Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אמנון, לא הכל זה כסף בחיים אבל כסף מאפשר לך הרבה דברים, טיולים מסעדות, סרטים וכו, אפשר לאמר לא הכל זה אוטו בחיים.

תראה מה שכתבתי, פער של 30,000 בין הדורות זה כבר גדול מידי, ראה למעלה את הסיבות שבחרתי בדור 2.

השיקולים שלך נכונים :-) וכמו שציינתי מבחינה כלכלית אין ספק שפריוס דור 2 היא עדיפה.

פשוט בתור חובב רכב קשה לי להמליץ על הרכב הפחות מודרני ובאופן אישי אני הייתי מוכן לשאת בהוצאות גדולות יותר הנלוות לרכישת פריוס דור 3.

פותח השרשור צריך בסופו של דבר להחליט בהתבסס על השיקולים השונים שנידונו, האם הוא רוצה ברכב מודרני יותר ובעלות גבוהה יותר ולהיפך.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מבין אותך אמנון, דור 3 הרבה יותר חזק. הייתי מוכן להשקיע עוד גג 15,000 בשבילו.

יחד עם זאת דור 2 הפתיע אותי בכל התוספות שהוא מציע, השקט המדהים, בקרת אקלים, מערכת אודיו איכותית (בלי USB נו נו נו). וגם את הקלילות שבה הוא לוקח את העליות לירושלים.

במקרה שלי, להוסיף 30,000 ש"ח, זה לקיחת הלוואה נוספת על מה שכבר לקחתי, וזה יבוא על חשבון נופש בחול, ריהוט לבית, בילויים, לא מתאים לי.

פות"ש יעשה כבר את החשבון שלו.

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)

כתבתי המון והכל נמחק. כנראה שזה סימן שצריך להשקיע פעם אחת בסקירה נורמלית כמו שעשיתי בזמנו לסופרב שהייתה לי.

כבר מספר חודשים שאני נוסע בפריוס דור 3 מדצמבר 2009.

הרכב לחלוטין לא קונבנציונלי. אני מתעצל לכתוב הכל מחדש באמצע הלילה שוב, אז הנה רק תמצית של התמצית של התמצית:

-צריכה ריאלית 5 ליטר ל-100 ק"מ או 1:20.

-מיכל מספיק לי לכ-700 קמ"ש (לגיסי אאוריס חדשה עם אותה יחידת הנעה, הוא נוסע הרבה ללא מזגן ובשיאים שלו מצליח לעשות 1:25 בנסיעה איטית בצורה חולנית. לדעתי הסוללה החדשה והלא עייפה משחק פה תפקיד).

-תופסות האבזור בדור השלישי משמעותיות למדיי בהשוואה לדור 2. גם הסוללות עוצמתיות יותר, לא רק המנוע.

חסרונות בולטים-

-אפילו שהרכב לא ממש עגלה, הוא מרגיש כזה. יש תחושה של כבדות של טנק במיוחד בקריסה לבורות וירידה ממדרכה או משהו בסגנון. אפרופו מדרכות, טיפוס על מדרכה זו פעולה משעשעת עם פריוס, המנוע החשמלי מתקשה והבנזין נכנס לפעולה טיפה מאוחר, כשהמצערת פתוחה מספיק.

-פלסטיקה - נראית טובה, מרגישה הרבה פחות טוב, איכות ההרכבה והחומרים לוקים בחסר. ממש לא VAG.

-בידוד רעשים. סביר ומטה, אם המזגן (הנהדר, אגב) לא פועל בעוצמה גבוהה.

-ההגה לא הכי מדוייק.

-ממסרים ואלקטרוניקה של כיתה ב' - זאת מחלה של היפנים! האורות לא כבים כשאתה מכבה את הרכב (לפחות יש זמזם), הדלתות לא ננעלות מעצמן בנסיעה, חיישן גישה ללא מפתח לא קיים בתא המטען, אין קיפול מראות חשמלי לפני 2012 (ניתן להרכיב לבד), אין בקרת שיוט (ניתן להוסיף לבד בעלות ומאמץ אפסיים ועשיתי זאת). וזה ברכב שיש לו תצוגה עילית של נתנוים ע"ג השמשה ושלל גאדג'טים + שעלה המון כשהיה חדש ועדיין אינו זול.

