Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לעדשה שניה לקנון 600D

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מבאס שה-70D היא עדיין לא Full Frame וגם לא Pentaprism.

בקשר לעדשה ושדרוג עתידי, אני מעדיף לקנות משהו טוב ולהישאר איתו מאשר למכור ולהחליף ולהסתבך.

וידאו משום מה פחות מעניין אותי, אולי אני טועה?

אתה לא צריך FF. שום חובב קל לא צריך. זה רק מייקר ומסרבל את המערכת.

אם אתה רוצה את היתרונות של Pentaprism, קנה פנטקס. DSLR קרופ הכי טובה שיש. בשביל פיתרון לחובב עם 3-4 עדשות, מדובר במוצר שההיצע של המתחרות נחות ממנו.

לחילופין, אם כבר רוצים איכויות של FF (בהשקעה תואמת של כסף...) וחשיבה לטווח ארוך - הייתי הולך על המצלמות של סוני.

פיתרון לכל גודל, ובעיית היצע העדשות תפתר עם הזמן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תשמע אני עם ראש פתוח, היום אני חובב ומחר יכול להיות שאצטרך לצלם בפאב/אירוע קטן.

אז עברו מס' ימים וההתלבטות כרגע בין 7D, 70D ו-6D. היום ה-7D ירדה מהפרק כי אין יותר לספק (קרט), די אהבתי את מבנה הגוף המקצועי והמאסיבי עם כל הכפתורים. ל-6D יתרון של FF וכל השאר בינוני מינוס (6300 ש"ח קרט), כמו כן לא ישאר לי כסף לעדשה נורמלית מלבד 50 1.8 להתחלה, למרות זאת ה-FF די קורץ לי. כרגע אני שוקל לקנות את ה-70D בגלל המחיר (4000 ש"ח קרט), בגלל מערכת פוקוס טובה ובגלל שהיא חדשה יחסית - מבאס קצת שמבנה הגוף לא ברמה של ה-7D "המפלצתית".

איזו עדשה מומלצת כראשונה וראשית ל-70D? בגלל הפשרה לגוף קרופ העדיפות היא לעדשות שכן יתאימו גם ל-FF. קנון 17-55 קצת כבד בתור התחלה עם כל הקניה. סיגמא 35 1.4 מיקוד קבוע ב-3300 ש"ח עוד סביל אבל יש מה לעשות איתה?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אתה חייב להבין - אתה יכול לקנות עדשות איכותיות שמתאימות גם וגם, אלא שהעדשות הטובות באמת ל-FF עולות לא מעט ועל קרופ הן יהיו פחות קולעות בגלל הקרופ עצמו (קח את ה-24-70 למשל. על FF היא כמעט זהה ל-17-55 על קרופ. שים אותה על קרופ והטווח שלה הופך לא אפקטיבי או נוח).

בכל מקרה אתה תשקיע, הרי אתה מכוון עצמך ל-FF בעתיד הלא רחוק. אם זה הרצון וזאת הכוונה, תשקיע ותקנה 6D + טמרון 24-70 2.8 VC (רק כי הקנון יקרה מהותית, למרות שאכן עדיפה על הטמרון). בהמשך קנה לך 50 שהיא ורחבה (נגיד - קנון 17-40).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אין כזה דבר "צילום כללי".

טל גליק, צלם שעבד עם נשיונל ג'אוגרפיק, צילם כל הקריירה עם שתי עדשות פריים, אחת נורמל רחב ואחת טלה קצר.

קרטייה ברסון, גדול צלמי הרחוב של הזמנים, צילם רק ב-50 מ"מ (35 על קרופ).

אם אין לך ניסיון בצילום הייתי עושה שני דברים:

1. קונה גוף זול יותר, אפילו יד שנייה. כן חובה, שתי גלגלות. זה בעיני מינימום למי שרוצה לשלוט במצלמה.

2. מתחיל עם עדשת זום קצרה, כדי לקבל מושג אילו אורכי מוקד מתאימים לך, אבל לא 24-70 על קרופ. זה לא רחב מספיק.

להפסיק להקשיב לכאלו שמדברים על "עתיד" ו-,להתקדם ל-FF".

FF זו לא התקדמות מבחינת צילום. זו רק התקדמות בבזבוז כסף על יכולות שלא צריך.

