Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות רכב עד 15K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן ,

תחילת החודש השתחררתי משירות חובה בצה"ל [תודה לאל].

והיום אני נמצא בפני דילמה קטנה - אני מחפש רכב בעלות של עד 15K פלוס מינוס לא חייב לנצל את כל התקציב.

מה שחשוב לי ברכב זה בעיקר

אמינות.

טיפולים לא יקרים יחסית.

מרווח,לא מיני - (אין במשפחה רכב ולכן ישמש גם לנסיעות עם המשפחה).

בטיחות.

וכמובן שלא יהיה רכב משנות ה - 90.

בנתיים הרכבים שעלו בדעתי הם:

ניסאן אלמרה 01-03

מאזדה 626 01-03

פורד פוקוס 01-05

סובארו אימפרזה 01-05

מיצובישי לאנסר 03-05

למי שיש ניסיון עם הרכבים הנ"ל מוזמן לרשום חו"ד אשמח לתגובות עינייניות תודה.

8)
פורסם

האמת שהאופציות שהצעת מוצלחות.

אישית אני ממליץ על הפוקוס. דור ראשון לא עגלה כמו הדורות שאחריו. אמין, קל לטיפול ויש המון חלפים (לדעתי חולק רכיבים עם מזדה 323). יופי של הגה ומתלים בהשוואה לכל החלופות האחרות הרלוונטיות. מנוע+גיר קצת חלש יותר מהאחרות.

אני חושב שהשלב הבא עבורך זה להתחיל לאתר רכבים ספציפיים ולהיעזר בפורום כדי לבחור בין המצאי האמיתי ולא התיאורטי.

למה לא ציינת מזדה 323? ה 626 זה רכב גדול יותר, אך גם אופציה אם אתה מוצא אחת שמתאימה לך.

פסלת מיני אבל לידיעתך שבשנתונים הללו לא ממש היו רכבי מיני בישראל. הקטגוריה מתחת זו סופר מיני (איביזה, פולו, 206, שרייד, קליאו וכו). לנסיעות מזדמנות יכולות להנייד משפחה לא גדולה ולא מפונקת מדי.

כמה עצות כלליות:

1. בשנתונים ובתקציב הללו כל רכב זה סיכון. אבל ככלל עדיף להשקיע עוד קצת ולקבל רכב מוצלח יותר מאשר לחסוך ברכישה 2000-3000 ש"ח.

בסופו של יום ב 15,000 בד"כ מוצאים רכבים טובים מאלו ב 12,000.

2. יעיל וכלכלי לא להחליף רכבים בצורה תכופה. תנסה להכנס למתכונת של החזקת רכב לפרק זמן של לפחות 4-5 שנים. זו גם הסיבה ששווה להשקיע קצת יותר לרכב המתאים.

3. כמובן ששנתון+ק"מ+אופן התחוקה חשובים. אבל בעיניי אחד הפרמטרים הקריטיים ביותר הוא משך זמן הבעלות של הבעלים שכעת מוכר. אם רכב כזה נמכר אחרי פחות משנה של בעלות זה מדליק הרבה נורות אדומות. לעומת זאת אם הבעלים הנוכחי החזיק את הרכב 5 שנים ומעלה אז זה לרוב סימן טוב.

4. ידני עדיף. לא ציינת וברירת המחדל היא של הנהג הישראלי זה גיר אוטומטי ו95% מהמצאי זה אוטומטי. אבל אם מתאים לך ידנית אז אתה תרויח משמעותית באמינות, בתחזוקה, בביצועים ובצריכת הדלק.

אבל קשה למצוא כאלו והידניות שמתוחזקות סביר+ יעלו יותר מהאוטומטיות. פשוט כי הן נדירות ויש להן ביקוש שעולה על ההיצע. למי שמחפש ידני יש להן רק יתרונות בהשוואה לאוטומט.

הקשקוש המקובל שקשה למכור רכב ידני זה טיעון של מי שמעולם לא מכר רכב ידני ישן. קשה לקנות אותן, לא למכור.

