Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הבעיה העיקרית שעולה מהשרשור זה לא התקלות - זה אופן הטיפול.

זה בדיוק מה שאני אומר, הנסיבות מצביעות על כך, שהייתה בעית אמינות ברכבים בגירי DSG ומנועי TSI בשנות ייצור מסויימות, בעיות שהן היצרן פולקסווגן והן היבואן צ'מפיון מודעים להן ונראה שכעת הם יודעים איך לפתור אותן (כעת לאחר התגלחות בנושא זה ולאחר תיקונים שונים שלא הצליחו והתקלות שבו) ואולם מתוך מדיניות , לא רצו לטפל בהם באופן יזום ע"י קריאת ריקול אלא בחרו במדיניות שבר, של לחכות שהלקוחות ירגישו בסימנים של אי תקינות ברכב (בגירים המדובר על רעידות, כיבוי מנוע וכיוצ"ב ובמנועים רעש לא תקין של רשרשת התזמון) ורק אז לטפל בבעיות.

כמובן שבמדיניות שבר זו, לעיתים הלקוחות ו/או המוסכים לא מרגישים בסימנים המקדימים והתקלות קורות ממש ולעיתים לאחר תום תקופת האחריות, במקרה כזה המדיניות של פולקסווגן או צ'מפיון היא לנסות לחייב את הלקוח בעלות התיקון ולהתפשר בנושא זה בהתאם לכושר המיקוח של הלקוח.

ומה השורה התחתונה, שאין סיבה לחשוב שתהיה בעית אמינות ברכבים עם הטכנולוגיה הנ"ל, שעברו את התיקונים הסופיים ברכיבים הנ"ל (ולא התיקונים שהיו בתחילת הדרך שלא היו מוצלחים), או בדור הרכבים החדשים שבהם מן הסתם הופקו הלקחים.

ולכן כל הדיבורים כמו מה יהיה עם אמינות הרכבים הללו עוד 10 שנים וכיוצ"ב אינם רלבנטיים, הבעיות שהיו נבעו מפגמים בתכנון ו/או בייצור ברכבים חדשים שכאמור הופקו הלקחים לגביהם ולא מדובר על בעיות של בלאי ברכבים ישנים.

אבל מה שכן ניתן ללמוד הוא, שבאופן כללי בקרת האיכות על התכנון ו/או הייצור בפולקסווגן ירודה. רכיבים כאלו לא היו צריכים לצאת לייצור והתקלות היו אמורות להתגלות עוד בשלב הבדיקה של הרכיבים ע"י פולקסווגן.

בקרת איכות זאת, מרמזת על בעיות אחרות שיכולות אולי לצוץ ברכבי הקונצרן בהמשך הדרך.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא יודע איך הגעת למסקנה שיודעים לפתור את הבעיה.

בינתיים מחליפים מכטרוניק וקלאצ'ים. זה פותר את הבעיה (בעיות?) בטווח הידוע. בינתיים.

הנקודה של האמינות העתידית היא כזו: זו בעיה שאפשר לשקלל במחיר השוק. זה קודם כל.

דבר שני, ככל שרכב נפוץ מזדקן, מחיר התיקונים והחלפים יורד. פשוט אפשר, אז שוחטים בעלי רכבים חדשים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
רועי,

1. מה הטבלא אומרת? מה הקשר שלה לאמינות? זאת כולה טבלא שמראה השקעה במחקר ופיתוח. אולי VAG עובדת על פרויקט חללית מסחרית למאדים ושם הכסף? הטבלא הזו לא קשורה בכלום לדיון ובטח שלא מצביעה כלום על אמינות!

הטבלה הזו רק מראה את ההשקעה במחקר ופיתוח, בדיוק כפי שכתוב בכותרת שלה :p

אני מראש אמרתי שאני לא שופט לפי קריטריון של אמינות. כשקניתי את הGTI, פעם, לא חשבתי לרגע שהיא אמינה כמו קורולה. כל אחד והפשרות שלו.

