Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ב 80K אנחנו שווים, בערך.

ואיפה אובדן התשואה על 135K ?

ואם אתה זקוק להלוואה, היא כוללת גם ריבית מן הסתם.

ברור שנוחות עולה כסף, אבל יחסית, זו שיטת מימון זולה יחסית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כל מקרה לגופו, אני לא נכנס למצב הפיננסי של כל אחד פה.

אבל בכל מקרה איך שלא מסתכלים על זה מפסידים כסף, ונשארים בלי רכב.

פורסם

זה תלוי,אם בן אדם רוצה לנסוע על רכבים חדשים שמספקים אמינות ואחריות זה פיתרון מצוין,נכון ירידת ערך על רכב ישן כול הזמן תקטן,אבל גם האמינות יורדת עם השנים.

אין פיתרון מושלם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בכל מקרה אתה נשאר בלי רכב, גם את המכונית הפרטית תצטרך למכור, מן הסתם..

מכונית מזמן אינה רכוש או נדל"ן, אלא כלי שמשתמשים בו ולאחר מכן מעבירים אותה הלאה.

כאן אתה משלם למעשה על ירידת הערך, מה שקורה גם במכונית פרטית.

אכפת לך על שם מי רשומה המכונית ?

פורסם

אם עושים דבר כזה באופן חד פעמי אז זה לא כזה נורא.

אבל אם עכשיו במשך 9 שנים אתה עושה את זה, יוצא ששילמת 160 אלף ש"ח ונשארת בלי רכב.

לעומת זאת אם קניתי טויוטה קורולה אוטומטית GLI בשנת 2005 ב130 אלף והמחירון שלה הוא היום 40 אלף.

אז הפסדתי בירידת ערך של 9 שנים 90 אלף ש"ח, אבל נשארתי עם רכב.

לעומת זאת בליסינג שילמתי 160 אלף ש"ח ונשארתי בלי רכב, זה הפסד של 70 אלף ש"ח.

אולי זה טוב לחלק מהאנשים, אבל זה נטו הפסד כסף.

פורסם

השיטה הזו טובה לאנשים שחיים בקו מחשבה שלא צריך להשתעבד לדירה וגם שכירות זה בסדר.

לדעתי, שיטת "כמה זה עולה לי בחודש עזוב מה יהיה עוד 5 שנים" מתאימה רק לעסקים קטנים-בינוניים.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אי אפשר להשוות שכירת דירה לעסקת ליסינג לרכב.

דירה תהייה שווה תמיד, גם עוד 30 שנה, מכונית מגיעה לערך הגרט שלה תוך 15-18 שנה.

אחרי 7-8 שנים צצים תיקונים בלתי צפויים, ועשור לאחר מכן היא שווה 3K במקרה הטוב.

פורסם

141 - קורולה עם התוספות שמקבלים עולה 140. שכחת איתור, אגרה, חיישנים, ועוד שטויות שמקבלים. אני גם לא חושב שנכון להתסכל על מחירון, בוודאי ובוודאי אם אתה מתכנן טרייד, אבל גם בשוק החופשי. תחשוב כמה קורולות יצאו לשוק עוד שלוש שנים, MY GOD, ובתנאי מימון + אחריות. איך בדיוק תמכור את "שלך" במחירון? זה היום הרכב הנמכר ביותר לא כי פרטיים קונים אותו... ולדעתי האישית רכבים ש"הולכים" בליסינג - קונים רק בליסינג או דומה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אפשר, הכל יחסי.

עובדה שמצד שני אנשים היום מעדיפים לקנות טלפונים סלולריים במקום לעשות מסלול חודשי בחברות.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם (נערך)
אי אפשר להשוות שכירת דירה לעסקת ליסינג לרכב.

דירה תהייה שווה תמיד, גם עוד 30 שנה, מכונית מגיעה לערך הגרט שלה תוך 15-18 שנה.

