Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4419 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אבל בשר זה לא.

הבנתי. יש לנו נקודות פתיחה שונות. אני לא משתייך לאנשים שחושבים שלצלם צריך רק בפילם, לראות רק טלויזיה CRT ולנהוג רק בידני.

כנראה שבאמת יש לי סטנדרטים נמוכים, אבל זה מספיק טוב לי.

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטער, אני לא מבין כלום בקציצות.

אני מבין בלאכול בשר (בשר בקר נטו, לא תבשילים), מתוך ניסיון.

גם קצת מבין בלא להרוס אותו על הפאריז'ה.

מעבר לזה אני מסתמך על יכולות של אחרים (ליישן לבד אין לי כלים. לבחור מעולה אני לא יודע וכו').

בבשר מתבשיל אני לא יודע לזהות איכויות של חומר הגלם.

כשאני עושה קציצות אני לוקח מה שהקצב נותן בסופר. יוצא בסדר. אכיל עד טעים.

אני עושה בולונז שמאוד אוהבים. כשזה אירוע אני קונה בשר טחון איכותי יותר מקצב (ביוקר). לא יודע כמה הבדל זה בכלל עושה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הבנתי. יש לנו נקודות פתיחה שונות. אני לא משתייך לאנשים שחושבים שלצלם צריך רק בפילם, לראות רק טלויזיה CRT ולנהוג רק בידני.

אתה מבלבל מין שאינו במינו.

לא מדובר פה על אנכרוניזם, אלא על אנינות טעם נטו.

מרינדות זה יכול להיות טעים, רק שזה לא בשר. זה בשר שספגת אותו בסוכר וטעים לך הסוכר (שחלקו חרוך). זה טעים. גם ספייריבס זה טעים.

אבל כשאתה אוכל סינטה מיושנת שלושה שבועות, כל מגוון הטעמים שאתה מקבל מהנתח בורדו העשיר הזה מגיעים מהבשר. זו איכות הרבה יותר עדינה ועשירה של טעם.

מה שלא תעשה לחזיר לבדו, הוא לא יגיע לטעם של סינטה משובחת, כמו זו שמוזכרת למעלה. אין את זה בחומר הגלם.

פורסם

טוב אני אעתיק את השאלה מהעמוד הקודם לכאן למקרה שמישהו שמבין לא ראה, ואוסיף עוד שאלה:

בבית אצלי מכינים קציצות קבוע ביום שבת למשך השבוע, אני יוצא וקונה "מכסה אנטריקוט" מנתח קפוא שהקצב שלי טוחן מולי,

ומוסיף פנימה עוד חתיכה של שומן בקר. אני משלם על זה 35 ש"ח לקילו.

יש איזה נתח אחר שהייתם ממליצים לנסות שיהיה טעים בתור קציצות מבושלות?

חשוב שיהיה במחיר סביר, נגיד גג 40-50 שקל וזה יהיה מחלק של פרה, לא חזיר או עוף.

------------------------------------------------------------------------------------------------

עברתי במעדני מניה ויש שם סינטה חזיר שקורץ לי כבר תקופה ארוכה. והקטע הכי מעניין שהוא זול מאוד, 38 שקל לקילו!

יש לי בבית מחבת ותנור. איך אני יכול להכין את זה כמו שצריך שייצא טעים?

פורסם
אתה מבלבל מין שאינו במינו.

לא מדובר פה על אנכרוניזם, אלא על אנינות טעם נטו.

דיברתי על הארד קור בענינות הטעם. אבל אין לי בעיה להודות שאני לא מבין כלום בבשר כדי לא להמשיך בויכוח מטופש. לא יפול כתר מראשי.

יישון הבשר מהו אם לא עיבוד כלשהו כדי להעשיר את הטעם? אין בעיני הבדל בינו לבין השריה של הבשר טרם צלייתו. זה עדיין אותו נתח בשר רק שעבר עיבוד כלשהו כדי לשנות את הטעם. בשר טרי שכרגע נשחט, ולא משנה מאיזה חיה הוא - לא יהיה כזה טעים. לכן עושים עליו מניפולציות.

