Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4476 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כדאי לדעת, 5 דקות בפאביה זה טיפול האנטיאייג'ינג המוכח של אמירי המפרץ ושל קומץ אוליגרכים...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

משום מה זה מזכיר לי את השיחה של המוקדנית אינטרנט עם הלקוח לגבי מאה קמ"ש בבמוו ובעוד איזה רכב טרנטה . (:

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

פורסם

ממה שאני יודע כטכנאי F-15 בעברי הלא רחוק יש תמונה של F-15 ישראלי ב-90 מעלות באוויר,מעבר לכך הF-4 פנטום מסוגל לבצע צילומים בגבהים של-70 אלף.

מצד שני יש לי כבוד רב למוטסים סובייטים

פורסם
כדאי לדעת, 5 דקות בפאביה זה טיפול האנטיאייג'ינג המוכח של אמירי המפרץ ושל קומץ אוליגרכים...

טוב, אבל זה לא חכמה, זה רק בגלל שמעבר ל 65 מייל היא חוזרת בזמן.

מרק,

ברור ש F16 יכול לנסוק ב 90 מעלות כלפי הרקיע (ולא ממש לאורך זמן), מה שהוא בטח לא מסוגל זה להתחיל ליפול על התחת ואז לפתוח מבערים ולהתחיל לנסוק מחדש.

צריך דחף מטורף וחוזק מבני אדיר בשביל לעשות כזה דבר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

השאלה, בגירה, האם בקורס טייס המדריך הרוסי מסביר לפרח הטייס שבזכות הביצועים האלו הוא ינצח במפגש הבא... ושמשחקי המחשב שהאמריקאים מתעסקים איתם זה רק להנאה. ;-)

פורסם

אני לא חושב שבקורס טיס רוסי מסבירים משהוא לחניכים, זהכמו אילוף דובים, מטמיעים דברים דרך השוט! :lol:

אני חושב שאם נתעלם לרגע מעניינים כספיים ומצב התחזוקה של חיל האויר הרוסי, אם ניקח את חיל האויר הרוסי כעסק מתוקתק בדיוק כמו האמריקאי, בהתיחס לכלים שבאויר ובאדם שבתוך המטוס, אני משוכנע שלטייס האמריקאי יש הרבה מאוד מה לחשוש מהטייס שמולו.

נחזור למציאות, ה"שמועות" מדברות על חיל אויר רוסי מתפורר וקורס.

פורסם (נערך)

נחזור למציאות, ה"שמועות" מדברות על חיל אויר רוסי מתפורר וקורס.

נראה לך שיש משהו בשמועות ?

למה בתקשורת טוענים שמטוסי התקיפה, טנקים, תותחים וטילים תוצרת ארה"ב עדיפים על פני התוצרת הרוסית ?

אני רק יודע שהבחורות תוצרת Российская Федерация מעולות :wink:

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

קטונתי בכדי להביא דעה על דברים שכאלה.

למה טוענים? תשאל את מי שטוען :wink:

מטבע הדברים, מטוסים אמריקאים נתקלים מאז סוף מלחמת העולם השניה בסיטואציה שהטייס במטוס האמריקאי תמיד עדיף ובצורה משמעותית מאוד, על הטייס במטוס הרוסי כך שהמטוסים הרוסים לא באמת באו לקרב הוגן.

כל טייס קרב ישראלי מהדור של ששת הימים עד יום כיפור יגיד לך שהאימה שלהם הייתה ליפול על מיג עם טייס רוסי בתוכו, זה קרה לא פעם.

פורסם
אני לא חושב שבקורס טיס רוסי מסבירים משהוא לחניכים, זהכמו אילוף דובים, מטמיעים דברים דרך השוט! :lol:

לא ידעתי שג'ים ראסל עברו לאילוף דובים. מעניין. חשבתי שבאגירה זה שם של חתולה...

פורסם

Bagira, Edan.

יש ועוד איך כבוד למטוסים הרוסים ולתמרונים שלהם.

עוד לא ראיתי מטוס שמסוגל לבצע מה שהסוחוי 33 יודע לעשות. נראה כאילו הוא מתנגד לחוקי הפיזיקה.

אבל.... כל התמרונים האלו חסרי תועלת משתי סיבות:

1. 99% מקרבות האוויר היום הם BVR (Byond Visual Range) קרי, ממרחקם עצומים באמצעות טילים מונחי מכ"ם (ל AIM-120 AMRAAM יש עד היום 100% הצלחה).

2. אם כבר התקרבנו מספיק בשביל לנהל דגפייט, לטייס המערבי יש AM-9X או פיתון 5. הטלים הללו מסוגלים להינעל על ספירה שלמה וגם לטוס אחורה מהמטוס היורה. ההוא יכול לעשות סלטות באוויר כמה שהוא רוצה, הטיל כבר ימצא אותו בלי בעיה.