אחרי 7-8 שנים צצים תיקונים בלתי צפויים, ועשור לאחר מכן היא שווה 3K במקרה הטוב.

יש לי כרגע טויוטה קורולה GLI שנת 2006, כבר 8 שנים שהרכב הזה לא רואה מוסך חוץ מטיפולים שוטפים.

ואני אישית לא רואה שום סיבה שזה ימשך גם עוד כמה שנים טובות, אתה סתם מכליל ואומר דברים לא נכונים.

141 - קורולה עם התוספות שמקבלים עולה 140. שכחת איתור, אגרה, חיישנים, ועוד שטויות שמקבלים. אני גם לא חושב שנכון להתסכל על מחירון, בוודאי ובוודאי אם אתה מתכנן טרייד, אבל גם בשוק החופשי. תחשוב כמה קורולות יצאו לשוק עוד שלוש שנים, MY GOD, ובתנאי מימון + אחריות. איך בדיוק תמכור את "שלך" במחירון? זה היום הרכב הנמכר ביותר לא כי פרטיים קונים אותו... ולדעתי האישית רכבים ש"הולכים" בליסינג - קונים רק בליסינג או דומה.

רק לפני פחות מחודש אבא שלי קנה טויוטה קורולה חדשה עם כל התוספות(חוץ מהDVD ובקרת שיוט) כולל אגרות כולל הכל ב136 אלף.

ושוב פעם בפעם האלף אתה רק מפסיד עשרות אלפי שקלים במהלך השנים ונשאר בלי רכב.

ואתם סתם אומרים, אם היום אני מפרסם את הטויוטה 2006 למכירה קשה לי להאמין שיהיה לי בעיה למכור אותה בתור רכב יד ראשונה עם 117 אלף ק"מ במחיר מחירון.

עריכה:

סתם רציתי להוסיף שאתה מדבר כאילו אנשים רצים לקנות רכבי ליסינג יד שניה אחרי שקרעו אותם.

הרבה אנשים יעדיפו לשלם יותר ולקנות רכב יד ראשונה מבנאדם פרטי.

עריכה אחרונה על ידי Car141
פורסם (נערך)

אני בזמנו התעניינתי בעיסקה דרך הפורום וגם קיבלתי טלפון מרן והוא נשמע בחור סופר מקצועי, נתן פרטים מלאים בלי להסתיר ובלי אותיות קטנות, הגון ולא דוחף לפגישה או עיסקה בצורה אגרסיבית.

עריכה אחרונה על ידי Mike808
פורסם (נערך)
יש לי כרגע טויוטה קורולה GLI שנת 2006, כבר 8 שנים שהרכב הזה לא רואה מוסך חוץ מטיפולים שוטפים.

ואני אישית לא רואה שום סיבה שזה ימשך גם עוד כמה שנים טובות, אתה סתם מכליל ואומר דברים לא נכונים.

רק לפני פחות מחודש אבא שלי קנה טויוטה קורולה חדשה עם כל התוספות(חוץ מהDVD ובקרת שיוט) כולל אגרות כולל הכל ב136 אלף.

ושוב פעם בפעם האלף אתה רק מפסיד עשרות אלפי שקלים במהלך השנים ונשאר בלי רכב.

ואתם סתם אומרים, אם היום אני מפרסם את הטויוטה 2006 למכירה קשה לי להאמין שיהיה לי בעיה למכור אותה בתור רכב יד ראשונה עם 117 אלף ק"מ במחיר מחירון.

עריכה:

סתם רציתי להוסיף שאתה מדבר כאילו אנשים רצים לקנות רכבי ליסינג יד שניה אחרי שקרעו אותם.

הרבה אנשים יעדיפו לשלם יותר ולקנות רכב יד ראשונה מבנאדם פרטי.

