Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

dan-idin - אולי באמת חברי פורום כותבים מפעם לפעם בגלל סטיגמות או ניסיון אישי לא טוב.

עם זאת, ההצדקה העיוורת שלך של כל מוסך או יבואן בכל סוגיה שעולה בפורום, בה נטען כי יבואן או מוסך פעל שלא כראוי, היא פשוט מראה כי אתה לא אובייקטיבי בעליל.

יש לקוחות גרועים, אך לצערנו לא חסרים גם מוסכים לא מקצועיים ולעיתים דווקא מקצועיים אך מאוד לא ישרים.

לכן, כפי שחברי הפורום לא "סוקלים" כל מוסך או יבואן בכל פעם שעולה טענה נגדם, כך גם מצופה ממך, כמי שקרוי "בעל מקצוע מומחה", לדעת לשקול בצורה אובייקטיבית את הנתונים המוצגים לפניך ולהגיב בהתאם ולא בהצדקה מיידית של המוסך או יבואן, למרות כל הנתונים שהכותב מציג.

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש למוסכים יד קלה, כל עוד בעל הרכב הוא שמשלם (מניסיון למשל "הלך ראש מנוע" לרכב שנוסע מאז שמונה שנים, במורשה יבואן. ועוד).

לפעמים מדובר באבחון שגוי שלא בהכרח נובע מחוסר מקצועיות, לפעמים חמדנות (החלפת רפידות/צלחות).

מעניין: כשמדובר באחריות, לפעמים, היבואנים מגלים פתרונות מאוד יצירתיים.

פורסם

dan-idin - אני פשוט הבהרתי לך מדוע יש לצאת מנקודת הנחה בסיסית שהתגובה שלך לא אובייקטיבית ולהתייחס לכך בהתאם. מעבר לכך קיבלת תגובה נוספת ולא ממני.

פורסם
dan-idin - אולי באמת חברי פורום כותבים מפעם לפעם בגלל סטיגמות או ניסיון אישי לא טוב.

עם זאת, ההצדקה העיוורת שלך של כל מוסך או יבואן בכל סוגיה שעולה בפורום, בה נטען כי יבואן או מוסך פעל שלא כראוי, היא פשוט מראה כי אתה לא אובייקטיבי בעליל.

יש לקוחות גרועים, אך לצערנו לא חסרים גם מוסכים לא מקצועיים ולעיתים דווקא מקצועיים אך מאוד לא ישרים.

לכן, כפי שחברי הפורום לא "סוקלים" כל מוסך או יבואן בכל פעם שעולה טענה נגדם, כך גם מצופה ממך, כמי שקרוי "בעל מקצוע מומחה", לדעת לשקול בצורה אובייקטיבית את הנתונים המוצגים לפניך ולהגיב בהתאם ולא בהצדקה מיידית של המוסך או יבואן, למרות כל הנתונים שהכותב מציג.

אני מגיב בצורה אובייקטית וממקום מקצועי ואתה לא

בהצבר הנתונים שהיו בדידי איש האבחון שהגיע הרכב עם התקלה זה יתכן שהיה האבחון הטוב ביותר

מכוון שאיני יודע מה היה קוד התקלה אני לא יכול לאשר או או לסתור אבל מניסיוני העשיר עם הגיר הזה מנורה עוד תקלד שוב ואז נדע בודאות עד אז ניתן אולי למוסך להנות מהספק ולא נבאיש את ריחו

פורסם

בהצבר הנתונים שהיו בדידי איש האבחון שהגיע הרכב עם התקלה זה יתכן שהיה האבחון הטוב ביותר

מכוון שאיני יודע מה היה קוד התקלה אני לא יכול לאשר או או לסתור אבל מניסיוני העשיר עם הגיר הזה מנורה עוד תקלד שוב ואז נדע בודאות עד אז ניתן אולי למוסך להנות מהספק ולא נבאיש את ריחו

יכול להיות, ועדיין אני חושב שאם מוסכניק מאבחן באופן תמים לחלוטין, כשהוא עומד לבקש מהלקוח 8,000 ש"ח, שיטיל קצת ספק בעצמו ויבדוק שוב. דוגמא למשל כשמוסכניק לא מחפש לרמות: אתה מאבחן תקלה ומאלץ לקוח להחליף חלק מסוים די יקר, הוא מסכים. לאחר התיקון וההחלפה התקלה לא חלפה. מה תגיד לו בדיוק?

פורסם

ומאיין אתה יודע שלא עשו בדיקה כפולה ומכופלת ?

