Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא דיברתי עם פותח האשכול.

גם אם תחליף רכב כל שנתיים-שלוש(כמו שאמרתי בהתחלה), הירידת ערך שלך תהיה קטנה יותר בעשרות אלפי שקלים מאשר הכסף שהולך לליסינג הזה הכל.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם אני בדקתי בזמנו את העסקה, ו-AVIS אכן נראים הוגנים. העסקה אטרקטיבית במידה ומדובר בדגם אשר גם כך רב מכירותיו לחברות הליסניג (רכב ציים), עבור מכוניות אחרות וידניות (השם ישמור) אז העסקה לא משתלמת בעליל ושווי איבוד הערך לאחר 30 חודשים (עפ"י חברת הליסניג) הוא קרוב ל-60% מערך הרכב כחדש, כך שזה לא ממש משתלם. לרב המקום הזול ביותר לרכוש כסף זה הבנק.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

גם אם תחליף רכב כל שנתיים-שלוש(כמו שאמרתי בהתחלה), הירידת ערך שלך תהיה קטנה יותר בעשרות אלפי שקלים מאשר הכסף שהולך לליסינג הזה הכל.

הכל נכון בתנאי שתקבל על מכוניתך המשומשת מחיר מחירון (בחלומות בלילה, בצאת הכוכבים), קנית את המכונית בכסף מזומן, כלומר, לא שילמת ריבית וכספך לא נשא תשואה כלשהיא.

שוב, אוויס לא פועלים ממניעים פילנטרופיים, אלא רוצים להרוויח כסף, אבל יחסית התכנית שלהם הוגנת, ומתאימה למי שלא רוצה להחזיק במכונית יותר מ 3 שנים ולא רוצה לעסוק במכירה לאחר מכן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני לא אומר שזה לא מתאים לחלק מהאנשים, אני רק אומר שב99% מהמקרים אתה מפסיד הרבה כסף ביחס לירידת ערך של רכב חדש.

פורסם
אני רק אומר שב99% מהמקרים אתה מפסיד הרבה כסף ביחס לירידת ערך של רכב חדש.

כנראה שלא ירדת לסוף דעתי.

אתה לא לוקח בחשבון שאי אפשר לקבל מחיר מחירון על (כמעט) שום מכונית, שריבית על הלוואה עולה כסף (ונלוות לה עלויות הקמה) ושסכום של 130K יכול להניב תשואה נאה מאד, בהשקעה נכונה.

אז ההפסד הכספי נראה קטן בהרבה.

פורסם

בסדר, אבל כל מקרה לגופו.

כמו שאמרתי גם אם תקבל 20% מתחת למחירון ההפסד יהיה קטן יותר.

אבל שוב אנחנו מדברים לאויר כל מקרה לגופו.

פורסם

Car11 אני אתן לך דוגמא מספרית.

רכשת קורולה בסך של 136 אלף ש״ח על הכביש. מחיר המחירון עומד על סך של 128 אלף ש״ח.

את הכסף הנ״ל יכולת להשקיע, נניח בקרן אג״ח יחסית סולידית, תשואה של 3 אחוז לשנה, לשנתיים וחצי, התשואה תהיה 10,500 ש״ח.

עכשיו גם בעיסקה הליסינג המימוני יש הפסד תשואה על הסך של 52,500 ש״ח, אבל ההפסד נמוך יותר לאור כך שמדובר בתשלומים הדרגתיים ולא בבת אחת. אני מעריך את אובדן התשואה על סך של כ- 2,000 ש״ח באותה ריבית הנ״ל.

כלומר הפסד התשואה שלך גדול בסך של 8,500 ש״ח לכל התקופה.

ירידת הערך של טויוטה קורולה היא בסך של כ- 10 אחוז לשנה, אבל בשנה הראשונה היא מפסידה כ- 15 אחוז לשנה.

בשנתיים וחצי המחיר של הקורולה יעמוד על סך של כ- 93 אלף ש״ח, כאשר חישבתי ירידת הערך כמובן ממחיר של 128 אלף ש״ח ולא מהמחיר של 136 אלף ש״ח שכולל עלויות מעבר למחיר המחירון (לפני ציינו נתונים אמיתיים מהם עולה שירידת הערך אף גדולה מכך).

כלומר ירידת מחיר בפועל של 43,000 ש״ח.

צרף לכך את הסך של 8,500 ש״ח וקיבלת הפסד כולל של 51,500.

כלומר סה״כ ההפסד שלך מרכישת הרכב ישירות וסה״כ ההפסד מרכישת אותו רכב בליסינג מימוני, הוא למעשה זהה.

עכשיו מחירון לא תקבל על הקורולה שלך בשום מצב (אולי על קורולה ישנה ניתן להתקרב למחירון אבל לא על קורולה בת שנתיים וחצי), תצטרך להוריד לפחות 5,000 ש״ח ממחיר המחירון (בחישוב עדין).

