Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום :)

בשעה טובה הוצאתי רישיון ואני כרגע מחפש רכב...

יש לי בעיקר 2-3 התלבטויות :

1. שברולט קרוז 2011 (כי שמעתי שסידרו את כל הבעיות שהיו לה מבחינה מכנית ומבחינת הגיר).

2. מאזדה 3 2009+ (קצת מסתייג מהרכב הזה,בעיקר בגלל עלות הביטוח).

3. סיאט איביזה 2010~11 (אח שלי הציע לי ידני,אני אישית מעדיף אוטומט אבל אשמח לשמוע ייעוץ לגבי זה).

בינתיים אני אישית נוטה יותר לכיוון של השברולט קרוז (מצאתי 2011 ב-55K,יש כמה כאלה)

מישהו יכול לעזור בייעוץ ואולי אפילו לתת הצעות נוספות?

דרישות :

נסיעה הלוך~חזור לבית ספר (זה בערך 30 ק"מ כל כיוון,כל יום).

נסיעה בתוך ירושלים (סיבובים לפעמים,לא יותר מדי).

צריכת דלק נוחה (שלא ישתה 1:6 לדוגמא,מעדיף מינימום 1:10).

מחפש שהרכב ייראה יחסית נורמלי (ולא כמו רנו קנגו חחחח) אבל שעדיין יהיה טוב (מבחינת נסיעה ונוחות).

שלא יהיו לו בעיות,כמו בקרוז של 2009 (שלא יראה מוסך כל חודש...ב"ה 2-3 פעמים בשנה מקסימום וגם זה רק לבדיקה מקיפה).

ועוד שאלה אם אפשר,איזה בעיות יש לסיאט איביזה? ראיתי שמלא מוכרים אותם,אם זה ככה,יש סיבה לזה... S:

תודה רבה :)

בית"ר נורדיה ירושלים !

פורסם

לא כ"כ מבין מה קוסם לך בקרוז, היא כבדה, לא חסכונית, לא כייפית ומבחינת אמינות כנראה שיש טובות ממנה.

מילא היית צריך רכב משפחתי בטיחותי בזול, ניחא.

מזדה 3, אמנם תהיה זריזה יותר ובעלת מתלים והיגוי עדיפים, אבל גם כאן, למה? תצטרך לקנות שנתון ישן, היא גם לא מרחמת בתחנת הדלק, ובגלל שהיא כ"כ נפוצה אין לה שום סקסאפיל לדעתי.

איביזה כבר יותר בכיוון, ואם תבחר בידני תוכל לקנות גם מודל 2012, ולאור הגיר הבעייתי שלה הייתי ממליץ ידני, מה גם שידני יותר כיף :)

באופן כללי הייתי מכוון יותר בכיוון הסופר מיני (איביזה, פאביה, I20, סוויפט וכו') לחלקן יש דגמים חזקים ו/או מאובזרים.

פורסם
לא כ"כ מבין מה קוסם לך בקרוז, היא כבדה, לא חסכונית, לא כייפית ומבחינת אמינות כנראה שיש טובות ממנה.

מילא היית צריך רכב משפחתי בטיחותי בזול, ניחא.

מזדה 3, אמנם תהיה זריזה יותר ובעלת מתלים והיגוי עדיפים, אבל גם כאן, למה? תצטרך לקנות שנתון ישן, היא גם לא מרחמת בתחנת הדלק, ובגלל שהיא כ"כ נפוצה אין לה שום סקסאפיל לדעתי.

איביזה כבר יותר בכיוון, ואם תבחר בידני תוכל לקנות גם מודל 2012, ולאור הגיר הבעייתי שלה הייתי ממליץ ידני, מה גם שידני יותר כיף :)

באופן כללי הייתי מכוון יותר בכיוון הסופר מיני (איביזה, פאביה, I20, סוויפט וכו') לחלקן יש דגמים חזקים ו/או מאובזרים.

