Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

106 GTI - להחליף או לשפר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז ככה,

1.אל תמכור. כל עוד אתה לא חייב. קשה מאוד למצוא כיום 106 , ואם תמכור אתה תתגעגע ממש.

2.על איזה שיפורים אתה מדבר ? מה חסר לך ?

*אם אחיזה - בולמים קפיצים יעשו את העבודה , כמובן לוודא שכל הגומיות בשלדה במצב תקין(כולל כריות בולם מקדימה). וכמובן - צמיגים טריים ואיכותיים . השקעה משתלמת, תקבל פידבק הרבה יותר טוב מההגה.

*אם כוח -

יניקה- ראם אייר / פילטר אינבוקס. תלוי בתקציב.

פליטה - סעפת 421 בשילוב צנרת עד 2" וממיר (כי צריך גם להתחשב בסביבה) יתנו למנוע שלך לנשום יותר טוב.

תקשיב לי, אני אחד שהתחיל מראלי 1300 מקורית (וקיבלה המון אהבה,חלקים איכותיים- בדגש על שמירה על מקוריות) , עברתי לאאודי A3 טורבו, ועכשיו מחפש 205 ראלי לסופ''שים.

עריכה אחרונה על ידי Asaf.Y

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוקיי - עזרתם לי לקבל החלטה אחת - לא למכור ולהשאיר אותה כמה שיותר מקורית - אולי בעתיד אני אשאיל את הרכב לאחי הצעיר.

מה לגבי השלב הבא הרכב הבא בכל מה שנוגע בהנאה מנהיגה - מהו הרכב הנכון הבא אחרי ה 106 GTI - מיאטה NB? NC? בוקסטר? מגאן קאפ? S2000? STI? בימר 3 משושה ידנית?

מהו הרכב הבא שיהיה מהנה לפחות כמו ורצוי יותר לנהיגה ולחיבור של הנהג עם הרכב?

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

שאלה טובה שתלויה במכוניות וגם בך, הלוואי וידעתי לענות.

בתור התחלה , חפש כאן בשרשורים ובמקומות אחרים מידע. לא מזמן פאלו כתב יפה על "בוב עם רנו מגאן וילדה קטנה" סרוניס כתב דיי מזמן על פרידה מהמיאטה שלו ויש עוד הרבה, יש גם כתבות ברשת, גם בעברית על היתרונות והחסרונות הרבים של ההונדה.

רוב המכוניות אנו ממש נפוצות, למשל במוו ידנית כרצונך, וחלקן עשויות להיות יקרות לרכישה ואחזקה- למשל בוקסטר.

פורסם
אני ממליץ על פורשה בוקסטר S חדשה, או שאולי פרארי 458 תענה על הצרכים.

פספסתי את מסגרת התקציב המשוערת, 'צטער, האם הכוונה לסד"ג של 4-5 אש"ח שהזכרת לעיל?

למקרה שפספסת אתה ההודעה של ידידנו למעלה ^^^

בן אדם, כבר 3 דפים אנחנו טוחנים מים - מה התקציב?

פורסם

הגה מאד חשוב, אבל לא רק. כמו שאמרו כאן קודמיי חשוב האיזון בין כל המכלולים.

תקציב - הייתי שמח שלא לחרוג הרבה מאזור ה 60 אלף. אבל אני לא באמת מוגבל שם. לצורך העניין, אם זה רכב ששווה את זה, גם כפול - 120 בא בחשבון.

זה הכל עניין של עלות תועלת שזה כמובן עניין יחסי...

פורסם

אתה לא הראשון שממליץ על ה E36. מי מכם שמכיר כזו שמורה למכירה, אני אשמח להודעה בפרטי.

פורסם
תקציב - הייתי שמח שלא לחרוג הרבה מאזור ה 60 אלף. אבל אני לא באמת מוגבל שם. לצורך העניין, אם זה רכב ששווה את זה, גם כפול - 120 בא בחשבון.

סבבה, תודה, זה ממקד את הדיון.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מיאטה NB תכנס בתקציב ותהווה אלטנרטיבה מעולה וממשיכה טבעית ל-106. גם NC, כדאי לבדוק מי מהן מתאימה לך יותר.

פורסם

כל האלטרנטיבות שציינת יכולות לבוא בחשבון. יש לי הכרות אישית עם כולן.

