Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רענון נהיגה - האם דחוף?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשרות מטרים? שמע עכשיו אתה כביר מתחיל לשנות את המציאות לפי צרכיך... בלתי אפשרי לראות את הולך הרגל לפני עקיפת הג'יפ הכסוף.

רק כחצי שנייה אחרי העקיפה הוא הוריד רגל לכביש בספרינט. מאותו רגע ביצעתי בלימת חירום תוך כדי הסטת הכלי כמה שיותר רחוק ממנו בשאיפה גם לעבור לנתיב הנגדי אם יהיה צורך. עצירה מלאה הסתיימה כמטר וחצי לפניו.

מרגע עקיפת הג'יפ הכסוף אין ביני לבינו יותר מ10-15 מטר וזה עוד לפני שהוא ירד לכביש. וכן אין ספק שנסעתי מהר מדי.

ד"א אם אתה חושב שלרכב נורמלי עם ABS לוקח 32 מטר לעצור מ60 קמ"ש - אז תוכיח לעצמך שזה לא נכון, קח את הרכב שלך, תסמן עם גיר קו על הרצפה ותנסה בלימת חירום באיזה חור נידח. מבטיח לך שתעצור הרבה הרבה לפני.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
32 מטר מ60 קמ"ש????? שמע.. בלי לזלזל זה פשוט נתון שתלוש מהמציאות... לא משנה איך תחשב את זה, 32 מטר זה חצי רחוב קטן...

לא יודע, אולי רכבים ממש ישנים או משהו.. והייתי סה"כ על נינג'ה 250, לא ספורספורט לא כלום. אופנוע טוב עם בלמים טובים.

הנה הסרטון (יש בהמשך הילוך איטי):

[/quote

ציטוט"

עשרות מטרים? שמע עכשיו אתה כביר מתחיל לשנות את המציאות לפי צרכיך... בלתי אפשרי לראות את הולך הרגל לפני עקיפת הג'יפ הכסוף.

רק כחצי שנייה אחרי העקיפה הוא הוריד רגל לכביש בספרינט. מאותו רגע ביצעתי בלימת חירום תוך כדי הסטת הכלי כמה שיותר רחוק ממנו בשאיפה גם לעבור לנתיב הנגדי אם יהיה צורך. עצירה מלאה הסתיימה כמטר וחצי לפניו.

מרגע עקיפת הג'יפ הכסוף אין ביני לבינו יותר מ10-15 מטר וזה עוד לפני שהוא ירד לכביש. וכן אין ספק שנסעתי מהר מדי.

ד"א אם אתה חושב שלרכב נורמלי עם ABS לוקח 32 מטר לעצור מ60 קמ"ש - אז תוכיח לעצמך שזה לא נכון, קח את הרכב שלך, תסמן עם גיר קו על הרצפה ותנסה בלימת חירום באיזה חור נידח. מבטיח לך שתעצור הרבה הרבה לפני."

סוף ציטוט

אוקיי, נתחיל :) בשביל זה צרפתי 3 תמונות עיקריות שאיתן אני אעבוד בכדי להסביר לך את הטעויות שלך ובכדי שתבין, שמה שגם אתה עשית, לא תואם למציאות ואף מסוכן.

( התמונה הכי ראשונה היא הימנית ביותר )

1. אתה הרגע אמרת ואפילו מודה, שאיך ניתן לראות אותו בעקיפה? למען השם בן אדם, אתה יודע לעקיפה בתוך העיר, במסלול מאוד מאוד צר, עם הולכי רגל שהולכים לך על הכביש ( בחור דתי שחור מצד שמאל ) ואתה טוען שזה שאתה יצאת לעקיפה ולא ראית, הוא אשם? אתה רציני, בכאילו? עקיפה בעיר, 60+ ללא שדה ראייה במסלול מאוד צר + הולכי רגל מהצדדים, מי לא בסדר בדיוק? לידיעתך אתה זה שאמור להיות הזהיר ולתת להם זכות קדימה אם כבר במידה ומשהו קורה.

בהתחלה כבר רואים שלקחת עקיפה בנתיב פנייה שמאלה, נתחיל מזה = דו"ח.

בסרטון לא נראה שאתה עירני 99% מכיוון שחולף זמן רב עד שאתה מבצע בלימה חזקה ומסיט את הכלי.

