Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דני דין, למרות הנסיון ההירואי שלך להגן על המוסך, כל השאר מסכימים שהמוסך הזה במקרה הטוב לא מקצועי. במקרה הרע חמדן ורמאי.

היד שלו היתה מאוד קלה על הדק התשלום על חשבון הלקוח.

האם, הבוחן היה ממהר כל כך לפסוק שנדרש שיפוץ אם היה מדובר ברכב הפרטי של אישתו של בעל המוסך? של גיסתו?

לא נראה לך שההגינות המינימלית כלפי לקוח, ותיק או חדש, היא לעדכן אותו שיש חשד/אפשרות שיש תקלה בגיר המחייבת שיפוץ, העלות היא גבוהה, ושיחליט הלקוח האם להמר על כספו או לא?

איך היית קורא לטכנאי מזגנים שבא לתקן תקלה, פוסק שצריך להחליף מדחס ב1000 ש״ח, נשלח הביתה והטכנאי שבא אחריו מחליף קבל ופותר את הבעיה?

166, קאפה, GTV, קופה.

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
אמרתי ואמרתי שוב אבל אתה לא מבין בזה ולכן לא מסוגל לנתח את הדברים כמוני

אנחנו לא יודעים איזה תקלה הייתה בזכרון כי יש תקלות בגיר הזה כמו בכל גיר אחר שמעידות על שיפוץ הולך וקרב

אז עד שנדע ואני מאמין שנדע בקרוב אפשר לתת את ההנאה מהספק לעובדים במוסך או לפחות לטעון לאפשרות שטעו באבחון וזה משהו שקורה לכולם ולא לטעון באופן עוויר כפי שטוענים פה כמה בחריפוץ נפש שנהמוסך עשה ניסיון בשיטת המצליח לדחוף שיפוץ גיר כפי שכל מוסך אחר בישראל ובתפוצצות אולי היה עושה

אגב ההגנה שלי שאתה טוען שהיא יתרה מהווה קאונטרמז'ר מול הנפשות הטובות שבטוחים שכל המוסכים פושעים גנבים וגורמים למכוניות פה בישראל להיות לא בטוחות מעניין שעל זה לא היה היה לך משהו להגיב בכלל

יש הבדל בין להגן על לקוחות(טובים או לא טובים) שהם החלשים פה מול המוסכים ותלויים בהם ולא משנה כמה הם יתלוננו הם בסוף ילכו ויתקנו את הרכב שלהם אצלם, לבין מוסכים לא ישרים/לא מקצועיים ואתה יכול להיות בטוח במאת האחוזים שלכל אדם בעל רכב קרה לפחות פעם אחת בחיים שנתקל בבעל מקצוע, הקשור לרכב, לא ישר או לא מקצועי. מי שבסופו של דבר משלם את הכסף זה הלקוחות ומי שמרוויח את הכסף זה המוסכים.

אגב, אף אחד לא הכליל ואמר שכל המוסכים בארץ פושעים גנבים ורמאים ומי שאומר דבר כזה הוא מיעוט ממש לא מייצג.

בסך הכל רוצים להכניס לתודעה את משנה הזהירות שצריך לקחת כאשר פונים למוסך כי היו מקרים ואף רבים של חוסר מקצועיות או אמינות שחוו לקוחות שונים במוסכים שונים.

ובקשר לעובדות כפי שהן מוצגות כאן, אמנם גיר שמתיימר להיות בעייתי בעיניי אנשים, אך הדרך הנכונה היא, בהתאם לנסיבות ובכך שהרכב נוסע תקין ואינו מושבת, לא להיות נחרץ כל כך ולתקוע טיפול כל כך יקר כאילו אין דרך אחרת. זהו לא מדע מדוייק ולכן אין להתנהל ככה.

עריכה אחרונה על ידי ORrrr

2017 Citroen C3 Shine

פורסם
דני דין, למרות הנסיון ההירואי שלך להגן על המוסך, כל השאר מסכימים שהמוסך הזה במקרה הטוב לא מקצועי. במקרה הרע חמדן ורמאי.

היד שלו היתה מאוד קלה על הדק התשלום על חשבון הלקוח.

האם, הבוחן היה ממהר כל כך לפסוק שנדרש שיפוץ אם היה מדובר ברכב הפרטי של אישתו של בעל המוסך? של גיסתו?

לא נראה לך שההגינות המינימלית כלפי לקוח, ותיק או חדש, היא לעדכן אותו שיש חשד/אפשרות שיש תקלה בגיר המחייבת שיפוץ, העלות היא גבוהה, ושיחליט הלקוח האם להמר על כספו או לא?

איך היית קורא לטכנאי מזגנים שבא לתקן תקלה, פוסק שצריך להחליף מדחס ב1000 ש״ח, נשלח הביתה והטכנאי שבא אחריו מחליף קבל ופותר את הבעיה?

לא ניסיון הירואי אלא מקצועי בניגוד אליך והדוגמא עם המזגן לא דומה בכלל

פורסם

בקיצור, אותו בוחן היה שולח את הרכב של אישתו של בעל הבית ישר לשיפוץ גיר באותה הקלות?

