Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ ברכישת אודי A4 2004-2006

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מתכנן לקנות רכב וחשבתי על אודי A4 שהיא הכי קורצת לי, התקציב שלי הוא עד 35 בערך.

רציתי להתייעץ עם מישהו שמבין בדגמים האלה, לגבי המנועים מה עדיף והגיר שמעתי שהוא בעייתי, מישהו יכול להסביר בבקשה?

ו2004 זה הצורה הישנה יותר, מ2005 החדש יותר. בחדש יותר הבעיית גיר נמשכת? ובחדש יותר מנוע 2.0 הבנתי שהיא אוכלת שמן וזה בעיה מוכרת, מישהו יודע?

ובכללי מה אתם חושבים נגד בעד למה כן למה לא?

ובבקשה לא להציע מאזדה 3 יותר חדשה באותו מחיר.

תודה.

פורסם

פנה לחבר הפורום רון ("מוסך רון"), הוא מתמחה ב VAG ויוכל ליעץ לך בנוגע לבחירות שלך, מקריאה כללית בפורומים עולה כי אודי בן 10+ דורש לא מעט השקעה בתחזוקה שוטפת ואין הרבה מוסכים איכותיים המתמחים בו.

ובבקשה לא להציע מאזדה 3 יותר חדשה באותו מחיר.
אתה מביא זאת על עצמך:? אני מבין את השאיפה לההנות מרכב פרמיום במחיר שפוי (אני מחזיק שתי C240 בנות 15 וכנראה משתדרג לE350 חדשה הרבה יותר) אך בתקציב שלך זו בחירה מסוכנת, מדובר על מכוניות שכבר עברו כמה ידיים ונסועה מכובדת, הסיכוי לתקלה יקרה לתיקון הולך וגדל בהתאם לכך.
פורסם

תודה אני אקח את זה לתשומת לבי. התחלתי לפזול לכייון סובארו B4 חדשה יותר, נראית גם אופציה טובה. יש לנו אופל אסטרה חדשה בבית ואני לא מסוגל לקנות לעצמי עוד משפחתית "מעפנה". יש הצעה לאיזה רכב קצת נורמלי במחיר הזה?

פורסם

בהקשר לדבריו של חיים למעלה: התחושה שלי (על בסיס היכרות עם כמה וכמה משפחות שבבעלותן רכבים כאלה) היא שחלק גדול ממי שרוכש רכבי "פרימיום" או מנהלים שונים כמו B4, A4-A6, סופרב וכו' אלה אנשים שצוברים המון קילומטרז'. תשים לב שבלוחות יד2 המון מהרכבים עם ק"מ גבוה שעובר את ה200 אלף.

במקרה כזה גם רכב שהוא אמין ביסודו בא אליך עם לא מעט בעיות ותחושת הפרימיום שאתה מחפש תיפגע. מושבים שקועים ומשטחים שחוקים, אלקטרוניקה שלא עובדת (למשל, מרימי חלונות עצלים, בעיות חיווט אחרי כמה דורות של התקנת דיבוריות בארץ). וכל תקלה כזו שבאה עם הגיל עולה הון כי מדובר ברכב יוקרה.

נוסף על זה, ברמת האבזור והפינוק מה שהיה ברכבי היוקרה של העשור הקודם נמצא במשפחתיות של העשור הנוכחי, ככה שאם מה שאתה מחפש הוא אבזור ולא פוזה, תוכל לעלות מהותית בשנתון.

הייתה תקופה שרציתי מאוד לקנות רכב כזה. למזלי, אחד מחבריי הקדים אותי וקנה אאודי A6 (או שזה אאודי 100, לא זוכר) שנת 94 במצב פנטסטי. רכב ממש חזק ונוח ומפנק. כולנו קינאנו למרות צריכת דלק שערורייתית. עד הביקור הראשון במוסך, והיו הרבה כאלה :)

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

הבנתי אותך, ולא אני ממש לא מחפש פוזה. אני מחפש להנות מהרכב הן מהמנוע והן מהמרווח וגם אבזור. דווקא מצאתי כאלו עם ק"מ נמוך יחסית, לדוגמא אוונסיס 2006 עם 107 אלף, במחיר סביר.