כך יוצא שאתה בכלל מפסיד יותר ברכישת טויוטה חדשה ישירות מהיבואן ולא בליסינג מימוני.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

בפעם המיליון כל מקרה לגופו.

אני יכול לתת לך 1000 דוגמאות שונות שמראות שאני צודק ואתה יכול לתת לי עוד 1000 דוגמאות כאלה.

זה לא משנה את העובדה שברוב במקרים שמשווים בין קנית רכב חדש מהיבואן או לרכישה דרך ליסינג אתה מפסיד יותר כסף בליסינג, במיוחד אם אתה עושה את זה ליותר מ3 שנים.

שאני מתכוון כל מקרה לגופו זה אומר שלא כולם משלמים 50 אלף לליסינג, לא כולם לוקחים הלוואות לרכישת רכב חדש, לא כולם משלמים את אותם ריביות, לא כולם מוכרים במחיר נמוך מהמחירון, לא כולם מקבלים 3% תשואה לשנה, בקיצור כל מקרה לגופו.

פורסם

אתם מדברים שטויות, על רכב טוב אפשר לקבל מחירון וגם מעל, נדרשת סבלנות ולא להתרגש מכל קשקשן, בסוף צריך קונה 1 ולא יותר.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
אתם מדברים שטויות, על רכב טוב אפשר לקבל מחירון וגם מעל, נדרשת סבלנות ולא להתרגש מכל קשקשן, בסוף צריך קונה 1 ולא יותר.

מעל מחירון אפשר לקבל על מכונית בת 6-7 שנים עם נסועה נמוכה ובמצב מעולה, מאחר והפרש המחיר בינה לבין מכונית חדשה גדול.

מכונית בת 3 עדיין יקרה יחסית, מה עוד שקשה לקבל מימון למכונית משומשת.

שכן שלי מנסה כבר חודשיים למכור קורולה משנת 2011 במצב מעולה, לאחר שקיבל מחיר שחיטה בטרייד אין, מאחר וגם הם תקועים עם מלאי גדול של מכוניות לא מכורות.

פורסם (נערך)
על רכב שנפוץ בליסינג?

אפשר, אבל מפרט שונה (מנוע חזק יותר, גיר ידני, תוספות וכו').

מעל מחירון אפשר לקבל על מכונית בת 6-7 שנים עם נסועה נמוכה ובמצב מעולה, מאחר והפרש המחיר בינה לבין מכונית חדשה גדול.

מכונית בת 3 עדיין יקרה יחסית, מה עוד שקשה לקבל מימון למכונית משומשת.

שכן שלי מנסה כבר חודשיים למכור קורולה משנת 2011 במצב מעולה, לאחר שקיבל מחיר שחיטה בטרייד אין, מאחר וגם הם תקועים עם מלאי גדול של מכוניות לא מכורות.

לא חייב נסועה נמוכה או מצב מעולה (מצב טוב גם תופס), מספיק שיהיה דגם מוצלח מאוד שהוכיח את עצמו ויש ביקוש גדול מההיצע.

חודשיים זה לא הרבה זמן יחסית לסכום בשקלים (אני מעריך שמדובר בסכום שקרוב ל-90K ש"ח).

עריכה אחרונה על ידי Freak_Miky

Just daily

פורסם
בפעם המיליון כל מקרה לגופו.

אני יכול לתת לך 1000 דוגמאות שונות שמראות שאני צודק ואתה יכול לתת לי עוד 1000 דוגמאות כאלה.

זה לא משנה את העובדה שברוב במקרים שמשווים בין קנית רכב חדש מהיבואן או לרכישה דרך ליסינג אתה מפסיד יותר כסף בליסינג, במיוחד אם אתה עושה את זה ליותר מ3 שנים.

שאני מתכוון כל מקרה לגופו זה אומר שלא כולם משלמים 50 אלף לליסינג, לא כולם לוקחים הלוואות לרכישת רכב חדש, לא כולם משלמים את אותם ריביות, לא כולם מוכרים במחיר נמוך מהמחירון, לא כולם מקבלים 3% תשואה לשנה, בקיצור כל מקרה לגופו.

אתה צודק, מלבד המשפט המודגש הנ״ל.

זאת מאחר ותוכניות הליסינג הפרטי החדשות ללקוח מאד השתפרו ואני בכלל לא בטוח שניתן להגיע למסקנה הגורפת הנ״ל, אולי בדיוק להיפך.

הדוגמא שנתתי על הקורולה למשל, היא דוגמא קלאסית לרכב שירידת הערך שלו נמוכה במיוחד ולכן ההבדלים בין אפשרויות הרכישה, ישירות מהיבואן או בליסינג פרטי, נמוכים.

