Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחיבורים של הסוללות המקוריות, כמעט בכל חלק אפשרי המכיל סוללות ליתיום "סטנדרטיות" במידה 18650 (קוטר 18 ממ, אורך 65 ממ), יש מה שנקרא החלמת SPOT, מעין "פיק" קטן (כפול בד"כ) שתופס את הפחית צמוד לסוללה ומהווה מגע מצויין.

עם מלחם בד"כ קשה להגיע לתוצאות כאלה טובות, ולפעמים גם אין מקום לחוט עבה בין סוללה לסוללה כך שvלחמת "פחית" פותרת גם בעיה של עובי וגם בעיה של מוליכות זרם גבוה יחסית).

האם יש אופציה של הלחמת SPOT ביתית ? (ראיתי ביוטיוב שצריך מכשור בשביל זה, אבל אולי יש אופציה אחרת ?)

ובכלל, בהמשך לשאלה בכותרת, האם זה לא מסוכן ?

השאלה נשאלת כי אני רוצה לנסות לחדש סט סוללות ליתיום (סה"כ 4 סוללות בכל מארז) של מברגת ליתיום של "בוש" (14.4V, בדיוק 3.6V*4). מדובר בסוללות בנות כמה שנים טובות שלפי היצרן הן טוענות לכושר של 1.3Ah (היום רוב הסוללות הללו מגיעות בקיבולת נאה של 2.2Ah ויש גם כאלה שטוענות ליותר).

בכל מקרה, המקוריות כבר נזללות דיי מהר והגיע הזמן לחדש, וחשבתי לעשות זאת בעצמי (העבודה פשוטה, כבר פירקתי סוללות אחרת לראות מה קורה בפנים) והסוללות עצמן לא יקרות בכלל (וזה דווקא אחד הרכיבים היותר יקרים במברגות אימפקט מקצועיות).

אשמח לטיפים ועצות בעניין

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כל עוד אתה לא "מבשל" אותן, לא צריכה להיות בעייה בטיחותית.

עשיתי החלפות כאלו פעמים ספורות בלבד ואכן היתה בעייה לבדיל להרטיב ולהידבק אל מגעי הסוללה, הבנאדם בסרטון הזה:

אומר שניתן לעשות את זה עם מלחם רגיל והרבה פלאקס, לא ניסיתי בעצמי.

פורסם

שאלת הדיוט תם: חריצה טובה של המגעים עם פצירה לא תעזור לתפיסה של ההלחמה?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

במועדון פיאט מישהו החליף סוללות למברגה שלו, והסוללות שהוא קנה באו עם הלחמה מוכנה שמחכה לחיבור.

זה בדיוק המוצר שהזמין: http://www.ebay.com/itm/271254606108?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

אני מבין שאצלך הסוללות שונות, תבדוק אם ניתן למצוא סוללות מהסוג שאתה צריך עם חיבור כזה.

גם ראיתי שיש סוללות ליתיום כמו שאתה צריך שכבר מחוברים אליהם חוטים. כמו זה למשל: http://www.aliexpress.com/item/3-6-V-3-7-V-4-2-V-2600-ma-sanyo-battery-18650-lithium-batteries/871151159.html

רעיון נוסף: איך הכל נראה שם מבפנים? כמה ריאלי יהיה להכניס שני בתי סוללה זוגיים או ארבעה בתי סוללה בודדים? אולי שווה לעשות בפנים הכנה להחלפות העתידיות עם חיבור של בתי סוללה סטנדרטיים.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

בדר"כ העסק שם מאורגן דיי בצפיפות, לא ניתן להכניס שם בתי סוללה וגם לשמור על המבנה המקורי של הסוללה.

אבל הסוללות עם המגעים המרותכים זה רעיון לא רע בכלל, אם עדיין לא הוזמנו הסוללות.

פורסם (נערך)

כמובן שזה ידרוש התעסקות עם דרמל וקצת עבודה, במידה ובכלל יש מקום לאופציה כזאת.

אבל אם המברגה עובדת קשה והסוללות נחלשות במהרה, זאת אופציה עדיפה שתמנע התעסקויות בעתיד.

