Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באמת שניסיתי לחשוב על כותרת יותר מדויקת ולא הצלחתי :lol:

שלום לכולם, רציתי לשאול שאלה בנוגע לבחורים שמבינים פה קצת יותר בהתעסקות עם חשמל ברכב ממני.

בקשר לפולו 1.4 דגם 85 כ"ס 2012 שמגיעה ללא פנסי ערפל מצאתי משהו מאוד נחמד ובזול יחסית, תוכלו לעיין במוצר כאן:

http://www.ebay.com/itm/Pair-of-LED-Daytime-Running-Lamp-DRL-with-OEM-Grill-Grille-For-VW-Polo-2011-2012-/291093491531?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item43c6862f4b&vxp=mtr

השאלה שלי היא כזאת: אם הרכב מגיע ללא פנסי ערפל, האם המוצר שמוצע למכירה כאן הוא מוצר לבעלי פולו רק עם פנסי ערפל מובנים שמעוניינים להחליף את הפנס ערפל בפנס לד? או שיתאים גם לבעלי פולו ללא פנסי ערפל?

אשמח גם לדעת מה אתם חושבים על המוצר.

תודה אנשים:-P

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

לפי התמונות נראה שזה מחליף את הפנסי ערפל לגמרי/את הפלסטיקים שיש במקום.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

ברכב שאין בו פנסי ערפל יש כיסוי פלסטיק,הפנס לד אמור להכנס במקום הכיסוי בלי בעיה.

פיזית זה יתאים לרכב עם/בלי פנסי ערפל. מבחינת חיווט זה סיפור אחר לגמרי כי ברכב עם ערפל קיים אתה פשוט מוציא את הפנס הישן ומתקין את החדש אבל אם אין תאורת ערפל זה נראה שצריך לעשות קומבינה (כמו שעשו בדף העמוד למטה).

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אוקי, תודה רבה לך על התשובה הזריזה.. יש פה מישהו שמכיר מישהו שמכיר מישהו שידע להתקין את זה במחיר טוב?

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

בשביל להתקין את הפנסים צריך גם חיווט וגם ידית מתאימה להדלקת פנסי הערפל.

לגבי חיווט, לעתים התדתית כבר קיימת מראש ונשאר רק לחשוף את החיבורים במקום לפרוש את הכל מחדש. כדאי לבדוק אם זה כך ברכב שלך.

לגבי הידית - זה עוד משהו שתצטרך לרכוש לפני.

volkswagen polo 2016

Ford Focus 2008

פורסם

זה לא קיט מקורי, אסור לך להתקין את זה ברכב ויש סיכוי מצוין שזה לא ייכנס בכלל לישראל וייעצר במכס.

לא כתוב גם כלום על תקן מה שאומר שברגע שזה ייתפס (וסביר להניח שזה ייתפס, זו חבילה כבדה של 90$) תידרש לתת אישורי תקנים כדי לשחרר מהמכס, מה שכמובן לא תקבל לעולם כי הפנסים האלה כנראה לא עומדים בשום תקן (הרלוונטי במקרה שלך זה התקן האירופי).

תוותר על זה ותחסוך לעצמך 90$.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
זה לא קיט מקורי, אסור לך להתקין את זה ברכב ויש סיכוי מצוין שזה לא ייכנס בכלל לישראל וייעצר במכס.

לא כתוב גם כלום על תקן מה שאומר שברגע שזה ייתפס (וסביר להניח שזה ייתפס, זו חבילה כבדה של 90$) תידרש לתת אישורי תקנים כדי לשחרר מהמכס, מה שכמובן לא תקבל לעולם כי הפנסים האלה כנראה לא עומדים בשום תקן (הרלוונטי במקרה שלך זה התקן האירופי).

תוותר על זה ותחסוך לעצמך 90$.

זה שזה לא קיט מקורי לא מונע ממנו להתקין את זה על הרכב,

ישנם המון מוצרי אפטרמרקט של יצרנים אחרים שיכולים להיות חלופיים ולא תהייה בעייה במכס כלל,

פנסי חזית - את זה כן בודקים כי זה מסנוור, אבל פנס ערפל - חופשי יעבירו לו ברוב הפעמים ורוב הסיכויים שזה עובר במכס חופשי בלא בדיקה כלל.

קובי

:-)

פורסם

כל מוצר תאורה חיצונית צריך לעמוד בתקן נקודה.

החבילה מעל סף המס ולכן כנראה תיעצר במכס, גם בגלל המחיר, גם בגלל הגודל וגם בגלל המשקל.