אולי אתה מקצוען. אבל אני לא אידיוט.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

חלילה לא אידיוט אבל בטח הידיוט לפחות בתחום עליו אנו דנים

אגב לאותו בוחן זה היה עלות הרבה פחות כמו שעולה לי הרבה פחות לתקן את הרכב שלי או של אשתי

פורסם

מתחילים פה קצת לטחון מים,

דעה של לקוח בהחלט יכולה להיות שונה מדעה של בעל מקצוע.

אני מבין את שתי הדעות ומסכים במידה מסויימת עם כל אחת מהן.

תחשבו מה הייתם אומרים אם מוסך היה משחרר את ברכב לאחר עידכון תוכנה ויום למחרת התקלה הייתה חוזרת.

ישר היו צועקים "מוסך חאפר לא מקצועי, לא עלה על הבעיה".

אולי במוסך רצו למנוע את המצב הזה.

יכול להיות שבמהלך הבדיקה נהגו ברכב קצת יותר "חזק" מה שגרם להתחממות שמן גיר ולהופעת הדפיקות. ובנהיגה רגועה לאחר מכן זה לא קרה.

מכיר את התקלה הזאת מרנו קליאו שהייתה לי עם גיר דומה. רק לאחר נהיגה עם הרבה עצירות והאצות מהירות הוא היה מתחיל לדפוק. בשאר הזמן עבד מצויין.

פורסם

תראה מה כתבתי באחת ההודעות הראשונות ומה הוספתי בעריכה להודעה למעלה.

נתקלתי בדברים כאלה כמה פעמים בעבודה שלי.

מגיע לתקן משהו, קובע להחליף חלק, חוזר למחרת והכל תקין בלי שהוחלף דבר.

אני חושב שבמהלך הבדיקה במוסך הראשון הופיעו תקלות כאלה ואחרות שגרמו לבוחן לקבוע את מה שקבע.

אחר כך התקלות חלפו וקבעו משהו אחר. זה לא תרחיש בילתי אפשרי.

לא מדובר בפיוז שיש לו רק שני מצבים - תקין או לא תקין.

עריכה:

בעל הרכב ללא ספק פעל נכון בכך שלא הסכים מיד לבצע שיפוץ.

יכול להיות שאפשר לנסוע עוד קילומטרים רבים. לפני הוצאה גדולה תמיד טוב לקבל חוות דעת נוספת.

מפה ועד זה שמוסך רצה לדפוק אותו - המרחק רב.

פורסם
אבל אתה מסכים איתי שאין לנו מספיק מידע כדי לקבוע חד משמעית שהמוסך רצה לנקנק את הלקוח ?

אני לא טענתי כך, ברור שאין לנו מידע מספק לכך.

אבל די ברור שהמוסך ניקנק בעיקר את עצמו.

היה לו לקוח שמוסכים אוהבים. מטפל בזמן, מקדים טיפולים, מניח שמשלם.

המוסך אמר לו שהוא חייב טיפול גדול עכשיו.

בנתיים האוטו נוסע, וקיבל שתי חוות דעת מנוגדות.

אני מניח שהלקוח כבר לא יחזור למוסך ההוא, וכנראה שכל מי שבחוג מכריו וישמע על הסיפור.

עם קצת פחות מזל למוסך, גם השם שלו היה מתפרסם כאן והנזק היה פי כמה וכמה יותר גדול.

היה לי מקרה דומה עם מוסך מורשה, לא סתם מורשה, המרכזי, שאיבחן שהלך לי מדחס המזגן, כשהתלוננתי שהמזגן לא מקרר טוב בעמידה.

3000 ש״ח.

לא נשמע לי הגיוני. הלכתי למישהוא אחר, מצא שהלך ממסר למאווררי מנוע. החליף וארבע שנים אחר כך אותו מדחס ממשיך לקרר כמו גדול.

אני לא חזרתי למוסך ההוא.

מוסך שלא בטוח במאה אחוז באבחנה שלו, צריך להיות מאוד זהיר לפני שהוא מציב עובדות לפני הלקוח כשהטיפול המוצע כל כך יקר.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם
לא ניסיון הירואי אלא מקצועי בניגוד אליך והדוגמא עם המזגן לא דומה בכלל

ה"טיפול" של המוסך פה ברור מאד,לא צריך להיות בעל מקצוע כדי להבין כמה זה 1+1.

בעלי מקצוע גם טועים.

פורסם
אני לא טענתי כך, ברור שאין לנו מידע מספק לכך.

אבל די ברור שהמוסך ניקנק בעיקר את עצמו.

היה לו לקוח שמוסכים אוהבים. מטפל בזמן, מקדים טיפולים, מניח שמשלם.

המוסך אמר לו שהוא חייב טיפול גדול עכשיו.

בנתיים האוטו נוסע, וקיבל שתי חוות דעת מנוגדות.