אם החיבור שלך ל GTI הוא כה גדול ההתקדמות הטבעית שלך אמורה להיות המיאטה. NC או NB זה כבר פחות קריטי. למיאטה התנהגות מעולה ובתוספת הנעה אחורית, עלויות אחזקה נמוכות יחסית, נוחות לא רעה בכלל ובונוס בצורת רודסטר. החסרון היחסי שלה הוא הגה קצת פחות טוב ממה שיש ב106 ומנוע שגורם לך להרגיש בלתי מסופק, עם כל זה החיבור של הנהג עם הרכב מעולה.

אם הייתי במקומך ולא הייתי צריך את הפרקטיות של רכב משפחתי קומפקטי זו היתה הבחירה שלי.

STI זה רכב מהיר ואגרסיבי, החיבור עם הנהג שם לוקה מאוד בחסר ומי שאוהב את מה שיש ל-106 להציע לא יאהב בדרך כלל את ה STI.

בוקסטר - חתיכת הרפתקאה בסכום הזה. אם לא הייתי מקושר לבעל מקצוע שמכיר את הרכב ושילווה אותי בתהליך לא הייתי נכנס להרפתקאה כזו.

S2000 - קשה עד כמעט בלתי אפשרי למצוא אחת במצב שמור. ואם אתה מוצא מבקשים עליה בדרך כלל המון כסף. אם בכל זאת מצאת, לך על זה, חוויה מטורפת של רכב שמשגע את החושים. קצת פחות מהוקצעת מהמיאטה מבחינת ניהוג אבל הרבה יותר חייתית ומחוספסת. מנוע שמטריף לך את החושים.

בימר משושה ידנית - שוב, לך תמצא אחת. זה משימה כמעט בלתי אפשרית. הבימר שאותן אני מכיר הכי טוב מכל השאר תספק לך איכות חיים מעולה ביום יום ובשנייה אחת תהפוך לחיית סיבובים מטורפת. זה הגדולה שלה. אין לה את התקשורת מההגה שיש ל-106 או למיאטה אבל יש לה שילדה מדהימה שמצליחה להיות גמישה מספיק לעשות את שתי הפעולות האלה בצורה מעולה, גם רכב מנהלים יומיומי וגם ניהוג של רכב ספורט.

ואת הסוכריה השארתי לסוף. המגאן RS CUP (אני מכיר את הדגם החדש יותר, זה עם ה 265 כ"ס). אני בכוונה רושם CUP.

זה קצת חורג לך מהתקציב אבל לא בהרבה. ב-130-140K ניתן למצוא אחת שנת 2012 .

היא, מכל הרשימה כאן, הממשיכה הטבעית של אותן hot hatch של פעם. לא רק זה, היא גם טובה מהן בכל פרמטר (אולי מלבד התקשורת מההגה, אבל ממש בקצת). מכל הרשימה הזו היא גם תהיה הכי מהירה כמעט בכל תוואי של מסלול.

עם מנוע מוגדש שמספק 265 כ"ס ,

36.7 קג"מ ודיפרנציאל מוגבל החלקה מכאני שמגיע בגרסאות ה CUP אין לרכב הזה מתחרים ברמת הקרבה למכונית ספורט אמיתית. ככזו, היא קצת לא נוחה אבל זה שטויות, זה משהו ששוכחים בסיבוב הראשון שלוקחים או בלחיצה הראשונה על דוושת הגז, מה שבא קודם.

אם התחברת למשהו ממה שרשמתי, לך על זה. אם לא, חפש לך כמה אפשרויות ולך לראות, קנה את הראשונה שממש תתחבר אליה.

פורסם
לא מבין אנשים כמוך,

"הנאה מנהיגה נטו"-למה כמה כבר יוצא לך "להנות מנהיגה" כשהמושבים שלך בני 15 ואין מזגן והדשבורד מקרקש,נשמע כמו הכי לא מהנה לנהיגה שיכול להיות.

כשלא יודעים על מה מדברים ברוב המקרים עדיף להשקיף מהצד וללמוד מאחרים שיש להם ידע רב יותר, קבל את זה בתור ביקורת בונה ידידי.