2. שוב, אי אפשר לנתק תקלות סדרתיות מהרכב, אי אפשר להגיד, "רכב הכי טוב בשוק, כל עוד הוא נוסע", הרכב הוא מכלול כל הפרמטרים ויש לי הרגשה חזקה מאוד שאם היית מחליף את ה GTI ברכב VAG חדש יותר ובשנתיים היית מחליף פעמיים מכלולי גיר, פעם מנוע ושלל תקיעות נוספות על קוילים וכו', היית מדבר פה אחרת לגמרי.

חצי נכון. כנראה שעדיין הייתי מכיר באיכויות שלו.

3. הפיל-גוד-פקטור הזה שלך, איך הוא בא לידי ביטוי אחרי 5 תקיעות משביתות רכב למשך מספר ימים כל פעם, וכל זה כולה בשנתיים הראשונות לחיי הרכב?

4. אתה מדבר על נורת התראה לנורה שרופה או על מגירה מתחת לכסא המושב כאילו זו המצאה של VW, ולכן שים לב שמדובר אולי בחדשנות בשוק הרכב הישראלי אבל אם נדבר על היצרנים, מדובר במוצרים שכיחים שפשוט מעולם לא יובאו לישראל במפרט של היבואן המקומי.

שוב אתה נכנס לפינות של האמינות. אם אתה עושה את זה, אז אל תשכח שרוב רכבי הקונצרן נוסעים בסדר.

אין לי רצון או יכולת להגן על מוניטין האמינות שלהם, אני רק ניסיתי להסביר את הסיבה שאנשים קונים אותם שוב. מי קנה גולף 7, אם לא בעלי גולף 6 - ובטוח שלחלקם היו בעיות כאלו ואחרות.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
מבחנים השוואתיים לא לוקחים בחשבון שאתה עלול להיתקע פתאום אחרי 30K (או כל מספר רנדומלי אחר) קילומטר. ויותר מפעם אחת בגלל בעיות משביתות שונות.

במה בדיוק VAG קידמו את עולם הרכב עם TSI ו-DSG? סה"כ מצאו פתרון קל יחסית מבחינתם להיענות לדרישות זיהום אויר בלי להתחשב בלקוחות. אני חושב שפתרונות של מאזדה וטויוטה יותר מורכבים וידידותיים למשתמש.

"מבלי להתחשב בלקוחות"? הDSG והTSI הם סיכון אדיר. הרי במצב של ריקול, VW סופגת את העלות, לא הלקוחות.

זה מצחיק שאתה אומר שזה כאילו פתרון קל לבעיית זיהום אוויר - כי זה בדיוק מה שמאזדה עושה נניח עם הSkyActiv שלהם. להכניס תיבות ומנועים חדשים לגמרי, שלא היו כמותם בשוק מקודם, ועוד יצירות הזויות כמו ה1.4TSI המקורי (מגדש על וטורבו) - זה דורש ביצים, והרבה פיתוח. התוצאה הייתה יחידות הנעה הכי טובות בקטיגוריה, עד הופעת בעיית האמינות. כשאתה קונה מנוע 1.2TSI עם DSG אתה מקבל יחידה יעילה, חסוכנית ונמרצת מאוד לעומת האלטרנטיבות.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
רגע, רגע...

אני באמת לא יודע, דווקא אתה הדוגמא החיה למה שאני אמרתי עד עכשיו. אתה לקוח שקונה VW אחרי VW, ולמעט היבואן שלהם כנראה שהיית ממשיך לקנות VW. אתה לא צריך להתווכח איתי על הסיבות שלקוחות קונים VW, אתה צריך להסביר לי את הסיבות שלקוחות קונים VW. להזכירך שהיית לך הזמנה לגולף 7 1.2TSI?

בלי קשר לאיכויות הגולף 7, כנראה שהיו לך חוויות משלל הגולף הקודמות שלך שגרמו לך להזמין את הגולף 7 בצורה אינסטינקטיבית לגמרי, אחרי שלוש גולף אחרות... אתה יודע בדיוק על מה אני מדבר.

