Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום

לקחתי היום לבדיקה יאריס 2006, 128 אלף קילומטר.

הרכב טופל מהיום הראשון שנקנה בסוכנות טויוטה ויש לי ספר טיפולים מלא.

המחירון 41200, הורדתי אותו למחיר סופי 36500 בעקבות טסט קרוב והרגקטים המצויינים בטופס בדיקה.

מה דעתכם ?

* בנוגע למכות פח שרשום שם, זה שטויות בגדול, לא משהו רציני. הרכב מבפנים שמור, ומבחוץ סביר+

nwittzmnzjat.jpg

ddozmdqhmm0g.jpg

3nnimzjez2zi.jpg

kyynzmk2nj4h.jpg

mgjwn4em5dyy.jpg

4ln4gordmkoj.jpg

2ww2mnijyir2.jpg

1miyetemm3dz.jpg

mynck0vzmdg2.jpg

20140806_194106.jpg

עריכה אחרונה על ידי trmbo
פורסם

נשמע שהסכמתם על הורדת סכום נאה מהמחירון. יישור הקו לרכב יקרב אותך למחיר המחירון, וכשאנחנו מדברים על 40,000 שקל - את זה היאריס כבר לא שווה. המחירון שלה מגוחך ולא מחובר למציאות, הוא תוצאה של ה"עדר" הישראלי.

אם האוטו מוצא חן בעיניך אז לך עליו, הריג'קטים סבירים לרכב בן 8-9. קנייה נבונה יותר תהיה סיריון 2008-9 באותו סכום כסף. אם אתה מוכן להתפשר על גיר ידני - לא הייתי פוסל אלטו, אותה כבר ניתן להשיג משנתון 2011 באותו סכום כסף.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא התלהבתי מהבדיקה. ציפיתי שאוטו שמטופל במורשה ונסע כ"כ מעט יניב דוח קצת יותר טוב, ושמצב הבלמים יהיה טוב יותר...

בסכום הזה אפשר למצוא דברים טובים יותר. בהודעות שלך מהייעוץ חשבתי שאראה רכב במצב מעולה. זה רכב במצב סביר מינוס.

הסכום שסיכמת איתו לפני טסט? זה לבד עוד 1500 שקל. המצבר בן 3? זה עוד 500, פנס איתות? 400. חסרה אנטנה?! חסר מגש אחורי!? תחתית פח מצבר שכדאי לתקן ולצבוע. גומיות צירייה פגומות - יכשילו אותך בטסט על זה.

קצת תמונות של האוטו בטח לא יזיקו, אבל על פניו הרכב מצריך את היישור קו הזה שאיתמר ציין, וזה יביא אותך למחירון שגם ככה דיי מוגזם.

פורסם

המחירון והמחיר המוסכם נראים לי אבסורדיים גם לרכב במצב מעולה, אבל מכיוון שהבחור ששאל כבר החליט להוציא את הסכומים האלה, ההתייחסות צריכה להיות לגופו של רכב.

אני לא מסכימה שהמצב סביר מינוס, המצב בסדר גמור+ מבחינה מיכנית בהתחשב בגיל הרכב, וסביר מבחינה קוסמטית/חיצונית.

את הבלימה, גומיות ציריה, חופש מוט מייצב, פנס איתות, ואולי גם פנסים קדמיים (מה הבעיה בהם? עכורים?) חובה לבדוק במוסך ולתקן על מנת לעבור טסט. לוחית זיהוי אחורית ניתן להחליף במעמד הטסט במידה ותיכשל עליה.

יש לבדוק לעומק מה הבעיה במזגן, אם אכן קיימת כזו- זה עלול להיות טיפול יקר, ולא משהו שאתה רוצה להתפשר עליו ברכב שעולה ככה.

אנטנה חסרה ובולמים לתא המטען הם כנראה דברים שגם תרצה לתקן במוקדם או במאוחר. זה לא מיכני, אבל זה איכות חיים, ושוב- לא משהו שנראה לי מתאים להתפשר לגביו ברכב במחיר הזה, ולא משנה בן כמה הוא.

המצבר כנראה בדרכו לעולם שכולו טוב במהלך השנה הקרובה.

אם להתנער משיקולי עלות-תועלת (ומלעשות לך "נו נו נו")- ההורדה מהמחירון מוצדקת בהתחשב בריג'קטים הנ"ל ובטסט הקרוב. אם כבר החלטת להוציא את הסכום הזה על יאריס, לאחר שקילת כל שאר האלטרנטיבות, אז הקנייה ראויה.

קח בחשבון שאתה כנראה מאחרוני הקונים שעדיין מוכנים להוציא סכומים כאלה על רכב בן 8-9 שנים, ושאם תמכור אותו בשנים הקרובות, אתה תמכור אותו בהרבה הרבה הרבה פחות מזה כי יהיו אלטרנטיבות רעננות וראויות בהרבה במחירים האלה בשוק היד השניה.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם (נערך)

קודם כל תודה על התגובות.