תבשיל זה אופן הכנה ואין לו שום קשר לבשר צלוי. אבל שוב, מי אני שאבין משהו באוכל או הכנה שלו. אני גם משתמש בסכין של ארקוס ולא בקטאנה של קציני צבא יפני משנת 1915, עבודתו של הטורי חנזה, כי יש לי סטנדרט נמוך. אבל הוא בהחלט מספק אותי.

פורסם

יישון הבשר מהו אם לא עיבוד כלשהו כדי להעשיר את הטעם? אין בעיני הבדל בינו לבין השריה של הבשר טרם צלייתו. זה עדיין אותו נתח בשר רק שעבר עיבוד כלשהו כדי לשנות את הטעם. בשר טרי שכרגע נשחט, ולא משנה מאיזה חיה הוא - לא יהיה כזה טעים. לכן עושים עליו מניפולציות.

יש הבדל בין להטביע את הבשר בסוכר לבין לתת לו להתיישן.

בגלל זה להוסיף קטשופ לא נחשב אנין טעם, ומלח במידה זה עדיין מקובל.

מרינדה לטווח ארוך זה עדיין לא סטנדרט נמוך, אבל התוצאה לא קשורה לאיכות הבשר.

גם בולונז טוב זה טעים, אבל לא צריך בשר איכותי בשביל זה.

פורסם

פאלו, אתה אוכל סינטה מיושנת במצב נא כמו שהיא? או שמכין מזה טרטר/סביצ'ה? אם אתה אוהב טעמים עזים של בשר נסה בשר מעושן. בשביל אחד כמוני; שאוהב את העצמת הטעם של הבשר, אך שונא את המרקם של בשר נא; זה פתרון מצוין.

בקשר לבשר טחון, לי יש רגישות גבוהה מאוד אליו. בולונז שקוע ברוטב או סתם קציצה, אני מיד מרגיש באיכות הבשר.

MR Z, הסיבה שאנשים מחליפים סוגי בשר לקציצות היא מידת שומניות. כעקרון, אם הבשר טעים כנתח הוא יהיה גם טעים כקציצה. יש בשרים שהם לא שומניים בכלל, ובגלל זה למשל לא תראה קציצה מפילה. בקציצות נהוג להשתמש בבשר שבצוואר או בצלעות כי זה בשר שומני מאוד, אך אין כל הגבלה להשתמש בבשר אחר אם מוסיפים לו שומן. המבורגר אנטריקוט הוא מצוין. אם אתה רוצה לגוון נסה לשנות מידת עובי [למשל בשר קצוץ ולא טחון - זה בעיקר לאנשים שאוהבים להרגיש מרקם שונה, הרבה פחות נימוח]. אתה יכול גם לשנות לכבש, אך יש לו טעם ייחודי מאוד ויש כאלו שלא סובלים אותו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

איך אתה אומר כזה דבר בפורום מכוניות?

טלויזיהCRT אין באיכות HD אז היא בערך כמו בשר מעובד, טובה אבל לא עושה את העבודה.

פילמים בעיה להעלות תמונות לפייסבוק.

ידני זה הכי מדוייק, אתה מרגיש בדיוק מה אתה עושה, זה כמו בשר טרי

אייל

פורסם
איך אתה אומר כזה דבר בפורום מכוניות?

טלויזיהCRT אין באיכות HD אז היא בערך כמו בשר מעובד, טובה אבל לא עושה את העבודה.

פילמים בעיה להעלות תמונות לפייסבוק.

ידני זה הכי מדוייק, אתה מרגיש בדיוק מה אתה עושה, זה כמו בשר טרי

לא הבנת את הקטע. אניני טעם אוהבים את הצליל החם של פטיפון עם מגבר שפופרות. את הגרעין האריסטוקרטי של פילם, את הצבע המדוייק של CRT ואת הנתח קובה סטייק שנשחט זה עתה למרגלות פודזי ימה.

פורסם (נערך)
falou ניכר שאתה מבין בבשר :) צריך את העזרה שלך, או של מבינים אחרים.

