Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הוצאת רכב מהארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפלגתי במאי 2009 עם אופנוע לקפריסין ומשם לטורקיה לטיול של 3000 ק"מ ובחזרה.

כרטיס קניתי אצל רוזנפלד בחיפה. העלות היתה 250 יורו לאופנוע ו 250 יורו לנוסע.

שטנו במעבורת אספנות של חברת Salamis המשנעת תוצרת חקלאית בין ישראל ויוון. חוץ ממך שטים בה הרבה טריילרים מקוררים. אתה מקבל חדר שנראה כמו מגורי חניכים בטירונות, ואוכל עם מלחים ממצרים, ג'יבוטי וארמניה. סוג של חוויה.

האניה מחיפה ללימסול:

HAIFALIMASSOL.jpg

האופנועים רתומים בבטן האניה:

NOTOSBELLY.jpg

הניירת שצריך בשביל לצאת מישראל על אופנוע, לעבור ארבעה מעברי גבול, ולחזור בחזרה:

VIMpapers.jpg

אם אתה כבר בקפריסין היוונית אתה למעשה כבר באיחוד האירופי, ויכול לעבור ממדינה למדינה בו ללא הגבלה.

ה greencard זה אישור על זה שיש לך ביטוח צד ג', והמבטח שלך בארץ חייב לתת לך את זה במחיר העלות המשרדית לפי אמנה בין לאומית שישראל חתומה עליה. בפועל המבטחים לא מוכנים לעשות את זה ואפשר לקנות את הביטוח ממבטח באירופה.

כלכלית אין שום הצדקה להרפתקה. שכרתי אופנועים ומכוניות הרבה פעמים באירופה וארה"ב, והעלות ובילבול המח הרבה יותר קטנים. לעומת זאת החוויה של לצאת מהבית שלך בישראל ברכיבה לחו"ל ולחזור ברכיבה מחו"ל היא יחודית, ושווה את העלות וההתעסקות (פעם אחת בחיים).

תהנה!

נמרוד

פורסם
כלכלית אין שום הצדקה להרפתקה. שכרתי אופנועים ומכוניות הרבה פעמים באירופה וארה"ב, והעלות ובילבול המח הרבה יותר קטנים. לעומת זאת החוויה של לצאת מהבית שלך בישראל ברכיבה לחו"ל ולחזור ברכיבה מחו"ל היא יחודית, ושווה את העלות וההתעסקות (פעם אחת בחיים).

זאת בדיוק הנקודה שלי: רובנו עושים מעשים לא כלכליים בעליל על בסיס יומיומי. עישון זה כלכלי? זה רק עולה כסף ופוגע בבריאות בצורה מוכחת.

אלכוהול זה כלכלי? לרכוש בית זה בהכרח כלכלי?

קל לנו מאוד לבקר מעשים של אחרים שנראים לנו לא כלכליים, למרות שאנחנו עצמנו חוטאים בזה לא פחות, גם אם בצורה אחרת. שמוליק יודע שזה לא כלכלי לנסוע עם מכוניתו לחופשה באירופה. מצד שני, לנסוע לחופשה בחו"ל זה גם לא כלכלי, ועדיין סביר להניח ש-99.9% מהמגיבים פה עושים את זה...

אני מציע לכל הגמלים פה להתבונן לרגע על הדבשת של עצמם.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד - שום דבר לא כלכלי, גם לאכול שווארמה זה לא כלכלי.

אני אמרתי בהודעה הראשונה שלי שאני אהיה האחרון שיגיד משהו למישהו שהולך אחרי החלומות שלו, אני עשיתי את זה הרבה פעמים ואני יודע מה ההרגשה כשבאים ונותנים קונטרה.

עם זאת אני לפחות רואה שליחות כלשהיא בלנסות לשכנע בנאדם לחשוב יותר על העתיד שלו מאשר על הרצונות הרגעיים שלו.

לא מדובר כאן ב 1000 שקל וגם לא ב 3000 שקל, מדובר בסכום גבוה מאוד לכל הדעות אשר ישמש אותו טוב יותר כשירצה להתחיל לבנות חיים ומשפחה.