ולפעמים מסקנות לתיקון מסויים מאוד ברורות ואין שום קשר לגובה עלות התיקון

פורסם

יקראו חברי הפורום את תגובותיך ויחליטו לבד האם אתה כותב בצורה אובייקטיבית או לא.

בפועל, מבחינת העובדות המוצגות כאן, מוסך מורשה יבואן קבע כי הגיר חייב שיפוץ ודרש 8,000 ש"ח.

בשנייה ששמע המוסך כי בעל הרכב רוצה לגשת עם הרכב למקום נוסף, היו מוכנים במקום לחתוך 37.5% מהמחיר

שדרשו בהתחלה (5,000 במקום 8,000).

אז ככה, בפועל, מכון מומחה לגירים קבע שהגיר תקין + מוסך מורשה יבואן נוסף קבע שהגיר תקין.

הלאה, תשאיר לחברי הפורום לשפוט האם שני המוסכים האחרים חסרי מקצועיות שהוקמו לצורך שיחרור רכבים לא תקינים

במקום לתקנם ולהרוויח או שמא פשוט הם מקצועיים יותר ואולי גם ישרים יותר.

פורסם
יקראו חברי הפורום את תגובותיך ויחליטו לבד האם אתה כותב בצורה אובייקטיבית או לא.

בפועל, מבחינת העובדות המוצגות כאן, מוסך מורשה יבואן קבע כי הגיר חייב שיפוץ ודרש 8,000 ש"ח.

בשנייה ששמע המוסך כי בעל הרכב רוצה לגשת עם הרכב למקום נוסף, היו מוכנים במקום לחתוך 37.5% מהמחיר

שדרשו בהתחלה (5,000 במקום 8,000).

אז ככה, בפועל, מכון מומחה לגירים קבע שהגיר תקין + מוסך מורשה יבואן נוסף קבע שהגיר תקין.

הלאה, תשאיר לחברי הפורום לשפוט האם שני המוסכים האחרים חסרי מקצועיות שהוקמו לצורך שיחרור רכבים לא תקינים

במקום לתקנם ולהרוויח או שמא פשוט הם מקצועיים יותר ואולי גם ישרים יותר.

בדיוק כך!

פורסם (נערך)

המוסכים הבאים שבדקו את הגיר לא נתקלו בנורה דולקת ולא ראו מה היה קוד התקלה ויתכן כי היו קובעים אותה דאיגנוזה אם הם היו הראושנים שונגעים באוטו

אני אומר וזה לדעתי הכי אוביקטיבי שאפשר זה שיש כאן הרבה דברם לא ברורים כדי להוציא דיבה של המוסך

אתה אומר שלא רק המוסך הזה גנב אלא כולם או מרביתם

יחליטו כאן האנשים מי השקול ומי המתלהם וצר האופק

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

רק אני שמתי לב שבבדיקת חנק (זה השם שזכור לי מהצבא לפול גז בהילוך בגיר עם ממיר מומנט ועם בלם מופעל), הסל"ד שהתקבל היה נמוך מהמומלץ וזה סימן למנוע חלש ולא לממיר מומנט שהזדקן?

חוץ מזה אף אחד מהפורום לא מתייחס לאפשרות לבדוק את איכות השמן מהגיר מול שמן גיר חדש? יש בארץ 2 מעבדות כאלה ויש אופציה שלישית לשלוח למעבדה ענקית בדרום-אפריקה ולקבל תשובה תוך שבוע עד עשרה ימים.

פרטים בפרטי.

יוסי

פורסם

יוסי לא רק אתה שמת לב לזה.

בעקבות השירשור קראתי קצת חומר ברשת, ואכן יש תופעה של סל"ד מנוע נמוך בבדיקת חנק עקב ממיר מומנט לא תקין, ולא רק ב AL4.

לא הצלחתי להבין איך טכנית זה קורה, אשמח להסבר.

*על הדרך קראתי על עוד דבר מעניין שלא הכרתי מקודם - החלקה מבוקרת בהאצה בממיר מומנט של תיבות הילוכים מודרניות עם 5-6 הילוכים.

