Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4436 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

אני כבר זמן מה מחפש רכב קטן שיענה לי על הצרכים של נסיעות עירוניות בעיקר לצורך לימודים.

אני מחפש רכב שהוא חסכוני 1:14 לפחות, ידני, ושיהיה זול לאחזקה. ואם אפשר וזה מסתדר- שיראה צעיר ויפה ככל הניתן.

עכשיו מחיפוש כאן עלו כמה דגמים ששללתי מסיבות מסויימות-

1- איביזה והפולו- אחזקה יקרה ולא חסכוניות

2- גטס- שתיינית

3- גרנדה פונטו 1.4 ידנית- אני פשוט לא מוצא משהו נורמאלי.

באמת שאני כבר לא יודע איזה דגם לבחור. האם יש דגם שעונה על הצרכים שלי ב30k?

אשמח להמלצות ועזרה

פורסם

בדוק פיג'ו 206+, הגיעו כולן ברמת גימור גבוהה.

פורסם

איפה 206+ ואיפה רמת גימור גבוהה תגיד לי :shock:

ה-206 פלוס, כנראה מתוך רצון של היבואן לבדל אותה מה-207 ולתמחר אותה נמוך ככל האפשר, משווק אותה כאן אך ורק ברמת גימור נמוכה העונה לשם Urban. לא תמצאו כאן דיפונים איכותיים, חלונות חשמל מאחור, ידית איתות שיודעת לתת שלושה פולסים במעבר נתיב, כיוונון חשמלי למראות, גלגל הגה מתכוונן, מושב נהג מתכוונן לגובה, תיבה אוטומטית או אפילו אופציה לבקרת אקלים אלקטרונית. כמובן שעל מחשב דרך או מד טמפרטורה חיצונית, שני אביזרים שניתן למצוא כמעט בכל רכב מודרני, אין על מה לדבר. אפילו את מודד מפלס השמן האלקטרוני, זה שקיים כמעט בכל דגם של פיג'ו, הוחלט לבטל, למרות שהוקצה לו מקום בלוח השעונים. איכות ההרכבה ברכב המבחן הייתה נמוכה, עם חיפויי עמוד הגה רופפים, פלסטיקים חלולים ומנופי תפעול שמאיימים ליפול. ואנחנו מדברים על רכב עם 3,000 קילומטרים על השעון, כן? הנדסת האנוש אף היא אינה מושלמת, עם כפתורי הפעלה לחלונות הקדמיים ונעילת דלתות במקום מאוד לא אינטואיטיבי (בין המושבים הקדמיים). המתגים השונים גסים ופשוטים.

אז מה כן יש ברמת האבזור Urban?

ידית שליטה על מערכת השמע מאחורי ההגה שמרגישה די מיותרת, חישוקי סגסוגת נאים וכמה חיפויים דמויי כרום על כמה נקודות אסטרטגיות מבחוץ. האחרונים מרגישים די זולים ומצועצעים למראה. חזית הרכב עברה עיצוב מחדש וכעת דומה יותר לזו של ה-207 ופחות לזו של ה-206 המקורית. אלירן לא אהב, אני נשארתי אדיש לשינוי. מנוע ה-1.4 ליטר הוותיק של פיג'ו הותקן גם כאן אך כוחו תש במרוצת הזמן. ב-206 המקורית הוא הפיק 75 כוחות סוס, בנוכחית קוזזו לו שני סוסים שכפי הנראה יצאו לפנסיה. גם להם מגיע.

מתוך מבחן דרך: פיג'ו 206 פלוס - האופציה הנוסטלגית

פות"ש -

ההתלבטות שלך צריכה להיות בין גטס GLS ידנית (שתהיה חסכונית, ומאובזרת בסאנרוף, חישוקי מגנזיום 15", מערכות ESP + ABS, ארבע כריות אוויר, סטריאו מקורי עם 6 רמקולים ושליטה מההגה, פנסי ערפל, ועוד כמה שטויות ששכחתי) לבין הגרנדה 1.4 (ורצוי מסוף 2008 או תחילת 2009)

הבעיה היא שגם גטס GLS וגם גרנדה 1.4 ידניות מאוד נדירות. ונחטפות רגעים ספורים אחרי שעלו ללוח יד2.

לכן תצטרך להתפשר, גרנדה 1.25 ידנית יש המון, אבל הרכב משמעותית פחות מאובזר ומשמעותית יותר חלש מה 1.4.

כנ"ל גטס - יש המון GLF ידניות, אבל בכללי רמת האבזור הזאת נחשבת לא בטיחותית בגלל מחסור בABS וכרית אוויר אחת בלבד, ולכן לא מומלצת יותר מדי.

האופציה השלישית היא להגדיל תקציב לכיוון פונטו איבו - פחות או יותר כולן ידניות 1.4, עם שפע של אבזור, יש אפילו גרסאות מיוחדות כמו 150th עם גג פנורמי כפול ומגנזיום ייחודי.

אבל פה תצטרך להגדיל את התקציב לאזור 40K.

כאמור - תמצא איפה יותר קל לך להתפשר.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אם כך היא לא שונה מאחיותיה לקטגוריה.

פורסם

תהיה עם יד על הדופק ותדוג גרנדה, או שכפי שנאמר לעיל תגדיל את התקציב קצת ותעקוב גם אחרי האיבו. שתיהן יביאו לך את מה שאתה מחפש (חסכון/מראה/אבזור)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

יש רכב אחד שאתה מפספס, בהרבה בחינות הוא נחות מהפונטו ודומותיה, אך יהיה חדש יחסית וחסכוני מאוד, סוזוקי אלטו 2010 .

