Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4308 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

מנורת ESP דולקת לי במצב קבוע. מה משמעות של המנורה הזאת?

האם היא קשורה לדלק?

האם בעיה זו קשורה לבטיחות?

עם איזה הילוך רצוי לעלות עם העליות לירושלים?

וכן את הירידה מירושלים? יש בתיבת הילוכים אוטומטי 1 - 2.

מדובר על רכב יונדאי גטס 2009.

תודה.

עריכת הנהלה:

אצלינו כותבים עם סימני פיסוק ונותנים כותרות אינפורמטיביות להודעות: דגם, שנה, תאור הבעיה/שאלה.

הפעם ערכנו לך, נא להקפיד להבא בבקשה.

בברכה וגלישה נעימה.

פורסם

רצוי שתשיג ספר רכב ותקרא בו. רוב שאלותיך יקבלו מענה.

לשאלותיך :

Esp היא מערכת בטיחותית חשובה לבקרת יציבות. חיוני שתתפקד.

אם שיחק לך מזלך - משמעות הנורה שהמערכת מושבתת וזאת כי בטעות לחצת על מתג לניטרולה. חפש את המתג ולחץ שוב להפעלת המערכת.

אם מזלך לא שפר הנורה דולקת עקב תקלה במערכת. גש למוסך מורשה.

לגבי ההילוכים נראה לי שעבורך עדיף לשים ב -D ולא לגעת יותר. זה מצב אוטומט.

פורסם

לגבי ההילוכים נראה לי שעבורך עדיף לשים ב -D ולא לגעת יותר. זה מצב אוטומט.

מוזר לי לראות תשובה כזאת מחבר פורום ותיק ופעיל.

אם זה היה כמו שאתה אומר, אז בשביל מה בכלל יצרן השקיע וסידר לנו מצבים 1+2 + לחצן OD/Off?

הם לא נמצאים שם בשביל היופי.

בעליה אם הגיר כל הזמן מדלג בין הילוכים 3-4 רצוי ללחוץ על לחצן OD/Off ולעלות בהילוך 3.

בירידה על מנת לא ללחוץ על הבלמים לפרק זמן ממושך ולא לחמם אותם - כנ"ל, להשתמש בלחצן זה ולנצל בלימת מנוע בהילוך נמוך.

מצבים 1+2 נועדו לעליות רציניות יותר מעליה לירושליים.

פורסם

בוקי היקר ,

ברור שמבחינה טכנית ותפעולית אתה צודק לחלוטין.

גם אני בתחילה רציתי לתת לפותח השרשור הסבר ממצה. בשיקול נוסף סברתי , לאור שאלותיו ואי הכרתו הטוטאלית את הרכב ומערכותיו , כי עדיף שלא יתעסק בתפעול ידני של התיבה האוטומטית.

כבר נתקלתי במצבים הזויים כגון בנהג/ת שירדו את הקסטל במהירות 25 קמ"ש כי משהו הסביר להם לשים את הידית האוטומטית ב -L , או בנהג/ת שהחליטו במהירות 100 כשנכנסו לעליה (מן הסתם בהילוך רביעי) להוריד את הידית ל - 2 כי לא הכירו/שכחו את מתג ה -O/D.

פורסם

תנסה בין ההילוכים לרדיו, או במיקום אחר. כדאי להכיר את כל הכפתורים וזה שאתה לא יודע מה הוא עושה ורשום עליו בדרך כלל ESP (במאזדה למשל המערכת נקראת בשם אחר), זה הכתפור שאתה מחפש.

בדרך כלל נורה דולקת קבוע זה הכפתור לחוץ (מזלך התמזל) ובעת תקלה הנורה מהבהבת, אבל לרוב לאחר כיבוי והדלקה של המנוע המערכת אמורה לחזור (כיוון שהמתג נותן פקודה אלקטרונית ואינו מתג מכאני).

חזור לעדכן.

פורסם

ESP בגטס נמצא מימין לבלם היד.

בכל מקרה זו מחלה די ידועה ביונדאי שהיוניט ברקס מתקלקל ואז מופיעה התקלה הזאת.

גם לי זה קרה בגטס 2008 (במסגרת האחריות הוחלף היוניט ללא תשלום כמובן)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...