2. נתחיל מהתמונה הראשונה ביותר, בשנייה מספר 0:11 סימתי לך ב 2 ריבועים אדומים:

א) את הבן אדם

ב) מעבר חצייה לפנייך, בתוך העיר

עכשיו, שים לב מה המרחק, זה לא כמה עשרות מטרים? אני הוזה או שאני טועה? ממש לא, תראה לפי הרכב שעומד לפניי הבן אדם, את האוטובוס למשל, תעשה חישוב עם מספר רכבים שחורים שעומדים לפניו, מה זה, 5 מטרים אתה רוצה להגיד? נו בחייך. זהו מרחק עצום שבו סימנת לך בקו צהוב את זה שהיית אמור כבר לראות אותו.

חוץ מזה, אתה חדש בעיר הזאת? או שנסעת פעם ראשונה במקום הזה? במידה ואתה חדש במקום, או בעיר, אתה צריך להיות עוד יותר זהיר, שכן, אינך מכיר את המקום ואת השטח שבו אתה נוסע, אז למה 60+ ועקיפה בנתיב צר מאוד שלא מיועד לעקיפה נתחיל מזה, עזוב את זה שאתה אופנוע כן?

3. בתמונה שנייה, בשניה מספר 0:12, אתה כבר מתקרב אליו, שים לב לחיצים הצהובים, עומדים מספר רכבים, ואלו רכבים ארוכים מאוד, בסביבות ה 5 מטרים, יש שם לפחות 2 רכבים כפי שסימנתי + הרכב האפור שלך כמה זה כבר? 15 מטרים לפחות, נכון? + לפחות עוד 5-10 מטרים מהרכב השחור עד לבחור, והינה יש לנו לפחות בין 20-25 מטרים במינימום של המינימום.

** להזכירך, אתה נוסע ב 60 קמ"ש, עברה שנייה מאז שראית אותו, נכון? זוכר, תמונה ראשונה כן? עברת מרחק של 16.67 מטרים, בשנייה אחת במהירות של 60 קמ"ש, שזה כבר מוסיף לנו: 20-25+ 16.67 = לפחות 35-40 מטרים ;)

4. בתמונה מספר 3, בשניה מספר 0:14 רק אז, באמצע שניה 13 תחילת 14, אתה מתחיל להאט, אתה יכול לבדוק את עצמך פעם אחר פעם, מחוג המהירות לא יורד בכלל, התחלת לבלום ידידי לא פחות משניה 13 ובתחילת שניה 14, אין כאן צבעוני, יש או שכן או שלא, רואים את זה בסרטון.

** נא לשים לב, אורך הרכב בצבע ובקו כחול, רכב משפחתי ממוצע או גדול יחסית, לפחות 4.8 מטרים? נעגל ל 5, הבחור נמצא במינימום 5 מטרים ממך + עוד איזה 1-2 מטרים בגלל הזוויות , ניתן להניח שהבחור בשניה מספר 0:14 עומד בין 6-7 מטרים ממך לפחות, מרחק גדול לכל הדעות והוא כבר עושה את דרכו חזרה ועצר, לא היית פוגע בו, שכן בשניה 13 ובתחילת 14 הוא כבר עשה " אחורה פנה ".

**** אני רוצה לציין עוד עניין, נגיד וילד היה קופץ או כדור מצד ימין של הרכב הכסוף שאותו אתה עוקף? הוא היה סוטה לצד שמאל ובעצם פוגע בך? נכון? ואתה בתורך? לוקח שמאלה ונכנס באוטובוס ונמרח? נקודה למחשבה. ככל הנראה לא ציפית את זה אחרת לא היית עוקף.

*** אני מניח שהנחתי את כל העובדות על השולחן :) ולסיכום, אני לא הוזה, לא תלוש מהמציאות, נסעת בתוך העיר 60+ אתה טוען שאתה 99% ערני? בסרטון הזה אתה ישן.

מבצע עקיפה בנתיב צר ללא נתיב עקיפה ( אין זכות לאופנוע ללא פקק רציני, לצאת לעקיפה כפי שאתה יצאת, מה הבעיה לנסוע אחריי הרכב הכסוף?

בצעת עקיפה ללא שדה ראיה כפי שאתה טוען " מהיכן הייתי אמור לראות אותו " ובכן... מי ש 99% ערני היה רואה אותו, לא כך?