לא מבין למה אתה מתעקש, את עשרות אלפי השקלים שמפסיד אייל, מפסיד גם אביך, אם מעט פחות אם יותר, באובדן הערך של האוטו שקנה. אייל נשאר בלי אוטו ואביך כן, אבל אייל לא שילם 136 אלף שקלים מראש ואביך כן. העובדה שלאביך יש היום אוטו שהוא צריך לממש, עבור מרביתנו היא נטל וממילא אין לנו בטחון שנקבל את מחירו המלא. אייל אם לא שמת לב פטור מכך. עם זה סביר להניח שחשבון מדוקדק שייקח בחשבון עלויות נוספות כמו מימון או אובדן תשואה נחזית יעמידו את הפער על כמה אלפי שקלים לחובתו ועדיין העיסקה שעשה אינה מופרכת כלל ועיקר.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

בשום חישוב שלא תעשה ההפסד שלו לא יגיע לאלפי שקלים, זה הפסד של עשרות אלפי שקלים.

אני בכוונה מדגיש את העניין שאתה נשאר עם רכב כדי שתראה כמה כסף אתה זורק ובסוף נשאר בלי כלום ביד.

אם תקרא כמה תגובות למעלה אתה תראה חישוב, שהירידת ערך שאני יקבל על רכב חדש במהלך השנים היא אפסית לעומת הכסף שאתם משלמים בליסינג ועוד נשארים בלי רכב בכלל.

אלה שכל 3 שנים משלמים 50 אלף על רכב ואז מחליפים לאחד אחר, לאורך השנים מפסידים עשרות אלפי שקלים, גם אם לא תקבל מחירון על הרכב שלך, אפילו תקבל חצי מהמחירון תפסיד פחות כסף.

אמרתי ואני יגיד שוב, מי שזה טוב לו שיעשה את זה, יש אנשים שזה מתאים להם.

אבל כל מי שבוחר לעשות את זה שיקח בחשבון שזה הפסד עצום של כסף במשך השנים.

פורסם
אם עושים דבר כזה באופן חד פעמי אז זה לא כזה נורא.

אבל אם עכשיו במשך 9 שנים אתה עושה את זה, יוצא ששילמת 160 אלף ש"ח ונשארת בלי רכב.

לעומת זאת אם קניתי טויוטה קורולה אוטומטית GLI בשנת 2005 ב130 אלף והמחירון שלה הוא היום 40 אלף.

אז הפסדתי בירידת ערך של 9 שנים 90 אלף ש"ח, אבל נשארתי עם רכב.

לעומת זאת בליסינג שילמתי 160 אלף ש"ח ונשארתי בלי רכב, זה הפסד של 70 אלף ש"ח.

אולי זה טוב לחלק מהאנשים, אבל זה נטו הפסד כסף.

אין פה מקום להשוואה.

אתה בחרת לקנות רכב ולהשאר איתו 8 שנים+, בן אדם שבוחר לקנות רכב ולהחליף כל שנתיים-שלוש (כמו BAR72 למשל) לא משנה אם יעשה את זה דרך ליסינג מימוני או קניית רכב באופן פרטי, יפסיד כמובן יותר ממך בכל הקשור לירידות ערך, אבל הוא לא יסע ברכב בן 8 (לא משנה כמה אמין יהיה) אלא יהנה מרכב חדש כל שניים-שלוש.

אף אחד לא עושה את זה על חשבונך, אז אל תכנס לאף אחד אחר לכיס ותחליט מה עדיף בשבילו.

פותח השרושר דיבר על מאזדה 3, ידוע שמצב השוק של הרכב הזה הרבה יותר קשה מהקורולה, ככה שהשוואה לקורולה כאן בכלל מיותרת.

יותר מזה, פותח השרשור ביקש לא להכנס לנושא הזה, ככה שתכבר את זה ואל תכנס לנושא הזה, אם ממש מציק לך הנושא של ליסינג מימוני מול רכישת רכב פרטי, אתה מוזמן לחפש שרשור שנוגע בנושא הנ"ל ישירות (רמז: לא חסר כאלה).

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...