ועדיין, אני אוהב אותו ופשוט נהנה ממנו בכל יום. בסכום נמוך מזה יכולתי לרכוש פאביה חדשה לחלוטין ולא עשיתי זאת כיוון שהבנתי שבכל פעם שאכנס לפאביה המינימליסטית ארגיש שחסכתי וזהו. אכן האבזור של הרכב לא דל, הוא נוח ומרווח ואני מרוצה ושמח על כל הזדמנות לצאת איתו לנסיעה.

נ.ב. - אחת הדרכים לבדוק את הסוללה הוא לטעון אותה במלואה ולנסוע על חשמל בלבד. הרכב אמור להתמודד עם כ-2 ק"מ במהירות של עד 50 קמ"ש ללא מזגן או עם מיזוג חלש.

עלויות אחזקה - יש להוסיף 300 ש"ח על הרחבת אחריות לסוללה/מערכת היברידית כל 15 ק"מ או שנה וטיפולים במורשה (אלא אם אתה אמיץ ותטפל אצל "יוסי" במוסך באזור התעשיה...).

דבר נוסף 1800 סמ"ק של הפריוס הם עוצמתיים מה-1500 סמ"ק שבפריוס הקודמת אך הם לא עוצמתיים בהשוואה ל-1800 סמ"ק של רכב בעל הנעת בנזין מסורתית. המנוע בפריוס מכוייל לתפוקה של 99 כ"ס ו-142 נ"מ (בנזין בלבד, החשמלי מוסיף בעבודה משולבת). בכל אופן 0-100 זריז משל רוב המשפחתיות ועומד על כ-10 שניות (10.4 נדמה לי).

עריכה אחרונה על ידי Slow Sprinter

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם
כתבתי המון והכל נמחק. כנראה שזה סימן שצריך להשקיע פעם אחת בסקירה נורמלית כמו שעשיתי בזמנו לסופרב שהייתה לי.

כבר מספר חודשים שאני נוסע בפריוס דור 3 מדצמבר 2009.

הרכב לחלוטין לא קונבנציונלי. אני מתעצל לכתוב הכל מחדש באמצע הלילה שוב, אז הנה רק תמצית של התמצית של התמצית:

-צריכה ריאלית 5 ליטר ל-100 ק"מ או 1:20.

-מיכל מספיק לי לכ-700 קמ"ש (לגיסי אאוריס חדשה עם אותה יחידת הנעה, הוא נוסע הרבה ללא מזגן ובשיאים שלו מצליח לעשות 1:25 בנסיעה איטית בצורה חולנית. לדעתי הסוללה החדשה והלא עייפה משחק פה תפקיד).

-תופסות האבזור בדור השלישי משמעותיות למדיי בהשוואה לדור 2. גם הסוללות עוצמתיות יותר, לא רק המנוע.

חסרונות בולטים-

-אפילו שהרכב לא ממש עגלה, הוא מרגיש כזה. יש תחושה של כבדות של טנק במיוחד בקריסה לבורות וירידה ממדרכה או משהו בסגנון. אפרופו מדרכות, טיפוס על מדרכה זו פעולה משעשעת עם פריוס, המנוע החשמלי מתקשה והבנזין נכנס לפעולה טיפה מאוחר, כשהמצערת פתוחה מספיק.

-פלסטיקה - נראית טובה, מרגישה הרבה פחות טוב, איכות ההרכבה והחומרים לוקים בחסר. ממש לא VAG.

-בידוד רעשים. סביר ומטה, אם המזגן (הנהדר, אגב) לא פועל בעוצמה גבוהה.

-ההגה לא הכי מדוייק.

-ממסרים ואלקטרוניקה של כיתה ב' - זאת מחלה של היפנים! האורות לא כבים כשאתה מכבה את הרכב (לפחות יש זמזם), הדלתות לא ננעלות מעצמן בנסיעה, חיישן גישה ללא מפתח לא קיים בתא המטען, אין קיפול מראות חשמלי לפני 2012 (ניתן להרכיב לבד), אין בקרת שיוט (ניתן להוסיף לבד בעלות ומאמץ אפסיים ועשיתי זאת). וזה ברכב שיש לו תצוגה עילית של נתנוים ע"ג השמשה ושלל גאדג'טים + שעלה המון כשהיה חדש ועדיין אינו זול.

ועדיין, אני אוהב אותו ופשוט נהנה ממנו בכל יום. בסכום נמוך מזה יכולתי לרכוש פאביה חדשה לחלוטין ולא עשיתי זאת כיוון שהבנתי שבכל פעם שאכנס לפאביה המינימליסטית ארגיש שחסכתי וזהו. אכן האבזור של הרכב לא דל, הוא נוח ומרווח ואני מרוצה ושמח על כל הזדמנות לצאת איתו לנסיעה.

