Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי פולו 2001 בספטמבר 13. הרכב לא טופל באופן קבוע לפני כן(בערך כל שנה ובערך כל 12 אלף-יש קבלות).

ביישור קו שעשיתי אצל רון היה טיפול גדול לצד סידור בעיות קטנות. לאחר שבועיים שבאתי לסיים את מה שלא נעשה בפעם הקודמת הוסיפו במוסך מעט שמן כי היה חסר.

מאז(כמעט 5 חודשים ו5000 ק"מ) המדיד מראה באופן קבוע על מלא. לא הוספתי ולו פעם אחת שמן. מכל הקריאה הרבה שלי בפורום ומידע מועט אני חושב שרכב שהמנוע בן כמעט 13 ועשה 134 km אמור לבזבז /"לאכול" קצת שמן.

זה תקין? הגיוני?

יש לציין שהחשש שלי עולה כי כשאני מוציא את המדיד יש הרגשה כאילו באמצע הצינור של המדיד יש משהו שמפריע לו לצאת בקלות. כששאלתי במוסך רון אמרו שזה תקין.

פורסם

תלוי בתנאי בדרך וכמה מאמץ המנוע עושה בהתאם,

לדוגמא אצלי בפונטו הייתה תקופה שרוב הנסיעות שלי היו מישוריות ובינעירוניות ולא מילאתי שמן חצי שנה בערך,

כיום הרבה קטעים מהנסיעה שלי תלולים והרריים ואני יותר מאמץ את המנוע בעליות וכו'

ולכן שמתי לב לצריכה של שמן מעל למה שהייתי רגיל (דרוש מילוי כל חודשיים בערך).

פורסם
מכל הקריאה הרבה שלי בפורום ומידע מועט אני חושב שרכב שהמנוע בן כמעט 13 ועשה 134 km אמור לבזבז /"לאכול" קצת שמן.

הייתה לי פולו כזאת 1.4 אומנם רק עם 100000 ק"מ וגם לה לא הייתה אכילה של שמן.

פורסם

עוקב, כמעט בחרדה.

במשך חצי שנה לא למלא שמן זה אמנם כיף אבל אני כבר מתחיל לפחד שיש בעיה בצינור ואולי לכן נראה שאין חוסר.

בכל אופן עוד שבועיים בערך במוסך לטיפול. אתייעץ איתם אם זה לא כזה דבר יוצא דופן

פורסם (נערך)

תלוי בתנאי הנסיעה ובעומס המועמס על המנוע.

מנוע שמור יכול לא לאכול שמן גם אחרי ה200 אלף.

אין מה לפחד, יש שמן, אין רעשים ותקתוקים, מערכת השימון תקינה.

אם אתה מפחד עדיין תתקין מד לחץ שמן.

אצלי בחודשים שהייתי אגרסיבי הייתי מוצא הרבה פעמים את המדיד על חצי, בחודשים שאני מנסה לנהוג רגוע מאוד המדיד בקושי יורד מהמקסימום וזה מנוע זקן.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם
איך אתה בודק שמן?

רכב במצב ישר אחרי לילה

מוציא מנקה מכניס מוציא בודק.

איזה דגם מנוע?

1.4 ידני 6n2

אני לא בטוח שקראת את הפוסט...

אצלי לא נאכל שמן בכלל- כבר כמעט 5 חודשים והמד עדיין מלא לגמרי.

פורסם

אני לא מבין את הבעיה, יש לך רכב שלא אוכל שמן פלוס אתה נוסע יחסית קצת ויש לך מנוע עם קילומטרז נמוך זה בסדר גמור.

תמשיך לטפל בו איך שאתה מטפל בו עכשיו והרכב הזה ישרוד עד שנת הגריטה שלו.

פורסם
אני לא מבין את הבעיה, יש לך רכב שלא אוכל שמן פלוס אתה נוסע יחסית קצת ויש לך מנוע עם קילומטרז נמוך זה בסדר גמור.

תמשיך לטפל בו איך שאתה מטפל בו עכשיו והרכב הזה ישרוד עד שנת הגריטה שלו.

הבעיה היא החששות. שקצת הופגו בעקבות התגובות לפוסט

פורסם

אני קראתי את כל הפוסט, וחושב שהכותרת לא מתאימה או מבלבלת.

פולקסווגן אכן ידועה בדרך כלל כיצרנית מנועים זוללי שמן יחסית. אני החזקתי מספר מכוניות בגיל הזה שלא צורכות שמן. אני חושב שאתה יכול להיות רגוע, ולא לחפש צרות במקום שאינן*.

אפשר לספר מהבדיחות של אבא שלי?

רופאים אומרים שמעל גיל 80 אם אתה קם בבוקר ולא כואב לך כלום, סימן שאתה מת.

אני לא מסכים עם זה במקרה של הרכב שלך!

* להוציא מקרה של שמן בצמיגות שלא תואמת דרישות יצרן. אבל לא סביר שמבמוסך רון קיבלת שמן לא מתאים.

פורסם

יש לי שנת 98 מנוע 1.6 שנת אחת ו-7,000 ק"מ מאז טיפול , 130,000 ק"מ , המנוע לא "נגע" בשמן - תקין בוודאות .

עם זאת , המדיד שמן שם לא מהמדויקים שראיתי (מריחות מהשרוול בעיקר) , ככה שצריך להקפיד על מדידות תקופתיות ובצורה נכונה .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• תוכן חדש...