כשתפתח החבילה היא תישלח אחר כבוד למחסני המכס ותישאר שם כדי שהעכבישים יעשו מהפנסים האלה בתים לילדים שלהם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

מה שעצוב זה שאצל כל מתקין מערכות ב2 שקל אפשר לקנות ולהתקין פס לדים על כל האוטו בתקן טאיווני מחמיר, בלי להסתבך עם המכס והמדינה. מקסימום תנתק את זה בטסט ותכבה את זה כשאתה רואה ניידת.

למה לא להזמין פנסי ערפל עם תקן אירופי וזהו? זה לא חייב להיות מקורי באלפי שקלים ואם יש לך כבר חיווט ומתג ההתקנה הכי פשוטה בעולם.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה באמת עצוב שאנשים מכניסים למדינה כל מיני פנסים בלי שום תקן, מסנוורים את כל העולם ואחותו כי אין להם את הידע והכלים לכוון פנסים (לא חזית ולא ערפל)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

רציתי לעדכן שזה הגיע, כמה מסנוור זה כבר יכול להיות, זו לא מנורת קסנון שתקועה בגובה המראה של הרכב ממולי ומקרין לך ישר לתוך הקרנית, תפסיקו להתבכיין על כל דבר ולהיות כאלה רודפי חוקיות, על קסנון אני מסכים איתך ללא צל של ספק, אבל היום כל אחד שיחליף בקלית אנשים יתחילו לבכות שכואב להם העיניים.

ועכשיו אני יחזור לנושא, זה נראה ממש טוב על הרכב וגם לא מאיר חזק ביום כך שזה גם לא יסנוור בלילה, ממליץ בחום!

בתמונה המנורה כן דולקת

http://sizmedia.com/my.php?i=zlzhrdmjgmvn.jpg

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

גם פנסים רגילים, לא נמצאים בגובה המראה, לא עם קסנון אלא הלוגן רגיל, ועדיין עם אורות דרך הם מסנוורים.

סינוור זה לא עניין רק של סוג הנורה או המיקום שלה, אלא בעיקר הכיוון שלה, אתה יכול לשים פנסים בתחתית הפגוש הקדמי שלך, הלוגן פשוטים ולכוון אותם כך שיסנוורו.

אבל אותך זה לא מעניין, העיקר שזה נראה ממש טוב על הרכב.

וכנראה שזה ימשיך ככה עד שתיתקל במבצע של בוחני רכב, תקבל הורדה מהכביש, תצטרך להוריד את זה וללכת לעמוד בתור בעמדה מס' 1.

אבל ככה זה, יש כאלה שצריכים ללמוד מהנסיון שלהם עצמם, לומדים בדרך הקשה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

הביקורת שלך לא במקום, אני בטוח שהפנסים מכוונים, עם פיזור אור לפי התקן האירופאי וכמובן שפות"ש יקפיד להפעיל אותם רק ביומיים בשנה שבהם שוררים תנאי ערפל.

ועכשיו ברצינות --

תפסיקו להתבכיין על כל דבר ולהיות כאלה רודפי חוקיות

מי שחושב שהחוק נגד פנסי ערפל הוא סתם פרימיטיביות ישראלית, בכיינות, קטנוניות וכו' וחושב שבכל העולם ניתן להתקין את מיטב הלדים הסיניים בחזית הרכב ולהאיר את העולם באור יקרות, מוזמן לעיין בתקנות התחבורה של הוד מלכותה -

You MUST NOT use front or rear fog lights unless visibility is seriously reduced (see Rule 226) as they dazzle other road users and can obscure your brake lights. You MUST switch them off when visibility improves.

ז"א - בממלכה המאוחדת אתה יכול לקבל רישוי לרכב עטוי עץ, בלי ABS וכריות אוויר ועם מנוע V8 מלפנים (מורגן), אבל תקבל דו"ח אם תדליק את אורות הערפל שלו במזג אוויר נאה.

בגרמניה - אתה נדרש להדליק Nebelscheinwerfer* ולהוריד מהירות ל-50 קמ"ש בראות גרועה. להדליק אותם בכל תנאי אחר זה Verboten**. שוב פעם, אני מדבר על גרמניה - ארץ המכוניות הפסיכיות, האוטובאנים ומסלולי המירוץ הפתוחים לציבור.

* פנסי ערפל - כמו במילים גרמניות רבות אחרות מדובר בהלחם של מספר מילים, במקרה זה - ערפל, אור/זוהר, משליך. Nebel - ערפל. מקור המילה מיוונית משם התגלגלה ללטינית. Nebula משמש לדוגמא לתאר ערפילית (צבר ענק של גז ואבק) בחלל.

** שזה כמו אסור, אבל בגרמנית. מה שהופך את זה לעוד יותר אסור.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
  • תוכן חדש...