Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4438 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יצא לי להיות בגרמניה בסוף החודש וכנראה שיהיה לי איזה יום פנוי שאוכל להעביר, ואשמח לעשות זאת במסלול המפורסם.

ראיתי באתר שלהם שהם בעצמם משכירים רכבים, אבל אולי מישהו מכיר אופציה טובה יותר. ככל הנראה אהיה עם רכב שכור משלי, אך ארצה רכב ספורטיבי אמיתי לכמה סיבובים במסלול. מי היה ויכול לתת כמה טיפים?

פורסם

רכב שכור שמושכר מסוכנות רגילה אינו מבוטח לנהיגה ברינג... כלומר במקרה של תאונה (ותאונות קורות שם יום יום) אתה תישא במלוא מחיר הנזק - לא נראה שזה שווה את ההרפתקאה.

רנט פור רינג הם מצויינים וגם מספקים הדרכה מקדימה על אופי הנהיגה במסלול למתחילים והכי חשוב, העלויות השתתפות עצמית שם יחסית נוחות (תקרת 5000 יורו לרכבים הזולים - סוזוקי סוויפט סטייג' 1, 2. ועוד תקרת 7000 יורו השתתפות לנזק למסלול עצמו) הכל בחבילה אחת.

אם זאת פעם ראשונה שלך על המסלול הזה (ולפי מה שאני מבין זה המצב) לקחת רכב "ספורטיבי אמיתי" תהיה מסוכנת מהסיבה שהמסלול הוא מסלול מאוד מפתיע וחלק מהפניות שלו יכולות לזרוק אותך לעולם הבא אם לא באת במהירות המתאימה והעלויות השתתפות עצמית לנזק עולות ככל שהרכב יוקרתי יותר.

הסוזוקי סוויפט סטייג' 2 הידנית של האתר RENT4RING היא רכב משופר וקל ומרגיש יותר ספורטיבי ומהנה מהרבה רכבים ספוטיביים כבדים שנהגתי עליהם בעבר. והכי חשוב היא סלחנית וקלילה לשליטה בפניות המסוכנות של המסלול למישהו שלא מכיר את הפניות הללו בעל-פה.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

יותר מזה, אם תעלה עם רכב שכור של אחת החברות הגדולות, ויתפסו אותך (יש להם צלמים מטעמם כל יום שם), ייתכן ותקבל קנס מחברת ההשכרה, ולא תוכל לשכור מהם רכב בעתיד (רשימה שחורה).

Rent4Ring

RSRNurburg

RentRaceCar

הן החברות שעובדות במקום, שלושתן מומלצות מאוד.

!AWDSOME

פורסם

מר FR, הסוויפט כיפית לנהיגה ב-STAGE2, היא גם מאוד קלה לנהיגה. מנגד, יש לא מעט נקודות במסלול שחסר לה כוח...

דווקא ה-DS3T שהייתה להם (R4R) דאז - הייתה פתרון ביניים מכובד למתחילים פלוס (גם מהנה, גם קלה לנהיגה וגם חזקה יותר).

בפעם האחרונה לקחנו שירוקו STAGE2 (בה אני נהגתי בין היתר) את ה-BRZ (בה נהג Caveman), ואני מוכרח לציין שהשירוקו הייתה המכונה הכי טובה בה נהגתי עד כה במסלול - מאוד קלה לנהיגה, נותנת הרבה מאוד בטחון בנהיגה, לא חסר לה פלפל והיא החבילה הכי מאוזנת בה יצא לי לנהוג על הרינג. יופי של אוטו.

חבר שעלה לרינג לראשונה ונהג בשירוקו - טען כי הוא מרגיש "בבית". לא הרגישה כאוברקיל על המסלול, גם לאדם (עם ניסיון נהיגתי) שעולה עליו לראשונה כנהג.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מודה לכולם על התגובות. אכן התלבטות לא קלה איזה רכב לקחת..

מצד אחד אני מעוניין באמת במיקסום החוויה ונהיגה ברכב מיוחד.

מצד שני זו תהיה הפעם הראשונה שלי במסלול שכזה.

יש לי לא מעט ניסיון בנהיגה על רכבים די מהירים (הרכב הנוכחי הוא Q5 3T), לא מעט נהיגות קארטינג והרבה שעות סימולטרים אבל כאמור אפס ניסיון מעשי בנהיגת מסלול.

מאוד קורץ לקחת משהו כמו הBRZ. אבל אולי כן כדאי להסתפק בשירוקו?

פורסם

קח בחשבון שה-BRZ מאוד נושכת. לא יודע אם זאת התחלה טובה.

הייתי מתלבט בין השירוקו STAGE2 לבין ה-125I STAGE2.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

עוד טיפ שאני ממליץ עליו לנהיגה ראשונה במסלול זה להוריד מפה של המסלול מהאינטרנט עם כל הפניות מסומנות עליה ולהריץ מול המחשב סרטון קוקפיט (עדיף כזה שמראה מהירות, ניתן למצוא טונות של סרטים כאלו ביוטיוב) ולעבור ביחד איתו על המפה כדי ללמוד את המסלול ואת הפניות הטכניות וגם בכדי להבין פחות או יותר את המהירות המקסימלית לכל סיבוב ברכב הנתון. אם אתה לוקח שירוקו אז תדאג למצוא סרטון קוקפיט של שירוקו.