אז ככה.

אקדים ואומר שהבודק שבדק את הרכב מאוד הגזים בבדיקה, והוסיף דברים שם לדעתי שמיותרים. בשיחה איתו אחד על אחד הוא אמר לי כדאי לך לקחת את האוטו.

אני אתייחס לליקויים.

בקשר לרצועת מנוע - טעות שלו שהוא ציין, הוא חשב שצריך כי לא עשו בטיפולים הקודמים וישר ציין ליקוי, לאחר מכן ראה בהיסטוריה שכן הוחלף.

בקשר לפנסי איתות - סהכ חסר פלסטיק בשתי האיתותים ליד הדלתות, לא פוסל טסט ולא נעליים. נטו קוסמטיקה. אשלים את זה.

אנטנה - כן מוזר, אבל מנסיעת מבחן עם רדיו, קולט טוב ללא כל בעיות.

מצבר- לצערי הוא ישן, אחליף אותו שאצטרך, זה בלאי של הרכב, לא יכלתי להוריד אותו יותר.

בנוגע למזגן- עובד מצויין, המוכר החליף פילטר לא מזמן במזגן, נסעתי איתו לא מעט היום, בחום הזה, עשה את העבודה. בשבילי הוא מעל ומעבר. המכונאי אמר המזגנים של היאריס לא משהו, כנראה מתוך הכללה רשם.. אין לי מושג.

מה שבתכלס אני אמור לתקן זה הבולמים, רפידות וחריטה על בצלחות (יש לי מישהו טוב שיעשה לי במחיר טוב)

,גומיה לציריה והחלפת שמן גיר. זה מה שחשוב לישור ראשוני. מעריך שעד 1500 שקל אני סוגר את הישור קו.

בנוסף טסט, 1300 אחרי אגרה.

סהכ אנחנו על 2800.

בגדול, הרכב כן שמור, ההיסטורית טיפולים מלאה מאוד ומפורטת! שמור יחסית מבפנים, בחוץ מעט קוסמטיקה לא מעבר.

* בנוגע לסיריון, קשה למצוא כזאת שלא שבורה מליסינג, והיא טיפה זללנית יותר מהיאריס, ושוק טיפה פחות טוב, ובנוסף לא מתחבר כל כך למראה החיצוני. לכן, אני יודע שאולי על הנייר היה כדאי ללכת על סיריון, אבל העדפתי לא לשבור את הראש וללכת על היאריס.

תמונות של הרכב מצורפות

o1_1_1_187745_20140727180710.jpg

o1_1_2_187745_20140727180710.jpg

o1_1_3_187745_20140727180710-s.jpg

o1_1_4_187745_20140727180711-s.jpg

עריכה אחרונה על ידי trmbo
פורסם

אחרי שקראתי את תגובת והבהרת פות"ש וההסברים על מה באמת המצב, וראיתי קצת תמונות, אני מוכן לומר שהמצב בהחלט סביר. המינוס היה הגזמה, ובעיקר תהיה על לאן נעלם מגש אחורי, לאן ברחה האנטנה... זה דברים שאתה רואה ברכבי השכרה למיניהם שאין זרוע למגב וכדומה.

אם אתה רוכש את הרכב, לפני החלפת המצבר דאג לטפל בחלודה שמתחת.

סה"כ במבט חוזר - נראה טוב. הבדיקה שלך לעוצמת המזגן היא הכי חשובה (בדוק שגם החימום עובד) ולשיקולך אם לקנות ובאיזה מחיר סופי אתה נוקב.

מאחל לך המון הצלחה במה שתבחר לקנות!

פורסם

צודק. אני, במידה שהייתי “נעול” על יאריס, הייתי קונה. ולמי שטען שהמחיר גבוה לרכב, אני מסכים אך בניגוד לדעת הכותב חושב שהמחיר יישאר גבוה גם בעת המכירה, יחסית לרכבים מאותו השנתון.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

בסופו של דבר מי שצריך להיות שלם עם הקניה זה אתה,אם הרכב מרגיש לך טב בנסיעה ואתה מתחבר אליו,אז תתחדש.:-)

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יאריס מהדגם הזה (00-06) זה רכב אגדה!

הרכב הכי טוב בשנים האלה, בנוי היטב, אמין מאוד, נעים ואפילו מעוצב יפה.

לגבי המחיר, הוא באמת קצת מוגזם..

אבל מי שכבר קונה, נהנה מאוד.

לפני 4 וחצי שנים קניתי יאריס 2001 מנוע 1.0 ידני (נדיר) יד ראשונה עם 47000 ק"מ ב 40000 ש"ח.

