Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה לכול המגיבים עד עכשיו . אין לכם משוג כמה שאתם עוזרים לי

מספר שאלות על פריוס 2009 מנוע 1.8 לפני רכישה

איך הנוחות והשקט בשיוט ב 100-120 קמש?

צריכת דלק האמתית בפועל ?

עלות טנק דלק מלא ?

כמה קילומטר עושים בטנק מלא עד שהנורה נדלקת?

מה עלות טיפול קטן וטיפול גדול ?

אשמח לדעת האם יש איזה תחזוקה מיוחדת לרכב הייברדי (אם יש בכלל)

איך אפשר לבדוק את הסוללות ?

להיכן אתם ממליצים לקחת את הרכב לבדיקה . האם במכון טסטים או במוסך מורשה טיוטה או גם וגם ?

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היי, רגע, מה לגבי האינסייט?

צריכת הדלק שלה בתנאים עירוניים אכן נחותה משמעותית משל הפריוס, יש לצפות ל1:14-15 בעיר בממוצע (בקיץ פחות טוב בחורף יותר טוב) ומחוץ לעיר אפשר בנהיגה שקולה להגיע ל1:20. בתוך ניסיון רב איתן צריכת הדלק הממוצעת משולבת במגוון תנאי נהיגה ונהגים היא באיזור ה1:17.

הסחיבה בסדר גמור (אלא אם אתה נוסע הרבה באיזורים הררים) וכך גם הנוחות והאיבזור, ציון במחני הריסוק ואיבזור הבטיחות טובים גם הם.

החיסרון הגדול הוא שהמושב האחורי יאכלס בנוחות 2 מבוגרים בלבד, ואולי עוד ילד קטן באמצע.

היתרון הגדול הוא שהמחירים לאחת מודל 2011 נעים סביב 70 אלף ש"ח, ניתן להשיג 2010 בפחות, בכל מקרה מומלץ לקנות אחת שעלתה על הכביש אחרי אוגוסט 2010 והשיפור במתלים ובהיגוי.

כמבכונית היא פחות מוצלחת מהפריוס 1.8, אבל כחבילה ובהתחשב במחיר ובמגבלות המרחב מאחור אני חושב שזו אופציה שיש לתת עליה את הדעת.

בהונדה לפחות אני יודע ששגרת הטיפולים היא כמו ברכב בנזין רגיל, ז"א המע' ההיברידית לא זקוקה לתחזוקה שוטפת, בנוסף הן נמכרו עם אחריות מורחבת של 5 שנים ו160 א' ק"מ לרכיבי המע' החשמלית, עוד יתרון קטן להונדה, כי המכונית שתקנה עוד תישאר לה אחריות לשנה-שנתיים.

בכל מקרה המערכות ההיברידיות נחשבות אמינות.

פורסם
היי, רגע, מה לגבי האינסייט?

צריכת הדלק שלה בתנאים עירוניים אכן נחותה משמעותית משל הפריוס, יש לצפות ל1:14-15 בעיר בממוצע (בקיץ פחות טוב בחורף יותר טוב) ומחוץ לעיר אפשר בנהיגה שקולה להגיע ל1:20. בתוך ניסיון רב איתן צריכת הדלק הממוצעת משולבת במגוון תנאי נהיגה ונהגים היא באיזור ה1:17.

הסחיבה בסדר גמור (אלא אם אתה נוסע הרבה באיזורים הררים) וכך גם הנוחות והאיבזור, ציון במחני הריסוק ואיבזור הבטיחות טובים גם הם.

החיסרון הגדול הוא שהמושב האחורי יאכלס בנוחות 2 מבוגרים בלבד, ואולי עוד ילד קטן באמצע.

היתרון הגדול הוא שהמחירים לאחת מודל 2011 נעים סביב 70 אלף ש"ח, ניתן להשיג 2010 בפחות, בכל מקרה מומלץ לקנות אחת שעלתה על הכביש אחרי אוגוסט 2010 והשיפור במתלים ובהיגוי.

כמבכונית היא פחות מוצלחת מהפריוס 1.8, אבל כחבילה ובהתחשב במחיר ובמגבלות המרחב מאחור אני חושב שזו אופציה שיש לתת עליה את הדעת.

בהונדה לפחות אני יודע ששגרת הטיפולים היא כמו ברכב בנזין רגיל, ז"א המע' ההיברידית לא זקוקה לתחזוקה שוטפת, בנוסף הן נמכרו עם אחריות מורחבת של 5 שנים ו160 א' ק"מ לרכיבי המע' החשמלית, עוד יתרון קטן להונדה, כי המכונית שתקנה עוד תישאר לה אחריות לשנה-שנתיים.