פורסם (נערך)

דבר שני, ככל שרכב נפוץ מזדקן, מחיר התיקונים והחלפים יורד.

לא מדוייק.

1. שעת עבודה לרכב יישן או חדש תמיד במגמת עלייה.

2. מחיר החלקים המקוריים לא יורד אלא בדרך כלל עולה אם הסתייגות מסויימת, ישנם חלקים מסויימים שניתן לרכוש תחליפי OEM שהמחיר נמוך בהשוואה לחלק מקורי.

ישנם חלקים שלא ניתן למצוא תחליפי כגון: חלקי פלסטיק מסויימים, מחשב ABS, מחשב נוחות, מחשב בקרת אקלים ועוד ובדרך כלל אלה החלקים שעולים ממון רב.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
"מבלי להתחשב בלקוחות"? הDSG והTSI הם סיכון אדיר. הרי במצב של ריקול, VW סופגת את העלות, לא הלקוחות.

זה מצחיק שאתה אומר שזה כאילו פתרון קל לבעיית זיהום אוויר - כי זה בדיוק מה שמאזדה עושה נניח עם הSkyActiv שלהם. להכניס תיבות ומנועים חדשים לגמרי, שלא היו כמותם בשוק מקודם, ועוד יצירות הזויות כמו ה1.4TSI המקורי (מגדש על וטורבו) - זה דורש ביצים, והרבה פיתוח. התוצאה הייתה יחידות הנעה הכי טובות בקטיגוריה, עד הופעת בעיית האמינות. כשאתה קונה מנוע 1.2TSI עם DSG אתה מקבל יחידה יעילה, חסוכנית ונמרצת מאוד לעומת האלטרנטיבות.

זה היה נכון ברגע שהציגו אותם. גם אני התלהבתי מהטכנולוגיה אז. עכשיו יש לך טויוטה אוריס הברידית שלא פחות נמרצת מ1.2TSI ואמינה הרבה יותר (ועכשיו גם מגיעה כסטיישן) וגם חסכונית הרבה יותר, מאזדה 3 עם מנוע 2 ליטר זו אלטרנטיבה עדיפה על פני 1.4TSI לטעמי. כמו שאמרתי אני לא רואה תחרות רק ל-1.8TSI, אבל אלה כבר רכבים יקרים משמעותית יחסית סכמנט המשפחתיות.

לגרום ללקוחות לעוגמת נפש ע"י כך שהם נתקעים בגלל הימור לא מוצלח של היצרן זה עונה להגדרה של "אי התחשבות בלקוחות", לא כך? אגב אני לא מהנדס, אבל חשבתי שלפתח מנוע אוטמוספרי יעיל (מאזדה עם סקאיאקטיב למשל) זה יותר מורכב מלחבר טורבו, תקן אותי אם אני טועה.

פורסם
זה היה נכון ברגע שהציגו אותם. גם אני התלהבתי מהטכנולוגיה אז. עכשיו יש לך טויוטה אוריס הברידית שלא פחות נמרצת מ1.2TSI ואמינה הרבה יותר (ועכשיו גם מגיעה כסטיישן) וגם חסכונית הרבה יותר, מאזדה 3 עם מנוע 2 ליטר זו אלטרנטיבה עדיפה על פני 1.4TSI לטעמי. כמו שאמרתי אני לא רואה תחרות רק ל-1.8TSI, אבל אלה כבר רכבים יקרים משמעותית יחסית סכמנט המשפחתיות.

לגרום ללקוחות לעוגמת נפש ע"י כך שהם נתקעים בגלל הימור לא מוצלח של היצרן זה עונה להגדרה של "אי התחשבות בלקוחות", לא כך? אגב אני לא מהנדס, אבל חשבתי שלפתח מנוע אוטמוספרי יעיל (מאזדה עם סקאיאקטיב למשל) זה יותר מורכב מלחבר טורבו, תקן אותי אם אני טועה.