ואני מסייג ואומר מהירות מקסימלית כי רוב הסרטונים הללו שמוצאים את עצמם ביוטיוב הם הביצועים הטובים ביותר של אותם אנשים שמעלים אותם. לא בהכרח אומר שהם נהגים יותר טובים ממך אבל תהיה בטוח שיש להם יותר ניסיון על המסלול ממך ועם הניסיון מגיעה גם התעוזה לנסות את הסיבובים מהר יותר.

עוד המלצה לי אליך זה שאם נוסע איתך עוד מישהו שהוא יעלה איתך לרכב וישמש כסוג של נווט. דבר ראשון מהסיבה שחוקית אסור למדוד זמנים ברינג ולכן הם לא מספקים לך סטופר ולכן עדיף שמי שמודד את הזמן לא יתעסק גם בזה וגם בנהיגה והסיבה השנייה היא שקל מאוד להיסחף ולתת לריגוש (וליצר התחרותיות כי יש עוד נהגים איתך על המסלול שמתנהגים כאילו הם מתחרים מולך) לגרום לך לאבד ריכוז ואם יש מישהו שמודיע לך על הפנייה מראש, לאיזה כיוון היא ובאיזו חדות ואם היא בעלייה או בירידה (דברים שמשפיעים מאוד על האחיזה שלך) זה מקל מאוד על העומס יתר שאתה חווה במסלול מהיקף האירועים שסובבים אותך.

שוב, כל זאת בהנחה שזאת תהיה נהיגת המסלול הראשונה שלך ואתה לא רגיל לסביבה שכזו.

RS - לצערי לא יצא לי לנהוג על השירוקו (במסלול או בכלל) ולכן אני לא יכולתי להמליץ וזה נכון שלסוזוקי יש טיפה מחסור בכוח אבל לטעמי כהתנסות ראשונה של מישהו בנהיגת מסלול עדיף פחות מידי כוח מאשר יותר מידי. חוץ מזה שהיא זולה יותר מכל הכיוונים שזה גם שיקול לא מבוטל.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם (נערך)

עוד המלצה לי אליך זה שאם נוסע איתך עוד מישהו שהוא יעלה איתך לרכב וישמש כסוג של נווט. דבר ראשון מהסיבה שחוקית אסור למדוד זמנים ברינג ולכן הם לא מספקים לך סטופר ולכן עדיף שמי שמודד את הזמן לא יתעסק גם בזה וגם בנהיגה והסיבה השנייה היא שקל מאוד להיסחף ולתת לריגוש (וליצר התחרותיות כי יש עוד נהגים איתך על המסלול שמתנהגים כאילו הם מתחרים מולך) לגרום לך לאבד ריכוז ואם יש מישהו שמודיע לך על הפנייה מראש, לאיזה כיוון היא ובאיזו חדות ואם היא בעלייה או בירידה (דברים שמשפיעים מאוד על האחיזה שלך) זה מקל מאוד על העומס יתר שאתה חווה במסלול מהיקף האירועים שסובבים אותך.

שוב, כל זאת בהנחה שזאת תהיה נהיגת המסלול הראשונה שלך ואתה לא רגיל לסביבה שכזו.

RS - לצערי לא יצא לי לנהוג על השירוקו (במסלול או בכלל) ולכן אני לא יכולתי להמליץ וזה נכון שלסוזוקי יש טיפה מחסור בכוח אבל לטעמי כהתנסות ראשונה של מישהו בנהיגת מסלול עדיף פחות מידי כוח מאשר יותר מידי. חוץ מזה שהיא זולה יותר מכל הכיוונים שזה גם שיקול לא מבוטל.

א. רעיון הנווט - מעולה. מחזק. עובד נהדר ונותן אקסטרה בטחון.

ב. זאת בדיוק נקודת החוזק של השירוקו: היא מאוד מאוזנת. בהחלט חזקה, אבל לא מידי. מתנהגת נהדר עם כמויות אחיזה מטורפות בהחלט. צרף לכך את העובדה שהיא DSG ולא ידנית - ותקבל גם רכב קל יותר לנהיגה (יותר ריכוז בנהיגה ובמתרחש מסביב, פחות התעסקות בהילוכים). העסק עובד נהדר ב-SPORT (ובתפעול מהמנופים).

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

תודה לכולם,

אחרי כל ההכוונות כאן, קראתי קצת יותר וקצת נבהלתי מכמות התאונות שקורות שם. זו נסיעה עסקית, אני אהיה לבד לחלוטין והדבר האחרון שאני צריך פה זו פציעה בתאונה...

החלטתי במקום זאת לשדרג את השכירות שלי ולקחת 911 לימים שאני שם. אני בטוח שהדרך מפרנקפורט למינכן וחזרה תהיה מהנה בהרבה עם הרכב הנכון, וההפרש בכסף בין זה לבין רכב בינוני, זה פחות או יותר מה שהיה יוצא לי לשלם בסה״כ בנורבורינג.

אז את ההרפתקאה המוטורית הזו נשאיר לפעם אחרת.

• תוכן חדש...