פורסם (נערך)

שלום, חבר טוב שלי קנה לפני שנתיים A4 עם מנוע 2.0 במצב מדהים - רכב שמור ביותר, עם קילומטראז' נמוך במיוחד. חיצונית ופנימית כמו חדש. הרכב נקנה אז במחיר 56 אלף מאוטו דיל - לדעתי מספק תמורה מעולה למחיר.

מפנק, נוח, שקט, נוסע מעולה. צריכת דלק 1:9 משולב. למרבה ההפתעה הביטוחים לא יקרים.

הרכב טופל במוסך רון.

לא נרשמו מחירים חריגים.

אני מניח שבמוסכי היבואן המחירים יותר גבוהים.

בקיצור, לפי דעתי, אם תמצא רכב שמור ומטופל, העסק כדאי, והתחושה לגמרי אחרת מאשר ברכב בסגנון מזדה 3 מהדורות הקודמים. גם נהגתי כמה פעמים ברכב של החבר למרחקים ארוכים- נהניתי מאוד ולא היה חסר כוח בשום שלב. אחרי הנסיעה בכלל לא הרגשתי שנהגתי מעל שעתיים.

אין צריכת שמן בכלל, אפילו לא טיפה .

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

וולאד העלה כאן נקודה חשובה, ברכבים כאלה תחזוקת הרכב היא הגורם הקריטי. כל שקל שתשלם יותר עבור רכב שמור יחסך לך בהרבה בעתיד ואני מכיר זאת מניסיון אישי עם שני רכבים זהים. רכב אחד טופל בקנאות לפני שרכשתי אותו וב 6 שנים האחרונות בהן אני מחזיק אותו עלות התיקונים הייתה פחות מאלפייה לשנה (רכב בן 15, להזכירך). הרכב השני הוא יד חמישית ללא תחזוקה והא עלה לי המון כסף בתיקונים (ראשי מנוע ותה"ל למשל).

אם אתה עדיין חושב על זה אז תמחק בחיפוש את כל מה שהוא לא יד ראשונה (או אולי שנייה אם אתה ממש לחוץ)

נוסף על זה, ברמת האבזור והפינוק מה שהיה ברכבי היוקרה של העשור הקודם נמצא במשפחתיות של העשור הנוכחי, ככה שאם מה שאתה מחפש הוא אבזור ולא פוזה, תוכל לעלות מהותית בשנתון.
לא ממש מדויק. זה אולי נכון בחלק מהדברים (כגון חלונות חשמלים) אך אני לא מכיר רכבים משפחתיים חדשים מעוצבים עם ריפוד עור וחלון בגג. נקודה נוספת היא ה"יותר" שאתה מקבל עבור אותו סכום כסף ואני לא מדבר פה רק על היוקרה, אני כרגע מחפש E350 בת 6-8 שנים יד ראשונה ואני צופה כי עלות רכישתה תהיה דומה (או אפילו פחותה) ממשפחטומטית מלוכסנת חדשה עם מנוע של 1.6. תמורת מחיר הזהה להונדאיי ליסינג אני יכול לקבל רכב שהוא יותר: גדול, נוח ומהנה לנהיגה, בעל הנעה אחורית ו כ 270 כ"ס. וכל זאת עם עלות אחזקה שוטפת (ללא תיקון תקלות) הגדולה יותר מהמשפחטומטית הממוצעת אבל לא בהרבה.
פורסם

יש לכם המלצה איפה אפשר לחפש רכבים במצב טוב? עברתי על כל יד 2, אנשים מתנהגים לרכב כאילו זה מאפרה.

מגרשים, פורומים אתרים מיוחדים משהו?

• תוכן חדש...