האוריס נמרצת כמו ה1.2? לא ברור לי איך. דבר ראשון, היא מאוד מאוד כבדה - 1370 ק"ג לעומת 1154 ק"ג לגולף 7 עם מנוע 1.2TSI. זה הבדל עצום.

דבר שני, זמינות הכוח טובה פחות על הנייר, מומנט של 14.5 ב2800 סל"ד לעומת 17.8 ב1400 סל"ד.

דבר שלישי, 10.9 למאה באוריס מול 10.2 למאה בגולף.

צריכת דלק יצרן - 20.2 לאוריס לעומת 16.7 לגולף; אני מניח שבנסיעות עירוניות האוריס תהיה עדיפה, אבל בבינעירוני הגולף תהיה חסכונית בצורה משמעותית, מאחר והאוריס לא משתמשת במנוע החשמלי בשיוט וסתם צריכה לסחוב עוד 220 ק"ג (!!!).

ברור לי איזו יחידת הנעה אני הייתי מעדיף.

פורסם

מבחינתי, החטא הגדול של VAG הוא לא בהוצאת מערכות בוסר לשוק הרחב אלא בכניסה עם הטכנולוגיה הזו בכל הרכבים שלהם ללא יוצא מן הכלל.

מה קרה, אי אפשר להכניס את זה רק ברכב אחד, לרוץ, שנתיים, להוסיף לעוד דגם, לראות כי טוב ואז להתחיל לפזר את הטכנולוגיה בקשת הדגמים.

אבל לא אצל VAG, זרקו כל מה שהיה עד אז והסתמכו באופן מאוד ישראלי על "יהיה בסדר".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

^

דווקא לדעתי הם הכניסו את זה קודם בגולף, בסקודות באותו זמן היה אייסין יפני 6 הילוכים. אם כי ייתכן וזה היה נכון רק לגבי DSG6 ואת DSG7 הם הכניסו במכה, מי שיש לו זכרון טוב יותר, יכול לשפוך כאן אור.

האוריס נמרצת כמו ה1.2? לא ברור לי איך. דבר ראשון, היא מאוד מאוד כבדה - 1370 ק"ג לעומת 1154 ק"ג לגולף 7 עם מנוע 1.2TSI. זה הבדל עצום.

דבר שני, זמינות הכוח טובה פחות על הנייר, מומנט של 14.5 ב2800 סל"ד לעומת 17.8 ב1400 סל"ד.

דבר שלישי, 10.9 למאה באוריס מול 10.2 למאה בגולף.

צריכת דלק יצרן - 20.2 לאוריס לעומת 16.7 לגולף; אני מניח שבנסיעות עירוניות האוריס תהיה עדיפה, אבל בבינעירוני הגולף תהיה חסכונית בצורה משמעותית, מאחר והאוריס לא משתמשת במנוע החשמלי בשיוט וסתם צריכה לסחוב עוד 220 ק"ג (!!!).

ברור לי איזו יחידת הנעה אני הייתי מעדיף.

מבחן השוואתי שמשווה לגולף 1.4. אינני מכיר הבדלים בפועל, אך לפי נתוני יצרן צריכת דלק ב1.2 ו-1.4 כמעט זהים. גם לי ברור מה אני הייתי מעדיף. :wink: אגב המנוע החשמלי באוריס אמור לתת הרבה מומנט כבר מרגע לחיצה על הדוושה, לא? בכל אופן הבוחן אומר שההבדל בזריזות הוא פחות ממה שאומרים הנתונים הרשמיים מול 1.4, אז לגבי 1.2 אתה יכול להסיק מסקנות לבד..

