Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מבין את עניין הנסיעות לב"ש או יבנה.

יש הרבה פיקנטו בשוק.

פעם שמעתי מישהו שאומר שרכב משומש קונים ממישהו שגר בעיר/ אזור שלך. נסה לפעול לפי ההגיון הזה.

מלבד זאת, תנסה לדבר בטלפון קודם כל על הנושאים החשובים מלבד כסף: מצב הרכב, פנים וחוץ, מי הנהג/ נהגים, טיפולים, מכות. ורק בסוף תשאל האם יש אפשרות להתגמשות במחיר.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פעם שמעתי מישהו שאומר שרכב משומש קונים ממישהו שגר בעיר/ אזור שלך. נסה לפעול לפי ההגיון הזה.

מסכים איתך לגמרי. במידה והקונה מגיע מרחוק הלחץ עליו והוא יטה להתפשר.

בהקשר זה אציין טקטיקה מכוערת של לחץ/ הפחדה שמשתמשים בה לעיתים קונים, בעיקר סוחרי רכב ונוכלים מסוגים שונים. לדוגמא נפגשים עם המוכר בתל אביב וטוענים שהם באו מחיפה ולכן המוכר חייב להוריד במחיר כי "עיוני...באתי מרחוק"

פורסם
אכן, החוצפה הישראלית בהתגלמותה. לבנאדם יש תקציב מסוים ומנסה לכפות עסקה על מישהו שמצפה לסכום גבוה יותר.

כעורך דין, שמתמחה בדיני חוזים, אני פשוט מתפוצץ. הרי הכלל הבסיסי של חוזים הינו מפגש רצונות בין הצדדים. כאן, יש קונה חוצפן שמצפה לכפות עצמו על מוכר פוטנציאלי, שמסיבותיו שלו החליט למכור ולא משנה מה הסיבה.

יתירה מכך, זהו מוכר מעולה, שמוכר רכב מבעלות פרטית ולא איזה מכונית שהיתה מה שנקרא בשפת העם "מזרן" של כולם, שוכרים התחרעו עליהם, אולי בחברת ליסינג עובדים זוטרים כיסחו להם את הצורה.

אז בא פותח הפוסט ורוצה לקנות רכב מבעלות פרטית, שלא התחרעו עליו, במחיר שיהיה לא הגיוני עבור המוכר, כאילו למצוא את המוכר הפראייר, הלחוץ שיסכים למכור בהרבה מאוד כסף פחות.

זה לא רציני ואני מאחל לקונה כזה שיטרקו לו בפרצוף

בתור עו"ד שמתמחה בדיני חוזים אני ממליץ לך בחום ללמוד את תחום (שלא לאמר אומנות) המו"מ, כי "מתפוצץ" זה טוב למחבלים, לא לעורכי דין שעושים חוזים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

התקשרתי. שני רכבים היו משועבדים לבנק (לא רלוונטי בכלל להתמקח, הם רוצים תשלום של ההלוואה לפני העברה בעלות), רכב אחד היה מפורסם למשך שעתיים אז הבעלים לא היה מוכן לרדת מתחת ל-70K.

היות ש-70K זה המחיר לרכב חדש לגמרי, עם כתם ליסינג, אני לא רואה באמת מציאה כאן והסברתי לו את זה.

הודעתי לו שההצעה שלי בתוקף עד ליום שלישי, ושיחשוב על זה.

פורסם (נערך)

דוקטור סוברו

השוק יישאר במחירי השוק.

זה שלדעתך רכב חדש עם עוד יד ליסינג לא שווה ערך לרכב יד ראשונה פרטית לא הופך את זה למציאות.

בפועל מעבר לזה שהרכב מהליסינג מאובזר פחות מהרכב שהגיע מהסוכנות יש את כוחות השוק.

כל עוד יש ביקוש המוכרים יפגשו בקונים ואתה תישאר עם הכסף.

אם לא יהיה ביקוש כמו בכל הדבר המחיר יירד עד שהוא יפגוש בביקוש.

במקרה שלך הייתי מציע או להעלות את התקציב כי סביר להניח שחלק מאלה שמפרסמים ב70 ימכרו לך גם ב68 או 67 או לחלופין לרדת בשנתון.

אם הייתי מוכר לא באמת היה מעניין אותי אופציית הליסינג שיש לך.

הרי אם היית רוצה ליסינג היית לוקח קצת מימון וקונה ליסינג.

נ.ב.

יכול להיות שלא הבנתי שכבר העלת את התקציב כי לא רשמת כמה הצעת לבחור שרצה 70

עריכה אחרונה על ידי ron5054
פורסם

הרכב שאני מעוניין בו מהשכרה, הוא הדגם המאובזר EX.

גם ההצעות לרכבים חדשים עם רישום ליסינג הם לדגם EX המאובזר, אין לי כוונה לקנות את הדגם עם האבזור המופחת.