פורסם (נערך)
ואם לדודה חיה היה מל"ט

סתם אתם מנסים להדביק עברות פליליות למוסך שאתם לא מכירים ואני אומר לאור הכרות עם הגיר הזה יותר 10 שנים חכו קצת המנורה עוד תדלק שוב

מדהים כמה המשפט הזה שלך אירוני

יש די דוגמאות בשרשור הזה, כמו גם באחרים, עד כמה אתה לא אובייקטיבי ומגן בחירוף נפש על המוסכים. צר לי, גם במקרה הזה תירוצים לא משנים עובדות ודווקא מקריאת מכלול הנתונים בשרשור הארוך הזה, ארוכה היא הדרך שיש לעשות עד להחלטה על שיפוץ הגיר שעלותו לא מבוטלת ולטעמי הוא הוא הפיתרון הקיצוני מכולם (למעט החלפת גיר שלא עמדה על הפרק כאן).

אם כן, כך אני רואה את הדברים (ומאחר ואינני מוסכניק, לא מכיר את פותה"ש ואין לי גם שום סטיגמה על פג'ו מאידך [דווקא הניסיון שלי עם רכבי הקונצרן, לרבות התיבה, טובים מאוד], אני סבור שהינני אובייקטיבי ממך. אמת, אני סבור שרוב המגיבים בשרשור אובייקטיבים ממך, מבלי לפגוע בכבודך).

אם כן, ולמי שיש כח לקרוא, אלו הדברים שלמדתי על השתלשלות העיניינים:

מגיע לקוח למוסך מורשה יבואן, בוא הוא מטפל ברכביו שנים, להחלפת מצבר ומחליט להקדים טיפול גדול לרכבו. זמן קצר לאחר הטיפול נדלקת נורית המעידה, לכאורה, על תקלה בגיר הרכב (אשר יחסית לשנתון, נסועתו לא רבה). חוזר הלקוח למוסך ומחליטים להסתפק בעדכון תוכנה אשר מבטל את החיווי בלוח השעונים (שאינו חוזר שוב עד עתה, חרף התעקשותך). אלא מאי? - דקות מס' לאחר מכן, כאשר הלקוח משלם, דעתו של הבוחן משתבשת והלה סבור כי לאור: 1. שמן שרוף. 2. דפיקה בגיר (לכאורה, כי אף אחד לא שמע אותה חוץ מאותו בוחן, לא במוסך מורשה אחר,ולא בעל מקצוע מומחה) - יש לשפץ את הגיר בעלות גבוהה.

הלקוח, בעל ניסיון ברכבים לדבריו, חבר בפורום שלו תת פורום טכני עם ידע נרחב וכנראה צרכן נבון, מחליט לקבל חו"ד נוספת - תחילה בחינם, מבעל מקצוע מומחה שלשיטתו אין כל בעיה בגיר (וכי נזכור כי זו כל עבודתו למחייתו - שיפוץ גירים, מישהו אמר יצאת צדיק?), ולאחר מכן, ממוסך מורשה אחר, הפעם בעלות: והינה, גם כאן סבור בעל המקצוע כי אין כל צורך בשיפוץ הגיר, אם כי מפנה תשומת ליבו של חברינו, פותה"ש, לעובדה כי כנראה (ובדגש על כנראה ולא "ללא ספק" [היהירות מסוכנת]), לאור דבריו ולאור השתלשלות העניינים והבדיקה הטכנית, נראה כי יידרש בעתיד שיפוץ ממיר מומנט (איננו יודעים באמת מתי ולעת עתה, אין מדובר בתקלה משביטה) בעלות שהינה שליש בערך, שליש!!! (2700 ש"ח) מהפתרון, שאנו למדים שהינו מרחיק לכת, ומיותר, אשר הוצא בתחילה (שיפוץ הגיר).

בכדי לסיים את המעשייה, מספר פותה"ש כי לא חווה כל תקלה מאז אופסה הנורה וכדי שתהיה שמח ותתרצה, כי הנורה לא נדלקה שוב וכל זאת בעלות זניחה של 350 ש"ח (150 לעדכון תוכנה, ו-200 לבדיקה במוסך אחר). אם כן, בין אם תידלק הנורה שוב (ואז תוכל להגיד לנו, אמרתי לכם) ובין אם לאו, ואני יודע שחפרתי, המסקנה היא שהדרך הקצרה (מידי) לשיפוץ הגיר הגיעה ממקום מאוד לא מקצועי לכל הפחות, וממקום חמדני אם נחמיר - אני לא יודע מי מהשניים יותר גרוע.