עריכה אחרונה על ידי Arco
פורסם

מבחן השוואתי שמשווה לגולף 1.4. אינני מכיר הבדלים בפועל, אך לפי נתוני יצרן צריכת דלק ב1.2 ו-1.4 כמעט זהים. גם לי ברור מה אני הייתי מעדיף. :wink: אגב המנוע החשמלי באוריס אמור לתת הרבה מומנט כבר מרגע לחיצה על הדוושה, לא? בכל אופן הבוחן אומר שההבדל בזריזות הוא פחות ממה שאומרים הנתונים הרשמיים מול 1.4, אז לגבי 1.2 אתה יכול להסיק מסקנות לבד..

http://www.autoexpress.co.uk/toyota/auris/62259/toyota-auris-hybrid-vs-rivals

וגם במבחן שהבאת הגולף היא המכונית העדיפה לפי הבוחנים.

פורסם

נו באמת, אתה מביא השאווה לרכב שבכלל לא נמכר בארץ, בטח אם היו מביאים היה עולה 160K - לא רלבנטי לחלוטין. חוץ מזה השוואה שטחית לגמרי. הוא גם אומר שגולף נראית יותר טוב, דעתי הפוכה. הבאתי את המבחן של נטקאר בתגובה לטענתך שגולף תהיה הרבה יותר חסכונית מחוץ לעיר כדי שתראה שהיא לא. וגם שתראה את הפער בעיר. אכן, נאמר שם שהיא מכונית יותר טובה (לא שהיה לי ספק), אך בפערים זניחים. מה שאומר מבחינתי שבעתיד אם תהיה לפני בחירה של רכב יד שניה בן 5 למשל אין בכלל ספק מה אבחר. פרמטרים עיקריים - בטיחות, אמינות וחסכון בדלק. גולף עונה רק על דרישה אחת כאן (בטיחות).

פורסם

בתחלה באמת היו כאן רק DSG6. הסיבה שלא מביאים 1.4 140 לגולף היא לוודא אמינות בסקודות/סיאט קודם (לדברי צ'מפיון). VW מכרו 13% פחות השנה. הלקוחות כן אומרים את דברם. גם אני ביטלתי. הקורולה (ולכן כנראה גם אוריס) 1.6 מהירה מה- 1.2T בכל מצב. מול ה- 1.4T צריך לבדוק וכנראה שהייתי מעדיף אותו, אבל הוא עולה 20K יותר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לא מדוייק.

1. שעת עבודה לרכב יישן או חדש תמיד במגמת עלייה.

2. מחיר החלקים המקוריים לא יורד אלא בדרך כלל עולה אם הסתייגות מסויימת, ישנם חלקים מסויימים שניתן לרכוש תחליפי OEM שהמחיר נמוך בהשוואה לחלק מקורי.

ישנם חלקים שלא ניתן למצוא תחליפי כגון: חלקי פלסטיק מסויימים, מחשב ABS, מחשב נוחות, מחשב בקרת אקלים ועוד ובדרך כלל אלה החלקים שעולים ממון רב.

זה נכון מאד. מחיר חלקים מכאניים לרכבים ישנים רק עולה (הכוונה לחלקים חדשים כמובן).

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שוב אתה נכנס לפינות של האמינות. אם אתה עושה את זה, אז אל תשכח שרוב רכבי הקונצרן נוסעים בסדר.

אין לי רצון או יכולת להגן על מוניטין האמינות שלהם, אני רק ניסיתי להסביר את הסיבה שאנשים קונים אותם שוב. מי קנה גולף 7, אם לא בעלי גולף 6 - ובטוח שלחלקם היו בעיות כאלו ואחרות.

מתקבלת אצלי התחושה שאין אצלך הבחנה בין סוגי כניסות למוסך, כי אם הלך חיישן שהוחלף תוך פירוק מינורי זה דבר אחד, אם מחליפים מכטרוניק לגיר זה כבר דבר אחר אם כי עדיין נסבל, אבל כשהולך מנוע כי שרשרת התזמון קפצה בשל התארכות החוליות - זה בעבורי כבר בלתי נסבל. איש מהחברים כאן לא יצליח לשכנע אותי שאין הבדל באיכות העבודה בין מנוע שהותקן בבית החרושת ומנוע שמותקן בידי פועל עברי עם מברג גדול.

• תוכן חדש...