Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תגיד, איך המנוע והגיר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כן, אני מוכר רכב.

וכן זו כמאט השאלה מספר אחת שקונים פוטנציליים שאולים אותי. והשאלה הזאת נורא מעצבנת אותי.

ולכן אני פונה לקונים מכם: לשם מה אתה שואלים את השאלה הזאתי? מה התשובות שאתם מצפים לקבל?

ואני פונה גם למוכרים: מה אתם עונים על שאלה כזאת?

תודה רבה!

פורסם

במכירה האחרונה החכמתי מאוד מהפורום ופשוט עניתי: "אין לי מושג,תבוא תבדוק"

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

"במקום"

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

דיון קצת פילוסופי...

מכרתי עד היום 4 רכבים. כולם היו רכבים במצב מכני טוב למדי אז לא היתה דילמה ערכית ועניתי את האמת. גם בידניים זה יותר פשוט.

קניתי פעם רכב חדש ועוד 3 רכבים משומשים:

היו בני שנתיים וידניים אז אין יותר מדי חשש. התרשמתי מהנהיגה ולקחתי לבדיקה. כשקניתי מבעלים פרטיים התרשמתי שמדובר באנשים אמינים, אבל לא הייתי נשען על כך.

פורסם (נערך)

חח, כן זה בערך רוח המילים שבה אני רוצה לענות :) אבל אני בספק כמה הקונים יאהבו את זה.. בסופו של דבר אני כן מעוניין למכור

razi_pazi

תודה על התגובה, אבל אין בה שום איזכור למה אתה ענית על שאלה כזאת, כי מניסיון "תגיד, איך המנוע והגיר?" - "בסדר" - לא עובד.

כמו כן, אין איזכור לאיזה תשובה ציפית לקבל כאשר ואם שאלת שאלה כזאת.

עריכה אחרונה על ידי raiden
פורסם

איזה רכב אתה מוכר? הדגם הזה ידוע בתור בעייתי במנוע\גיר?

למשל כשקניתי\מכרתי ואגית TDI אוטו' שידועות בבעיות שיש בגיר שלהן, השאלה הזאת תמיד עלתה, ולפעמים בתשובה נשמע שהגיר עבר שיפוץ.

דוגמא נוספת, כשמחפשים פונטו ספייס, שידועה ברגישות שלה למים במקום נוזל קירור והתחממות בדר"כ גוררת טיפול בראש מנוע. אז השאלה הזאת יכולה להוביל לסיפור על הראש שנעשה במוסך של בן דוד שלו לפני שבועיים, בדר"כ זה חוסך את הנסיעה אליו.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

מה זאת אומרת מה מצפים לקבל? את האמת, אולי?

ידידי, אתה מטפל ברכב. אתה יודע את המצב שלו.

קשה לדעת אם הגיר נוקש? מחליק?

אם יש רעש מהשסתומים? בוצע אי פעם אוברול במנוע?

לא מבקשים ממך לדעת מה הקומפרסיה בצילינדר החמישי. כולה להתחייב שלא יקחו לבדיקה ויגלו שהמנוע או הגיר דורשים שיפוץ.

מצטער להגיד לכל החיים בסרט בשרשור הזה, מתי בפעם האחרונה מכרתם רכב?

אם לא הייתם מתחייבים אצלי שהמנוע והגיר במצב טוב (ואני לא מדבר על כסת"חים של מכוני בדיקה), לא הייתי טורח אפילו להגיע לראות את הרכב שלכם. וזה לא שמי שמוכר רכב היום נמצא בעמדת כח, להיפך.

פורסם (נערך)

^

מכרתי 2 שנה שעברה,לא התחייבתי על כלום.

עריכה: תכלס איך אתה רוצה שאני אתחייב? אני מכונאי? בוחן רכב? אני משתמש ברכב ביום יום,מבצע טיפולים מתי שצריך וזהו,הכל בסדר אצלי ואם יש בעיה שלא באה לביטוי בנהיגה שלי אבל היא קיימת אני צריך "שייזמברו" אותי אלה שבאים לבדוק את הרכב שלי וינסו לסחוט ממני 500 שקל?

*ין בעין.

עריכה אחרונה על ידי GABIUBOGI

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• אחראי פורום
פורסם (נערך)

ההתחייבות הזו טיבה אחת - שיהיה לך משהו רשמי לתפוס את המוכר מהביצים בעזרתו.

אנשים מטפלים בקושי תחזוקת שבר ובטוחים שהכל תקין. מאיפה הם יודעים? הם מכונאים? עשו להם בדיקה מעמיקה למכלולים היקרים מתישהו? ברור שלא.

גם אני, שמטפל ומקפיד על גבול תחזוקת יתר, לא התחייבתי ולא אתחייב בחיים על מכלול זה או אחר.

וכמובן שגם אותי שואלים כל הזמן. אז אני עונה: "הרכב מטופל ויש לי תיעוד של כך וכך, מפה זאת אחריות שלך. בוא תבדוק".

הרכב משומש, מאיפה אני יכול לדעת בוודאות מה עשו ביד הקודמת או מה עושים המכונאים מאחורי הגב שלי? (שזה כמובן לא תופס במצב שלי, שכן אני מקים אוהל מתחת לליפט ומקפיד לטפל אצל מכונאים עם אמינות מוכחת).

דוגמא טובה: לפני שנה כשעוד היתה לי ה-147, נוצרה פריצה באחד הצילינדרים והמנוע התחמם.

דקה לפני זה זה היה מנוע בריא ותקין. אם הייתי מוכר אותו שבוע-שבועיים לפני התקלה ומתחייב על תקינות?

