Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4334 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החברה ואני רוצים לטוס לצפון איטליה בספטמבר (ומשם כנראה גם לברצלונה, אבל זה פחות משנה).

שנה שעברה טסתי לדנמרק בחברת פגאסוס עם קונקשיין באיסטנבול.

היה בסדר גמור, גם הטיסה, גם ההמתנה בשדה ובמיוחד המחיר.

בעקבות המצב הנוכחי, המחירים בפגאסוס ממש נפלו - כ-130$ לכיוון.

אני בהתלבטות.

מצד אחד, אפשר לטוס עם Aegean דרך אתונה, ולשלם 220$ (90$ יותר), אבל להיות בראש שקט.

מצד שני, אין לי באמת מושג מה הולך בשדה באיסטנבול ואילו בעיות (אם בכלל) עלולות לקרות בקונקשיין של שעה-שעתיים.

פורסם

אין טיסות ישירות לאיטליה או שזה יותר יקר בהרבה?

אני אישית כרגע לא הייתי מגיע לתורכיה אפילו לא ל10 דקות.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

ליאב, אני יוצא מהנחה שאתה רוכש כרטיסים בקרוב.

אתה יכול לרכוש כרטיס בזול דרך יוון או ממש בזול דרך תורכיה. ההפרש לאדם כשלוש מאות שקלים. האם זהו הפרש שיחולל שינוי אדיר בחייך?

במהלך חיינו אנו מוציאים כסף על שרותים ומוצרי צריכה, אך גם כדי למנוע מצבים מסוימים- כסף לביטוח, לביטוח רפואי וכדומה. ראה זאת כהוצאה דומה.

אגב, אני מניח ש"יהיה בסדר" בתורכיה, ומי יודע, אולי דווקא ביוון תהיה שביתה בנמל? מי יודע?

צמצם סיכון לסיטואציה לא נעימה.זה יעלה רק שלוש מאות שקלים, בזול.

תהנו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מקריאת השאלה שלך ועוד לפני שקראתי את התגובות, די ברור שבפורום ייעצו לך לא לטוס דרך טורקיה.

אז אם באת ושאלת את השאלה פה, כנראה שגם אתה לא רוצה לטוס דרך טורקיה ומוכן לשלם את האקסטרה 100$ או כמה שזה לא יהיה, אז סע לשלום ובמצפון נקי :-P

פורסם

את המאה דולר תשכח מהר אבל את העובדה שתמכת בזבלים האלו תשב לך על המצפון להרבה זמן.

זבלים... כבר אמרתי?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני אתן את ה-2 סנט שלי.

בת הזוג שלי טסה לתקופה ממושכת לאיטליה לפני כשלושה שבועות, ממש כשהמצב בעזה היה רק בחיתוליו יחסית, פחות משבוע. את הטיסה הזמנו כמה ימים לפני שהחל הבלאגן, דרך פגסוס עם קונקשן באיסטנבול כרגיל. בת הזוג מספרת שהיה בסדר גמור, אבל שים לב כמובן לזמן שזה היה - הם עוד לא קראו בקולי קולות להחזיר אותנו לתאי הגזים באותם ימים.

השבוע הזמנו טיסה חזרה - והסיכוי שהייתי מוכן שהיא תיסע דרך איסטנבול עכשיו - קרוב לסיכוי שחמאס יבנה לונה פארק משותף לישראלים ועזאתיים על חורבון סג'עייה. למזלנו מצאתי לה טיסה של איזי ג'יט במחיר מגוכך במיוחד, עוד יותר זול מפגסוס ועוד ישירה.

tl;dr

בת הזוג טסה לאיטליה בימים הראשונים של המלחמה דרך איסנטבול, היה בסדר. חוזרת בספטמבר - אין סיכוי שאני מסכים לה דרך איסנטבול. מצאתי לה טיסה ישירה זולה יותר אצל בריטים.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם

מצאת לה טיסה ישירה אצל הבריטים... שהם כידוע מהתקופה האחרונה מחובבי ציון הגדולים ביותר באירופה? אני מזמין אותך לבדוק את היחס בבריטניה ליהודים/ישראלים, ולחזור אלי עם תשובות - אני יכול להגיד לך שיהדות אנגליה משדרת כבר תקופה לא קצרה, ובצורה משמעותית הרבה יותר מאז תחילת המלחמה בעזה, סימנים של מצוקה קשה והאנטישמיות שם מגיעה לשיאים חדשים. התורכים, לפחות מנסיוני, הם אומנם לא חובבי ציון, אבל טסתי הרבה דרך איסטנבול להרבה מאוד מקומות (לפני המבצע אבל אחרי המרמרה), ומעולם לא נתקלתי בתחושה של חוסר ביטחון.