אז בדיוק התחילו לשווק את האלטו הידנית, התלבטתי, בסוף הלכתי על היאריס

לפני חודש מכרתי אותה בעקבות קבלת רכב מהעבודה, עם 117000 ק"מ,

הדברים היחידים שהשקעתי בה היה טיפולים פשוטים (מסננים ושמנים) ,צמיגים, מצבר ,ברקסים קדמיים. זהו.

מכרתי אותה ב24000 ש"ח ככה שהפסדתי עליה פחות מ 4000 ש"ח בשנה.

פורסם (נערך)
יאריס מהדגם הזה (00-06) זה רכב אגדה!

הרכב הכי טוב בשנים האלה, בנוי היטב, אמין מאוד, נעים ואפילו מעוצב יפה.

לגבי המחיר, הוא באמת קצת מוגזם..

אבל מי שכבר קונה, נהנה מאוד.

לפני 4 וחצי שנים קניתי יאריס 2001 מנוע 1.0 ידני (נדיר) יד ראשונה עם 47000 ק"מ ב 40000 ש"ח.

אז בדיוק התחילו לשווק את האלטו הידנית, התלבטתי, בסוף הלכתי על היאריס

לפני חודש מכרתי אותה בעקבות קבלת רכב מהעבודה, עם 117000 ק"מ,

הדברים היחידים שהשקעתי בה היה טיפולים פשוטים (מסננים ושמנים) ,צמיגים, מצבר ,ברקסים קדמיים. זהו.

מכרתי אותה ב24000 ש"ח ככה שהפסדתי עליה פחות מ 4000 ש"ח בשנה.

תרשה לי לתקן אותך.

לא "הפסדת", צריך לזכור שרכב זו הוצאה ולא השקעה ,ירידת הערך היא מכורח המציאות ומוגדרת כשווי שימוש.

בד"כ רכב חדש מאבד יותר ערך כאשר השנים עוברות כי:

1. הרכב נותן בד"כ הנאה מרובה יותר מהנהיגה טכנולוגית ,חוסר אילוצים לבקר במוסכים(שקט נפשי- ישראלים מוכנים לשלם הרבה עבור השקט הזה) ושופוני של רכב חדש.

2. יש אחריות יצרן

3. בד"כ אין הוצאות כספיות נלוות עקב קונצרט רעשים בנסיעה או במקרה גרוע יותר חלפים שנפסלו לשימוש מפאת אי-תקינותם.

(לדוגמא-בלאי של: משולשים ,בולמ"ז, מסרק הגה, תפוחים, גומיות ועוד צרות של בלאי חלפים שמחליפים פעם אחת בחיים של הרכב ובד"כ נהגים לא מוכנים להשקיע בחלפים מקוריים במקומם של הפגומים,ובד"כ מתורץ בסיבה שהרכב כבר ישן. עלותם של החלפים המקוריים רחוקה מלהיות שולית)

אם תקנה רכב יחסית ישן ותוסיף את "העלויות" הנ"ל ,תקבל לעיתים הוצאה גדולה יותר מאשר לרכוש רכב ממודל חדש יותר.

אני משער שרכב עם מפרט זהה לשלך בממוצע שווה שימוש 'כספי' נע בין כ- 5000-6000 ש"ח לשנה.

לכן במקרה שלך הייתי אומר ש-חסכת כמה אלפים ולא "הפסדת" כהגדרתך :wink:

עריכה אחרונה על ידי ravidp18
פורסם

עבור מי שחיפש יפנית אוטומטית קטנה בעשור האחרון, היאריס היתה כמעט לחלוטין הכתובת היחידה.

אבל כיום זה כבר לא המצב, עם שוק המיני והסופר מיני המשגשג.

תוך כמה שנים יהיו מכוניות כמו פיקנטו, i10/20 וסוויפט במחירים שווים לכל נפש, ויאריס בת 15 כבר לא תהיה ברירת מחדל, בטח לא במחירים האלה.

בכל אופן- רכב זו השקעה שהפסד בצידה. העיקר שנהנים ממנו כל עוד הוא נמצא.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אם אתה לא סוחר או עסק שקשור למכירת מכוניות , רכב לכולם לא יוכל להיכנס להגדרה של השקעה והפסד , אבל אכן מקובל אצלנו להגיד הפסדתי או באירועים חריגים גם ״הרווחתי״ מהמכירה כך וכך , לפות״ש תתחדש ותהנה ממנה !!

פורסם

תודה רבה לכולם על התגובות

רכשתי בסופו של דבר את הרכב.

אני מוכן לירידת ערך כמו כל רכב כמו שציינו, מקווה שהתחזית לא תיהי קודרת כמו שחלק רשמו.

שיהיה במזל.

תודה לכולם

פורסם

תתחדש,הכי חשוב שאתה מרוצה מהקניה.

נשמח לראות אותך עוד שנה לסיכום עלויות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...