יותר קל לחניה מכל השלוש הנ"ל ועם מנוע 1000 חסכוני מאוד, הוא לא מאוד זריז אבל לשימוש עירוני בעיקרו הוא מספיק בהחלט.

יתרון נוסף הוא שרובן, לפחות אז, נמכרו לידיים פרטיות בעוד הפונטו/גטס הן כוכבות חברות ההשכרה והליסינג.

באותה קטגוריה יש לך גם את הפיאט פנדה, מכנית דומה עד זהה לפונטו, דגם ותיק ומוכר, חסכונית וכנראה מעט נעימה יותר לנסיעה מאשר הסוזוקי, אך יותר קשה למצוא כזאת.

אם בכל זאת אתה מעדיף סופר מיני, אני ממש לא הייתי נמנע מגטס, מנוע 1.4 עם גיר ידני היא ממש לא בזבזנית, היא אמינה מאוד ולא יקרה לאחזקה.

על צמד הוואגיות (פולו/איביזה) הייתי מסתכל רק במידה ואתה נופל על מציאה, לא כי הן לא טובות, פשוט, לפי מה שהבנתי ממך, העלויות הן הגורם המכריע בבחירת הרכב שלך וכאן הן, סביר להניח, נופלות מהיונדאי והפיאט.

פורסם

המון תודה על התגובות חברים יקרים, מעריך את הזמן והתמיכה שלכם.

אז ככה, על פ'גו וצרפתיות ככלל שמעתי שלא להתקרב, בעיות חשמל ובעיות גיר בלי סוף (יש גם ניסיון במשפחה איתם, מעדיף לא להכנס לזה).

הקטע של העלאת התקציב טיפה משחק תפקיד בשבילי מכיוון שאני לקראת הוצאות גדולות ללא הכנסות למשך תקופה (לימודים אקדמאים מסיבים), ככה שזה אופציה שאני פחות מעדיף. גם אחרי הכל זה רכב ראשון.

ורוב הנסיעות יהיו עירוניות, אך יהיו גם בין עירוניות ( בערך פעמיים בשבוע נסיעה של 20-30 קמ- לא יודע עד כמה זה קריטי) אבל אני מפחד שגרנדה 1.2 לא תספיק עבורי.

יש לגרנדה 1.2 מספיק כוח? הם מאובזרות באותה מידה כמו ה1.4 (לדוגמאת הדיינמיק? )

אם אני כבר יורד ל1.2, הגטס לא בחשבון כי היא עדיין זללנית.

שוב תודה רבה לכם!

פורסם

גטס 1.4 ידנית במשולב אולי תתן 1~2 קמ"ל פחות מפונטו 1.4 ידנית, אבל אתה יודע מה? יש לה גם 20כ"ס יותר מה 1.4, ו 32כ"ס יותר מה1.25 של פיאט. ואת כל הסוסים האלה צריך איך שהוא להאכיל, זה לא בא ברגל.

הגרנדה 1.25 תהיה פחות מאובזרת כי רובן ככולן מרמת אבזור אקטיב הנמוכה יותר.

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אם אין לו צורך ב30 סוסים נוספים אז למה להאכיל אותם סתם?

בכל אופן, התכנסנו כאן לא כדי לריב למי יש את האוטו היותר טוב, אלא כדי לעזור לפות"ש לבחור את הרכב האופטימלי עבורו.

פות"ש, דרך המקלדת לא תוכל להבין אם הרכב מתאים לך או לא. אתה צריך להתרשם ממנו בחיים האמיתיים, לעשות נסיעת מבחן קצרה ולקבל את ההחלטה רק אחרי זה.

אגב, מאיפה אתה בארץ? מדובר בעיר הררית או מישורית?

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הפוסט הראשון זה אני, שכיביכול פסלתי בגלל ההמלצה של הבחור השני

התעמקתי ברגקטים של הבחור השני והם לא רציניים.

אני הולך מחר עם בעל מקצוע לבדוק את הרכב

אעדכן בתוצאה

פורסם
בכל אופן, התכנסנו כאן לא כדי לריב למי יש את האוטו היותר טוב, אלא כדי לעזור לפות"ש לבחור את הרכב האופטימלי עבורו.

חלילה וחס, שאני אריב?

אם תקראי שנית את הודעתו הראשונית של פות"ש תראי שמה שהוא מתאר זה פונטו איבו, אבל הוא רוצה אותו ב20K פחות.

ומשם זה מתקדם לרכבים שבצורה כזאת או אחרת יהיו פשרה לעומת האיבו, בין אם זה באבזור, צריכת הדלק, המנוע או כל דבר אחר, כדי להיכנס בתקציב של 30K.

מכאן רק נשאר לו להחליט על איזה פרמטר הוא מוכן לוותר כדי למצוא רכב ראוי.

ובהתחשב בזה שיש בלוחות יד2 בדיוק גרנדה 1.4 ידנית אחת (זוג מודעות, אחת מהן בת חודש, כנראה לא רלוונטית) ואפס גטס 1.4 ידניות שהן לא GLF.. לדעתי האופציה שנותרה לו די ברורה :wink:

פורסם

יש שני מודעות על גרנדה. אחת בעלת 152 אלף קילומטר, מה שאני מוותר

והשניה המודעה בת החודש, אותה אני הולך לבדוק מחר.

במידה והרכב לא יראה לי, כנראה שהגטס היא הברירה שנשארה לי.

תודה רבה על העזרה

• תוכן חדש...