אני מכבד את דעתו של כל מי שרוצה להחרים את התורכים על מנת שלא לפרנס את המשטר שם, אבל מבחינת ביטחון אישי נטו אני לא חושב שתהיה שם בעיה.

פורסם
מצאת לה טיסה ישירה אצל הבריטים... שהם כידוע מהתקופה האחרונה מחובבי ציון הגדולים ביותר באירופה?

חלילה, אמרתי דבר כזה? הבריטים הם מנשנשי עזה לא פחות מחבריהם הצרפתיים. ויחד עם זאת - אנחנו מדברים פה על טיסה ישירה מרומא לתל אביב. גם אם אין לזה אחיזה במציאות - אני אשן הרבה יותר טוב מאשר לדעת שהיא צריכה לעבור במדינת חצי-אוייב קיצונית כמו טורקיה. אבל זה רק אני.

פורסם

תמיכה בטורקים - זה כבר דיון לפעם אחרת.

מה שעניין אותי בעיקר הוא ביטחון אישי כמו שציינו, וגם היחס של השלטונות - בין אם יחליטו לעצור אותנו לתחקור משפיל, ואולי גם יעכבו אותנו ונפספס את הטיסה הלאה.

במידה ויש מישהו שעבר שם בשבוע-שבועיים האחרונים, נוכל לדעת יותר בבירור מה תמונת המצב שם.

כמובן, שאני לא רוצה להיות זה שידווח בעוד חודש על חוויה משפילה כזו או אחרת, ולכן אני מוכן להוסיף עוד 100$ ולא לעבור שם.

אגב, לא מצאתי כרטיסים זולים יותר מ-220$.

חיפשתי דרך skyscanner

פורסם

נסה לחפש ב-Kayak וכו'. שים לב לתאריכים, אם הם גמישים אז כדאי לבדוק אפשרות להזיז את הטיול בכמה ימים לפה ולשם כדיי להנות ממחיר זול יותר. אמצע ספטמבר כבר מתחילים החגים, אז לא מפתיע שהמחירים די גבוהים.

פורסם

סיכון בטחוני? לא נראה לי. סתם פרנויות.

מה שכן, אני לא מוצא שום סיבה לקונקשן בטיסה לאיטליה,

לא משנה כמה זול זה יוצא. זמן זה כסף.

אז תוציא קצת יותר כסף ותחסוך זמן, תוריד דאגות ותמרק את המצפון...

הלוואי וזה היה כזה קל בתחומים אחרים. ;-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

גם אני לא חושב שיש בעיה בטחונית בקונקשן בטורקיה.

כן עלול להיות עוד פעם המצב הזה של ביטולי טיסות לארץ. לך תדע.

לגבי הבריטים - אני רוצה להזכיר שבריטיש איירוויז היא החברה המערבית הגדולה היחידה שהמשיכה לטוס לפה ברציפות.

לגבי קונקשן בטיסה לאיטליה - אם יש טיסה ישירה במאה דולר יותר להלוך-חזור אז גם לי נראה עדיף.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מצטרף ל-hans ו- wil, אני לא חושב שיש סיכון ביטחוני כלשהו בקונקשן קצר באיסטנבול.

המתנגדים פה גורמים לך לחשוב שמטוסים בטיסות לטורקיה יוצאים ריקים בשבועות האחרונים; כנראה שההיפך הוא הנכון.

כבר פורסם בהרחבה לפני המבצע שהחברות הטורקיות (טורקיש פגסוס) הן החברות הזרות המועדפות על הנוסע הישראלי, בהפרש ניכר ממתחריהן.

הכותב הנ"ל טס עם פגסוס לבולוניה, לפני שנה ויכול רק להמליץ, למרות שבדרך חזרה איבדו את המזוודה של אבא שלי; היא הוחזרה אליו יום למחרת, עם מונית עד הבית (יום שבת).

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם

אף אחד מהגויים הוא לא חובבי ציון.

אבל יש הבדל גודל בין מדינות אירופה לטורקים.

כל אחד שיעשה עם הכסף שלו כרצונו. לדעתי האישית לעשות עסקים עם הטורקים זה לתת כסף לאויב.

אפילו אישורי נחיתה לאל-על לפינוי הנוסעים מטורקיה לא נתנו ואת הנוסעים הטיסו ליוון ושם לישראל עם אל-על.

קצת כבוד לאומי לא היה מזיק אם לא נטוס איתם או דרכם.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

לגבי הבריטים - אני רוצה להזכיר שבריטיש איירוויז היא החברה המערבית הגדולה היחידה שהמשיכה לטוס לפה

מסכים לגמרי.

רק על זה שווה לטוס איתם ולא עם אחרים.

והם חברה מצויינת בלא קשר.

166, קאפה, GTV, קופה.

• תוכן חדש...