פותח השרשור,

כמובן שיש רכבים חדשים יותר שהם בטיחותיים יותר, מהירים הרבה יותר, מודרנים יותר, מוצקים יותר וכחבילה הם טובים משמעותית מה-106GTI שלך.

אבל,

זה לא אומר שאתה צריך עכשיו למכור את ה-GTI שלך ולהוציא עוד 100-120K שקלים כדי להשתדרג, יש מסלולים נוספים.

1. להשאיר את הרכב שלך כמו שהוא ולחסוך את הכסף ובעצם להמשיך להנות מהרכב שכרגע גם ככה מספק לך הנאה רבה.

2.רענון ושדרוג- תתחיל מהחלפה של כל הבוקסות של מוטות הקישור, אנטירולים וכדומה, זה יבטל את החופשים במתלים ויגרום לרכב להרגיש מוצק יותר. מה מצב הבולמים שלך, מקוריים? תחליפיים? אפטרמרקט? לא משנה מה יש לך על הרכב- פרק אותם ותתקין בילשטיין (אל תנמיך!!!).

השלב הבא זה לגשת למחסן של שרודר ולהזמין אנטי רול אחורי של פז'ו ספורט (לפני כ-9 שנים עלה לי 800 שקלים).

בזמן שיקח לזה להגיע את הולך לקנות את החלק שבגללו לא הנמכת את הרכב, סטראט קדמי תחתון (OMP למשל מייצרים אותו).

כשכל החלקים מגיעים אתה מרכיב אותם על הרכב ולומד את הרכב מחדש.

מה שיפה בשיפור הזה- הוא לא פוגם באיזון של הרכב, רק מותח את מגבלות האחיזה כמה רמות קדימה (זהירות עם הסטראט הקדמי התחתון, הוא יזכיר לך שהוא שם בכל פס דוקרנים שתעבור, הוא יגרום לך לחפש מכסי ביוב בולטים שתצטרך לעקוף- אבל בתמורה הוא ימתח לך את יכולות השילדה לרמות חדשות).

אני עשיתי סט אפ כזה ל-106 XSI שלי (בתוספת אנטי רול קדמי של 106GTI) והוא היה פשוט מטמטם, הרכב נשאר עם תחת שובב רק שהכל נהיה חד יותר ומהיר יותר.

3. לשפר ביצועים- יש את האופציה האטמוספרית הסולידית (קאמשפט חם, קצת פורטינג, סעפת 4-2-1, סעפת יניקה משודרגת) ותעמוד על איזור 140 כ"ס.

יש את האופציה האטמוספרית הרצינית יותר (מצערות) שיכולה להביא אותך גם לגזרת 180 כ"ס ואולי אף יותר.

וכמובן יש את אופצית השבלול ששם השמיים הם הגבול.

באופן אישי לא הייתי מתעסק עם המנוע, קאמשפט חם יגרע מהשימושיות היום יומית, מצערות ושבלול יפגעו באיזון הבאמת מצויין שיש לרכב הזה.

נכון, היה מעולה אם הרכב היה מגיע עם עוד איזה 20-30 כ"ס אקסטרה במקור אבל כדי להגיע לאותם 20-30 כ"ס תוספת תצטרך לפגוע בשימושיות.

שמע,

בתקופה שהחזקתי את ה-106 שלי קיבלתי רכב מהעבודה ולמרות שהייתי סטודנט ולא שופע בכסף מיותר החלטתי שאני משאיר את הפז'ו לסופ"שים כי היא מכונית מאוד מאוד מהנה.

נהגתי בלא מעט רכבים כולל הטופ של הטופ, במדד הפאן (כמה פעמים היא תגרום לך לחייך בנהיגה) היא לא נופלת מהן, זו מכונית שנותנת תמורה מצויינת ובמיוחד במונחי היום כשהיא מאוד מאוד זולה.

אישתי תמיד צוחקת שגם היום כשאני נוסע באנטיתזה הכמעט מושלמת של ה-106 אני עדיין מפנטז על היום שבו אקנה 106 נוספת ואפרק אותה לגורמים ואבנה אותה מחדש.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אוסיף ואומר שבתור בעל 306 ספורטיבית יותר מ 8 שנים, חיפשתי לה מחליפה ונהגתי ב STI שנת 2003. כן, הכוח הרשים, אבל כל השאר לא.

עברתי ל E46 משושה ידנית. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...