מכרתי כמה כאלו וכל המתעניינים חיפשו במיוחד ידני. כשמכרתי את הפוקוס הידנית הגיעו מתעניינים ואמרו שאני דורש יותר מדי כי את האוטומט מוכרים ב 1000-2000 פחות והמחיר שלי לא הגיוני. ואז הייתי שואל: "אם ככה, אז למה באת לבדוק את הידנית שלי?" תשובה: "כי אני רוצה ידני"....

אף קונה של רכב ישן לא מתפשר על ידני. ההיפך.

פורסם
האמת שהאופציות שהצעת מוצלחות.

אישית אני ממליץ על הפוקוס. דור ראשון לא עגלה כמו הדורות שאחריו. אמין, קל לטיפול ויש המון חלפים (לדעתי חולק רכיבים עם מזדה 323). יופי של הגה ומתלים בהשוואה לכל החלופות האחרות הרלוונטיות. מנוע+גיר קצת חלש יותר מהאחרות.

אני חושב שהשלב הבא עבורך זה להתחיל לאתר רכבים ספציפיים ולהיעזר בפורום כדי לבחור בין המצאי האמיתי ולא התיאורטי.

למה לא ציינת מזדה 323? ה 626 זה רכב גדול יותר, אך גם אופציה אם אתה מוצא אחת שמתאימה לך.

פסלת מיני אבל לידיעתך שבשנתונים הללו לא ממש היו רכבי מיני בישראל. הקטגוריה מתחת זו סופר מיני (איביזה, פולו, 206, שרייד, קליאו וכו). לנסיעות מזדמנות יכולות להנייד משפחה לא גדולה ולא מפונקת מדי.

כמה עצות כלליות:

1. בשנתונים ובתקציב הללו כל רכב זה סיכון. אבל ככלל עדיף להשקיע עוד קצת ולקבל רכב מוצלח יותר מאשר לחסוך ברכישה 2000-3000 ש"ח.

בסופו של יום ב 15,000 בד"כ מוצאים רכבים טובים מאלו ב 12,000.

2. יעיל וכלכלי לא להחליף רכבים בצורה תכופה. תנסה להכנס למתכונת של החזקת רכב לפרק זמן של לפחות 4-5 שנים. זו גם הסיבה ששווה להשקיע קצת יותר לרכב המתאים.

3. כמובן ששנתון+ק"מ+אופן התחוקה חשובים. אבל בעיניי אחד הפרמטרים הקריטיים ביותר הוא משך זמן הבעלות של הבעלים שכעת מוכר. אם רכב כזה נמכר אחרי פחות משנה של בעלות זה מדליק הרבה נורות אדומות. לעומת זאת אם הבעלים הנוכחי החזיק את הרכב 5 שנים ומעלה אז זה לרוב סימן טוב.

4. ידני עדיף. לא ציינת וברירת המחדל היא של הנהג הישראלי זה גיר אוטומטי ו95% מהמצאי זה אוטומטי. אבל אם מתאים לך ידנית אז אתה תרויח משמעותית באמינות, בתחזוקה, בביצועים ובצריכת הדלק.

אבל קשה למצוא כאלו והידניות שמתוחזקות סביר+ יעלו יותר מהאוטומטיות. פשוט כי הן נדירות ויש להן ביקוש שעולה על ההיצע. למי שמחפש ידני יש להן רק יתרונות בהשוואה לאוטומט.

הקשקוש המקובל שקשה למכור רכב ידני זה טיעון של מי שמעולם לא מכר רכב ידני ישן. קשה לקנות אותן, לא למכור.

מכרתי כמה כאלו וכל המתעניינים חיפשו במיוחד ידני. כשמכרתי את הפוקוס הידנית הגיעו מתעניינים ואמרו שאני דורש יותר מדי כי את האוטומט מוכרים ב 1000-2000 פחות והמחיר שלי לא הגיוני. ואז הייתי שואל: "אם ככה, אז למה באת לבדוק את הידנית שלי?" תשובה: "כי אני רוצה ידני"....