בבית אצלי מכינים קציצות קבוע ביום שבת למשך השבוע, אני יוצא וקונה "מכסה אנטריקוט" מנתח קפוא שהקצב שלי טוחן מולי,

ומוסיף פנימה עוד חתיכה של שומן בקר. אני משלם על זה 35 ש"ח לקילו.

יש איזה נתח אחר שהייתם ממליצים לנסות שיהיה טעים בתור קציצות מבושלות?

חשוב שיהיה במחיר סביר, נגיד גג 40-50 שקל וזה יהיה מחלק של פרה, לא חזיר או עוף.

מה שאתה קונה זה נתח מס7 שהוא מעולה לקציצות בתבשיל או להמבוגר ואין אותו בכל מקום

אז לדעתי תמשיך לקנות אותו ולהשתמש בו לקציצות.

אני מידי פעם קונה אסדו, מסירהאת העצמות, קוצץ דק עם סכין ולש המון עם הידיים עד שהוא נהיה דביק.

מזה יוצאת קציצה ליגה ללא שום תוספת

כמובן שניתן להכין מ2 סוגיה בשר את התערובת לקציצה אז את יכול לשלב מכסה/אסדו/צלעות/צוואר ועוד

עריכה אחרונה על ידי gsi16v

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
פאלו, אתה אוכל סינטה מיושנת במצב נא כמו שהיא? או שמכין מזה טרטר/סביצ'ה? אם אתה אוהב טעמים עזים של בשר נסה בשר מעושן. בשביל אחד כמוני; שאוהב את העצמת הטעם של הבשר, אך שונא את המרקם של בשר נא; זה פתרון מצוין.

טרטר זה מפילה. אי אפשר מסינטה. זה בשר קשיח מדי.

מעושן זה טעים, אבל עם טעם של העישון. זה לא רע.

אני אוהב מאוד בשר נא (סטייק טרטר).

אבל אני הכי אוהב בשר מיושן על העצם.

פורסם
לא הבנת את הקטע. אניני טעם אוהבים את הצליל החם של פטיפון עם מגבר שפופרות. את הגרעין האריסטוקרטי של פילם, את הצבע המדוייק של CRT ואת הנתח קובה סטייק שנשחט זה עתה למרגלות פודזי ימה.

אם היית אוכל פעם קובה בחייך, לא היית מזלזל בזה (מודה, אכלתי בטעות. לא הייתי קונה את זה, אבל זה רך ברמות של פילה וטעם של סינטה).

פילם זו התעסקות נטו, אין בזה יתרון טכני/פיסיקלי. אין חובב צילום שיגיד לך אחרת.

כנ"ל לגבי CRT.

כל מה שכתבת זה קלישאות שזכורות לך, בלי קשר לדיון ובלי טעם וריח.

אתה יכול להעדיף איזה בשר שאתה רוצה, כי על טעם וריח אין להתווכח, אבל לצפות לאנטריקוט איכותי ב-60 ש"ח לקילו זה כמו לקנות רכב ספורט ב-60 אלף ש"ח.

אין חיה כזו.

גם בשר מהשטחים, ללא פיקוח ויטרינרי (שיכול להיות עדיין מצויין), לא עולה כל כך זול.

פורסם

אניני טעם קונים טלוויזיה 4K ,מצלמה של לייקה DSLR ,נוהגים ברכב הילוכים ואוכלים בשר טרי מקצב

אייל

פורסם

אתה מבלבל אנינות עם פלצנות.

פלצנות זה לשפוך כסף על מותגים.

אנינות זה לדעת לבחור בטוב טעם אתה הקנייה הכי טובה לשימוש ולתקציב.

אם יש לך 30 ש"ח, לך תאכל פלאפל טוב.

אם יש לך 60 ש"ח לקילו, קנה פרגיות, לא אנטריקוט. יותר טעים. בהרבה.

פורסם
לא יודע את שמו (עופר, שכתבת) אבל האם זו החנות בקצה שורת החנויות מול תחנת אגד ?

לא. נו טוב, הוא בשביב.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• תוכן חדש...