בכל מקרה המערכות ההיברידיות נחשבות אמינות.

אני מסכים עם מה שאתה אומר . אבל הפריוס עם מנוע 1.8 ומכיוון שאני מגיע מרכב עם מנוע 2.0 אני מעדיף מנוע חזק יותר .

אני לא שולל לגמרי את האינסייט , אבל אתה מקבל הרבה יותר בפריוס מבחינת מרווח פנים ,מנוע , וצריכת דלק .

היתרונות של האינסייט לעומת הפריוס (מבחינתי לפחות) זה רק בעיצוב . אומנם שני הרכבים משעממים ובנאלים . אבל אני מחפש רכב משפחתי עם מרווח פנים גדול מנוע חזק ותצרוכת דלק טובה והפריוס עונה לי על הצרכים .

אני מקווה שחברי הפורום יענו לי על השאלות שיש לי על הפריוס בהקדם ..

פורסם

יש לי פריוס בדיוק שבוע כך שאענה רק על הדברים שאני יודע:

צריכת דלק: בשבוע הראשון 1:18, נסיעות בעיקר בעיר.

במהירות 100-120: נוח ושקט מאוד, כאמור נסעתי מעט במהירויות אלו.

עלות טיפולים- מהיסטורית הטיפולים שקיבלתי, הזול ביותר היה 600 היקר ביותר היה 1400.

בדיקת רכב- בדיקה במכון ובנוסף בדיקה לסוללה במוסך טויוטה (במידה ותקין מבצעים הרחבת אחריות במקום תמורת 300 ש"ח).

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)

לגבי התלבטות בין פריוס 2008 ל- 2009, אז ברור שמבחינה כלכלית הפריוס 2008 משתלמת יותר, לאור מחיר זול וירידת ערך נמוכה יותר עקב כך.

אבל לא הכל זה כסף בחיים, הפריוס 2009 ואילך הוא רכב מודרני יותר ואני חד משמעית הייתי בוחר בו.

רק שים לב שהפריוס הנוכחית החלה להימכר בסוף שנת 2009, כך שהמחירון המשוקלל שלה עם תוספת חודשי עליה לכביש כמעט זהה למיטב זכרוני לפריוס שנת 2010 מתחילת השנה.

במצב כזה כבר עדיף שנת 2010, לפחות פסיכולוגית.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אני מתפלא איך עד עכשיו לא הציעו לך - רנו פלואנס DCI.

רכב חסכוני מאוד, אמין (מציג אמינות מאוד גבוהה בצי רכב ובמוניות), תחזוקה לא יקרה במיוחד, בגאז' ענק, אבזור טוב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

גם אני בעד המגאן DCI, ואולי בכל זאת לא להחליף?

אפשר לשפר את צריכת הדלק במזדה על ידי נהיגה שקולה (אלא אם רוב הנסועה שלך בעיר).

גם מגאן II בנזין מ 2008-9 תהיה מאוד חסכונית, יותר מרווחת, בטוחה ונעימה מהמזדה, שלא לדבר על כך שלא תצטרך להוסיף כסף, אולי אפילו יישאר לך עודף...

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם
לגבי התלבטות בין פריוס 2008 ל- 2009, אז ברור שמבחינה כלכלית הפריוס 2008 משתלמת יותר, לאור מחיר זול וירידת ערך נמוכה יותר עקב כך.

אבל לא הכל זה כסף בחיים, הפריוס 2009 ואילך הוא רכב מודרני יותר ואני חד משמעית הייתי בוחר בו.

רק שים לב שהפריוס הנוכחית החלה להימכר בסוף שנת 2009, כך שהמחירון המשוקלל שלה עם תוספת חודשי עליה לכביש כמעט זהה למיטב זכרוני לפריוס שנת 2010 מתחילת השנה.

אני אוהב את התגובות שלך ,אמנון .

בנוגע למחירונים : מחושב לפי מחירון אוקטובר 2014

מחירון פריוס 2009 מנוע 1.8 עומד על 85000 לפני שקלול

מחירון פריוס 2010 מנוע 1.8 עומד על 93000 לפני שקלול

אני לא רוצה להוסיף יותר מ 20000 שח וגם את הסכום הזה אני לוקח בהלוואה מהבנק ..עדיין לא התחלתי את סבב הבנקים אז אני צריך להוסיף לזה ריבית של לפחות 5% פריים

מכל מקום אני עדיין חושב ששנת 2009 עדיף לא ? או שפספסתי משהו בחישוב ?

פורסם (נערך)
גם אני בעד המגאן DCI, ואולי בכל זאת לא להחליף?

אפשר לשפר את צריכת הדלק במזדה על ידי נהיגה שקולה (אלא אם רוב הנסועה שלך בעיר).