העניין הוא שלא בא לי ידני חחחחח אני מעדיף אוטומט (החלטה אישית).

אני אגיד לך את האמת,לא מחפש רכב שהוא יותר מדי "וואו",לא מחפש לא למירוצים,לא להשוויץ,לא שום דבר,רק שיסיע אותי מנקודה לנקודה וזהו...

מבחינת הסופר מיני,אני מנסה להסתייג מהם כבר שאפשר (מלבד האיביזה)...

על מאזדה בגדול ויתרתי פחות או יותר (בעיקר בגלל העלויות הגבוהות,בעיקר של הביטוח,זוכר מהמאזדה הקודמת שהייתה לנו)..

לא אכפת לי שיהיה רכב שיהיה כבד או משהו (עדיף קצת חסכוני בדלק,לפחות 1:10)...

יש לך עוד המלצה במקרה? הבנתי שהקורולה לא הכי מציאה,והסיוויק שחוטות...(160K ק"מ ל-2010)...

אני יודע שידני זה דווקא כיף אבל החלטתי שאני מעדיף ללכת על אוטומט,הספיק לי הידני בשיעורים חחחח (רנו מגאן 2008 ואח"כ קיה סיד 2011 - טורבו דיזל).

ותודה על העזרה :)

בית"ר נורדיה ירושלים !

פורסם

הקרוז 2011 רכב סבבה לחולטין! רכב אמין ,זול בתחזוקה , צריכת דלק סבירה 1ל12 מחוץ לעיר 1ל10 בעיר (כמו כל 1600)

חוץ מזה אתה מקבל תא נוסעים מדהים ביופיו עם בקרת שיוט, שליטה מהגה על מערכת השמע, ועוד.. בקיצור רכב מאוד מאובזר יחסית למתחרות שלו.

יש כאלה שלא מבינים שב2011 הקרוז עברה שינוי ודופקים לך סטיגמות ישנות בלי לשים לב בכלל.

פורסם
הקרוז 2011 רכב סבבה לחולטין! רכב אמין ,זול בתחזוקה , צריכת דלק סבירה 1ל12 מחוץ לעיר 1ל10 בעיר (כמו כל 1600)

חוץ מזה אתה מקבל תא נוסעים מדהים ביופיו עם בקרת שיוט, שליטה מהגה על מערכת השמע, ועוד.. בקיצור רכב מאוד מאובזר יחסית למתחרות שלו.

יש כאלה שלא מבינים שב2011 הקרוז עברה שינוי ודופקים לך סטיגמות ישנות בלי לשים לב בכלל.

כן...הבנתי שב-2009/10 היא הייתה על הפנים (מבחינה מכנית ומבחינת הגיר) וב-2011 עשו לה מהפך ענקי...

55K זה מחיר סביר לשנתון כזה של הקרוז?

מהרשימה שהבאתי פה,הייתי ממליץ על הקרוז?

תודה :)

בית"ר נורדיה ירושלים !

פורסם (נערך)

אוקיי, הקרוז כן תענה על צרכיך ותיקח אותך לאן שאתה צריך, היא בטוחה, מרווחת ובשאר הפרמטרים היא בהחלט סבירה, אני רק זוכר שקראתי עליה שהבלמים לא משהו.

55 א' ל2011 בגדול נשמע כמו מחיר סביר, אבל תלוי באיזה מצב הרכב.

אני הייתי מעדיף ללכת שנה אחורה ולקנות פוקוס 1.6 או לנסר 1.5 2010, ההבדל לא משמעותי, שווה לבדוק, אם לא מצא חן בעיניך אז לך על הקרוז, בהחלט לא מדובר ב"נפילה" (כמובן כתלות במצב הרכב ואיך שאתה תתחזק).

אבל לפני, שווה לחשוב רגע, אתה יודע בערך לכמה זמן תחזיק את הרכב?

אתה מתכוון למכור אותו לקראת גיוס?

