Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם חברי פורום יקרים

ברשותי פונטו ספייס 2001 מנוע 8 שסתומים שסהכ התנהגה יפה בשנתיים שהיא אצלי.

לאחרונה לאחר התחממות שזוהתה מיד ומבלי לגרום נזק החלפתי משאבת מים ועל הדרך טיימינג.

הכל הסתדר והרכב לא התחמם מעבר לחצי בשעון כמקובל במשך כחודשיים.

אלא שיום אחד בבוקר כשהנעתי הצליל מתא המנוע היה לא יפה, משהו כמו דיזל קצת, לא נקישות אלא משהו דומה למצב בו השתחרר צינור אגזוז או משהו.

מאחר והכל היה בסדר (שמן מים חום מנוע וכו) המשכתי לנסוע עד שיהיה לי זמן וכסף לטפל בזה.

אציין שהרכב נסע ונוסע מצויין ללא בעיות סחיבה, מניע מיד (מצבר חדש).

לפני כיומיים בדרך חזרה מהעבודה האוטו התחמם כשעמדתי ברמזורים לקו מעל החצי ובנסיעה וטורים גבוהים ירד.

כשהגעתי הביתה בדקתי נוזל קירור והיה חסר משמעותית.

מילאתי ונסעתי קצת, המאוור נכנס לפעולה והפסיק לעיתים תכופות שאך לא היתה התחממות.

בהמשך הערב נסעתי לקניות ושום התחממות, עצרתי ובדקתי נוזל ושוב חסר.

מילאתי שוב ולאחר נסיעה שוב חסר.

בדקתי את פקק השמן ויזואלית וכן את מה שיכולים לראות מפנים המנוע והשמן נקי ללא שום סימן מים

הנוזל נראה נקים מחומר לא מוכר כמתואר במצבים בהם יש פריצת אטם ראש מנוע.

הרכב נוסע כרגיל וסוחב היטב בהתאם לפונטו כמובן.

הבאתי בחור שמבין ואמר שאולי מדובר בתחילתה של בעיית פריצת אטם ראש מנוע (יש דבר כזה?)

אני חושש שסתם יתקעו לי תיקון מיותר כשכל שקל בשלב זה קריטי לי.

מישהו יכול לכוון אותי מה לעשות כדי לאבחן חד משמעית מבלי שאפזר כספים על בדיקות מוסך וסיפורי שווא על ידם?

סליחה על האריכות (השתדלתי לרשום כל פרט שאולי יעזור

ותודה רבה לעוזרים.

פורסם

אוסיף רק שגם אני כמו רוב האנשים שנתקלתי בהם לא ידע על קיומות של נוזל קירור ייעודי (פארפלו) והשתמשתי בנוזל קירור ירוק.

פורסם

צצריך לגשת למכון רדיאטורים /מוסך כללי לביצוע בדיקת לחץ לכל מערכת הקירור ואז אחת מהשניים: היא תאשר איתור דליפות /נזילות קיימות שיש לתקן כדי למנוע את אובדן נוזל הקירור (זו מערכת סגורה ולא צריכים להיות חוסרים ויש הרבה סיבות לאובדן נוזל קירור: רדיאטור נוזל /צינור פגום/משאבת מיים,טרמוסטט או שפשוט הרכב מתחמם כי יש בעיה עם המאווררים/רדיאטור סתום) או שהיא תצביע על בריחת לחץ/מעבר לחץ מהמערכת /אליה דבר שיצביע על בעיה באטם הראש.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה רבה לכם העונים.

אנסה לאתר נזילה למרות שכשמילאתי נוזל כשהרכב היה חם לא ראיתי או שמעתי שום סימן לברחת נוזל או קיטור.

שוב תודה על ההכוונה.

פורסם

כפי שהמליצו לך, גש למוסך לבדיקת לחצים - תקבל תשובה מיידית האם יש פריצת אטם כלשהו.

ברכב זה יש הסתברות לא קטנה שגם הפקק לא מתפקד כראוי ולא שומר על לחץ,

פקק חדש יעלה כ 50 ש"ח.

• תוכן חדש...