ונסעת 60+ בעיר במיקום מאוד צר וצפוף והומה אדם, אם כבר נלך על השחור לבן = דו"ח אפשרי טכנית.

אני מקווה שלהבא נלמד כולנו מהסרטון איך להיות ערניים ב 99% כמוך.

אני רק רוצה להבהיר, שאני כלל לא מנסה לפגוע, לא מנסה להכפיש או מנסה לעשות עלייך משהו, בסה"כ ראיתי את הסרטון וניתחתי אותו בצורה האמיתית ביותר, זה הכל, באמת שאין לי שום אינטרס לפגוע בך.

במידה ונפגעת או נעלבת או משהו כזה, אני מתנצל מראש, זאת לא הכוונה אבל... אנשים חייבים לראות וללמוד מהטעויות שנעשו כאן.

biker 1.jpg

biker 2.jpg

biker 3.jpg

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם (נערך)

וואה וואה איזה ניתוח של מדען טילים עשית כאן :

), כל הכבוד על ההשקעה.

טוב אז ככה:

דבר ראשון - המהירות היא לא 60 כמו שחשבתי אלא 45-40 קמ"ש, בנינג'ה זה בקפיצות של 20. אז אני אפילו חוקי כאן במפתיע.

סעיף 1 - כן מיהרתי באותו יום אני לא צדיק גדול (או בכלל צדיק, אני די עובר על החוקים ברגיל בגבול ההיגיון).

סעיף 2 - לא רלוונטי, זה שבן אדם עומד על המדרכה לא יגרום לי להאט או לעצור, אין שום סיבה שהוא ידפוק ספרינט לכביש ולכן חישוב המרחק לא תופס שם, (זה מעבר לעובדה שכרגע אני עוקף אז אני יותר מרוכז באוטו הנעקף שלא יעשה שטויות, אבל זה נשים בצד).

סעיף 3 - כנ"ל.

סעיף 4 - למחוג אין קשר הדוק למציאות לצערנו, תוכל לראות למשל בהילוך האיטי שגם אחרי שעצרתי עצירה מוחלטת הוא עדיין על 20 קמ"ש..

והנה בתמונות:

ב1 - זה הרגע שאפשר להגיד שהוא התחיל רק להזיז את הרגל לכיוון הכביש.

ללא שם.jpg

ב2 - וכמו שאתה רואה באותה שנייה (ואם אתה רוצה אני יוריד את הסרטון ויבדוק כמה מאיות השנייה בדיוק לקח לי להגיב), כבר יד שמאל עפה על הקלא'ץ... זה כמובן מגיע אחרי שכבר התחלתי לבלום עם הברקסים. קלא'ץ זה ספייר

ללא שם1.jpg

ב3 האחרונה - אפשר לראות שכבר עצרתי עצירה מוחלטת אפילו כבר העברתי הילוכים והתחלתי לנסוע ועדיין המחוג על 20, רואים את זה ד"א מאוד ברור בסרטון.

anyway, זה לא אמור להיות חפירה על הנהיגה הגרועה שלי אלא על מרחקי עצירה, המרחק בתמונה 2 הוא בדיוק אוטובוס +- מטר.

ועוד עצרתי איזה מטר וחצי לפניו.

אבל עכשיו עזוב את כל החפירות, קח את הרכב לאיזה כביש נידח ותתחיל לבלום. תראה את התוצאות בעצמך.

בלאט, ע"פ וויקיפדיה אורך אוטובוס אקורדיון 18 מטר, ע"פ הנתונים שהבאת ב45 קמ"ש המרחק עצירה 23 מטר.

אז ההבדלים כאן כבר די זניחים. (יחסית

ללא שם3.jpg

עריכה אחרונה על ידי mudale222
פורסם (נערך)

אבל עכשיו גם הורדת את המהירות שלך ב20 קמ"ש, ה20 קמ"ש האלה זה פי 2 מרחק בלימה

בלי קשר לזה, הבנאדם בסרטון שלך נורא תמוהה אני מנסה לחשוב מה הסיפור שלו, בכזאת פתאומיות רץ לכביש ואז פשוט חוזר אחורה כאילו "אהה טוב לא משנה..." :lol:

עריכה אחרונה על ידי YaronMi
פורסם
m3x7r3m3

http://www.direct.gov.uk/prod_consum_dg/groups/dg_digitalassets/@dg/@en/@motor/documents/digitalasset/dg_188029.pdf

בערך כ 70 מטרים ברכב טוב לוקח לעצור מ 100 קמ"ש. אתה רוצה שנקח 1.5 שניות? זה יהיה קרוב ל 100 מטרים לפי הבדיקה שנעשתה ב UK.

http://www.cyberphysics.co.uk/topics/forces/stopping_distance.htm

ובקיצור, נהג ממוצע, עם רכב ממוצע לעולם לא יעצור ב 50 מטרים שאתם בדקתם, זה יהיה לאיזור ה 100 מטרים, זה הכל. אם אתה רוצה להאמין שכולם לידך נוהגים כמו שצריך ובולמים ב 50 מטרים אז זאת מחשבה חיובית ביותר.

בסופו של יום, לאדם הממוצע לוקח לפחות בין 70-100 מטרים לעצור. זה הכל, את זה צריך להכניס לראש, את כל הבדיקות המקצועיות האחרות אפשר להניח בצד, זה לא רלוונטי לכבישים שבהם אתה נוהג.

תקרא טוב טוב את הלינק ששלחת, ב-60 מייל לשעה (96 קמ"ש) מרחק הבלימה הוא 55 מטרים, ברכב לא ידוע, עם צמיגים לא ידועים, אפילו לא ידוע באיזה שנה בוצעה המדידה ואיך וללא השוואה בין דגמים.

מגזין אוטו מדדו עם דריפטבוקס, עם אוסף מרשים מאוד של מכוניות.

הויכוח לא נסב בכלל סביב מרחק העצירה אלא מרחק הבלימה, את מרחק העצירה לא ניתן לכמת אלא באופן סטטיסטי, ואז תמיד יהיו סטיות סטטיסטיות (שהן הלכה למעשה תאונות).

את מרחק הבלימה ניתן לכמת, למדוד באופן בלתי-תלוי, ואפשר אפילו לנתק את זה מהקשר של הנהג, בשביל ללחוץ על הבלם בעוצמה עד הסוף לא צריך להיות נהג פורמולה 1, צריך לדעת שזו הפעולה שצריך לעשות ולתרגל אותה זה הכל.

אגב המדידות של אוטו בוצעו במנחת בערד (הנטוש), תבדוק מה מצב האספלט שם לעומת כביש ציבורי, יש סיכוי סביר שהתוצאה על כביש ציבורי תהיה טובה יותר מעט מהמדידה.

אבל במקום להגיד שאתה טועה ולהתנצל על מה שכתבת ("אתה טועה ומטעה" למשל), אתה מנסה לעקם את המציאות כדי להראות איך אתה לא טועה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לגבי הרכב הלא ידוע או צמיגים לא ידועים, הבדיקות מתבצעות ברכבים עממיים ממוצעים עם צמיגים רגילים נורמאליים של חברה סבירה או רגילה כלשהי. לטעון שעשו שימוש באיזשהם צמיגי בלאי או רכבי בלאי זה לא נכון.

אני אתנדב למשימה ואבצע באופן אישי, בדיקה עצמאית עם ניסאן אלמרה 2004, שבלי שום קשר יש לה בסיס בלימה מצויין ועם דיסקים חדשים בני מספר חודשים ורפידות טובות גם כן חדשות, נוזל בלימה מרוענן, אבצע בדיקה לעצמי עם נוסע לידי. זה באמת מעניין לנסות ממקור ראשון.

לגבי המשפט של טועה ומטעה, אכן, לא היה במקום כיוון שדובר על מרחק בלימה אבל עדיין, הנתונים ברשת והנתונים הממוצעים מראים אחרת מהמספרים שלך, זה כל העניין, יש בדיקות רשמיות, איפה הבדיקות הרשמיות בערד? כרגע אין. אבל אשמח לראות.

כאשר אני מציג נתונים רשמיים, אשמח לקבל נתונים רשמיים אשר סוטרים אותי ( רמז: אין ) כיוון שהממוצעים והבדיקות עוברות את המרחק שלך.

פורסם
לגבי הרכב הלא ידוע או צמיגים לא ידועים, הבדיקות מתבצעות ברכבים עממיים ממוצעים עם צמיגים רגילים נורמאליים של חברה סבירה או רגילה כלשהי. לטעון שעשו שימוש באיזשהם צמיגי בלאי או רכבי בלאי זה לא נכון.

