Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4269 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני חייל משוחרר שהתחיל לעבוד לא מזמן באחת מרשתות ההמבורגרים הגדולות בישראל בתור מלצר.

לאחרונה, בעיקר בתקופת החגים, קבלתי הרבה משמרות ״סטנד ביי״ - משמע אני בכוננות מהבית שבה

אני צריך להגיע תוך זמן מסוים למסעדה במידה ונותנים לי קריאה, ממש כמו בצבא.

בדקתי באינטרנט והבנתי שאושר/יצא חוק אשר בא להגן על העובד ואומר כי יש לשלם על כל שעת סטנד ביי ע״י המעסיק.

לא מצאתי באינטרנט מידע ממשלתי על הנושא אלא רק בכתבות מאתרי אינטרנט שונים, ולכן אני פונה למי שמבין

ויכול לשפוך אור על הנושא, כמו האם בכל מסעדה החוק הזה תופס, האם הוא תקף רק למי שיש חוזה מול המסעדה,

כמה השכר צריך להיות, או בקיצור כל מידע שיוכל לעזור לי להבין קצת יותר, כי אני פשוט מרגיש שמשתמשים ומנצלים

את מעמדו של העובד הזוטר ואת הזמן החופשי שלי.

תודה רבה!

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

עדיין אין חוק לזה. אולי זה קיים בהסכמים קיבוציים כלשהם.

לכן זו כבר בחירה שלך, להסכים עם התנאים האלה או לא.

לדעתי אם אתה יכול למצא משרה דומה עם שכר דומה, רק בלי הסטנד ביי אז שווה לעבור מקום עבודה.

פורסם (נערך)

עכשיו מרגישים את ניצול תרבות הטיפים קצת ;) למי שהבין ומבין. זאת אומרת, זה מה שקורה כשלא מתאגדים לא מתאחדים ומעסיקים עושים כרצונם בניצול.

לגבי הטיפ או ההסבר? ידידי, הייתי אמור לעזוב עוד בשבוע שעבר, אין לך מה לחכות ובמקרים כאלו, למה אתה צריך את החוק? מקום העבודה לא מספק לך עבודה ושכר? אתה בקושי סוגר את החודש? עשה מעשה, קום, גש להנהלה, ברר את העניינים, שאל ישירות ולעניין, לא הולך? אומרים לך זה מה יש? שלום ולהתראות.

תבין, רק שוחררת, אין לך מה להתקע במקום אחד, במיוחד לא במקום של ניצול ולסיים את החודש במינימום זה גם לא קטע כי זאת התקופה שכדאי להפציץ בשעות, גם פחות מס הכנסה וכו' ( עד לגובה מסויים ) ובכל מקרה, ברוך הבא לעולם " המבוגרים ".

תהיה אתה, תהיה ישיר, תשאל, תברר ואם יש מקום שמנצל אותך, זורק לך ימים בבית ללא תשלום? אין לך שום סיבה להשאר במקום כזה. אלה אם כן זה מקום עם ערך מוסף מאוד, רלוונטי לקורות החיים, מקום מדהים, השכר הוא 60 שקל לשעה ואת השאר תבלה בבית? הבנת את הרעיון. להקפיץ המבורגרים ולא לסגור את החודש, יש חלופות עם כל הכבוד, חוק או לא.

שכר? ובכן ע"פ חוק אתה זכאי לשכר מינימום ( עם כל התנאים שקבועים בחוק כולל פנסיה לאחר תקופה מסויימת, ביטוחים וכו' ) כמו שאר בני התמותה בישראל, שעות נוספות? זכאי לתוספת באחוזים בהתאם לשעות שעשית. כל השאר, טיפים וכו', זה שלך נטו. ככה זה בעולם האמיתי והרציני.

חירטוטייאדה של מסעדות, משכורות של טיפים בלבד וכו', אתה בעצמך מבין שפה זה התחום האפור, רוצה תעבוד רוצה אל תעבוד, זה המוטו שלהם.

דוגמא? סיימת ללמוד, מגיע למקום העבודה ואומרים לך " שב בבית, אנחנו כבר נקרא לך, מזומני בהתאם לזמני " ובכן, אני יכול להיות די בטוח שעוד באותו הרגע אתה כבר בראיונות למקומות אחרים.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

אתה עוד במצב טוב, אחותי בת 17 מלצרית גם ברשת בתי קפה גדולה, התפטרה אחרי שנמאס לה להגיע ולהיות בסטאנד ביי 3 4 שעות ובסוף שולחים אותה הביתה. הבנת נכון-היא מחכה שם את השעות האלו ללא תשלום.

בתגובה אמרו לה- לא טוב לך? תלכי.

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם

אם היא במקום העבודה צריך לשלם, לה. יש לה תיעוד של השעות הללו?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...