Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל אני מברך את כל חברי הפורום בשנה טובה ומבורכת שנת בריאות והצלחה, ואם פגעתי במישהו במשך השנים שאני פה (כמעט 9 שנים) אז אני מבקש סליחה.

 

 

סיימתי 5 שנים של לימודי הנדסת חשמל , ואני כבר מס' חודשים מנסה למצוא מקום לעשות בו את ההתמחות, בכל לוחות הדרושים, פשוט אין אין משרות למהנדסים מתחילים, הממוצע הכללי שלי הוא לא מהגבוהים וגם לא מגרד את ה60 , באיזור ה 77 , והציונים שלי בקורסים הרלוונטים של ההתמחות הם גבוהים כלומר 80+ ויש מאיות 8-)

 

במשרות יש את אלו שמוסיפים חטא על פשע ומייאשים כבר מההתחלה ,ומציינים ב"דרישות" ש "התפקיד אינו מתאים לסטודנטים ולמהנדסים חסרי ניסיון".

 

אני לא מצליח למצוא מקום שבו אפשרי להתחיל את ההתמחות, (קומבינות בתחום הזה הן הצד החלש שלי)

 

מה שקריטי עבורי זה שהעבודה תהיה תחת פיקוח של חשמלאי מהנדס, כי בלעדי זה אין לי אפשרות לגשת לבחינות בשלב מאוחר יותר (זה סטאז') , וכמובן באיזור ת"א והמרכז, כי גם דלק ונסיעות זה שיקול כלכלי,

 

אני לא אשקר ואומר ששכר זה לא מעניין בכלל, אני לא מצפה לקבל מליונים, אבל שכר שמקובל לאחד במצב שלי בהחלט מספק אותי,

 

מלבד חיפוש בלוחות דרושים , ופניה יזומה למשרדי תכנון חשמל, יש משהו נוסף שאוכל לעשות?

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

 

פרטים בה"פ .

פורסם

ממוצע 75+ לא כעבודת סטודנט אלא אחרי סוף התואר בד"כ אין בעיות, אפשר לדעת תואר מאיפה?

ואני ממליץ לחפש חבר מועדון הוט שיגניב את השמועה מפה לאוזן, מעסיק פוטנציאלי עלול לשמוע.

פורסם

אני קצת מתפלא שאתה לא מוצא עבודות מתאימות. אני סיימתי תואר דומה לפני שנה ופנו אלי למרות שלא חיפשתי.

בכל מקרה, נסה ליצור קשר עם איגוד מהנדסי החשמל הישראלי:

http://www.seeei.org.il

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם (נערך)

HIT בחולון

ותודה על הכיוון , יצרתי איתם קשר , אני מקווה שיחזרו אלי והדברים יסתדרו.

 

תודה!

עריכה אחרונה על ידי ESTK

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

 

פרטים בה"פ .

פורסם

גילוי נאות: אני בוגר HIT חולון.

בתור בוגר חסר ניסיון, אין לך הרבה ביקוש כי יש את הלופ האינסופי של "אין לי ניסיון ואני לא מוצא עבודה".

אם אתה רואה את עצמך עוסק בתחום החשמל נטו, פנה לאיגוד מהנדסי החשמל ויתכן שהם יוכלו לעזור. יתכן שאולי כדאי לך להתחיל לצבור ניסיון בתחום האלקטרוניקה ואחרי כמה זמן לנסות ולעבור תחום לחשמל.

לגבי הניסיון המקצועי (בעיקר באלקטרוניקה)-התחרות גדולה וכנראה תצטרך להתחיל בקטן. פנה לחברות outsourcing. השכר אמנם נמוך ותצטרך לחרוק שיניים במשך שנה-שנתיים, אך את הניסיון שתצבור שם תוכל למנף הלאה ותוכל למצוא עבודה עם שכר יותר גבוה כשתצבור ניסיון.

פורסם

ESTK, חבר שסיים תואר ראשון בהנדסת חשמל בטכניון עם ממוצע 85 נתקל בבעיה דומה. לאחר שנה התייאש, נרשם לתואר שני ונכנס לעבוד ב-GE במשרת סטודנט.