גם מגאן II בנזין מ 2008-9 תהיה מאוד חסכונית, יותר מרווחת, בטוחה ונעימה מהמזדה, שלא לדבר על כך שלא תצטרך להוסיף כסף, אולי אפילו יישאר לך עודף...

נהיגה שקולה אתה אומר ?

אני לא עובר את ה 3000 סל"ד בנסיעה

מחשב דרך עם סטטיסטיקה על תצרוכת הדלק דלוק כל הזמן ..

הרכבתי צמיגי מישלין מגדם פרמסי 3 שידועים כחסכוניים בדלק (עלו לי 3300 שח )

טיפולים בזמן במוסך מרכזי (בודק מצב שמן כל שבועיים לערך )

אין משקל עודף כגון "זבל בבגז'

אני ממלא דלק בתחנות של תדלוק עצמי מוזל (עולה לי 7.12 לליטר )

ואחרי כל זה ואני עושה 1 ל 9 . ומשלם קרוב ל 1100 שח דלק בחודש

במילים אחרות המאזדה 3 ספיריט מנוע 2.0 שנת 2009 דור 2 - רחוק מלהיות חסכוני ואפשר לומר בזהירות שהאוטו בזבזן .

בפריוס (עם הנסועה שלי) אני אשלם 650 שח דלק לחודש .. אתה מבין את הפער ?

ואה, אני לא אוהב את הרנו ..אין לי משהו ספציפי עם האוטו, אבל אני פשוט לא מתחבר לאוטו הזה..

עריכה אחרונה על ידי 2131ori
פורסם (נערך)
אני אוהב את התגובות שלך ,אמנון .

בנוגע למחירונים : מחושב לפי מחירון אוקטובר 2014

מחירון פריוס 2009 מנוע 1.8 עומד על 85000 לפני שקלול

מחירון פריוס 2010 מנוע 1.8 עומד על 93000 לפני שקלול

אני לא רוצה להוסיף יותר מ 20000 שח וגם את הסכום הזה אני לוקח בהלוואה מהבנק ..עדיין לא התחלתי את סבב הבנקים אז אני צריך להוסיף לזה ריבית של לפחות 5% פריים

מכל מקום אני עדיין חושב ששנת 2009 עדיף לא ? או שפספסתי משהו בחישוב ?

תודה :-)

אז כמו שכתבתי, המחירונים הללו הם של חודש עליה לכביש בינואר של אותה שנה.

הפריוס דור שלישי החלה להימכר בישראל בסוף שנת 2009, כלומר המחירון שלה יהיה בפועל יקר יותר בכמה אלפי ש״ח (בקלות יכול להיות יקר יותר בכ- 5,000 ש״ח ואולי אפילו יותר, דהיינו סביב ה- 90,000 אלף ש״ח) כך שהבדלי המחיר הנמוכים מצדיקים לדעתי לרכוש שנת 2010.

אלא אם כן תמצא מישהו שמוכר שנת 2009 ולא מבקש את תוספת חודשי העליה על הכביש.

מצד שני נראה לי בכל מקרה שעדיף שנת 2010 על מנת להקטין מחלות ילדות שאולי יש בשנת 2009 (הדגם החל להימכר גם בעולם בשנת 2009), אבל כאן זה כבר ענין של תקציב, בכפוף להערתי הנ״ל של מציאת פריוס שנת 2009 ללא תוספת חודשי עליה לכביש.

כך בחשבון שהפריוס דור שלישי שנת 2009 גם יהיה קשה ממילא למצוא, לאור כך שנמכרה כאמור רק במשך חודשים ספורים.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

בהמשך לתגובה שרשמתי קודם, חשוב לציין הפריוס שלי מודל 2008.

גם אני הייתי באותה דילמה כמוך ולאחר התלבטות ממושכת בחרתי בפריוס דור 2 מודל 2008 ולא בדור 3 מודל 2009, הסיבות:

1. כמעט ואין פערים בצריכת דלק בין הדורות .

2. פאר ואקססוריס, דור 3 רק במעט יותר מפנק מדור 2.

3. מחירי טיפולים ותיקונים, בדור 2 זול יותר.

4. היתרון של דור 3 מתבטא בתוספת כוח, מנוע 1800 סמק לעומת 1500 סמק ומנוע חשמלי חזק יותר. חשוב לציין שהרכב שלי דור 2 מרגיש חזק ונמרץ ועונה על צרכיי אולם כמובן הייתי שמח מאוד לתוספת הכח שמציע דור 3.