* ברור לי שפריצה היא הליך שלוקח המון זמן אבל עד אז טמפ' עבודה היה קבוע 90, לא היה חלקיק עשן והביצועים היו כרגיל.

מבחינת המשתמש הרגיל כולל המכונאי שלו - המנוע תקין.

הנה תקלה שרק בפתיחת מנוע היו עולים עליה.

ככה גם הפוך - אף פעם לא ביקשתי התחייבות. ביקשתי לראות תיעוד טיפולים, לבדוק במוסך שאני סומך עליו ולעשות לבד 1+1.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

Murzilka

מאזדה לנטיס 323 אוטומטית. לא ידוע לי על בעיות מנוע ו או גיר בדגם הזה. אבל שוב, אני סך הכל בן אדם שמשתמש ברכב ולא מכונאי או מומחה למכוניות יפניות.

Ziv

לא מתחייב על כלום. מבחינתי האוטו נוסע מהצפון לדרום ומעביר הילוכים (זו האמת, חרשתי איתו כמאט אל כל הארץ חוץ מאילת אולי, ולא הרגשתי בעיות). מה אני מכונאי בשביל לדעת אם רעש כלשהוא תקין או לא? ואם המנוע אכן דורש שיפוץ, מאיפה אני אמור לדעת על זה? ומה אם אני אמכור רכב ובעוד חודש ילך לו המנוע, למה לי להתחייב על דבר כזה? מה אני צריך להתחייב על כך שרכב בן 20, כשאצלי הוא רק שנתיים, מעולם לא התחמם? אנשים הזויים שמתקשרים ושואלים שאלות הזויות.

כשאנשים שאולים אם יש תאונות, אני אומר כן "יש כמה מכות חניה לא רציניות בזמן שהרכב אצלי. האם השלדה נפגעה? לא יודע, לפני היו עוד 4 ידיים ו 18שנה שהרכב על הכביש ואין לי היסטוריה על זה". אבל כששואלים "איך המנוע והגיר?" מה אני אמור להגיד? יש מכוני בדיקה ויש אנשי מקצוע בשביל לזה.

פורסם

אתה עונה בצורה מאוד פשוטה: אצלי הכל עובד כמו שצריך, אתה מוזמן לבדוק אצל בעל מקצוע.

אתה לא יכול לצפות שבן אדם יבוא אליך בלי לשאול שאלות, נכון? אנשים מתעניינים בתקינות הרכב ובתאונות גם ברכב חדש וגם ברכב ישן.

האם השלדה נפגעה? לא יודע, לפני היו עוד 4 ידיים ו 18שנה שהרכב על הכביש ואין לי היסטוריה על זה

איך אתה קנית את הרכב?

לא שאלת כלום? באת, ראית, לקחת?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

Murzilka, כן אצלי הכל עובד. כששואלים שאלות כמו האם היו תאונות, אני עונה על סמך מה שאני יודע, כי זו שאלה לגיטית. כששואלים "איך המנוע" אני לא יודע מה לענות, כי זו שאלה כללית. חדש - הוא לא. סוחב - תלוי מה מגדירים בתור סוחב. ה 115 סוסים שהיו בו, כנראה כבר לא שם, אז מה אני אמור לענות?

כמו כן אני יוצא לעקיפות ונוסע בכביש מהיר ולא מרגיש בחוסר כוח, האם זה בהכרח מעיד על כך שהגיר אכן חיי ונושם כאילו נולד אתמול?

הרכב עובר טיפולים וטסטים. אני מכניס את הרכב לטיפול ואומר למכונאי "קח תעשה לי טיפול. אם יש דברים אחרים שאתה חושב שצריך\כדאי לשפץ - תודיע לי". עוד לא אמרו לי שהמנוע עומד למות או שהגיר מחליק. מה שהיה צריך להחליף - החלפתי. בטוח יש עוד דברים שברדך למות (כי זה פאקינג הגיוני ברכב בן כמאט 20 ורוב הקונים לא מבינים את זה), אבל אני לא יודע עליהם. אז אני שקרן? או המכונאי שלי שקרן?

תשימי לב שאין לי שום בעיה על אנשים ששואלים שאלות. "היו תאונות", "ידוע לך על בעיות", "כמה קילומטר הרכב", "איזה יד הוא", "כמה זמן אצלך" - כל אלה, שאלות לגיטיות מבחינתי שנענות בשמחה ובפירוט. אבל שאלות הזויות כמו "איך המנוע או הגיר" מתקילות אותי, כי אני לא יודע מה לענות. יש דברים שאני יכול לענות עליהם ויש דברים שלא כי אין לי את הידע הטכני לענות עליהם ובשביל זה נועדו אנשי מקצוע.

"לא שאלת כלום? באת, ראית, לקחת?"

סוג של כן. רכשתי את הרכב מבן אדם שהיה לי אימון כלפיו, ולכן וויתרתי על הבדיקה. האם הוא שיקר? לא יודע. אבל אני לא אגיד לאנשים בטלפון שאני מתחייב על כך שהרכב פיקס.

פורסם

תגיד בדיוק מה שכתבת עכשיו.

אתה מטפל בו בזמן, למיטב ידיעתך בחלפים ושמנים איכותיים, המכונאי לא הודיע לך על נזילות כלשהן או בעיות וזהו.

הוא מתניע, נוסע, "תקין". מעבר לזה שיבדקו מה בא להם - אל תתחייב על כלום, בטח שלא ברכב בן 20.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...