ודבר אחרון שעלה בראשי, חשבת על נושא החניה? איך הוא באיזור מגוריך? בביה"ס? איפה שאתה מסתובב בד"כ?

הקרוז, ובכלל משפחתיות מודרניות הן דיי גדולות, ואני בתור תושב ת"א יודע שאם הייתה לי קרוז לחנות הייתי נוסע באוטובוס.

עריכה אחרונה על ידי עומר ב
פורסם
כן...הבנתי שב-2009/10 היא הייתה על הפנים (מבחינה מכנית ומבחינת הגיר) וב-2011 עשו לה מהפך ענקי...

55K זה מחיר סביר לשנתון כזה של הקרוז?

מהרשימה שהבאתי פה,הייתי ממליץ על הקרוז?

תודה :)

לדעתי זה זול אפילו, יש כאן תמורה גדולה למחיר , אז כן שווה.

פורסם

קניית רכב משפחתי לנהג חדש זה די בזבוז לטעמי , ממילא בשנתיים הקרובות לא תוכל להסיע יותר משני אנשים , אוטו קטן כמו מיני או סופר מיני יצרוך פחות דלק , יותר יתאים לילד צעיר בניגוד למשפחתית , רוב הסיכויים שתוכל לקנות שנתון גבוה יותר , הביטוח כנראה גם יהיה זול יותר וכמו שנאמר מעליי ירושלים לא מקום שופע חניה לרוב , לך על אוטו קטן יותר כמו האיביזה, קליאו ,פאביה אתה תוכל אפילו לקנות אולי ספארק מהניילונים [emoji6]

פורסם
אוקיי, הקרוז כן תענה על צרכיך ותיקח אותך לאן שאתה צריך, היא בטוחה, מרווחת ובשאר הפרמטרים היא בהחלט סבירה, אני רק זוכר שקראתי עליה שהבלמים לא משהו.

55 א' ל2011 בגדול נשמע כמו מחיר סביר, אבל תלוי באיזה מצב הרכב.

אני הייתי מעדיף ללכת שנה אחורה ולקנות פוקוס 1.6 או לנסר 1.5 2010, ההבדל לא משמעותי, שווה לבדוק, אם לא מצא חן בעיניך אז לך על הקרוז, בהחלט לא מדובר ב"נפילה" (כמובן כתלות במצב הרכב ואיך שאתה תתחזק).

אבל לפני, שווה לחשוב רגע, אתה יודע בערך לכמה זמן תחזיק את הרכב?

אתה מתכוון למכור אותו לקראת גיוס?

ודבר אחרון שעלה בראשי, חשבת על נושא החניה? איך הוא באיזור מגוריך? בביה"ס? איפה שאתה מסתובב בד"כ?

הקרוז, ובכלל משפחתיות מודרניות הן דיי גדולות, ואני בתור תושב ת"א יודע שאם הייתה לי קרוז לחנות הייתי נוסע באוטובוס.

חשבתי על לנסר אבל אבא שלי לא מעדיף כ"כ..

הויכוח הגדול סובב בעיקר סביב מזאדה VS שבי VS סיאט... S:

בבית ספר יש מספיק חנייה,בקשר לזה אין מה לדאוג,בבית יש חניון מסודר (כמה קומות) אז גם עם זה אין בעיה...

בירושלים דווקא יש מספיק חנייה (גם אם זה עולה כסף,יש כבר מספיק חניונים נורמליים פה בירושלים)

אז בגדול הקרוז סבבה? עשתה בערך 62K ק"מ (אני קונה אותה משברולט ב"ה)

לדעתי זה זול אפילו, יש כאן תמורה גדולה למחיר , אז כן שווה.