אני נתקל כל היום באנשים ששמים את החלומות והרצונות שלהם במקום ראשון במקום תכנון לעתיד, אנשים גרים בשכירויות בדירות מעופשות ורק כשזה מאוחר מדי קולטים את גודל הטעות ונכנסים לברוך כלכלי ואז צריכים להלחם מאוד מאוד קשה לתקופה מאוד ארוכה כדי לצאת מזה.

הנושא עלה כאן במספר הודעות וגם נתנו התייחסות להכנסה של פות"ש שאולי גדולה, הוא מצידו לא הגיב על זה כלל מה שמרמז שהכסף אצלו לא גדל על העצים.

פורסם

הגזמתם בעניין הכלכלי. כל עוד לא נכנסים לחובות, זה סכום שאדם סביר ואחראי בחיי היום יום

יכול להסתדר בלעדיו.

חוץ מזה נראה שידידנו נחוש וחדור מטרה ולא נותר אלא לאחל לו בהצלחה.

בידידות ובלי שום סרקזם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

חבר שלי עשה לאחרונה רואדטריפ במז' ארה"ב עם אופנוע שהוא רכש שם.

אחרי שדפק את הצד של האופנוע בהחלקה הוא בילה כמה ימים במציאת חלקים חלופיים ותיקונים. הגיע לכל מיני עיירות מוזרות ופגש אנשים מעניינים בדרך, אחלה סיפורים הוא הביא משם, חזר עם כל השרירים כואבים וצוואר תפוס ועדיין אני מת מקנאה. אבל הוא נסע סולו, לא נראה לי שרוב הבחורות יאהבו הרפתקאות כאלו!

עשית מחקר מקדים ואת העלויות הכספיות אתה כבר פחות או יותר מבין. אבל מה עם העומס הרגשי על הזוגיות שלך? החברה שלך היא מהטיפוסים שיקבלו בהבנה בזמן שתסטו לאיזה עיירה נידחת ובמשך שעתיים תנבר במחסן גרוטאות לחפש איזה חלק למיאטה? היא תהיה סבלנית אחרי אם תעלה על מהמורה רצינית ותתחיל לחפש מקום שיחליף לך בולם זעזועים (במקרה הטוב)? כמה עצבים יהיו לה לכל מיני בלת"מים שחברי הפורום מתייחסים אליהם "כחוויה"?

זאת לא שאלה כמובן לפורום, אתה מכיר את החברה שלך הכי טוב ורק אתה יכול לענות. שים לב - זה לא רק הטיול במיוחד שלך, אלא הטיול המיוחד שלכם.

מרצדס SLK200 להשכרה כולל ביטוח מלא ו-300 ק"מ ליממה יוצא 100-120 דולר ליום בגרמניה, יש גג קשיח אם יורד גשם, יש חימום צוואר אם קר ומזגן מקפיא אם חם. כן - זה לא הרכב המיוחד שלך , הוא כבד ואנמי ויש סיכוי/סיכון שתקבל אחד עם גיר אוטומטי. תעשה את החשבון שלך - לא הכלכלי, הנפשי.

כמה הערות נוספות --

* אשתי לא אוכלת חזיר ושרצים (שומרת כשרות לייט) ולאחרונה גם צמחונית. היא חיה מצוין שבוע על כריכים עם סלמון מעושן וירקות. ברוב אירופה אוכל זול יותר מאשר בישראל, אבל עדיין עלות של 20-30 יורו ליום זה די גבולי, כי מדי פעם תרצה הרי להתפנק באיזה בית קפה.

* שים לב שמקומות הלינה הזולים באירופה הם לעיתים עם מקלחות משותפות. אשתי פסלה אתרי לינה כאלו על הסף. קטע של נשים.

פורסם

אני בן 36 למי ששאל.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
זאת בדיוק הנקודה שלי: רובנו עושים מעשים לא כלכליים בעליל על בסיס יומיומי. עישון זה כלכלי? זה רק עולה כסף ופוגע בבריאות בצורה מוכחת.