כבר קניתי בעבר מאותה חברת השכרה, רק שהפעם יש מזומן ביד וחשבתי לנצל את חולשת השוק ולקנות משהו פרטי במחיר מופחת.

פורסם

הבנתי...

אכן השוק חלש אבל לא חושב שמספיק בשביל שמישהו יחתוך לך 10 במחיר בשביל למכור רכב דיי חדש.

תשאל את עצמך שאלה אחרת, אם תמצא מישהו שימכור לך ב60 רכב לכאורה שמור ועם קילומטר נמוך זה לא יעלה בך חשד?? יש רק סיבה אחת נורמלית וזה לחץ על הכסף ואז גם תצטרך להיות הראשון שקופץ על המציאה.

כל שאר הסיבות זה תאונות שאסי או פח משופשף למוות.

פורסם
הבנתי...

אכן השוק חלש אבל לא חושב שמספיק בשביל שמישהו יחתוך לך 10 במחיר בשביל למכור רכב דיי חדש.

תשאל את עצמך שאלה אחרת, אם תמצא מישהו שימכור לך ב60 רכב לכאורה שמור ועם קילומטר נמוך זה לא יעלה בך חשד?? יש רק סיבה אחת נורמלית וזה לחץ על הכסף ואז גם תצטרך להיות הראשון שקופץ על המציאה.

כל שאר הסיבות זה תאונות שאסי או פח משופשף למוות.

זה בדיוק סוג האדם שאני מחפש.

לפני כמעט עשור, אבא שלי עשה עסקת תשלומים על שברולט אופטרה חדשה, שהוצעה במבצע לא רע.

אחרי שנה, הוא רצה למכור אותה בגלל שלא עמד בתשלומים עליה, ומכר אותה כמעט 20 אלף ש"ח מתחת למחירון לסוחר, שהיה היחיד שבעצם הציע הצעה כלשהיא! לא היה ולו אדם אחד שהתקשר. אני מניח שהיום, בזכות הלוחות האינטרנטיים, המצב קצת יותר טוב - אבל את הכיוון הבנת.

פורסם

אכן הבנתי.

רק שלך תשווה שברולט אופטרה שקשה מאוד למכור לפיקנטו שהוא רכב מיני מאוד פופולרי, למעשה הרכב הכי נמכר לשנת 2013.

רכב לא פופולרי = הטלפון לא מצלצל.

לעומת זאת גם מישהו בצרה עם פיקנטו עדיין יעיף את הרכב ב65 דיי מהר ככה שאיך שאני לא מסתכל על זה הציפיות שלך לא ראליות.

דיי פשוט - ב70 ייתכן שייקח חודש למכור את הרכב.

ב65 הוא יימכר תוך יום יומיים

ב60 הראשון שיראה את המודעה הרוויח.

תצתרך להיות מאוד ערני ביד 2 להיות סבלני ולחכות שיבוא זה בצרה כספית ולהיות הראשון שיתקשר/יגיע/ירכוש.

צר לי ידידי אני לא אופטימי לגבי התרחיש הזה.

פורסם

לא יכול להבין אותך דודו.

רכב מהשכרה כן, רכב יד ראשונה פרטי ושמור אבל מעט ישן יותר-לא?

מה ההיגיון שעומד מאחורי ההחלטה?

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
לא יכול להבין אותך דודו.

רכב מהשכרה כן, רכב יד ראשונה פרטי ושמור אבל מעט ישן יותר-לא?

מה ההיגיון שעומד מאחורי ההחלטה?

1. מחיר - בהנחה ואתה לא מצליח להוריד את המוכר הפרטי, אתה צריך לשלם יותר או לחילופין לקבל תמורת ישנה יותר (התקציב נשאר על מקסימום 60K).

2. ק"מ - רכב פרטי ישן ורכב השכרה\ליסינג חדיש יותר בד"כ יהיו בעלי אותו ק"מ. במקרה שלי - רק עד 15K ק"מ זה הגבול שהוצב.

3. זמני אחריות - רכב פרטי ישן בתקציב 60K מתקרב כבר לשנתיים על הכביש. רכב ההשכרה נמצא 10 חודשים על הכביש. זה הבדל של שנה ומשהו בזמני אחריות, וזה משמעותי.

4. תיקונים - במידה ויש משהו לסדר\לתקן ברכב, מקבלים מחברת ההשכרה שירות השבחה ומקבלים רכב פיקס. אצל לקוח פרטי זה לא קיים.

5. התרוצצות - את הלקוח הפרטי צריך לחפש, הוא יכול להיות בכל מקום בארץ. את חברות ההשכרה\ליסינג לא צריך לחפש, יש להן סניף בכל מקום.

מתי לדעתי עדיף רכב פרטי? אם המוכר עצמו היה מוכן להתגמש ולתת הנחה טובה. הכיוון שלי היה 60K אבל רכבים שעברו 15K ק"מ הם בד"כ רכבים פרטיים חדשים יותר והמוכרים לצערי לא מוכנים להתגמש, או שהרכבים שלהם משועבדים לבנק בעסקאות מימון (זה כבר באמת לא רלוונטי עבורי כקונה).

