Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בבעלותי סקודה אוקטביה 1.4 TSI .

הרכב נרכש באוגוסט 2011 .

הרכב עבר 55,100 ק"מ.

אחרי כשבועיים שהרכב החל לרעוד והעברת ההילוכים גרמה לקפיצת הרכב

נגשתי למוסך (לא מורשה יבואן) ונאמר לי שקרוב לוודאי הגורם לתקלה הוא הגיר הרובוטי.

בנוסף נאמר שהיצרן הגדיל את האחריות עבור הגיר בלבד ל-4 שנים .

נגשתי למוסך מורשה יבואן ולאחר בדיקת הרכב נאמר לי שיש להחליף מצמדים + בקרת הגיר.

שחכתי לוודא שהתיקון יעשה במסגרת אחריות (ללא כל הוצאה כספית מצידי) .

האם אחריות היצרן הוארכה ?

תודה רבה

פורסם

אחריות הגיר היא 5 שנים,ברכבים החדשים חזר ל 3.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אחריות היצרן לא הוארכה ל-3 ולא ל-4 שנים.

ברכבי פולקסווגן בלבד שנמכרו החל מינואר השנה יש אחריות של 3 שנים מלאה, כאשר השנתיים הראשונות הן אחריות יצרן והשנה השלישית היא אחריות יבואן. מבחינת הלקוח אין הבדל, התנאים זהים.

היו בעבר אנשים שקיבלו מהיבואן מכתב הארכת אחריות על הגיר, גם זה נגמר. אם אין לך מכתב כזה אז אין.

בסקודה זה לא המצב. אחריות היצרן היא לשנתיים בלבד ואין אחריות נוספת. כן יש התחשבות מסוימת מצד היבואן במקרים בהם הולך גיר או מנוע לאחר זמן קצר במסגרת מה שידוע גם בשם "אחריות של רצון טוב".

וחוץ מזה לא הבנתי - הכנסת את הרכב למוסך ושכחת לשאול אם התיקון יעלה לך כסף ואם כן כמה? :shock:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

את הרכב עדיין לא הכנסתי לתיקון.

הרכב הוכנס רק לאבחון התקלה .

האבחון היה ללא עלות.

נקבע תאריך לתיקון (בעוד שבועיים).

במוסך המורשה המדובר ,הרכב עבר 3 טיפולים מיומו הראשון (15,30,45).

לגבי התקלה,מדובר בתקלה חוזרת -מצמדים+בקרת גיר הוחלפו פעם ראשונה כעבור 30 אלף .

פורסם

אם זאת תקלה חוזרת ואם הרכב טופל רק במוסך מורשה, מניסיוני עם קצת סבלנות, אסרטיביות, נימוס ולחץ על הכפתורים הנכונים תקבל את התיקון על חשבון היבואן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תרגע, יש לך אחריות על הגיר עד לאוגוסט 2016 או 150K מה שמגיע ראשון.

תיגש למוסך מורשה צ'מפיון ויטפלו ברכב ללא עלות.

פורסם

אתקשר למוסך מחר כדי לברר.

המידע לגבי האחריות די מעורפל, מצאתי כתבות בהן המידע סותר, יש כאלה בהן כן כתוב שיש אחריות ל5 שנים ויש כאלה בהן כתוב שהאחריות לרכבי פולקסוואגן בלבד. באתר האינטרנט של החברה, כתוב שישנה אחריות לשנתיים בלבד.

בלי אחריות אין לי טעם לתקן במוסך המרכזי

בראשון לציון יש את אלכס ובת"א את רון שיעשו את העבודה.

סה"כ הרכב טוב מאוד, הגיר הורס אותו!

פורסם
אחריות הגיר היא 5 שנים,ברכבים החדשים חזר ל 3.

האחריות היא לשנתיים, בתיבות הילוכים של DSG הוארכה ל 5 שנים או 150000קמ מה שבא קודם.

תרגע, יש לך אחריות על הגיר עד לאוגוסט 2016 או 150K מה שמגיע ראשון.

תיגש למוסך מורשה צ'מפיון ויטפלו ברכב ללא עלות.

רק חובה לוודא טרם ביצוע התיקון שהוא - התיקון יהיה ללא עלות כספית מצדך.