נ.ב. - אחת הדרכים לבדוק את הסוללה הוא לטעון אותה במלואה ולנסוע על חשמל בלבד. הרכב אמור להתמודד עם כ-2 ק"מ במהירות של עד 50 קמ"ש ללא מזגן או עם מיזוג חלש.

עלויות אחזקה - יש להוסיף 300 ש"ח על הרחבת אחריות לסוללה/מערכת היברידית כל 15 ק"מ או שנה וטיפולים במורשה (אלא אם אתה אמיץ ותטפל אצל "יוסי" במוסך באזור התעשיה...).

דבר נוסף 1800 סמ"ק של הפריוס הם עוצמתיים מה-1500 סמ"ק שבפריוס הקודמת אך הם לא עוצמתיים בהשוואה ל-1800 סמ"ק של רכב בעל הנעת בנזין מסורתית. המנוע בפריוס מכוייל לתפוקה של 99 כ"ס ו-142 נ"מ (בנזין בלבד, החשמלי מוסיף בעבודה משולבת). בכל אופן 0-100 זריז משל רוב המשפחתיות ועומד על כ-10 שניות (10.4 נדמה לי).

סוף סוף תגובה רצינית מושקעת ומלאה . אתה לא מבין כמה עזרת לי עכשיו .

אהבתי את הרעיון "איך לבדוק את הסוללה" - אפשר לסמוך על זה ?

ואשמח לקבל את העצה שלך ל

האם כדאי למכור את הרכב שלי לרכוש פריוס 2008 או 2009 מנוע 1.5 ללא תוספת מחיר

או לקחת הלוואה ולרכוש פריוס שנת 2009 מנוע 1.8 בתוספת של 20000 (שיקח לי בערך 3 שנים לכסות)?

פורסם

Slow sprinter, מה פתאום עברת לטויוטה פריוס מסקודה סופרב? והאם המעבר לא היה כואב, הרי מבחינת איכויות כוללות בכל התחומים, מלבד חסכון בדלק מדובר כמדומני כמעט בהפכים והפריוס לא אמורה לצאת טוב בהשוואה הזאת.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

מדוע לא לקנות מאלבר ? ראיתי ביד 2 שיש להם פרסום של מספר רכבים ,חלקם עם ק"מ נמוך. האם בדאי לרכוש ? והאם יש הפחתה של ליסינג במחיר ? השאלה אם האחריות כמו ביבואן של טויוטה

פורסם
מדוע לא לקנות מאלבר ? ראיתי ביד 2 שיש להם פרסום של מספר רכבים ,חלקם עם ק"מ נמוך. האם בדאי לרכוש ? והאם יש הפחתה של ליסינג במחיר ? השאלה אם האחריות כמו ביבואן של טויוטה

אשמח אם תוכל לעלות לינק היכן בדיוק ראית את זה . כי אני לא מצאתי שיש להם פריוס מנוע 1.8 בתקציב של עד 70-75 אלף

פורסם

אני בעל פריוס 2010 דור 3

85 אלף ק"מ.

מרוצה מאוד מהרכב.

לדעתי מאוד חזק ואם אתה רוצה להרגיש תגובה מהירה של הדוושה יש אפשרות לנסוע במצב power

פורסם

1. קשה לי להגיד אם כדאי להשקיע 20K בדגם החדש כיוון שאף פעם לא ניסיתי את הישן והשוותי ביניהם רק על הנייר. זו בחירה מאוד אינדיווידואלית. אם אתה שואל אותי, גש לראות אחת שהיא דור 2 ואחת דור 3 (אני מוכן להראות לך את שלי, אני תמיד בין גוש דן לאשדוד) ולפי זה תחליט אם ההבדלים שווים לך 20K ש"ח.

2. הסופרב הייתה מהעבודה. כשהחברה קרסה הסתפקתי ב-I20 שכורה מהעבודה הבאה. כואב, אבל לא מתים מזה. מאז עברו תחת ידיי עוד מספר רכבים שכורים שונים (רובם מקבוצה 2 ו-3). אם אתה רוצה לראות שינוי קיצוני מבחירה חופשית וגם לקבל תשובות לשאלה שלך חפש שרשור של משתמש בשם SHMELOV שהחליף גולף GTI בפריוס וגרם לי לרצות כזו גם.