אוקיי,תודה רבה = ]

קניית רכב משפחתי לנהג חדש זה די בזבוז לטעמי , ממילא בשנתיים הקרובות לא תוכל להסיע יותר משני אנשים , אוטו קטן כמו מיני או סופר מיני יצרוך פחות דלק , יותר יתאים לילד צעיר בניגוד למשפחתית , רוב הסיכויים שתוכל לקנות שנתון גבוה יותר , הביטוח כנראה גם יהיה זול יותר וכמו שנאמר מעליי ירושלים לא מקום שופע חניה לרוב , לך על אוטו קטן יותר כמו האיביזה, קליאו ,פאביה אתה תוכל אפילו לקנות אולי ספארק מהניילונים [emoji6]

אין לי בעיה לקנות סופר מיני (כל עוד הוא גם נראה נורמלי) אבל העניין הוא שלא בא לי על ידני...רוב הדגמים היום בסופר מיני זה רק ידני..והבנתי שעם האיביזה יש קצת בעיות בגיר האוטומט..

הבנתי שדווקא הביטוח של שברולט יחסית זול,לא? איך זה בהשוואה לסופר מיני כמו איביזה / קליאו? (כמובן שהגבול של התקציב זה 55K בערך לא כולל הביטוח...

לבינתיים אני אעשה ביטוח על הרכב של אחי עד שנלך לראות כמה רכבים בירושלים...

ואם אפשר לשאול (מתן דדון),מאיפה אתה? S: יש סיכוי שאולי אני מכיר אותך (אם אתה מירושלים / מעלה אדומים)

תודה לכולם :)

בית"ר נורדיה ירושלים !

פורסם

לדעתי רכב משפחתי כמו הקרוז, מאזדה 3, פוקוס, לאנסר וכד' לא כ"כ יתאימו לך. מדובר ברכבים די גדולים ביחס למה שאתה צריך ועלויות הביטוח/דלק/רישוי שלהן גבוהות ביחס לרכבי סופר מיני למיניהן.

אני חושב שכדאי לך לפזול לכיוון הסופר מיני (סיאט איביזה ודומותיה). יש לך אופציות אוטומטיות די נחמדות כמו פורד פיאסטה, מאזדה 2, פיאט פונטו (גרנדה/איבו), רנו קליאו, סוזוקי סוויפט, דייהטסו סיריון, יונדאי I20 וכו'. כל אלו יהיו יותר מתאימות לך מבחינת עלויות אחזקה וגודל מרכב מאשר רכבים משפחתיים. אני יודע שרכב כמו שברולט קרוז או מאזדה 3 נראה יותר "מרשים" מרוב הרשימה הזאת, אבל מבחינת כל שאר הדברים הן יהיו עדיפות עבורך. לפחות לדעתי.

פורסם (נערך)
לדעתי רכב משפחתי כמו הקרוז, מאזדה 3, פוקוס, לאנסר וכד' לא כ"כ יתאימו לך. מדובר ברכבים די גדולים ביחס למה שאתה צריך ועלויות הביטוח/דלק/רישוי שלהן גבוהות ביחס לרכבי סופר מיני למיניהן.

אני חושב שכדאי לך לפזול לכיוון הסופר מיני (סיאט איביזה ודומותיה). יש לך אופציות אוטומטיות די נחמדות כמו פורד פיאסטה, מאזדה 2, פיאט פונטו (גרנדה/איבו), רנו קליאו, סוזוקי סוויפט, דייהטסו סיריון, יונדאי I20 וכו'. כל אלו יהיו יותר מתאימות לך מבחינת עלויות אחזקה וגודל מרכב מאשר רכבים משפחתיים. אני יודע שרכב כמו שברולט קרוז או מאזדה 3 נראה יותר "מרשים" מרוב הרשימה הזאת, אבל מבחינת כל שאר הדברים הן יהיו עדיפות עבורך. לפחות לדעתי.

אבא שלי מציע דווקא שברולט ספארק (שונא את הצורה של הרכב הזה חחח)

חשבתי על פורד פיאסטה,אבל העניין שמשחק פה זה בעיקר המחיר...(הצורה החדשה),במחיר כזה אפשר להביא מאזדה 3 / קרוז (ב-15-20K פחות) S: זה משחק גדול פה העניין של הכסף...