אלכוהול זה כלכלי? לרכוש בית זה בהכרח כלכלי?

אני מציע לכל הגמלים פה להתבונן לרגע על הדבשת של עצמם.

אתה צודק לחלוטין במה שאתה כותב, עישון ואלכוהול אינם כלכליים ופוגעים בבריאות שלנו.

רכישת בית אינה בהכרח הוצאה כלכלית נכונה או נבונה.

יחד עם זאת, אף אחד לא קונה סיגריות ב-40K שקלים, כנ"ל לא אלכוהול ורכישת בית טומנת בחובה יתרונות אחרים שלעיתים שווים יותר מכסף (למשל החופש לעשות בדירתה כעולה ברוחך ועוד).

את דבריי כתבתי דווקא מתוך הסתכלות על הדבשת של עצמי ואף ציינתי שכולנו כנראה עברנו שלב כזה בו נכנסנו לפנטזיות שכנראה כמה שנים מאוחר יותר אמרנו לעצמנו שטוב שהשארנו את זה בגדר פנטזיה כי היא היתה פנטזיה חסרת הגיון.

יש לבנאדם כסף מיותר לשפוך על טיול שכזה?

לבריאות.

אין לבנאדם כסף מיותר ועדיין הוא רוצה לצאת לטיול שכזה?

גם שיהיה לו לבריאות!

תבין,

נקודת המוצא היא שכולנו אוהבים מוטוריקה ומי מאיתנו שיכול להגשים פנטזיה מוטורית- אני בטוח שכולנו נשמח על זה.

יחד עם זאת, מציפים פה לבחור כמה נקודות לחשוב עליהן, מנסים לפתוח לו את הראש.

אחד מביא את זה מהכיוון שזו הוצאה גדולה שאולי יצטרך את התקציב שלה למשהו חשוב יותר, אחרים מצביעים על כך שבפחות כסף יוכל להנות ללא כאבי ראש ממכונית יותר טובה.

הנה, אני אזרוק עוד רעיון, יכול להיות שהבנאדם עכשיו מאוהב במיאטה שלו וחושב שזה הרעיון הכי טוב שיצא לו, רואדטריפ ברכב הפרטי ברחבי אירופה, אבל אולי עוד 5-10 שנים תיהיה לו איזו מכונית נדירה\מיוחדת והוא יגיד לעצמו "ראבק, חבל שעשיתי את הטיול ההוא עם מיאטה במקום עם הרכב שיש לי עכשיו".

בקיצור, זה מגיע רק ממקום טוב ואני מקווה שגם פותח השרשור מבין את זה, זה לא מגיע ממקום של לשבש לו את התכניות חס וחלילה.

בכל אופן באיזו דרך שיבחר, שיהנה, זו בוודאי תיהיה חוויה מטריפה!

(באופן אישי אני מפנטז לא פעם להביא לארץ לחופשה את הבנץ, מאוד קורץ לי לחרוש את הארץ עם הרכב שלי כי יש אחלה כבישים ונופים בארץ, אבל רק הכאב ראש והבירוקרטיה מאחורי זה.........גם הסיוויק של אבא שלי מתגלה כלא נוראית :) ).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

וכמובן שלא הודגש כאן (מספיק) הפן הבטחוני (אתה מזוהה כישראלי והופך למטרת פיגוע - המספרים הלבנים מוכרים לדורשי רעתינו), שלדאבונינו יש להתחשב בו במיוחד בימים טרופים אלה...

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

נחזור שוב לעניין, היכולת הכלכלית של האחד זה לא היכולת הכלכלית של האחר , מסתדר לך להוציא 30,40 א' ועדיין לחזור ולהמשיך להסתדר, סבבה , אתה חושב שההוצאה הזאת תהיה גדולה עליך לבסוף? רד מזה , שכור רכב בחול , ותזמין חלקים למיאטה מאיביי :)

פורסם
שמוליק - אני לא מכיר מלונות ראויים שעולים 20 אירו ללילה לזוג. יתכן שתוכל למצוא מלון כזה עם פשפשים במיטה.