לעיתים בסקודה כפי שאני אישית התרשמתי ברכב הפרטי שלי נכון לימים אלה, גם תיקון "באחריות" עלול להיות מוצג בפני הזכאי לו כאילו הוא- התיקון ניתן במסגרת של "רצון טוב".

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

מבחינת הטיפול בגיר, מוסך קרני אור(מורשה סקודה) ומוסך קלדס(מורשה פולקסוואגן) ידעו לטפל בתקלה, נכון?

יותר נוח לי לטפל בקלדס, השאלה היא האם זה גם הצעד הנכון מבחינה מקצועית?

פורסם
אחריות היצרן לא הוארכה ל-3 ולא ל-4 שנים.

ברכבי פולקסווגן בלבד שנמכרו החל מינואר השנה יש אחריות של 3 שנים מלאה, כאשר השנתיים הראשונות הן אחריות יצרן והשנה השלישית היא אחריות יבואן. מבחינת הלקוח אין הבדל, התנאים זהים.

היו בעבר אנשים שקיבלו מהיבואן מכתב הארכת אחריות על הגיר, גם זה נגמר. אם אין לך מכתב כזה אז אין.

בסקודה זה לא המצב. אחריות היצרן היא לשנתיים בלבד ואין אחריות נוספת. כן יש התחשבות מסוימת מצד היבואן במקרים בהם הולך גיר או מנוע לאחר זמן קצר במסגרת מה שידוע גם בשם "אחריות של רצון טוב".

וחוץ מזה לא הבנתי - הכנסת את הרכב למוסך ושכחת לשאול אם התיקון יעלה לך כסף ואם כן כמה? :shock:

חבל שאתה מטעה אותו. אין קשר אם יש או אין מכתב מהיבואן. הגיר והשנתון שלו נכללים בקמפיין השרות שצ'מפיון עשו וכל רכב נכלל אוטומטית.

פורסם (נערך)

לאחר בירור במוסך המרכזי ובירור בצ'מפיון מוטורס-ישנה אחריות ל-5 שנים או 150K ק"מ ממועד עליית הרכב על הכביש.

יש לי מכתב רשמי המעיד על כך.

כל הכבוד לצ'מפיון מורוס, לרוב אפשר למצוא עליהם תלונות אך כשמגיע , צריך גם לדעת לפרגן.

עריכה אחרונה על ידי kingarik11
  • שנה מאוחר יותר...
פורסם
לאחר בירור במוסך המרכזי ובירור בצ'מפיון מוטורס-ישנה אחריות ל-5 שנים או 150K ק"מ ממועד עליית הרכב על הכביש.

יש לי מכתב רשמי המעיד על כך.

כל הכבוד לצ'מפיון מורוס, לרוב אפשר למצוא עליהם תלונות אך כשמגיע , צריך גם לדעת לפרגן.

שמח לשמוע שהתסדר לך. תיקון כזה, למיטב ידיעתי יעלה הרבה כסף אם תצטרך לשלם בעצמך.

מה שכן, הייתי שוקל להעלות צילום של המכתב לפה, שלאנשים יהיה עם מה לדרוש את מימוש האחריות במקרה הצורך.

"כשנעבור לכתוב כתבות שמתפרסמות בלאשה, מבטיח שתהיה התיחסות האם החוטיני נכנס לי לתחת במושבים האלה והאם החומר ממנו עשוי הדש בורד שורט לי את הפרנצ' מניקור."

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אני עומד בפני קניית ראפיד 2014 שתאריך העלייה שלה לכביש הוא 5/2014.

נכנסתי למוסך המורשה של סקודה וביררתי מה בדיוק האחריות ועל מה. נאמר לי שם שבעיקרון זה שנתיים, אבל בגלל שאנשים חוששים לקנות רכב עם תיבת ההילוכים עם המצמד הכפול, הוארכה האחריות ל-5 שנים, כלומד עד 2019 במקרה שלי או עד 150 אלף קילומטר.

האמת שאני עדיין חושש כי הכל בעל פה.

פורסם

לפי מה שאני יודע האחריות לגירים הם לרכבים שיוצרו עד פברואר 2012.

כל דבר מעבר לא באחריות מורחבת.

בנוסף הייתי מבקש את ההתחייבות הזו בכתב.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...