אני לא מחפש רכב בשביל "להרשים" ולעשות מירוצים,כולה רכב שיסיע אותי מנקודה לנקודה...לבינתיים אני נוסע על קיה ספורטאז' עד שאני אקנה רכב משל עצמי,לפני זה היה לנו מאזדה 3,רכב נוח מאוד (הצורה הראשונה) ויצא לי גם להיות בקרוז,מהשנייה הראשונה התאהבתי ברכב הזה...(בקרוז)

איך האיביזה מבחינת הגיר הידני? נוחה? יש את המנגנון הזה של הזינוק בעלייה? ובאמת במידה ואני אלך על איביזה (סיכוי נמוך אבל עדיין קיים),יש בשביל מה להוסיף ולחפש את דגם ה-FR?

ומה לגבי תיבת הילוכים של DSG? (הילוכים מאחורי ההגה),מומלץ?

עריכה אחרונה על ידי 1barakt

בית"ר נורדיה ירושלים !

פורסם
אבא שלי מציע דווקא שברולט ספארק (שונא את הצורה של הרכב הזה חחח)

חשבתי על פורד פיאסטה,אבל העניין שמשחק פה זה בעיקר המחיר...(הצורה החדשה),במחיר כזה אפשר להביא מאזדה 3 / קרוז (ב-15-20K פחות) S: זה משחק גדול פה העניין של הכסף...

אני לא מחפש רכב בשביל "להרשים" ולעשות מירוצים,כולה רכב שיסיע אותי מנקודה לנקודה...לבינתיים אני נוסע על קיה ספורטאז' עד שאני אקנה רכב משל עצמי,לפני זה היה לנו מאזדה 3,רכב נוח מאוד (הצורה הראשונה) ויצא לי גם להיות בקרוז,מהשנייה הראשונה התאהבתי ברכב הזה...(בקרוז)

איך האיביזה מבחינת הגיר הידני? נוחה? יש את המנגנון הזה של הזינוק בעלייה? ובאמת במידה ואני אלך על איביזה (סיכוי נמוך אבל עדיין קיים),יש בשביל מה להוסיף ולחפש את דגם ה-FR?

ומה לגבי תיבת הילוכים של DSG? (הילוכים מאחורי ההגה),מומלץ?

לעולם אל תתקרב לגיר DSG ,זה גיר בעייתי מאוד, הוא יוציא לך כל טיפה של כסף מהכיס שלך פשוט לא.

מקונצרן VAG רק ידני.

פורסם

סופר מיני או מיני לא מחייב ידני , את כולם אפשר למצוא עם גיר אוטומטי וגבול 55 אלף לרכב מיני זה לא רע בכלל תוכל בקלות לקנות רכב משנת 2010-2012 יש המון רכבים קטנים עם אופי צעיר ויפים שיתאימו לך יותר מכל משפחתית סוויפט , קליאו , איביזה , פיקנטו , פיג'ו 208/207 ועוד המון

ולא אני מאשדוד אבל מגיע לירושלים לבקר משפחה מידי פעם

פורסם

תודה רבה לכולם על העזרה,זה קצת יפתיע אבל בסוף אני הולך על איביזה ידנית חחחח (1.4)

כרגע מחפש משהו בין 2010 ל-2012,אני רואה מחירים סבירים דווקא...

משהו חשוב לבדוק לפני הקנייה? (מלבד הבדיקה הרגילה במוסך והכל...)

:)

בית"ר נורדיה ירושלים !

פורסם

לך רק על ידני! כאחד שגדול ממך אולי בשנה-שנתיים ונוסע ביום יום ב1600 אוטומטית,ידנית זה דבר מאוד מהנה. פעם בכמה זמן אני לוקח סיבוב על פונטו ידנית של חבר וזה פשוט תענוג.

כשתתבגר ותרגיש עייף תעבור לאוטומט.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תוכן חדש...