אבל אם תיקח רכבים בעלי ירידת ערך גדולה יותר משל הקורולה, למשל 20 אחוז בשנה הראשונה ולאחר מכן 15 אחוז בכל שנה, ההבדלים לטובת מסלול הליסינג הפרטי יהיו אפילו גדולים יותר.

(מחירי עסקאות הליסינג לרכבים מאותה הקטגוריה, בדרך כלל דומים, זאת למרות ההפרשים בערך הגרט של הרכבים (ערך הגרט= מחיר הרכב בסוף התקופה הרלבנטית, לאחר ירידת הערך) זאת מאחר שהיבואנים מעניקים הנחות גדולות יותר לחברות הליסינג על רכבים בעלי ירידת ערך גבוהה ולהיפך).

מצד שני כל היבואנים היום, ללא יוצא מהכלל, מעניקים הנחות ו/או הטבות, בימי מכירות מיוחדים ללקוחות הפרטיים כולם ו/או ללקוחות פרטיים המשתייכים לארגונים שונים (כעת שגם דלק מוטורס התחילו לצאת בהנחות והטבות). דווקא טויוטה מעניקים הנחות ו/או הטבות לאורך כל חודש בחודשו לאורך השנה, אבל בסדרי גודל נמוכים יותר מהמקובל בימי מכירות מיוחדים אצל יבואנים אחרים.

כך שרכישת רכב ישירות מהיבואן במבצע כזה או אחר יכולה להטות את הכף לטובת עיסקה כזאת.

אכן גם הריבית שציינתי היא לא מדד להשוואה, כאשר משווים אלטרנטיבות, נהוג לבדוק ריבית חסרת סיכון בכלל, דהיינו ריבית על פיקדון. ריבית על פיקדון אתה יכול להגיד תודה אם תקבל 1 אחוז לשנה (בהשקעה עם סיכון, בשוק המניות למשל, אתה יכול כמובן להשיג תשואה גבוהה יותר, או גם להפסיד את מירב כספך :-))

בשורה התחתונה הנושא מורכב ולא ניתן לדעתי להגיע למסקנה גורפת לגבי איזה מסלול רכישה כדאי יותר. כל מקרה אכן לגופו.

פורסם

אני מדבר על מצב סטטיסטי כללי ולא על סטיות תקן. מובן שפה ושם עיסקאות נסגרות במחיר מחירון ומיעוט שבמיעוט נסגרות אף מעל מחיר המחירון.

אבל אם תעשה מדגם סטיטסטי של נתוני עסקאות אמיתיים (אתר יד 2 ויצחק לוי עושים זאת) תיווכח שכמעט 100 אחוז מהעיסקאות ואני לא נותן מספר זה כדי להקצין, נסגרות מתחת למחיר המחירון.

כאשר נקודת הפתיחה היא מחיר המחירון ומיעוט המוכרים שמתחיל מנקודת פתיחה של דרישת מחיר גבוה ממחיר המחירון, הרי שמחיר העיסקה בפועל יהיה בהכרח נמוך ממחיר המחירון.

דבר שני כאשר יש היצע גדול של רכבי ליסינג משומשים שנמכרים במחיר נמוך בהרבה ממחיר המחירון ועוד נמכרים עם תנאי מימון נוחים ואחריות, מחיר העיסקה בפועל גם של רכבים פרטיים מוטה כלפי מטה.

וזה לא משנה אפילו אם מדובר ברכב שנמכר לליסינג או לא (כיום כמעט כל הרכבים נמכרים לליסינג דרך אגב). גם כאשר יש אלטרנטיבות זולות יותר של רכבים שנמכרים לליסנג לרכב אחר שלא נמכר לליסנג, הדבר בהכרח יביא להורדת מחיר גם של אותו רכב שלא נמכר לליסנג.

ודבר שלישי כאשר היבואנים עצמם יוצאים בהנחות ו/או הטבות לרכבים חדשים, דבר שמוביל לפער נמוך יותר בפועל בין מחיר רכב חדש למחיר רכב משומש, הדבר בהכרח מביא למצב של פיקציה של מחיר המחירון של המשומשות ומביא בהכרח למחיר עסקאות נמוך יותר.

ראה לדוגמא ימי מכירות שהסתיימו היום, של אוטודיל, חברת הטריד אין של צ׳מפיון וסמל״ת.

ניתנו הנחות נכבדות מאד, של עשרות אלפי ש״ח לרכבים מבעלות פרטית.

פורסם

אתה צודק, פשוט צריך זמן ולא למכור בכל מחיר לראשון שבאמת מראה סימנים של מישהו שמוכן לשלם. אני בדעתי ששוק המשומשות לא רץ באונליין, כלומר זה שאתה החלטת היום לפרסם את הרכב למכירה לא אומר שהקונה הפוטנציאלי שמיועד לרכב שלך החליט לחפש לקנות רכב, יכול להיות שהוא יצוץ רק בעוד חצי שנה ואולי גם אחרי.

Just daily

• תוכן חדש...