הוא לא מדבר על 20 אירו. דיבר על פחות מ 300 שקל. כלומר 60 אירו.

אירופה זה לא ישראל. 60 אירו משיגים חדר פשוט ונקי די בקלות מחוץ לערים.

שבוע שעבר הייתי בפורטוגל. מלון בוטיק אולטרא מפנק ואיכותי שממוקם אזור כפרי בהרים. לינה וארוחת בוקר ב 130 אירו לזוג. בארץ זה היה עולה משהו כמו 2000 ש"ח לזוג.

אני לא רוצה להיות נציג זכויות הנשים כאן, אבל הרבה זמן לא נתקלתי בגישה כל כך מכלילה ביחס לאיזושהיא קבוצה.

יש נשים שיאהבו טיול כזה לא פחות מגברים. אולי הן מיעוט אבל שמוליק לא יוצא לטיול הזה עם סטטיסטיקה אלא עם אישה אחת.

ובתכל'ס צריך לתת לה ולו קרדיט שיודעים למה הם נכנסים, כי זה בהחלט נראה שעושים את הבדיקות המקדימות.

• אהבתי 1
פורסם

אני כל כך מבין אותך , לחרוש נופים מושלמים עם הרכב שלך זה פנטזיה לכל אחד שאוהב והשקיע ברכב שלו .

דעתי היא שתסתכל על זוגתך שבאה איתך, אם היא מודעת לכל החסרונות בטיול והיא תהנה מזה - סע אם יש לך את היכולת . זה הכל !

אם זה מה שבא לך כרגע ויש לך את היכולת ומי שבא איתך מודע , מסכים וגם יהנה מזה כמוך אז סע .

בכל עת ניתן למצוא הסברים למה לא , אם תסתדר בלי הכסף הזה והוא יגשים לך חלום וינעים את זמן אלה שבאים איתך אז זה שווה את זה .

זה שאתה אוהב את זה, לא אומר שאתה טוב בזה .

אם תשקיע בזה מספיק זמן תהיה מצויין.

פורסם (נערך)

מצטער שאני לא PC, אני ישראלי וזה מה יש.

לא מכיר את זוגתו של פות"ש, יכול להיות שהיא ספציפית חובבת מסעות מחוף לחוף על הארלי, אבל רוב הנשים לא זורמות עם טיולים מהסוג הזה.

תיאום ציפיות מדוקדק חובה. כמה ימים ישמרו לכל פעילות. איזה אתרים היא מאוד-מאוד לא רוצה לפספס.

צריך גם לעשות חישוב מדוקדק של נפח הציוד שנכנס לתא המטען הצנום, כמות הבגדים שלוקחים, הנפח שנשאר פנוי לשופינג. לרוב הנשים הנושאים האלו חשובים. לא לכולן, אולי בת הזוג של הפות"ש מאילו שטסים לחצי שנה למזרח עם תיק 30 ליטר. אבל כמו שיש גברים שמפנטזים על נסיעה לגרמניה וחזרה עם מזוודה מלאה בחלקי חילוף, יכול להיות שהיא מאלו שמפנטזות על נסיעה למילנו וחזרה משם עם מזוודה מלאה בבגדי מעצבים. רוב הנשים אצלי בעבודה ששמעו שנסענו (אני ואשתי) לשבוע באירופה עם "רק" 150 ליטר מטען, היו מלאות התפעלות על יכולת ההשרדות וההסתגלות של זוגתי. כן, אני יודע שזה ממש לא PC.

עוד משהו - המסלול המתוכנן שלך מאוד מאתגר, במיוחד אם תעשה את רובו בכבישי B. כנהג זה לא נראה יותר מדי - כי מאחורי ההגה בכביש מרגש ובמכונית אהובה אתה יכול לעשות גם אלף ק"מ ביום - אבל כמה שעות ביום היא מסוגלת לשבת במכונית? אולי היא אוהבת לצלם ורוצה לעשות עצירות צילום? רוצה לעצור מדי פעם לקפה? צריכה כל שעה וחצי לשירותים? (כל זה ד"א תקף לגבי כל נוסע לצד הנהג, גברים ונשים כאחד) הדברים האלו מאוד משפיעים על קצת ההתקדמות ובהתאם על התוכנית הכללית.