אף קונה של רכב ישן לא מתפשר על ידני. ההיפך.

קודם כל תודה על התגובה המפורטת ועכשיו נתמקד קצת יותר

ה323 דיי יקרות ורובם עברו אצל צעירים לעומת ה626,ובקשר לרכבי המיני/סופר מיני הם קטנים לי מסיבה שאנחנו 5 אנשים במשפחה ואני מאמין שיהיה צפוף מאוד מאחורה שלא לדבר על רכבים נמוכים שיורדים עוד יותר כשהרכב מלא וזה מאוד מזעזע בנסיעות שכוללות דרך עפר ובמפרים.

וכעט לעצות:

1.אני מאמין שתמיד יהיה אפשר למצא רכב במצב טוב והמקסימום שאני אוכל לעשות זה לפי המצב להוריד את מחירו במידה וצריך ולכן אין לי בעיה גם רכבים ב15 וטיפה צפונה.

2.הבעיה שבתכנון שלי לעזוב את הארץ עוד כשנה (עגלות) ולכן הרכב ישמש אותי לנסיעות לעבודה במידה ולא יהיה לי איך להתנייד/יציאות וטיולים עם המשפחה לכן זה קצת מבאס לקנות רכב שבשנה שיהיה אצלי אצטרך להשקיע בו יותר ממה שעלה לי.

3.כמובן שאת הקרטריונים האלה אני לוקח בחשבון תמיד חשוב לי למצא רכב שמור מראש חוסך הרבה.

4.דווקא אני בעד ידני יותר מאוטו' ברכבים ישנים עקב גירים בעלי 4 הילוכים וכמובן שחווית הנהיגה ברכב ידני תמיד יותר נעימה לטעמי

סתם פרט להוסיף זה שלפני הצבא קניתי לי פורד פיאסטה 97 ידנית אך לצערי הרב עקב תאונה הרכב הושבת.

לנושא שוב עד כמה רגיש הגיר של הפורד פוקוס(האוטו' למקרה שלא נמצא ידני) כיוון שאני יודע שבשנים האלה הרבה רכבים יצאו עם AL4.

8)
פורסם

.

סופר מיני זאת קטגוריה מעל המיני, לא מתחת.

פורסם

ידוע. כוונתי מתחת למשפחתיות שהוא שוקל.

פות"ש, אם הרכב הוא לשנה אז העצה שלי די משתנה. חפש משהוא זול יותר. 5-8 ותקווה לטוב.

רכב שתקנה כעת ב 15 יהיה לך קשה למכור ביותר מ 10. חבל על הכסף.

פורסם

אני חולק עליך - רכב שירכש ב-5-8K יש סיכוי גדול יותר לתקלות יקרות לתיקון ויש סיכוי סביר שלא יהיה ניתן למכור את הרכב כלל בתום השנה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אהלן ,

אני מחפש רכב בעלות של עד 15K פלוס מינוס לא חייב לנצל את כל התקציב.

מה שחשוב לי ברכב זה בעיקר

אמינות.

טיפולים לא יקרים יחסית.

מרווח,לא מיני - (אין במשפחה רכב ולכן ישמש גם לנסיעות עם המשפחה).

בטיחות.

וכמובן שלא יהיה רכב משנות ה - 90.

מאזדה 626 זה פתרון טוב. הרכב מרווח ואמין, אבל רכב שמור עם לא הרבה ק"מ יתקשה להיכנס בתקציב. שנת 2000 החמש דלתות יכנס, דווקא צורה חביבה עלי יותר מה 4 דלתות ובדרך כלל היה עם מפרט יותר גבוה.

אפשר גם להסתכל על סובארו B4 - מרוויחים שנה שנתיים מול המאזדה. רכב אמין מאוד טיפולים לא יקרים אבל שתיין.