עכשיו סיפור דומה שלי (בקצרה, נשבע), יבואן אחר ורכב אחר:

הייתי נהג צעיר עם רכב חזק. קצת גשם, מעט מידי תשומת לב, רכב חזק והנעה קדמית - תאונה. מבואס מאוד, עבדכם הנאמן הולך למוסך מורשה יבואן (וזו הייתה הפעם האחרונה שהלכתי אליו). משאיר הרכב ומתקנים. לא אלאה אותכם בכמות הפעמים שחזרתי למוסך כדי לטפל בפאקים אבל לגופו של עניין, רק חלק אחד הוחלף לתחליפי - נאבה בגלגל קידמי, ברזל "טיפש" עליו (בדיאבד ידעתי) יש סליל שמשדר ל-ABS. עוברים מס' חודשים ולסחבק נדלקת נורה ויחד איתה אין לו ABS ובקרת משיכה. חוזר ל אותו מוסך שמתעקש - הלך מחשב ABS. שים 7000 ש"ח ונסגור עניין. כמו פותה"ש אני אומר לא הגיוני. פתאום עולה בי המחשבה, בואנה, שם החליפו הנאבה - המוסך, בשלו. בכדי לקצר, נוסע לעיר אחרת, למוסך מורשה אחר ותוך שעה בחוץ לאחר ששילמתי 500 ש"ח (במקום 7000), ניחשתם נכון, הנאבה הזו, החלק התחליפי היחיד שהותקן או יותר נכון, אותו סליל עליה השתחרר - הוחלפה הנאבה ומאז אין תקלה. ולא רק זאת, אותו מוסך קודם ,זה שטיפל ברכב בתאונה, וזה שסרב לבדוק את הנאבה, החלק היהיחדי שהתקמצן עליו, - החזיר לי צ'ק עם מלוא התשלום ששילמתי.

כן, גם במקרה שלי כמו פותה"ש, במקום ללכת עקב בצד אגודל - היהירות, החמדנות, או חוסר המקצועיות, של בעל מקצוע!!! תבחרו אתם, כמעט ועלו לי הרבה כסף.

אצלי, לאחר מכן, מעולם לא דלקה שוב הנורה, האם אצל פותח השרשור יהיה כן? כנראה שאיננו מגדת עתידות. האם אכן יש לו בעיה בממיר ממונט או בגיר (או בכלל, אולי במנוע, כפי שהעלה כאן חבר פורום אחר שהינו בעל מקצוע)? לא יודע. דבר אחד ברור: לשלם 8000 ש"ח על הגיר, עכשיו, ולשפץ אותו, כך מלמדות העובדות, היה מיותר ופותה"ש, כנראה, פעל נכון כאשר התעקש על חוו"ד נוספות.

ומילה אחרונה לדנידין (זהו מבטיח, באמא שלי), בעקבות המשפט הזה:

גם משרשורים אחרים עולה ניחוח של היהירות מדבריך ומהגנה עיוורת על חבריך למקצוע. ברמה מסויימת זה בסדר, עד שדעתך הופכת (בז'רגון פלצני מהעולם שלי) "כבושה" משהו. אני מכבד אותך כבעל מקצוע התורם מזמנו לעזרת אדיוטות כמוני, בהיבט הטכני. דבוק בכך, וכמובן ליגיטימי שתשמיע גם דעתך כאחד האדם, אך בבקשה, רד ממגדל השן ובדוק את העובדות.

ברוח החג, מתנצל אם פגעתי, אבל זו דעתי, והיא תישמע (או שתימחק ע"י המנהלים).

בן.

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם (נערך)

אמרתי ואמרתי שוב אבל אתה לא מבין בזה ולכן לא מסוגל לנתח את הדברים כמוני

אנחנו לא יודעים איזה תקלה הייתה בזכרון כי יש תקלות בגיר הזה כמו בכל גיר אחר שמעידות על שיפוץ הולך וקרב

אז עד שנדע ואני מאמין שנדע בקרוב אפשר לתת את ההנאה מהספק לעובדים במוסך או לפחות לטעון לאפשרות שטעו באבחון וזה משהו שקורה לכולם ולא לטעון באופן עוויר כפי שטוענים פה כמה בחריפוץ נפש שנהמוסך עשה ניסיון בשיטת המצליח לדחוף שיפוץ גיר כפי שכל מוסך אחר בישראל ובתפוצצות אולי היה עושה

אגב ההגנה שלי שאתה טוען שהיא יתרה מהווה קאונטרמז'ר מול הנפשות הטובות שבטוחים שכל המוסכים פושעים גנבים וגורמים למכוניות פה בישראל להיות לא בטוחות מעניין שעל זה לא היה היה לך משהו להגיב בכלל

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin

• תוכן חדש...