פורסם

או שגברה עליי העייפות או שבאמת אין כפתור עריכה. בכל אופן, רציתי רק להוסיף מספר משפטים...

ראשית, את הפריוס בחרתי כאשר האופציה הנגדית הייתה סקודה פאביה 1.4MPI ידנית בסיסית ביותר. מדובר היה בבחירה בנאלית ובסיסית אך זולה יותר. לא פשוט להוציא סכום בעל 5 ספרות על רכב בן 4 וחצי כשבאותו מחיר אפשר לקנות רכב חדש מהניילונים, או לחסוך עוד הרבה ולקנות את אותה פאביה שנמצאת שנה על הכביש ועודנה חדשה.

מה ששכנע אותי בסוף היה המשפט הנחרץ ש-SHMELOV היקר כתב לי בהודעה פרטית - משהו שניסיתי להילחם בו ופחדתי להודות אפילו בפני עצמי. הוא אמר כך - "אני תמיד אעדיף רכב ישן יותר ומפנק יותר על פני רכב חדש פחות מפנק".

הפאביה אמנם הייתה יכולה לספק את הצרכים שלי. היא הייתה מביאה אותי ממקום למקום (ואפילו לא הייתי סובל יותר מידיי בדרך), בדחק אפילו העגלה והקניות היו נכנסים, צריכת הדלק הייתה יכולה להיות סבירה בהחלט (לאחי יש איביזה תאומה ואני יודע בדיוק מה וכמה) אבל אם יש משהו שאותה פאביה תמיד הייתה משדרת לי הוא שחסכתי, כי היא ערומה לחלוטין.

אם אנחנו משווים את הפריוס לסופרב - המצב לא כל כך עגום. ראשית, הפריוס מרווחת דיה. לישובים מאחור יש המון מקום רגליים והרצפה השטוחה תורמת לתחושת המרווח הפנימי ומאפשרת לשבת במרכז הספסל (בסופרב הישיבה באמצע הייתה סיוט). המושבים די נוחים, המיזוג נהדר, כמות הכיוונונים במושב הנהג מצויינת (הכרית החשמלית בגב התחתון פשוט ברכה), המשענות לידיים ולראש מצויינות, התאורה הפנימית טובה והתחושה בסה"כ בכלל לא רעה. הרכב לא דל באבזור ומה שיפה זה שהאבזור המושקע הוא אבזור "חכם". שליטה על המיזוג מההגה ושלל גאדג'טים שנועדו להמעיט בצורה המקסימלית הסטת מבט מהכביש לפקדים.

הסופרב אגב היא לא הדובדבן שבקצפת, זה ברור אבל חייבים להגיד את זה. מדובר ברכב טוב, הכי טוב שהיה לי. אבל כשיושבים ברכבי פרמיום כדוגמת ה-S CLASS, סדרה 7, יגוארים שונים וכו' מבינים שאין גבול לפינוקים ושהסופרב רחוקה משם, מאוד. אי אפשר לערער על התמורה שלה לשקל, אבל בן אדם שירד מאחד הרכבים שציינתי ויעבור לסופרב ירגיש שהוא נדפק קשות, אז הכל יחסי בחיים.

זאת אחת הסיבות שאחרי עשרות אלפי קילומטרים בקוראניות זולות (ריו, I20) הפריוס כלל לא מרגישה רע.

פורסם
1. קשה לי להגיד אם כדאי להשקיע 20K בדגם החדש כיוון שאף פעם לא ניסיתי את הישן והשוותי ביניהם רק על הנייר. זו בחירה מאוד אינדיווידואלית. אם אתה שואל אותי, גש לראות אחת שהיא דור 2 ואחת דור 3 (אני מוכן להראות לך את שלי, אני תמיד בין גוש דן לאשדוד) ולפי זה תחליט אם ההבדלים שווים לך 20K ש"ח.

2. הסופרב הייתה מהעבודה. כשהחברה קרסה הסתפקתי ב-I20 שכורה מהעבודה הבאה. כואב, אבל לא מתים מזה. מאז עברו תחת ידיי עוד מספר רכבים שכורים שונים (רובם מקבוצה 2 ו-3). אם אתה רוצה לראות שינוי קיצוני מבחירה חופשית וגם לקבל תשובות לשאלה שלך חפש שרשור של משתמש בשם SHMELOV שהחליף גולף GTI בפריוס וגרם לי לרצות כזו גם.

דבר איתי בפרטי . אשמח להיפגש.

• תוכן חדש...