 

אני לא אומר שזה הפתרון היחיד, אך זו אפשרות נוספת.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
ESTK, חבר שסיים תואר ראשון בהנדסת חשמל בטכניון עם ממוצע 85 נתקל בבעיה דומה. לאחר שנה התייאש, נרשם לתואר שני ונכנס לעבוד ב-GE במשרת סטודנט.

 

אני לא אומר שזה הפתרון היחיד, אך זו אפשרות נוספת.

 

נשמע לי תמוה.

ממוצע 85 בחשמל בטכניון הוא ממוצע יחסית די טוב.

בד"כ בוגרי הטכניון נחטפים עוד כסטודנטים.

כנראה החבר בררן מאוד בסוג העבודה שחיפש.

פורסם (נערך)
נשמע לי תמוה.

ממוצע 85 בחשמל בטכניון הוא ממוצע יחסית די טוב.

בד"כ בוגרי הטכניון נחטפים עוד כסטודנטים.

כנראה החבר בררן מאוד בסוג העבודה שחיפש.

 

לאו דווקא בררן, יכול להיות שהבחור פשוט לא טוב בראיונות ולא מתכונן אליהם נכון/טוב.

ממוצע טוב מאוניברסיטה אף פעם אינו ערובה לידע או להצלחה בראיונות/עבודה לאחרי מכן.

לא פעם היו אצלי בראיונות בוגרי את"א/טכניון חסרי נסיון שקשר בין הידע שהפגינו לממוצע הוא מקרי במקרה הטוב, למרות שהמשרה קשורה ישירות להתמחות שלהם בתואר, כביכול.

לכן חשוב מאוד עוד תוך כדי התואר להתחיל במשרת סטודנט שקשורה לתחום הלימוד. בין ידע לנסיון מעשי, אפילו מינמלי ככל שיהיה, עובר גשר ארוך מאוד.

עריכה אחרונה על ידי shayBB

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

לגבי הניסיון המקצועי (בעיקר באלקטרוניקה)-התחרות גדולה וכנראה תצטרך להתחיל בקטן. פנה לחברות outsourcing .

תוכל לתת דוגמאות של חברות?

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

 

פרטים בה"פ .

פורסם (נערך)

תרשום בגוגל "מיקור חוץ". קורן טק, one1 ויש עוד רשימה ארוכה של חברות.

הלינקדאין הוא חברך הטוב ביותר (או קבוצות לחיפוש עבודה בפייסבוק).

קח בחשבון שהתנאים ב*רוב* חברות האאוטסורסינג לא משהו (שכר נמוך לפעמים בעשרות אחוזים, ימי מחלה משולמים על פי חוק ולא מהיום הראשון כמו בכל חברת הייטק שמכבדת את עצמה), אך צריך להתחיל מאיפשהו. לדעתי חלפו הימים שבהם בוגר אוניברסיטה היה מתקבל לעבודה מיד עם סיום התואר עם רכב ליסינג צמוד ומשכורת של 20K.

חלק מהמהנדסים (לא רק בוגרי מכללות) מתחילים מQA תוכנה/חומרה ולאחר שצוברים ניסיון אפשר לנסות ולהתקדם הלאה לתפקידים אחרים.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם

לפי מה שאני יודע המצב בשוק של בוגרי הנדסת חשמל קשה

אחי בוגר כבר 4 שנים מבר אילן, עובד בחברה גדולה אבל מחפש משהו אחר ואין

עוד ידידה בוגרת טרייה מתל אביב, עם ממוצע 85 לא מוצאת כלום

פורסם

עד אוקטובר הבא יש שנה שלמה, מה שאומר שיש לך לפחות חצי שנה לשבת ולחקור.

הבעיה באפקה זה ראשית כל שזו מכללה.

תדבר עם בוגרים שסיימו שם במקצוע שלך, עם עובדים בהיי-טק (או איפה שתרצה לעבוד), תנסה אפילו עם מעסיקים.

 

אני יכול להגיד לך שמהמקורות שלי, בתחום האלק' יש דרישה יותר גדולה לבוגרי אוניברסיטאות בפער משמעותי. משלמים טוב ולכן דורשים את הטוב ביותר.

בתחום המכונות הפער כבר קטן והיום יש פחות חשיבות למוסד ויותר לניסיון.

 

הייתי ממליץ לך ללמוד מה שמעניין אותך.

×
×
  • תוכן חדש...