אני מניח שהלקוח כבר לא יחזור למוסך ההוא, וכנראה שכל מי שבחוג מכריו וישמע על הסיפור.

עם קצת פחות מזל למוסך, גם השם שלו היה מתפרסם כאן והנזק היה פי כמה וכמה יותר גדול.

היה לי מקרה דומה עם מוסך מורשה, לא סתם מורשה, המרכזי, שאיבחן שהלך לי מדחס המזגן, כשהתלוננתי שהמזגן לא מקרר טוב בעמידה.

3000 ש״ח.

לא נשמע לי הגיוני. הלכתי למישהוא אחר, מצא שהלך ממסר למאווררי מנוע. החליף וארבע שנים אחר כך אותו מדחס ממשיך לקרר כמו גדול.

אני לא חזרתי למוסך ההוא.

מוסך שלא בטוח במאה אחוז באבחנה שלו, צריך להיות מאוד זהיר לפני שהוא מציב עובדות לפני הלקוח כשהטיפול המוצע כל כך יקר.

עוד פעם אתה מקדים את המאוחר ומסיק מסקנות ללא מידע מספק אלא מתבסס על ניסיון עבר שלך ותוחשות שאתה מאמין שהם נכונות

האמת שזה קצת מוזר שאתה מודע שאין מספיק מידע אבל דיי בטוח בעצמךל מה המלמד על הסקנת מסקנות לפי רגש וזה לא נכון לעשות

גם אתה בגלל חוסר ואי הבנה כנראה נותן דוגמא לא שקולה של תקלה שכבר ידוע כי נפתרה והאמת היא דיי פשוטה

כאן יש מקרה יותר מורכב עם מערכת הרבה יותר מסובכת ויש לה הרבה תסמינים שמעידים על כשל ולא תמיד זה גלוי במייידי כמו מדחס שלא עובד וזהו ראה דוגמא שבוקי נתן

פורסם (נערך)

אישית הויכוח המקצועי טפל בעיניי. מהתאור עולה שהמוסך שהציע שיפוץ גיר לפחות נחפז וידו היתה קלה על ההוצאות של פותח השרשור, שלא לומר מעל באמון הלקוח. לכן כדאי להשיג דעה נוספת לפני שמתחייבים להוצאה גדולה, אם זה מתאפשר.

לגבי מה שכתב דנידין על תקלה בנעילת סטטור בממיר המומנט, הייתי שמח לניתוח ווקטורי של כוון הזרימה בתוך הממיר. כמו כן אני מנחש שאם זו התקלה, כשיש החלקה מינימלית בממיר (כלומר במצבים בהם ההאצה מוגבלת) התקלה לא תפריע, כי במצב כזה הסטטור ממילא אמור להסתובב. כמובן שמה שאני כותב תיאורטי ותלוי בכך שמנגנון המצבט החופשי רק לא ננעל ולא מונע סיבוב חפשי ופועל במירכוז לקוי.

התקלה השנייה שתאר דנידין - כנפיים עקומות - בחלק המשאבה, בסטטורים או בטורבינה? איך נוצרת תקלה כזו, מפגיעה מכנית בגלל היווצרות חופש או מה?

וגם אותי מעניין לקבל הסבר על האופן שבו מושגת החלקה מבוקרת בממיר מודרני. האם יש הגבלה על כמות השמן או שיש התחכמות אחרת?

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

לגבי היחלקה מבוקרת בממיר מודרני -יושם לראשונה בתיבה 5 מהירויות של מרצדס בשנת 96 בערך.

סולונאודים מודרניים ובקרה ממוחשבת מאפשרים ליצור מרווח ציפה בקלאץ' של ממיר מומנט. כלומר לא נעילה 100% וגם לא הפרדה מלאה, אלא נשאר מרווח קטן מאוד ובו מאפשרת החלקה מסויימת בזכות שכבת שמן בין דיסקיות הקלאץ'.

מצב זה פועל בהאצות חזקות, מאפשר למנוע לצבור יותר סל"ד ולפועל בתוחם היעיל, ויחד עם זאת יש פחות הפסדי אנרגיה לעומת פעולה עם ממיר מומנט פתוח.

פורסם

דני דין,

אתה היחיד בפוסט הזה שחושב שהמוסך נהג כשורה.

יכול להיות שאתה צודק וכולנו טועים.

עובדתית, בנתיים, המוסך האמור טעה, וטעה בגדול, גם באבחנה המקצועית וגם בהתנהלות מול הלקוח.

יכול להיות שההבנה הטכנית שלך טובה, אין לי מושג.

די ברור שההבנה שלך ביחסי אנוש לא ממש, אם אתה לא מצליח להבין היכן המוסך טעה.

הדיון איתך עקר ואני פורש ממנו.

מאחל לך שכשתפגוש בעלי מקצוע בתחום בו אתה הדיוט (רופא, עורך דין, מזגניסט או חשמלאי ביתי) ינהגו בך ובכספך ביותר אחריות וכבוד מכפי שהפגין המוסך האמור.

166, קאפה, GTV, קופה.

• תוכן חדש...