וכאמור, אם אתה רואה לעתיד, לך לסוני. DSLR של קנון וניקון בדרך להיסטוריה.בשנה האחרונה, בפעם הראשונה, מכירות DSLR בירידה, ומכירות מירורלס בעלייה. העינית האופטית ומנגנון הרפלקס בדרך החוצה. אין סיבה לבנות על הזה שתמשיך להסתובב עם משקולות.

נ.ב. אפרופו טל גליק, הנה גלריה עם צילומים שלו: http://www.tau.ac.il/humanities/cmc/gluck/catalog.html

להתעלם מהאיכות הלא טובה ולהתרשם מאיך בונים פריים!

פורסם

אני דווקא מציע משהו קצת אחר מפאלו. מבחינת הגוף אכן הייתי מוותר על FF בהתחלה אלא אם כן יש לך כסף לשרוף. קנה את הגוף שהכי מתאים לך מבחינת מה אתה רוצה לעשות ובאמת לא לוותר על שתי גלגלות. אני אפילו הייתי מחמיר ואומר לא לוותר על מסך LCD עליון (זה שמציג לך את הנתונים), להדליק כל פעם את המסך ולשחק עם אלף כפתורים עד שאתה מגיע לסטינג שאתה רוצה זה חתיכת קוץ בתחת. (מנסיון בצילום על D3000 בלי מסך עליון וגלגלת אחת ו- D7000 עם שתי גלגלות ומסך עליון).

לגבי העדשה ההמלצה שלי שונה בתכלית. בהתחלה כולם בטוחים במה הם הולכים לצלם, אבל אחרי 30 תמונות של אותו משהו התפיסה קצת משתנה ומתחילים לנדוד לדברים אחרים. אני הייתי מציא לך לקנות את העדשה הכי ארוכה שאתה יכול בתקציב סביר (18-250 או 18-300 יהיו אחלה אופציות) ולהתחיל להתנסות עם טווחים שונים. לאט לאט תבין באילו טווחים אתה משתמש יותר ובאילו פחות ותוכל למכור את העדשה הראשונה ולהשתדרג למשהו יותר ספציפי שיתאים לך.

אני קניתי עם המצלמה 18-200 של טמרון, לא מיוצבת, חרא איכות, אבל עלתה לי משהו כמו 170$ ונתנה לי את האפשרות לשחק עם הרבה מאוד טווח ולהבין איזה עדשה לקנות הלאה. בסוף רכשתי 24-105 F4 של סיגמא כי הכי חשוב היה לי איכות תמונה ומפתח צמצם קבוע. הבנתי שאני לא מגיע הרבה מעבר ל-100 מ"מ. אני אמנם מתגעגע קצת לקצה הרחב, אבל חייבים לעשות פשרות בסופו של דבר. אולי נקנה מאוחר יותר את ה18-35.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
לא לוותר על שתי גלגלות. אני אפילו הייתי מחמיר ואומר לא לוותר על מסך LCD עליון (זה שמציג לך את הנתונים)

אני לא מבין על איזה גלגלות מדובר. מה שכן ב-70D ואפילו ב-6D(!) חסר הג'וייסטיק שהיה ב-50D האגדית וקיים בכל המקצועיות של קנון וגם ב-7D. מסך עליון זה MUST, אין בכלל אופציה אחרת. אני לא קונה מצלמה מסוג כזה בשביל שתהיה לי מצלמה ביתית+, לא חסרות לי מצלמות P&S טובות.

Just daily

פורסם

אני יכול להגיד לך שהסיגמא 35 לא יורדת מהקנון 5D שלי בכלל (בשביל זה יש לי עוד 5D).

עדשה מעולה במחיר טוב (אין לי בעיה להעלות עוד תמונות מהזמן האחרון :-D)

השאלה מה אתה אוהב לצלם? למה אתה מתחבר? וכמה אתה מוכן להשקיע

פורסם (נערך)

תמונות שאהבתי וצולמו עם סיגמא 35 1.4:

spacer.png

IMG_9544-1

IMG_9190

IMG_8069RED

http://www.flickr.com/photos/4thdimensionphoto/14496119458/in/photostream

^ זו הכוונה שלי לקווים ישרים, חייב בשביל זה עדשה 70-200 ולצלם מרחוק?

