Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לעדשה שניה לקנון 600D

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 88
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כיום, חובב צילום שלא זקוק לארטילריה כבדה (צילום טבע ציפורים ספורט), יכול בכייף להסתובב עם מירורלס טובה של סוני או איזו מצלמה קטנה בכיס.

בעתיד הלא רחוק כל עניין ה-DSLR כפי שהוא כיום יעלם ומנגנון התריס המכני,העינית והמראה יעופו החוצה.

היום יש לך חיישן-FF בגוף מירורלס קומפקטי (סוני A7R/S, RX1) ולא מעט דגמים עם חיישן APS-C ו-3/4.

שלא תבין לא נכון, אני מת על הארגונומיה והשליטה ב-DSLR, מגוון העדשות, והמהירות הכללית של של הכלים האלו, אך שוב אם כיום הייתי צריך לבחור מצלמה בתור חובב, לצילומי רחוב, צילומי פורטרט, צילום חיי לילה כפי שאתה מציין, צילום "כללי" נניח, הייתי הרבה יותר נהנה עם איזו פוג'י X100S בכיס או לחילופין מערכת של מירורלס עם עדשות מתחלפות...

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם (נערך)

אני בטוח שעוברים למירורלס, אבל עד אז לפי דעתי יש עוד הרבה זמן.

אישית בכיף הייתי מוכן לקנות A7R אבל זה לא מסתדר מבחינת מחיר.

(בהנחה שהיא לא מזעזעת כמו הסמסונג NX-2000 כמובן).

בכל אופן קניתי 6D, בשבוע הבא אקפוץ לשפע וכנראה אלך על 24-105 F4 של סיגמא.

תודה גם ל-RS מהפורום שעזר בפרטי!

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

ה24-105 אחלה עדשה, יש לי אותה כבר כמה חודשים ואני כל פעם נדהם ממנה מחדש. אני מציע לך להתקשר אליהם קודם לברר זמינות, אני חיכיתי קרוב לחודש עד שהיא הגיעה למלאי. קח בחשבון שלושה דברים מעצבנים לגביה: טבעת הזום עובדת הפוך מהרגיל ולוקח זמן להתרגל לזה, סוכך השמש, כשהוא מורכב הפוך (כשהוא לא בשימוש) יושב מעל לטבעת הזום ומפריע, והדבר הכי מעצבן זה שקוטר הפילטר שלה הוא 82 מ"מ, מה שאומר שפילטרים בשבילה יהיו יקרים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אני בטוח שעוברים למירורלס, אבל עד אז לפי דעתי יש עוד הרבה זמן.

שנה שעברה, בפעם הראשונה בעשור, נרשמה ירידה במחירות DSLR.

במקביל, הסיגמנט היחיד שגדל היה מצלמות מירורלס.

ביפן המירורלס הן כבר כשליש מהמכירות בשוק, וזה שוק של Early Adapters.

המוטיבציה העיקרית לעבור למירורלס היא יתרון המשקל.

גם העיניות האלקטרוניות המודרניות מציעות יתרונות, בייחוד לצלם המתחיל (ניתן לראות את החשיפה בפועל בעינית!).

בנוסף, במירורלס, בניגוד ל-DSLR, שם פילוסופיית התפעול דומה אצל היצרנים, במירורלס יש כל מיני גישות, כך שאפשר לבחור גוף שמתאים אישית.

הבעיה עם השקעה כרגע בקנוניקון היא שבעתיד הקרוב יימצאו עצמם הרוכשים עם גוף ומערכת עדשות גדולה ומסורבלת בהשוואה למערכות מקבילות, שמציעות איכות תמונה ותפעול שווה בגופים ועדשות קטנים בהרבה.

לצלם חובב, שהמצלמה מתלווה אליו בפעילויות שונות במהלך חייו, הטרדה של מערכת מסורבלת היא גדולה.

למקצוען, פחות. הוא בא עם הציוד, עושה את העבודה ומתקדם.

בכל מקרה, גוף ראשון מתקדם (הרבה שליטה ידנית) עם עדשה וורסטילית היא מקום טוב להתחיל. אח"כ, במקסימום, אפשר למכור ולעבור לפתרון שיותר מתאים למה שאוהבים בעיקר לצלם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בכל מקרה, גוף ראשון מתקדם (הרבה שליטה ידנית) עם עדשה וורסטילית היא מקום טוב להתחיל. אח"כ, במקסימום, אפשר למכור ולעבור לפתרון שיותר מתאים למה שאוהבים בעיקר לצלם.

סוף סוף אתה כותב משהו שאני יכול להסכים איתו.

המצלמה הגיעה אלי היום, עוד לא הגעתי הביתה אז לא יצא לי למשמש אותה. ביום שני אקפוץ לשפע לגבי הסיגמא 24-105 F4, בדקתי טלפונית וכרגע יש להם במלאי לקנון (מקווה שלא יגמר עד אז), הנציג שלהם טוען שמדובר בעדשה מעולה (טוב היא עולה 3300 ש"ח).

שכחתי לשאול אבל באתר שלהם כתוב שהיא מגיעה עם מכסה עדשה קדמי ואחורי ותיק, לא מצוין שום דבר לגבי מגן שמש כמו שרואים בתמונה. אתם יודעים להגיד לי אם אמור להגיע איתה מגן שמש? מישהו קנה מהם ויודע אם ניתן לקבל הנחה נוספת או שהמחיר סופי?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

מגן, תיק, סך שמש מגיעים עם העדשה (קניתי לניקון, אני מניח שגם עם המאונט של קנון הם מגיעים).

לא נראה לי שיש מה לדבר על הנחה, אני לא ניסיתי בכל אופן. אבל אתה תמיד יכול לנסות להראות להם שבזאפ היא נמכרת במחירים נמוכים יותר, למרות שעם יד על הלב, אני חושב שמגיע להם לקבל את המחיר שהם דורשים בזכות השירות המצויין שהם נותנים.

אגב, הנציג אמר שהיא מעולה כי היא מעולה. והנה לך הוכחות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אני בטוח שהיא מעולה, קראתי ביקורות. רק מקווה ש-F4 יספק אותי.

תשמע, לפני ה24-105 החזקתי (ואני עדיין מחזיק) עדשות עם צמצמים 2.8. אני יכול לומר שעל ה6D אני מאוד נהנה לצלם עם ה24-105, גם בתנאי תאורה נמוכים.

(בשביל מה יש פלאש? :lol:)

פורסם
זהו שכרגע אין לי עדיין פלאש.

אחרי שנה וחודש עם ה-6D, עוד לא קניתי פלאש. היא נהדרת בתנאי תאורה נמוכים, בעיקר עם עדשות 2.8 ומטה. אולי אוסיף פלאש בעתיד, אם באמת ארגיש צורך. כרגע אני שם עיני לכיוונה של ה-11-28L 2.8 החדשה שקנון מתכננים להשיק ב-פוטוקינה. גם הכיס מתכונן...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

פלאש וצמצם פתוח הם לא בדיוק חליפיים.

צילום עם פלאש הוא בעל מראה אחר לגמרי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...