Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איכות השיפוץ שלהם אינה מוטלת בספק !

איציק - האם הם מבצעים את שיפוץ הגיר בעצמם? יש להם ממש מעבדה ובית מלאכה?

אם כן - אז חידשת לי ממש כי לא ידעתי זאת ואזכור זאת לעתיד (שלא נדע).

שבת שלום.

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חבר שלי קרה לו מקרה דומה, רק שהוא בעלים של פורד פוקוס 2003. במוסך שבו טיפל באוטו נאמר לו בוודאות שהגיר "הלך", הבחור לכך את האוטו למוסך אחר שם נאמר לו שגיר תקין. שנה וחצי אחרי האוטו עדיין נוסע עם אותו גיר. הדבר מראה לדעתי:

א. רמה נמוכה מאד של בעלי מקצוע בארץ.

ב. בטיפולים עם עלויות כבדות שווה לקבל חו"ד נוספת במיוחד שזה קשור לגירים, שם לדעתי יש חוסר מקצועיות של בעלי המקצוע.

פורסם
:

א. רמה נמוכה מאד של בעלי מקצוע בארץ.

ב. בטיפולים עם עלויות כבדות שווה לקבל חו"ד נוספת במיוחד שזה קשור לגירים, שם לדעתי יש חוסר מקצועיות של בעלי המקצוע.

1++++++

פורסם

לא מעיד על רמה נמוכה של בעלי מקצוע.

אני בעבודה שלי נתקלתי לא פעם במה שנקרא אצלינו "תקלה חולפת".

אני מגיע לטפל בתקלה X, רואה בבירור ומעל לכל ספק שיש תקלה. יש קוד תקלה וכל הסימפומים מופיעים.

קובע שיש להחליף חלק Y.

חוזר למחרת עם החלק, אבל פתאום רואה שהכל תקין, אין קודים ואין סימפטומים.

במקרים אלו אני בדרך כלל דוחה את ההחלפה עד להופעה של התקלה מחדש. או מחליף בכל זאת, תוך לקיחת בחשבון ניסיון שלי מהעבר בטיפול בתקלות דומות.

ככה עובדים ואין מה לעשות. במערכות מורכבות יש תקלות לא עקביות. בעל מקצוע שבודק בזמן הופעת התקלה לא יכול לדעת שהיא אולי תחלוף למחרת.

פורסם

בוקי, לא צריך להגן בכזו נחרצות על בעלי מקצוע.

חלקם עושים עבודתם נאמנה.

חלקם - אין להם מושג בשום דבר (כן, גם במוסכי יבואן. ראינו כבר דוגמאות פה בפורום).

בדוגמה שלהלן, נאמר לפות"ש נחרצות שיש לשפץ את הגיר. למה לא אמרו לו, שאולי התקלה בכ"ז ספוראדית, עשינו עדכון גירסה. סע שבוע-שבועיים וראה מה קורה?

(גם אם התקלה נשנתה אחרי עדכון תוכנה)

alfa 156 2.5.

פורסם
איציק - האם הם מבצעים את שיפוץ הגיר בעצמם? יש להם ממש מעבדה ובית מלאכה?

אם כן - אז חידשת לי ממש כי לא ידעתי זאת ואזכור זאת לעתיד (שלא נדע).

שבת שלום.

יש להם מעבדה (כבר המון שנים) בתוך המוסך המרכזי בבני-ברק. זה בית מרקחת לשיפוץ AL4 וזה בא לידי ביטוי בעובדה שאתה נכנס להחליף גיר, ולא חוזר יותר. זמן שווה כסף ! (ימי עבודה, מוניות, עוגמת נפש וכד').

את המקום מנהל כבר שנים רבות בחור בשם סלבה, איש מקצוע מעולה בתחום.

גיר יוצא מהמעבדה אחרי שיפוץ כמו גיר חדש. האחריות שמקבל הגיר המשופץ היא "מפגוש לפגוש" (כל חלק מכאני או אלקטרוני על הגיר).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עדכון ,הרגע התקשרו מהמוסך לסקר שביעות רצון מהטיפול שעברתי, סיפרתי את המקרה לפקידה והיא ביקשה להביא ביום א את הרכב למנהל המוסך

לבירור מקיף של המקרה. אני רואה את זה כצעד חיובי מאוד בכיוון הנכון ,אכן זה מקרה שחייבים לבחון אותו.

פורסם
לא חושב שכזה נמוך כי המנוע דיי חזק וגיר מחזיק פחות זמן מאשר מנוע 1.6 או 1.4

הסטטיסטיקה במקרה של PSA דווקא לא מחזקת את מה שאתה אומר.

לסיכום - המלצתי:

לחכות שהתקלה תופיע שוב, וכשהיא תשוב לקרוא תקלות ולראות על מה הבחור מתלונן.

אם מדובר בבעיה של ויסות לחצים - אני מציע, בשלב ראשון, לפרק את הבלוק ההידראולי של הגיר ולבצע הידוק לברגים של כל הבלוק (הכוונה בדריי היא נקודתית לדגם הזה - 407 - בשנתונים האלו - 2007-2008-2009 לערך). על מנת לבצע הידוק כראוי יש, קודם כל, לשחרר מעט את הברגים ואז לחזק שוב עם מד מומנט. רוב הסיכויים שימצאו ברגים משוחררים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הסטטסטיקה במקרה של רנו כן מחזקת יותר מומנט מוציא המנוע פחות זמן מחזיק הגיר

אם יש בעית לחצים לא להסתפק בחיזוק ברגים בשל המוח בלבד אלא בהחלפת השסתום EVM בחדש

• תוכן חדש...