Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב קטן לסטודנט עד 15K.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמי אבי ואני סטודנט, אני חסר ניסיון ומוגבל בעולם הרכב.ההגעה ללימודים ולמקום העבודה מהווה טרחה בעבורי, לכן בחודשים

האחרונים ראיתי כאופציה לרכוש רכב.

מדובר ברכב ראשון ובכדי שאחדד את כישורי הנהיגה שלי, מוטב שתיבת ההילוכים תהיה ידנית לא?

חיצונית - קטן ושקט, שימצא מהר מאוד מוצא את מקומו. מכאן, טריוויאלי - אמינות, צריכת דלק, מינימום תקלות...

סכום הכסף המוקצב הוא 15K אלף שקלים לרכב לפני יישור קו והביטוח והפתעות.

השתדלתי להיות ברור ככל הניתן, מקווה שלא פספסתי אף פרט חשוב.

מה דעתכם?

תודה מראש.

פורסם

ברוכים הבאים אבי,

שאלה קטנה, כמה ק"מ ממוצע אתה מתכוון לנסוע ביום/חודש/שנה?

אני אסביר, בגדול האפשרויות שלך הן:

פיאט פונטו ספייס - הרכב אמין, חסכוני בדלק, מרווח ונעים לנסיעה. חלפים ואחזקה זולה ככה שיישור קו לא יעלה לך עוד כמה אלפים.

יונדאי גטס - הרכב לדעתי הכי אמין בקטגוריה אם כי לא הכי חסכוני בדלק, גם פה ישור קו לא יעלה לך הרבה.

אתה יכול להוסיף פג'ו 207 שהיא לדעתי הכי פחות טובה מ-2 האפשרויות האחרות, שוב...לדעתי.

שאלתי מקודם כמה אתה מתכוון לנסוע מכיוון שאם אתה מתכוון לנסוע יותר מ-50-60 ק"מ ביום, ההפרש יהיה משמעותי בין הגטס לפונטו.

אם אתה מתכוון לנסוע 20-30 ביום ובסופי שבוע עוד קצת, אז אין בעיה לקחת את שתיהן לבדיקה ולבחור את הרכב שיש לו הכי פחות תקלות, מכלולים תקינים, ללא בעיות מנוע/גיר/נזילות ועם הטסט הכי ארוך שאתה יכול למצוא.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם
ברוכים הבאים אבי,

שאלה קטנה, כמה ק"מ ממוצע אתה מתכוון לנסוע ביום/חודש/שנה?

אני אסביר, בגדול האפשרויות שלך הן:

פיאט פונטו ספייס - הרכב אמין, חסכוני בדלק, מרווח ונעים לנסיעה. חלפים ואחזקה זולה ככה שיישור קו לא יעלה לך עוד כמה אלפים.

יונדאי גטס - הרכב לדעתי הכי אמין בקטגוריה אם כי לא הכי חסכוני בדלק, גם פה ישור קו לא יעלה לך הרבה.

אתה יכול להוסיף פג'ו 207 שהיא לדעתי הכי פחות טובה מ-2 האפשרויות האחרות, שוב...לדעתי.

שאלתי מקודם כמה אתה מתכוון לנסוע מכיוון שאם אתה מתכוון לנסוע יותר מ-50-60 ק"מ ביום, ההפרש יהיה משמעותי בין הגטס לפונטו.

אם אתה מתכוון לנסוע 20-30 ביום ובסופי שבוע עוד קצת, אז אין בעיה לקחת את שתיהן לבדיקה ולבחור את הרכב שיש לו הכי פחות תקלות, מכלולים תקינים, ללא בעיות מנוע/גיר/נזילות ועם הטסט הכי ארוך שאתה יכול למצוא.

תודה לך על המענה, בהחלט כיוונת אותי. הנסיעות שלי יהיו קצרות וענייניות, בשני המקרים, הן לעבודה והן ללימודים מדובר בלא יותר מ20 קילומטר.

הגטס ללא ספק התרבתה והגדילה היקף, על כל שני חתולים שאני רואה חולפת על פני גטס. לעומתה, הפונטו דור שני, מהשנים 2004+ לא בולטת במיוחד.

מה פירוש הדבר? כשהרבה קונים את אותו דבר, כנראה הוא טוב מהשאר?

פורסם

לגבי הפיגו זה 206 ולא 207.

מצטרף לדעה אוהד,הייתי מציע גם את הפנדה אם היא נכנסת לתקציב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

צודק יוליאן, ערכתי את זה ומשום מה לא השתנה. אז אכן פג'ו 206.

פנדה נכנסת לתקציב והרכב באמת אמין מאוד וחסכוני ביותר. שנתון 2005-2006 ואם תגדיל טיפה את התקציב אז שנת 2007.

הבעיה של הישראלים היא שיש להם סטיגמה על פיאט, לכן לא תראה הרבה כאלה על הכביש.

הסטיגמה לא נכונה ורכבי פיאט הם רכבים מאוד חסכוניים, אמינים ולמרות שהפונטו והפנדה נראות קטנות...מרווחות ונעימות לנסיעות ארוכות.