סה"כ רכבי ליסינג השכרה טריים יחסית מהווים היום אלטרנטיבה טובה לשוק הפרטי. למרות שהם רכבים זו*ה, מדובר בסה"כ ב-15-20K ק"מ, הרכבים של היום חזקים וזה לא מזיז להם.

פורסם

ממש לא מסכים איתך.

נהיגה אגרסיבית בתחילת חיי הרכב היא גורם מכריע על אמינות הרכב ולכן עדיף רכב עם אחריות לשנה שלא תהיה בשימוש לעומת רכב עם אחריות לשנתיים שיפגין אמינות או עמידות נמוכה.

אומנם מדובר על רכב די אמין. אבל פלסטיקה פנימית, שחיקת צמיגים ובלאי מואץ הם תופעות ידועות ברכבי השכרה.

במיוחד כשמדובר ברכב מיני שעולה היום מעט מעל למאה שקלים ליום שכירות, אתה מנסה לתאר מי נהג ברכב בעשרת החודשים הראשונים של חייו?

מתחיל בסוכני מכירות ממשיך בנהגים צעירים ומסתיים בעובדי חברת ההשכרה.

לא שיכנעת אותי.

הרי הכסף אצלך ביד ואין צורך במימון.

הרי יד2 מלא בפיקנטו ואין צורך לחפש יותר מידי.

הרי ההנחה לא משמעותית כי גם ככה מדובר ברכב זול (ההפחתה על רכב השכרה באחוזים).

כל פיקנטו בת שנה וחצי עם 25000 ק"מ תהיה עדיפה על המושכת בת השנה עם 15000 ק"מ.

ואני לא מזכיר בכלל את המכירה העתידית.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

אני חושב שזו הנחה די משמעותית. סביבות 10K אולי קצת יותר. בעיניי זה הרבה כסף.

מכירה עתידית לא מטרידה אותי כלל, קונה בזול מוכר בזול.

יש לנו אחת כזו כבר, בוגרת השכרה שנרכשה עם 11K על השעון. הרכב חדש לגמרי מבחינת פלסטיקה פנימית ומראה חיצוני. צמיגים תקינים...

בכל מקרה הייתי מוכן להוסיף עוד קצת עבור רכב פרטי, אבל האנשים לא מוכנים להתגמש כלל והציפיות שלהם לא ריאליות. למה שמישהו ישלם 70K על רכב פרטי עם 10 אלף ק"מ, כשאפשר לקנות אחת חדשה לחלוטין תמורת המחיר הזה, דרך כל חברת ליסינג, ולעיתים ללא הכתם של ליסינג? (0 ק"מ עם רישום של חברה בע"מ.)

פורסם
התקשרתי. שני רכבים היו משועבדים לבנק (לא רלוונטי בכלל להתמקח, הם רוצים תשלום של ההלוואה לפני העברה בעלות), רכב אחד היה מפורסם למשך שעתיים אז הבעלים לא היה מוכן לרדת מתחת ל-70K.

שתי טעויות:

1) אם אתה מעוניין להשיג מחיר זול - אל תתקשר למודעות בראש הרשימה (בטח לא אלה שמפורסם בהן מחיר מבוקש גבוה בהרבה) - אלא לך למורד הרשימה.

2) דווקא אלה שלקחו הלוואה כדי לרכוש את הרכב ולחוצים להחזיר אותה - יהיו גמישים במחר, ולדעתי - אין סיבה להמנע מרכישת רכב כזה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
שתי טעויות:

1) אם אתה מעוניין להשיג מחיר זול - אל תתקשר למודעות בראש הרשימה (בטח לא אלה שמפורסם בהן מחיר מבוקש גבוה בהרבה) - אלא לך למורד הרשימה.

2) דווקא אלה שלקחו הלוואה כדי לרכוש את הרכב ולחוצים להחזיר אותה - יהיו גמישים במחר, ולדעתי - אין סיבה להמנע מרכישת רכב כזה.

יש בעיה עם סוג המוכר השני. למרות שהוא לחוץ, הוא רוצה שאני אחזיר עבורו את ההלוואה. ז"א אשלם את החוב (או את חלקו) ורק אז הוא ימחק את השעבוד.

זה פשוט לא מתאים לי. אחרי שסגרתי את החוב, אין באמת מחוייבות והחוזה שנחתם מחייב כמו נייר טואלט. הבנאדם יכול לנסוע עם הרכב והכסף ועד שאני אראה בינתיים את הכסף בחזרה, אצטרך להתנייד בפיאט בראבה שנת 97 שעולה 3000 שקל. הסכומים פשוט גבוהים מדי מכדי להסתבך ככה.

• תוכן חדש...