5. עם כל השיקולים האלה הגענו לעניין המחיר, דור 2 ניתן למצוא בק"מ קצת גבוה, מודל 2008 ב 50,000 ש"ח. דור 3 מודל 2009 עם ק"מ קצת גבוה ניתן למצוא בסביבות ה 80,000 ש"ח, פער עצום!!!!!!!!!!!!!!, מבחינתי זה היה פער גדול מידי, הלכתי על דור 2 ואני לא מצטער.

אגב, מהנסיעות המעטות שעשיתי בדור 3, קיבלתי רושם שהרכב מעט רועש יותר מהרכב שלי המתאפיין בפעולה שקטה מאוד, אתה בקושי מרגיש מתי מנוע הבנזין נכנס לפעולה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם

אמנון, לא הכל זה כסף בחיים אבל כסף מאפשר לך הרבה דברים, טיולים מסעדות, סרטים וכו, אפשר לאמר לא הכל זה אוטו בחיים.

תראה מה שכתבתי, פער של 30,000 בין הדורות זה כבר גדול מידי, ראה למעלה את הסיבות שבחרתי בדור 2.

אני כן מסכים איתך שאם כבר דור 3 , ללכת על מודל 2010 ולא 2009. פער קטן מאוד במחיר ביניהם ואין לזלזל כלל באספקט הפסיכולוגי.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
אז תודה מראש לכול המגיבים . וכן, אני צריך רכב משפחתי עם תא מטען גדול .

הצלחתם לשכנע אותי שעדיף רכב הייברידי . אבל איזה ? בפריוס יש את ה 1.5 ויש את 1.8 ? אם אחליט לרכוש את ה 1.5 לא צריך בכלל להוסיף כסף . ואוכל למצוא משהוא באותו הסכום של המכירה של הרכב שלי . אבל ארד בשנתון . חשבתי על הפריאוס 1.8, שם המנוע יותר חזק ויותר חסכוני. אבל מה לגבי שאר הרכבים ? מה לגבי הונדה סיווק הייבריד ? והאיינסייט ? והג'אז ? האם עדיף את הפריוס על ההונדה ? ואם אתם מדברים רק על פריוס (במידה ומתסכלים רק על הפן החסכוני בכסף ודלק ) האם כדאי להתפשר על המנוע 1.5 שנת 2008 או למכור את הרכב שלי ב 59000 לקחת הלוואה קטנה ולקנות את ה1.8 שנת 2009 ב 70000 שח ?

בשורה התחתונה התוספת הינה 30,000 ש"ח. ההבדל בין הדורות לא גדול, ראה מה שרשמתי למעלה, הייתי שוקל בזהירות:

1. אם נדרשת הלוואה, וותר וקח דור 2.

2. אם יש לך את הכסף, תרשום לך בצד איזה דברים אתה יכול ורוצה לעשות איתו, טיול בחול, ריהוט, מחשב, טלויזיה ותחליט מה עדיף, שדרוג לדור 3 או הדברים האלה.

3. אל תיתן לשטויות של פריסה לתשלומים של הלוואות לשבש לך את קבלת ההחלטה, משהו כמו "600 ש"ח לחודש אני יכול לעמוד בזה... אני לא ארגיש..", הרבה נופלים במלכודות האלו. הלוואה צריך להחזיר וגם את הריבית, לא משנה הדרך.

4. חייב לציין, מזמן לא חפרתי ככה.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
בשורה התחתונה התוספת הינה 30,000 ש"ח. ההבדל בין הדורות לא גדול, ראה מה שרשמתי למעלה, הייתי שוקל בזהירות:

1. אם נדרשת הלוואה, וותר וקח דור 2.

2. אם יש לך את הכסף, תרשום לך בצד איזה דברים אתה יכול ורוצה לעשות איתו, טיול בחול, ריהוט, מחשב, טלויזיה ותחליט מה עדיף, שדרוג לדור 3 או הדברים האלה.

3. אל תיתן לשטויות של פריסה לתשלומים של הלוואות לשבש לך את קבלת ההחלטה, משהו כמו "600 ש"ח לחודש אני יכול לעמוד בזה... אני לא ארגיש..", הרבה נופלים במלכודות האלו. הלוואה צריך להחזיר וגם את הריבית, לא משנה הדרך.

4. חייב לציין, מזמן לא חפרתי ככה.

בתור אחד שהחיסכון עומדת כרגע בראש מעייני - אני רואה לנכון לחשוב ברצינות על ה1.5 המנוע הקטן ...אני צריך לבצע סיבוב על האוטו . (בא לך להיפגש לנסיעת מבחן ?? :) דבר איתי בפרטי - או כאן חחח

מצד שני אני מגיע ממנוע 2.0 ובגלל זה חשבתי לרכוש את המנוע 1.8 אבל אם אתה אומר שאין הבדל גדול מבחינת הנסיעה ... צריך לבדוק את זה .

• תוכן חדש...