אני יכול להגיד לך שהייתה לי פונטו שנת 2000 והיא שירתה אותי נאמנה, לא שתתה כמעט דלק, החלפים שלה מאוד זולים וכמעט שלא ראתה מוסך.

בכל מקרה, יש לך את האפשרויות לפנייך, תראה מה טוב לך, כמובן לא לשכוח לעשות בדיקה ולא לסמוך על אף אחד שאומר לך שהרכב שלו שמור כמו העיניים שלו.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

קח בחשבון גם צרפתיות, עוד יותר אם אתה הולך על ידנית - רנו קליאו, פיג'ו 207, סיטרואן C3...

תראה מה נכנס בתקציב, בצרפתיות לרוב תקבל מכונית משנתון יותר מתקדם, ולכן יותר בטיחות, שזה, לטעמי, גורם משמעותי, עוד יותר ברכב קטן.

שוב, החשיבות הגדולה ביותר בעת רכישת רכב משומש - איך הוא טופל מיומו הראשון ועד לקניה שלך. משום כך, השתדל לרכוש רכב יד ראשונה (אם תחפש בסבלנות תמצא), לכל היותר יד שניה, כשבידי המוכר (או המוסך בו טיפל) היסטוריה מלאה של כל הטיפולים והתיקונים שבוצעו ברכב.

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

דיעה קצת שונה, מהיכרות נהיגה ומחברים שמחזיקים ברכבים פונטו ספייס/ יונדאי גטס. אני יכול לומר שהפונטו אכן אמין מאוד במידה וטופל בצורה מסודרת וחלקים מקוריים אך אם קצת מזלזלים בתחזוקה, הרכב הזה עלול להיות בור ללא תחתית בעיות חשמל, תיבת הילוכים רציפה בעלת אמינות סבירה ומנוע שרגיש למי ברז, לכן המלצתי זה אם פונטו אז רק אחת שטופלה במוסכים מורשים וכמובן להמשיך לתחזק אותה עם יד על הדופק. אם אתה מחפש ידני זה יתן לך ראש שקט מהבחינה של התיבת הילוכים.

לגבי הגטס, הדגם שהחברים המליצו לך פה הוא הGLS/X שזה ממש לא הדגם שתיארת שאתה רואה המון על הכביש, הדגם הנפוץ יותר נטול אביזרי בטיחות הבסיסיים ביותר, הסיבה היחידה שאני רואה לקנות גטס זה אם תמצא את הדגם המאובזר יותר בנפח 1400 שזה מ06+ סביר להניח שבתקציבך לא תמצא וגם אם כן עדיין מדובר ברכב עם אחיזה גרועה, צורך דלק כמעט כמו משפחתית, לא נוח ו בעצם יתרונו היחיד הוא אמינות. אז למה שלא תחפש פוקוס 5 דלתות/לאנטיסF אלה רכבים שיתנו לך יותר בהכל, יותר אבזור, יותר בטיחות, יותר מרווח, יותר כוח מנוע, יותר אחיזה וכן גם קצת יותר דלק. זו דעתי בכל אופן.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

יצא לי לנסוע לא מעט על הגטס בצבא,לא רואה בעיות יציבות עם הרכב.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נהגתי הרבה על גטסים מושכרות ביחד עם השברולט אוויאו שניהם מהזוועות המוטוריות שיצא לי לנהוג עליהם בשנים האחרונות.

פורסם

לגטס לפחות בטיחות טובה יותר.

פורסם

בטיחות סבירה בחלק מהדגמים, אבל ביחס למה בטיחות טובה? אם ביחס לאויאו מה הפשט? תקרא שוב מה כתבתי ציינתי את שניהם כרכבים גרועים לנהיגה.

פורסם

מי שקונה רכב ב15 אלף דבר הכי מעניין אותו זה אמינות ופשטות,היתרון של הגטס שהיא זולה לרכישה ולכן אפשר לקנות רכב חדש יותר,כמו כן יתרון של רכב קטן הוא בחניות.

פורסם

לפונטו דור שני( עד שנת 2003), יש abs ו 2 כריות אוויר. מה שהגטס glf(הדגם העיקרי בלוחות) לא מציע.

היתרון של הגטס הוא אמינות.

בתקציב שלך הייתי הולך על פונטו דור שני ומשאיר את העודף ליישור קו כולל.

פורסם

יוליאן ואם יש לו אפשרות באותו כסף לקנות רכב יותר נוח, יותר בטיחותי עם מנוע חזק יותר ולא פחות אמין למה לא ללכת על זה? לדעתי פוקוס 5 דלתות נותנת הרבה יותר אבל זו דעתי.

פורסם

יצא לי לנסוע על הפוקוס,רכב זריז זה לא,ולא בטוח שהגטס פחות חלשה עם ה1.4,מה שכן אמינות טובה,וכמובן תא מטען,איכות חומרים...

וגם אני חשבתי עליה בתור קניה לפני שקניתי את הספייס סטאר.

ההבדל ביניהם בערך שנה/שנתיים,בתכלס? מה הוא יקבל? רכב טיפה יותר ישן ויותר נוח?

לדעתי,אם אין לו משפחה עדיף רכב יותר קטן ויותר חדש במידה והגטס תהיה לו נוחה.

• תוכן חדש...