Thai Pretty

^ זו תמונה שצולמה עם סיגמא 17-50 ואהבתי, אבל! חסרה לי "מסגרת" מסביב של "משיכה".

הבחור להלן מצלם עם 6D אבל איזה עדשה/ות?

https://www.facebook.com/yula.bar/media_set?set=a.675491999211980.1073741905.100002535574520&type=3

ניתן להפיק אותן תמונות בעזרת מצלמת קרופ?

אני לא מסתכל תמונות ואז אומר "אהבתי" אלא הפוך, בוחר עדשה רלוונטית ומחפש תמונות שצילמו איתה.

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

פורסם
אני יכול להגיד לך שהסיגמא 35 לא יורדת מהקנון 5D שלי בכלל (בשביל זה יש לי עוד 5D).

עדשה מעולה במחיר טוב (אין לי בעיה להעלות עוד תמונות מהזמן האחרון :-D)

השאלה מה אתה אוהב לצלם? למה אתה מתחבר? וכמה אתה מוכן להשקיע

אתה צלם מקצועי.

אתה רואה את התמונה לפני שאתה מצמיד את העינית לעין (אם בכלל).

יש לך כבר דרך ושיטה.

הוא עוד לא יודע לצלם...

קודם שיתחיל, אח"כ שייתחבר.

פורסם (נערך)

תשמע falou, אני לא רוצה לזלזל בך חס וחלילה אבל לדעתי אתה ביקורתי מדי וקיצוני בדעות שלך. אתה כלל לא מכיר אותי, עם כל הכבוד לכולם אני מרשה לעצמי להבדיל את עצמי מהכלל - "תן לי את הכלי ואני אעשה את העבודה", ככה כמעט הכל עובד אצלי בחיים ועד עכשיו אני בסדר עם זה. לא מעט פעמים ניסיתי לחסוך כמה שקלים (על סתם, כי לא שהייתי מתעשר מהחיסכון) וכל פעם נכוויתי ושילמתי בסוף יותר, כסף לא משקר זו לא עובדה זה מניסיון.

Just daily

פורסם

את האמת? אם היתי צריך לבחור ציוד צילום חדש, היתי הולך על מירורלס (כמובן שאין כמו התחושה של מצלמה כבדה ביד, אבל יש בזה גם חסרונות).

בעבר היתי מסתובב לכל מקום עם ה5D, בשביל להשיג תמונות באיכות טובה, היום אם אני לא צריך לצלם אירוע, אז אני מסתובב רק עם הקנון M.

אז נכון הפוקוס לא הכי מהיר שיש, אבל היא מספיק טובה בשבילי, וגם איכותית (כמה תמונות לדוגמא עם הM, לקחתי את המצלמה איתי לטיול עם הכלבה).

למה שלא תקנה עדשת זום + קנון M?

IMG_3930.jpg

IMG_3936.jpg

IMG_3943.jpg

IMG_3965.jpg

IMG_4047.jpg

פורסם (נערך)

אני יכול לצלם איתה בפאב? אין ספק שהמירורלס זה מעולה, אבל לדעתי זה עדיין חלבי (אני במקרה גם מוכר מצלמות עד רמת ה-650D של קנון). שיחקתי המון עם הסמסונג NX-2000 עם עדשות 20-50 וגם 50-200, זה פשוט לא בשבילי ולא הצלחתי להתחבר.

מה גם אתם מזכירים כל הזמן יד-שנייה, למוצרים הנ"ל אין ולא יהיה שוק יד2 בזמן הקרוב.

אגב, הנה עוד תמונה שאהבתי וצולמה עם עדשה עתיקה "Индустар 50-2" שבמקרה יש לי כזו בבית:

http://www.deep-life.ru/industar-50/tatyana.htm

Just daily

פורסם

בפאב יהיה גבולי מאוד, לבגי הסמסונג NX, תבדוק את העבודות של Nicolas Zonvi, חבר פה בשוויץ, הוא מצלם לרוב המגזינים והעיתונים בשוויץ (סמסונג הם הספונסר שלו), לרוב העבודות בחו"ל הוא לוקח את הסמסונג איתו, והוא דווקא מרוצה מאוד (יש לו שתי קנון 1DX ואין ספור עדשות).

• תוכן חדש...