לטעמי שתי האופציות האלו (רכבי "מנהלים" בני 12-14) עדיפות על המשפחתיות (אלמרה, אימפרזה) כי הן מציעות מפרט הרבה יותר גבוה (בקרת אקלים!) ונבנו היטב. החיסרון היחיד לדעתי הוא צריכת הדלק הגבוהה.

אני מזכיר שבכלי רכב מבוגרים משתלם יותר לשלם קצת אקסטרא עבור רכב שמור שטופל כראוי מאשר להרוויח שנה.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

קודם כל תודה לכולם על ההתייחסות והתגובות!

ידוע. כוונתי מתחת למשפחתיות שהוא שוקל.

פות"ש, אם הרכב הוא לשנה אז העצה שלי די משתנה. חפש משהוא זול יותר. 5-8 ותקווה לטוב.

רכב שתקנה כעת ב 15 יהיה לך קשה למכור ביותר מ 10. חבל על הכסף.

להפסיד כסף בעיניין זה הפסד בטוח, השאלה תיהיה הסכום (יישור קו/ירידת ערך פחות ישפיע אולי בגלל שהיד תעלה יהיה לי קצת קשה יותר למכור ואם במקרה והטסט נכנס בתקופה שלי אז זה עוד אלפייה), למרות שבעיניין מכירת הרכב יש לי מישהו שיסדר לי את הפינה לכן לזה אני פחות דואג בגלל זה לדעתי zvit צודק בחלק הזה ועדיף לי להמשיך באותו כיוון כי עדיף להפסיד כסף ולהנות מאשר להסחב במוסכים עם רכב בן 20.

אני חולק עליך - רכב שירכש ב-5-8K יש סיכוי גדול יותר לתקלות יקרות לתיקון ויש סיכוי סביר שלא יהיה ניתן למכור את הרכב כלל בתום השנה.

מאזדה 626 זה פתרון טוב. הרכב מרווח ואמין, אבל רכב שמור עם לא הרבה ק"מ יתקשה להיכנס בתקציב. שנת 2000 החמש דלתות יכנס, דווקא צורה חביבה עלי יותר מה 4 דלתות ובדרך כלל היה עם מפרט יותר גבוה.

אפשר גם להסתכל על סובארו B4 - מרוויחים שנה שנתיים מול המאזדה. רכב אמין מאוד טיפולים לא יקרים אבל שתיין.

לטעמי שתי האופציות האלו (רכבי "מנהלים" בני 12-14) עדיפות על המשפחתיות (אלמרה, אימפרזה) כי הן מציעות מפרט הרבה יותר גבוה (בקרת אקלים!) ונבנו היטב. החיסרון היחיד לדעתי הוא צריכת הדלק הגבוהה.

אני מזכיר שבכלי רכב מבוגרים משתלם יותר לשלם קצת אקסטרא עבור רכב שמור שטופל כראוי מאשר להרוויח שנה.

השאלה היא האם החלפים שלהם עולים יותר בגלל שהם מוגדרים כרכב "מנהלים", בגלל זה גם יש שיקול ללכת על משפחתיות שיש אותם כמו "זבל" ולכן גם לא תיהיה בעיה להוציא מפירוקיות.

8)
פורסם

כוונתי היתה לקוות שהרכב יסחוב שנה ואחרי זה שימכר לברזל במקרה הרע או ב 4000 במקרה הטוב.

אם ייפוי על רכב שיסחוב שנה אז העלות תהיה עדיפה על רכב ב 15000 שיימכר ב 10-11 אחרי שנה.

בתכלס אין דרך ודאית לצמצם עלויות.

גם רכב ב 15,000 אלף עלול לגלות במהלך שנה בעיות שיצריכו תיקונים שהופכים את הרכישה ללא כדאית.

פורסם

טיפולים וחלפים במכוניות "מנהלים" יפניות מתחילת המילניום- ככל שאני זוכר דובר כאן כבר פעם והממוצע שהוסכם היה שהחלפים וגם הטיפולים בערך 20% יותר יקרים מאשר המשפחתיות המקבילות.

It's life, Jim, but not as we know it

• תוכן חדש...