Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמנם היוזר חדש, אבל אני "קורא חופשי" כבר לא מעט זמן.

כפי שרומזת הכותרת, אשמח להמלצות לשדרוג המערכת ברכב - Opel Insignia. הרכב כרגע מאובזר במערכת הבסיסית המקורית (לא מסך מגע).

להבנתי, יש 7 רמקולים ברכב - שני רמקולים בכל דלת קדמית (טויטר + רגיל), רמקול אחד בכל דלת אחורית ועוד אחד על הקונסולה המרכזית (אגב, מה תפקידו?).

אני אוהב סאונד איכותי ולכן בבית ובמשרד אני מחזיק מערכות נאות (מגבר ורמקולים איכותיים, DAC, אוזניות איכותיות + הגברה ו DAC נפרדים) אבל כרגע התקציב לא מאפשר להתפרע, אז אשמח אם תוכלו להמליץ על רכיבים שיאפשרו שדרוג עתידי.

בגלל חוסר ההבנה בתחום הרכב, אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל - הוספת מגבר? האם אפשר בכלל להוסיף מגבר? החלפת רמקולים? החלפת HU?

תודה לעוזרים!

פורסם

ברוך הבא, בוא נתחיל בשתי שאלות הבסיס.

תקציב?

העדפה לסגנונות מוזיקה עיקריים?

מחר אשתדל להרחיב תשובה על בסיס המענה שלך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

התקציב מאוד נמוך כרגע - סביבות 1,000 ש"ח.

לגבי סגנונות המוזיקה - פופ עכשוי, ג'אז קל ולפעמים גם קלאסי ומזרחי קל. אני אוהב סאונד שעשיר בבאס, אבל לא יותר מידי (בבית מחובר סאבוופר למערכת מוזיקלית).

אגב, אני משתמש בשירות הסטרימינג Rdio, אז אם יש אופציה ל HU שמריץ אנדרואיד (אבל עם איכות סאונד נורמלית) - הכי טוב.

פורסם

בתקציב הזה הייתי נשאר עם המקורי - אם יש לך שם שבעה רמקולים כנראה שיש גם איזה מגבר מקורי של היצרן - הרמקול האמצעי הוא כנראה או רמקול סנטר או מיני סאב וופר שנועד לתת באס.

כשהתקציב יגדל קצת הייתי פשוט בודק מול מתקין הבית של אופל (תברר מולם מי מוסמך אצלם לעשות התקנות) ומשדרג את יחידת הראש לדאבל דין אם יש מתאם זמין לאינסיגניה מהדור הזה.

מקסימום - הייתי רק מנסה לשנות את הרמקולים הקדמיים כרגע או מוסיף 6*9 מאחורה ותו לא.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

קשה מאוד לאמר בצורה נחרצת אבל הנה כמה עובדות -

אתה מגיע מתחום אודיו ביתי ואתה מכיר היטב מושגים כמו DAC, DSP ומושגים כמו מגבר, קומפוננט - זה לא חדש לך ואתה יודע פחות או יותר מה העלויות של ציוד פשוט ומה העלויות של ציוד יוקרתי לתחום הזה - ברכב זה לא שונה בהרבה.

עכשיו תוסיף לזה שאם אתה רוצה ליצור "במה" כלשהיא אתה מראש יוצא ברכב מתוך נקודת הנחה שאתה לא יושב בSWEET SPOT כי אתה מוסט לצד שמאל עקב כך שאתה יושב בצד שמאל של הרכב - בכדי ליצור סוויט ספוט שכזה הדרך הכי קלה, יעילה וטובה היום היא לקנות יחידת ראש עם DSP (פרוססור) שיכול לעשות פעולה של השהיית זמנים - TC או TA -

time correction

time allignment

יחידות ראש 1DIN כאלו חדשות מתחילות מאזור ה1500 שקלים בד"כ.

ואני לא מדבר על דאבל דין ושם למצוא אחד עם פרוססור טוב שהוא גם לא פרוססור חיצוני זה כבר תחום שמגיע בקלות לפי שש מהתקציב שציינת.

אפשר לקנות רמקולים זולים וטובים - טובים מאוד כמו טוויטר של ויפה XT25 למשל ביחד עם וופר של SB אקוסטיקס או זאף אודיו - באמת, במחירים שנעים בין 30 ל80 דולר לאלמנט (לפני מיסים ומשלוח) אפשר למצוא סאב וופר פשוט בכמה מאות שקלים ביחד עם מונובלוק שירים אותו בעוד כמה מאות שקלים ולעשות תוספות מינימליות

אבל אתה כבר מתחיל לקבל מושג לאן זה הולך.

בעיניי לפחות - עם תקציב של 4-5 אלף שקלים כבר אפשר לעשות משהו באמת טוב - אבל בחירת הרכיבים צריכה להיות סופר קפדנית וקריטית ואם להיות כנה - ברכב שיש בו מערכת עם שבעה רמקולים הייתי מתחיל בלהחליף את הסט הקדמי ולהוסיף סאב ולראות אם זה מספיק.

היות וזו מערכת קצת יותר מורכבת מהרגיל - הייתי מבקש להתייעץ עם מתקין הבית של היבואן ופונה אליו בנידון.

Pioneer TS-X150

פורסם

תגיע למפגש - יש לך את כל הפוטנציאל להכנס לתחום הזה מהר.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...