Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום לכולם

הייתי היום במוסך לבירור הענין המכונאי שבדק את הרכב הראה לי בבדיקת עומס של הגיר (לחץ ברקס שידית ההילוכים על Dׂ ) שהסל"ד מגיע ל 1500-1700 במקום ל 2200 סל"ד ולכן הוא המליץ והחליט שהגיר זקוק לשיפוץ, בגירומאטיק ובמוסך צמרת מורשה היבואן שניהם בהמלצה להמשיך לנסוע כל עוד הסחיבה של הרכב תקינה,כשארגיש שהסחיבה לא טובה בעליות ביחוד ממצב עמידה הם ממלצים להחליף את ממיר המוומנט שעלות החלפה מגיעה קרוב ל 2700 ש"ח .דיברתי גם עם דני ממוסך היבואן בבני ברק והוא חזר על אותה המלצה.

נראה לי לסיכום שהיה נכון לפרוס בפני את כל התמונה ולתת לי להחליט ברור לי שהפתרון הקיצוני ביותר הוא להחליף גיר ,כרגע הגיר במצב טוב מאוד והבעיה היא בממיר המומנט שעד עתה לא הפריעה לי. זה שאני מודע לבעיה הוא דבר חשוב כשלעצמו.

פורסם

בנוסף לסחיבה, שים לב גם לצריכת הדלק, שהיא לא גבוהה משמעותית מהמצב התקין.

לי יש מספר דוגמאות לגיר AL4 עם 300,000KM ויותר שעובד נהדר כמו שרק AL4 יודע לעבוד, וכמו חדש (עבר החלפת שסתומים עצמית), אבל יש הוראת מנהל מוצדקת להימנע מהעניין בשרשור הזה.

פורסם

לא היה שום קוד לתקלה, התקלה בעיני צוות המוסך היא ממיר המומנט וצבע השמן. מבחינת הגיר על המחשב הוא תקין מעבר לעדכון התוכנה שנעשתה אין שום קוד לתקלה. לדעתי הם הרחיקו לכת לפתרון קיצוני בהחלפת הגיר, בטיפול הבא אחליף ממיר מומנט עד אז אסע בנחת .

פורסם

אני יכול להמליץ לך להגיע לבדיקה אצל יניב מסגולה, הוא אומן בשיפוץ גירים. מקווה שלא תצטרך אבל אם כן זהו המלצתי מנסיון. לגבי הגיר, בקסרה שהיתה לי הייתי צריך לעשות שיפוץ ב150K, עכשיו במזדה 6 שלי, מודל 2006 עם 135K הייתי צריך לעשות תיקון בעלות של 2000 ₪, כך שלא כל הAL4 זבל ולא כל המאזדות אמינות.

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם
לא היה שום קוד לתקלה, התקלה בעיני צוות המוסך היא ממיר המומנט וצבע השמן. מבחינת הגיר על המחשב הוא תקין מעבר לעדכון התוכנה שנעשתה אין שום קוד לתקלה. לדעתי הם הרחיקו לכת לפתרון קיצוני בהחלפת הגיר, בטיפול הבא אחליף ממיר מומנט עד אז אסע בנחת .

נדלקת לך מנורה ובגל לזה נכנס למוסך אז חייב היה להיות קוד תקלה

מהו ?

פורסם
תוכל לפרט עוד קצת על הבדיקת עומס גיר הזאת?

אצלי באף רכב הסל״ד לא על 2000 שאני עם ברקס והגיר בd

אני חושב שהוא מתכוון לבדיקת STALL TEST - בדיקת חנק לגיר.

איך עושים את הבדיקה:

מנוע וגיר בטמפ' עבודה.

מאבטחים את הרכב במקום.

משלבים ל D.

רגל אחת לוחצת על הברקס בכל הכוח.

רגיל שניה - גז עד הסוף. (לא מחזיקים במצב הזה יותר מ 2-3 שניות).

רושמים את סל"ד המנוע ומשווים לנתוני יצרן.

אם גבוה מהנורמה - יש החלקה בגיר או בממיר מומנט. אם נמוך מהנורמה - הספק מנוע נמוך. זה כמובן בכלליות.

פורסם

הבדיקה שהראו לי נעשתה כדי להראות לי שממיר המומנט נחלש.אכן מנוע בטמפ עבודה ואז הוא שילב ל D לחץ ברקס וגז ל שניות ספורות כהמבט על שעון הסל"ד.

לדבריו מד הסל"ד צריך להגיע ל 2000 או 2200 לפי נתוני היצרן ,אצלי זה הראה 1600 1700. כלומר יש פחות כח שעובר מהמנוע לגיר כנראה .

פורסם

אגב לא לעשות זאת באופן תדיר כי זה מזיק לגיר. אבל אם אתם קונים רכב אוטומט זו בדיקה קלה שיכולה להצביע על מצב ממיר המומנט בגיר, בנוסף לבדיקות של מעבר הילוכים חלק דפיקות אם יש וכו.

פורסם

לדנידין

מאז שנכנסתי למוסך אם נורת prnd ועשו עדכון תוכנה לא נדלקה הנורה. לדעתי עכשיו לאחר הבירור גם אחר כך לא נדלקה הנורה הם פשוט עשו בדיקת עומס לממיר מומנט ובדקו את השמן שלדעת מומחים זה לא אומר הרבה והחליטו על החלפת גיר.

גם עכשיו הם חושבים שהמלצתם נכונה.

לדעת המוסך השני ומכון הגירים אין צורך בשיפוץ הגיר יהיה צורך בשיפוץ הממיר מומנט בעתיד.

פורסם

כלומר, פשוט ניסו לתפור לך תיקון של 8000 ש"ח כאות הוקרה של לקוח ותיק. אני במקומך לא היתי חוזר למוסך הזה בחיים.

• תוכן חדש...