פעם אחת משפצרים, בכל שאר הפעמים מחליפים סוללות כמו במצלמה.

אם הסוללות נמצאות במבנה של רבעייה צפופה, אולי אפילו אפשר לפרק מבתי סוללה את החיבורים עם הצד הקפיצי והבליטה ולסדר אותם בתוך הסוללה.

עריכה אחרונה על ידי matansab

פורסם

הסוללות בקישור הראשון (עם הלשונית מתכת) הן סוללות C מסוג ניקל מטאל. / קדיום.

פותח השרשור מחפש ליטיום.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

צודק. ובדיוק בגלל זה כתבתי מתחת ללינק:"אני מבין שאצלך הסוללות שונות, תבדוק אם ניתן למצוא סוללות מהסוג שאתה צריך עם חיבור כזה."

פורסם
שאלת הדיוט תם: חריצה טובה של המגעים עם פצירה לא תעזור לתפיסה של ההלחמה?

כן. אני בצעתי זאת פעם ואכן השתמשתי בנייר 80 לחירוץ פני הסוללה.

משחת הלחמה ומלחם רציני אבל עדיין ביתי בצעו את העבודה.

פורסם

אוקיי, מפאת אפס מקום פנוי בתוך הקייס של הסוללה, אזמין ארבע סוללות חדשות ואזמין גם חבילה של tabs (רצועות מתכת שטוחות עבור הלחמה) מ eBay.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מרק 10 (תאמין לי הוא 10. ) העלה בזמנו פרויקט של יצור הלחמה על ידי חשמל (ריתוך סוללות.)

זה משאתה מחפש.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

מה לגבי המרה לסוללת ליפו?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
  • חודש מאוחר יותר...
פורסם

מעדכן:

הגיעו הסוללות.

יש לי מברגה נוספת (NO NAME) עם סוללת ליתיום, שעשתה בעיות כבר המון זמן. סוג של "נתק" ברגע שמתחילים לעבוד איתה.

הייתי סבור שמדובר בבעיה שלא קשורה לסוללות, כי התופעה היתה מוזרה ויותר דומה למגע רופף. לאחר כל הבדיקות נמצא שהתקלה בסוללות עצמן (למרות שהן מחוסרות בקר הגנה) והחלטתי לצאת עם הפרוייקט, בשלב ראשון, עם המברגה הפשוטה.

במברגה הפשוטה יש 3 סוללות (10.8V), כאשר 2 מהן מקבילות אחת לשניה, ואחת "הפוכה".

ניסיתי לעבוד עם TABS בין החיבורים של הפלוס למינוס (כאשר הקטבים נמצאים מרוחקים אחד מהשני, ולא אחד ליד השני) , אבל זה קצת בעייתי. כתוצאה מההתחממות בזמן ההלחמה זו פוגע קלות בבידוד של הסוללה ועלול לגרום לקצר. בסופו של דבר השתמשתי שם בחוט, ובחיבורים "אחד ליד השני" עם TABS בהלחמה. שייפתי את ה TABS וגם את נקודת ההלחמה בסוללה עם נייר 100, וזה תפס טוב.

בלוח המודפס שנמצא מעל הסוללות יש רגש חום (שנכנס בדיוק באמצע השלישיה) ועוד 2 חוטים שמספקים למטען מידע על סוללה 1, 2 סוללות בטור ו-3 סוללות בטור).

הסוללות החדשות הן של SANYO, מסוג 18650, מתח של 3.7V וזרם של 2600mAh, הוזמנו מ Banggood.

הקודמות היו 2000mAh ולא יודע של מי (כנראה גם לא מוצלחות, כי שתי הסוללות פיתחו בדיוק את אותן תסמיני הגסיסה [סוג של נתק] ).

בסופו של דבר, הפרוייקט הצליח (לקח קצת זמן, בכל זאת... פעם ראשונה) והמברגה חזרה להיות חייתית !

איציק

20141020_114938_resized.jpg

20141020_114940_resized.jpg

20141020_115417_resized.jpg

20141020_115536_resized.jpg

20141020_125517_resized.jpg

20141020_131838_resized.jpg

20141020_131843_resized.jpg

1.6
HDi 100Hp Automatic