כל עוד זה לא כתוב, אתה מניח הנחות.

במגזין אוטו כתוב לך בדיוק איזה רכב, עם הצמיגים שמגיעים מהיבואן, מכשיר המדידה ידוע ומוכר, שיטת המדידה מוכרת ומוכחת.

מה ז"א הבדיקות מתבצעות על רכבים עממיים ממוצעים? יצרן, דגם ושנה אחרת זה זיווגי שכל.

מה שלא כתוב לא קיים, לא נמצא, לא מוכח.

התמונה הזאת שהבאת היא בסה"כ התוצאה השנייה בגוגל לחיפוש "Braking Distance", אין בה שום תוכן, זה לא מדעי זה פופוליסטי, זה מתאים ל"אור ירוק" וזה רחוק מלהיות מקובל מדעית.

אני אתנדב למשימה ואבצע באופן אישי, בדיקה עצמאית עם ניסאן אלמרה 2004, שבלי שום קשר יש לה בסיס בלימה מצויין ועם דיסקים חדשים בני מספר חודשים ורפידות טובות גם כן חדשות, נוזל בלימה מרוענן, אבצע בדיקה לעצמי עם נוסע לידי. זה באמת מעניין לנסות ממקור ראשון.

אל תשכח מכשירי מדידה ומתודולוגיה נכונה.

וכמובן חשוב לא לשכוח לבלום בכל הכוח.

לגבי המשפט של טועה ומטעה, אכן, לא היה במקום כיוון שדובר על מרחק בלימה אבל עדיין, הנתונים ברשת והנתונים הממוצעים מראים אחרת מהמספרים שלך, זה כל העניין, יש בדיקות רשמיות, איפה הבדיקות הרשמיות בערד? כרגע אין. אבל אשמח לראות.

הבדיקות בערד (מה ז"א רשמיות? מגזין אוטו ביצע את המדידות) פורסמו במדור של המסלול בערד (שהופסק כבר), אולי רוני שטרן ישתף אותנו במידע משם.

אגב לצורך העניין לקחתי איתי מגזין אוטו בזמנו לקורס כדי להוכיח למרצה.

איפה אתה רואה מספרים אחרים רשמיים, כאלה שהמתודולוגיה בהם נכונה? שכתבו איזה רכב הם בדקו, איך בדקו וכו'?

אל תביא לי פה "נתונים ממוצעים", אני רוצה לראות נתונים אמיתיים, כאלה שאני יכול ללכת, לקחת רכב זהה הדגמה מהיבואן ולשחזר בדיוק את התוצאה הזו.

כאשר אני מציג נתונים רשמיים, אשמח לקבל נתונים רשמיים אשר סוטרים אותי ( רמז: אין ) כיוון שהממוצעים והבדיקות עוברות את המרחק שלך.

אני מאוד מקווה שנתונים לא יסטרו לך, זה עלול לכאוב, יש להם כאפות חזקות, בנוגע לנתונים סותרים אתה מוזמן לפתוח גליונות אוטו שהיה בהם את המדור של המסלול בערד, אתה גם מוזמן לחפש נתונים אמיתיים אחרים ולהראות, בינתיים לא הראית אפילו נתון אחד שניתן לבדוק את האמינות שלו.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

משאלה על רענון נהיגה זה נהיה דיון על שאלות בפיזיקה מכניקה :D

כמובן שיש תלות בהרבה גורמים ואין נוסחה מדוייקת

על כל פנים תעשה את הקורס, אם תצליח באמת לרענן משהו ו\או ללמוד דבר או שניים חדשים מה טוב.

אם לא אז תראה את הדלק שביזבזת כאגרה למשרד התחבורה.

פורסם

אותי זימנו לפני כשנה לקורס

לא הצלחתי להתפנות לעניין ובקייץ קיבלתי מכתב הל התליית רשיון עד לביצוע אמצעי תיקון .

שלחתי אליהם מכתב מפורט למה אני לא צריך לעשות כלל את הקורס וחזרו אליי טלפונית

ונתנו לי הארכה עד לאפריל השנה.

בקיצור לפני חודש קיבלתי מכתב שמודיע לי שאין לי צורך באמצעי תיקון.

• תוכן חדש...