זה מזכיר לי אומן לחימה מיומן, עושה דאווינים, תנועות וצעדים מרשימים..ואז בא ביריון עם אקדח ויורה בו למות.

פורסם

איך אומרים במצב האומה- כן......אבל.....:

1.כמות טילי א"א שמטוס יכול לשאת הינה מצומצמת, בטח ובטח כאשר מדובר במטוס שהינו במשימת הפצצה ונושא חימוש א"ק.

2.טווח הטילים המדוייקים אכן גבוהה מאוד והינו מעבר לטווח הראיה ולמרות זאת ההיסטוריה מלמדת שרוב קרבות האויר דווקא כן מתרחשים בתוך טווח הראיה=טווח תותחים.

3.פועל יוצא של סעיפים 1 ו-2 זה שאם נגמרו לך טילי א"א אתה עכשיו תלוי בעצם בכמה דברים:

*המקצועיות בניהול קרב אויר באמצעות תותח.

*יכולת האילתור שלך (למשל סקייהוק שסיים חימוש א"א והטייס ביצע תמרון והפיל מיג עם רקטת א"ק).

*יכולת התמרון של המטוס.

רוב הנסיון שנצבר בעולם מקרבות אויר במטוסים ב-40 שנים האחרונות מגיע מישראל, הסיבה פשוטה וידועה-

*יותר מדי מלחמות

*המון קרבות אויר מכל סוג אפשרי

*רוב הטייסים שנקלעו לקרב אויר מול טייס ישראלי לא הצליחו לנחות בדרך הקונבנציונלית..

למרות שכבר אז היו טילי א"א בעלי טווח ארוך רוב הקרבות וההפלות היו בטווח הראיה, בין אם בשימוש בטילי א"א לטווח קצר ובין אם תותח.

בקרבות אויר, גם אלה שבטווח רחוק, יש משמעות עצומה לכישורי הטייס וליכולת התמרון של המטוס אך יחד עם זאת זה פחות או יותר 50:50.

האמריקאים לומדים את זה כמעט כל שנה על בשרם כשמתקיימים אימוני RED FLAG.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אם קושרים מישהו לטיל ויורים אותו לאילת, הוא בטח יגיע לשם ב 7 דקות.

אם אני הייתי בשלטון, זה בערך מה שהייתי עושה עם שי אגסי. או לפחות מכסה אותו עם זפת ונוצות, מושיב על חמור, ומשחרר לטבע (למרות שמשם הוא כנראה יחזור עם עוד איזה מזימת חליטת כספים הזויה).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
Bagira, Edan.

יש ועוד איך כבוד למטוסים הרוסים ולתמרונים שלהם.

עוד לא ראיתי מטוס שמסוגל לבצע מה שהסוחוי 33 יודע לעשות. נראה כאילו הוא מתנגד לחוקי הפיזיקה.

אבל.... כל התמרונים האלו חסרי תועלת משתי סיבות:

1. 99% מקרבות האוויר היום הם BVR (Byond Visual Range) קרי, ממרחקם עצומים באמצעות טילים מונחי מכ"ם (ל AIM-120 AMRAAM יש עד היום 100% הצלחה).

2. אם כבר התקרבנו מספיק בשביל לנהל דגפייט, לטייס המערבי יש AM-9X או פיתון 5. הטלים הללו מסוגלים להינעל על ספירה שלמה וגם לטוס אחורה מהמטוס היורה. ההוא יכול לעשות סלטות באוויר כמה שהוא רוצה, הטיל כבר ימצא אותו בלי בעיה.

זה מזכיר לי אומן לחימה מיומן, עושה דאווינים, תנועות וצעדים מרשימים..ואז בא ביריון עם אקדח ויורה בו למות.

זאת היתה צורת החשיבה של האמריקאים כשהם פיתחו את הפנטום בשנות ה-50. הטענה היתה שאין צורך במטוס עם יכולות תמרון טובות במיוחד ואין גם צורך בתותח. מכיוון שכן הקרבות יתרחשו בטווח ארוך, כל מה שחשוב הוא יכולת נשיאת טילים. ואז הגיעה מלחמת וייטנאם והמיגים (מיג 21 כמדומני) הצפון וייטנאמים, שנבנו עם יכול תמרון טובה ויכולת נשיאת טילים פחותה מהפנטומים, עשו להם בית ספר. פשוט לא היה להם מטוס שיתן מענה לעניין. באותה תקופה, ישראל קנתה מיראז'ים. הפאנטומים שהגיעו לארץ כבר היו מצוידים בתותחים.

אגב, כל מטוס אמריקאי עם יכולות אויר-אויר שפותח מאז מצויד בתותח.

בשורה התחתונה, טילים זה טוב ויפה אבל קרבות בטווח קצר עדיין מהווים חלק משמעותי מקרבות האויר.

עריכה אחרונה על ידי RedLabel

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...