Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

קניתי לפניי שבועים פיגו 206 xt 1.4 אוטומאטית שנת 2001 שאותה קניתי לאחר נסיעת בדיקה שאני ועוד חבר עשינו ובדיקות חצי חובבניות.

לא הייתה בדיקה של מכון מורשה לפני הקניה פשוט כי במחיר שקניתי את האוטו זה נראה לי כמו הוצאה גבוהה ולא משתלמת.

יש לציין שב"ה האוטו באמת נוסע מצויין ואין ספק שהבעלים הקודמים שמר עליו מאוד גם קוסמטית וגם מכנית.

חבר שלי גם קנה רכב לא מזמן ולפני כמה ימים החליף ראש מנוע בגלל איזה נזילה קטנה בצינור שמן וזה הדליק לי נורה צהובה והחלטתי שאני רוצה(בעצמי כמובן זה כל הרעיון של השרשור הזה) לעשות כמה שיותר בדיקות אפשריות לרכב, למה אני מתכוון?

מסנני אוויר, מסנן דלק פילטר שמן, תקינות שמן מנוע,הידראולי, שמן גיר, רצועת טיימינג, נזילות ובקיצור כל בדיקה אפשרית שהיא ברמת בדיקה של טיפולים שגרתיים וקצת מעבר אפילו.

מה שאני צריך זה המלצות למה בדיוק כדאי לבדוק ברכב משנת 2001 שאין לי שום היסטוריית טיפולים לגביו וכמובן מי שיש לו את הידע הטכני ויוכל להסביר לי איך בדיוק בודקים כל דבר ומה מחפשים בבדיקה עצמה זה יהיה יותר ממצויין.

תודה מראש לכל העוזרים חברים.

יהודה.

פורסם

אני ממליץ לך שתתחיל מפילטר אוויר וממדיד שמן מנוע, אם הוא מטונף(הפילטר) או השמן שחור מדי אז כדאי לך להחליף גם שמן ופילטר שמן במהרה.

לא בדקת עם המוכר מתי הרכב עבר טיפול וטיימינג?

פורסם

מציע לך להחליף שמנים ופילטרים בכל מקרה,

ומצטרף להמלצתו של קודמי, לנסות ולברר עם בעל הרכב הקודם איזה טיפולים בוצעו ברכב ומתי.

פורסם

תודה על התשובות חברים, לגבי בעל הרכב הוא טען בזמנו שהרכב עבר טיפול לא מזמן, לפני כמה חודשים הוא אמר אבל כמובן אין לו תיעוד לכלום, אתם ממליצים להחליף פילטר אוויר ופילטר שמן- יבוצע, לגבי צבע השמן הוא שחור שקוף כזה, לא שחור זפת, לדעתכם לנקז ולהחליף?אם כן מאיפה מנקזים שמן מנוע בפיגו?

לגבי טיימינג, מה השיטה לבדיקת צורך בהחלפה?האם זה ניתן לביצוע עצמי עם כלים מתאימים וידיים טובות?אם כן מאיפה משיגים חלקים כגון פילטרים טיימינג וכו?

מצטער על ערימת השאלות ושוב תודה לכל העוזרים.

פורסם
תודה על התשובות חברים, לגבי בעל הרכב הוא טען בזמנו שהרכב עבר טיפול לא מזמן, לפני כמה חודשים הוא אמר אבל כמובן אין לו תיעוד לכלום, אתם ממליצים להחליף פילטר אוויר ופילטר שמן- יבוצע, לגבי צבע השמן הוא שחור שקוף כזה, לא שחור זפת, לדעתכם לנקז ולהחליף?אם כן מאיפה מנקזים שמן מנוע בפיגו?

לגבי טיימינג, מה השיטה לבדיקת צורך בהחלפה?האם זה ניתן לביצוע עצמי עם כלים מתאימים וידיים טובות?אם כן מאיפה משיגים חלקים כגון פילטרים טיימינג וכו?

מצטער על ערימת השאלות ושוב תודה לכל העוזרים.

לגבי טיימינג, תשאל את בעל הרכב מתי הוא עשה החלפת רצועה. הוא בטח לא יזכור, אבל אם זה לא לאחרונה, אז כדאי שתהיה בראש שקט ותחליף. אתה יכול לעשות טיפולים כאלו במוסכים מומלצים כמו אורן שירותי רכב בחולון, אבל זה כבר תלוי מאיפה אתה בארץ.

פורסם (נערך)

מהניסיון האישי , ברכבים ישנים , כמוני כמוך , איך שאתה מקבל את הרכב תעשה טיפול 10 ותתחיל לספור משם ( שמן ,פילטר שמן ואוויר) ואם תוכל ככה עצמאית ע"י בוקים לבדוק מצב בלמים אחורי + קידמי גם לשקט הנפשי שלך ! ומה שייתן לך גם אינדיקציה טובה על המכלולים ברכב , זה צריכת הדלק , תעשה מדידה (בלי המחשב רכב אלא השיטה הישנה ) וככה תראה אם הרכב במצב "האידיאלי" שלו .

לגבי הרצועות , ישנה רצועת טיימינג ורצועת אביזרים , את שניהם תוכל לבדוק כביכול ידנית , עם מגע , לראות יובש , קרעים וכו' , ככה תקבל על רגל אחד אינדיקציה !

מקווה שעזרתי , סופש נעים !

עריכה אחרונה על ידי matanamos
פורסם

תודה רבה בהחלט עזרתם!, דיברתי עם המוכר אתמול והוא אמר שהוא עשה טיפול לפני 2500 קילומטר בערך של שמנים ופילטרים, האמת השמן מנוע נראה די נקי, פילטרים לא בדקתי האמת, יש איך לבדוק פילטר שמן?

לגבי הרצועה למראית עין היא נראת לא יבשה ואין בה קרעים או סדקים.

לגבי הבלמים:

הבלמים חורקים בהתחלת הלחיצה על הדוושה וכשלוחצים חזק יותר החריקה נעלמת, הדוושה היא לא כל כך רכה וצריך ללחוץ די חזק בשביל להרגיש את הבלימה, השאלה היא האם יכול להיות שפשוט ככה זה ברכב הזה? והאם בלמים חורקים מעידים בהכרח על רפידות גמורות?או שמא יכולות להיות סיבות אחרות ואם כן האם יש איך להפסיק את זה?ספריי או משהו בסגנון?

שוב תודה לכל העוזרים

פורסם (נערך)

הרצועה שאתה מסוגל לראות איננה רצועת התזמון אלא רצועת אביזרים.

בנוסף אין אפשרות להעריך מצב רצועת תזמון ויזואלית אלא להחליף במרווחי זמן לפי הוראות היצרן.

מומלץ ביותר באם אינך יודע מתי הוחלפה רצועת התזמון להחליף בהקדם האפשרי + מותחנים + משאבת מים.

לגבי החריקות אפשר לשייף את קצות הרפידות וזה אמור לעזור.

ממליץ על אורן בן סימון מחולון " אורן שירותי רכב"

עריכה אחרונה על ידי abz
פורסם

תודה על התשובה, אני מהצפון ככה שחולון בעייתי בשבילי, אין איזשהו ספריי או טיפול בסגנון שאפשר לעשות בעצמי למניעת החריקות האלה?

• תוכן חדש...