באמת שהטיול הזה נראה מדהים ואני, כמו רוב המשתתפים בדיון זה מלאי הערכה על היוזמה ודי מקנאים. אבל הוא דורש תיאום ציפיות ברמת הפרטים הקטנים ביותר על מנת למנוע אי נעימויות בדרך. יכול להיות שכבר עשית את זה, אם לא - זה הזמן הנכון.

לגבי עלות הלינה והמחיה - חלק מהאיזורים שהמסלול עובר דרכם הם עם יוקר מחייה מחריד (שוויץ, איזור הריביירה, פאריז), קדחת למצוא שם חדר נורמלי ב-60 יורו וגם האוכל עלול להתגלות כיקר. אם רוצים לחסוך כמה יורוסנט צריך לתכנן לינות לפני או אחרי המעבר באיזורים אלו וכנ"ל הצטיידות במזון.

וד"א - דווקא עלות הטיול לא כזאת מחרידה בהתחשב באורכו ובכך שהמחיר כולל רכב ספורט צמוד לכל התקופה.

נ"ב

יחד עם זאת, אף אחד לא קונה סיגריות ב-40K שקלים, כנ"ל לא אלכוהול

תתפלא - היה לי פציינט שגמר כל חודש סיגרים וויסקי בסכום גבוה מ-40K.

אתה יכול לשער מה היה מצב הלב, כבד, ריאות וכלי הדם שלו...

היה עדיף אם היה מוציא את הכסף על טיול באירופה.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם
הוא לא מדבר על 20 אירו. דיבר על פחות מ 300 שקל. כלומר 60 אירו.

אירופה זה לא ישראל. 60 אירו משיגים חדר פשוט ונקי די בקלות מחוץ לערים.

שבוע שעבר הייתי בפורטוגל. מלון בוטיק אולטרא מפנק ואיכותי שממוקם אזור כפרי בהרים. לינה וארוחת בוקר ב 130 אירו לזוג. בארץ זה היה עולה משהו כמו 2000 ש"ח לזוג.

אני לא רוצה להיות נציג זכויות הנשים כאן, אבל הרבה זמן לא נתקלתי בגישה כל כך מכלילה ביחס לאיזושהיא קבוצה.

יש נשים שיאהבו טיול כזה לא פחות מגברים. אולי הן מיעוט אבל שמוליק לא יוצא לטיול הזה עם סטטיסטיקה אלא עם אישה אחת.

ובתכל'ס צריך לתת לה ולו קרדיט שיודעים למה הם נכנסים, כי זה בהחלט נראה שעושים את הבדיקות המקדימות.

1. פות"ש דיבר על 2300 ש"ח לכל הטיול - פחות מ-100 ש"ח ללילה. אח"כ קיבל הסבר למה זה לא מספיק.

2. אין כאן הכללה לגבי נשים - אלא הדגשת הצורך בהתאמת הטיול לכל המשתתפים. אני, למשל, הייתי מתחרפן מטיול שכולו קניונים ושווקים, ובלי טיפוס על איזה גבעה או ירידה לאיזו מערה. לכן הדגשתי שהטיול צריך להתאים לכל משתתפיו. אם זוגתו חובבת נהיגה והוא יאפשר לה לנהוג - מדובר במשהו שונה מהרגיל, אבל שניהם עשויים להנות. ובכל מקרה - אף אחד לא יהנה להתכלב באכסניות מלוכלכות ללא פרטיות, בודאי לא זוג צעיר.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תהנו.

בגלל דברים כאלה אני מצטער שאני לא גר באירופה, איפה שלכל מקום אפשר להגיע בנסיעה עם רכב פרטי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...