraine שמוכיח את עצמו מצויין (אריזה אדומה. לא נראה לי שיש בארץ). 15 דקות על השעון וההקלה מטורפת.

פורסם

לפני שנתיים ואחרי שכתבתי בשרשור הזה, הייתה לי תקופה נוראית של מיגרנות עם אאורה. נכנסתי לסחרור של התקף אחרי התקף והרגשתי שאני כבר מאבד את זה.

במקרה שלי, מיגרנה משביתה אותי לגמרי, אני לא מסוגל לעשות שום דבר מלבד לשכב בחדר חשוך, עם מזגן על קור (גם בשיא החורף) ולנסות לישון.

כל ריח, כל רעש וכל תזוזה גורמים לכאבים מטורפים.

החלטתי שאני הולך למומחה מספר אחת, ד"ר אמנון מוסק, מנהל מחלקת כאבי ראש ופנים באיכילוב. אחרי שבאיכילוב קבעו לי תור 10 חודשים קדימה, החלטתי שאני הולך אליו באופן פרטי (1500 ש"ח).

ד"ר מוסק תשאל אותי כפי שלא תשאלו אותי בעבר וגם בדק אותי פיזית.

הגענו יחד למסקנה שכל הכדורים הייעודים למיגרנה (טריפטאנים) לא משפיעים עלי ואף יכול להיות שהם מחריפים את הכאב.

ד"ר מוסק רק לי שילוב של מספר תרופות שהצליחו להפחית את הכאב באופן משמעותי, מה שלא היה מעולם. כמו כן, חיזק אבחנה קודמת שככל הנראה, מקור הכאב מגיע מחוליות ושרירי הצוואר.

לאחר חודשיים של טיפולים שבועיים אצל אותו מטפל (לא טיפולים נעימים במיוחד, כי ברגע שהוא מצא את נקודות הטריגר ועבד עליהן, הייתי מרגיש את כאב המיגרנה)

98 אחוז מהתקפי המיגרנה נעלמו.

פורסם
ואוו

היה לי שוב מיגרנה הבוקר ואמרתי אני אגיע לכאן לכתוב על זה שרשור אולי מישהו מכיר את התופעה ופתרון זמני - קראת לי את המחשבה.

לגבי שינה - גורם לדעתי חזק מאוד בנגע למיגרנות, ישנתי 3 וחצי שעות הלילה, קמתי וסתם כך החילו לי אחרי שעה כאבי ראש, למרות שאני לא ממש עייף, ושותה המון.

אצלי ספציפית יש משהו מוזר, יש לי כאבי ראש חזקים מאוד במיוחד באזור השמאלי, לרוב אני לא לוקח כדורים כי אני לא אוהב להכניס דברים כאלו לגופי, אבל קורה מצב שאני מסובב את הראש שמאלה או ימינה (לרוב שמאלה) והכאב פוסק במקום, רק אם הראש נשאר באותו מוקם, במידה ואסובב חזרה לצורה ישרה, הכאב יחזור. (לעבוד כך לא ממש אפשרי כי אז אתה נראה כמו רובוט שנתקע לו הראש בצורה מוזרה)

אז ככה שאני ממש סובל ממיגרנות אני הולך לישון ומנסה להשאיר את הראש בתנוחה הזו עד שהכאב יעבור.

מבחינת מזון - לא הצלחתי למצוא מזון ספציפי שעוזר בנוגע לכך או מחמיר, אבל אומרים שחלב / שוקולד יכול להחמיר את המיגרנות משום מה.

רדבול / קפה / תה שחור / משקה ממריץ עושה לי לרוב כאב ראש, ויש כאן סוג של אי הבנה כיוון שחלק מהרופאים והאנשים שסובלים ממיגרנות ממליצים על קפאין כהרגעה למיגרנות, וכאלה שאומרים שזה מחמיר להם - לי אישית לא עובד הכי טוב, אבל אני שותה המון תה שחור במיוחד בחורף.

בעבר השתמשתי בכדורים כגון מיגרלב, ריזלט, ועוד משהו מאוד חזק שהיה אסור לנהוג איתו למחרת בבוקר.

בכולם לא השתמשתי יותר וזה מאז הצבא, היום מקסימום אדוויל או אופטלגין, אבל גם הם לפעמים כמו "סוכריות" ולא עושים דבר.

ממליץ על ספורט - אמנם בהתחלה אולי תרגיש כאבי ראש בגלל הלחץ אבל עם הזמן וכשהגוף מתרגל זה הופך להיות נוח וטוב יותר ומרגיע את כאבי הראש.

אגב - לי ספציפית באף יש מחיצה עקומה שגורמת לצד אחד להיות סתום לפעמים, מה שגורם ללחץ בראש ומה שגורם לכאבי ראש ומיגרנות. זה גם אחד הדברים שהרופא אמר לי שעדיף לי לטפל, ולעשות ניתוח מחיצות באף, אבל הניתוח הנ"ל לא עוזר כמעט בכלום לכן העדפתי לא לעשות זאת.

נשמע שכירופרקט יכול מאוד לעזור לך

הפאביה נמכרה.:-(

• תוכן חדש...