Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם קשקשנים. המכוניות של הקונצרן אכן יותר טובות מרוב מה שנמכר מולן, ורואים את זה בעיקר בעולם שם הן שולטות במבחנים ההשוואתיים.

לגבי הבעיות בגיר והמנועים - פאשלה, אבל קשה לי לבוא בטענות ליצרן שמקדם את השוק ולא נותן לנו עוד 1.6 אוטומט כמו היפניות.

בסופו של דבר לא סתם למותגים שלהם יש אחוז אדיר של לקוחות חוזרים ושליטה בשוק הפרטי (אם הם אכן היבואן מספר 2 בשוק, זה כמעט ב100% מכירות לפרטיים). תפרידו את כל זה משאלת רמת השירות שלהם בארץ. אישית אני מאוד לא מעוניין לרכוש מצ'מפיון בשנית כי אני מרגיש שעושים ממני צחוק. המכוניות עצמן נהדרות.

הטבלה הזו מספרת הכל:

the%202013%20eu%20industrial%20r&d%20investment%20scoreboard.jpg

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

roee - במה אנחנו קשקשנים ואיך בדיוק המכוניות של הקונצרן טובות יותר? במאפיינים דינאמיים? באמינות? בנוחות? באורך החיים? בחיסכון בדלק? בחבילת השירות הכוללת? אתה עצמך מעיד שלא תרכוש יותר מכוניות מצ'מפיון כי 'עושים ממך צחוק', איך בדיוק עושים ממך צחוק? הרי מכוניות אלה הן שיא האמינות ואתה אמור להיפגש עם 'יועצי השירות' אחת לשנה להחלפת שמן ופילטר שמן ולעיתים גם רפידות בלם - זה הכול.

פורסם
roee - במה אנחנו קשקשנים ואיך בדיוק המכוניות של הקונצרן טובות יותר? במאפיינים דינאמיים? באמינות? בנוחות? באורך החיים? בחיסכון בדלק? בחבילת השירות הכוללת? אתה עצמך מעיד שלא תרכוש יותר מכוניות מצ'מפיון כי 'עושים ממך צחוק', איך בדיוק עושים ממך צחוק? הרי מכוניות אלה הן שיא האמינות ואתה אמור להיפגש עם 'יועצי השירות' אחת לשנה להחלפת שמן ופילטר שמן ולעיתים גם רפידות בלם - זה הכול.

אני לא מתייחס לאמינות כפרמטר עיקרי אצלי. דבר ראשון, כי בדרך כלל חסרים נתונים אמינים על בעיות - למעט בעיות מהסדר גודל של הגיר והמנוע כאן, שמחייבים ריקול - בעיות יש כמעט תמיד ולרוב אלו דברים קטנים שאני יכול לחיות איתם.

דבר שני, המוסכים המורשים שלהם זו בעיה אחרת, אבל זו בעיה של היבואן ולא של היצרן.

המכוניות עצמן פשוט טובות יותר. זה מתחיל בהתראה על נורה שנשרפת (בגולף מ2004, בזמן שבטויוטה ומאזדה הדבר הכי קרוב לאינטליגנציה היה השעון הדיגיטלי), ממשיך בתיבות והמנועים שלהם (בגרסאות שלא משמידות את עצמן), דרך עיצוב ואיכות תא הנוסעים, דרך העובדה שאחרי 100K האוטו לא מרגיש כמו פח זבל (כנראה שהלקסוס שלך מרגישה יותר קרובה לחדשה אחרי 100 אלף קילומטר, הבעיה שלי היא איך היא הייתה כחדשה). יש כלמיני דברים קטנים כמו תאי האחסון שלהם (המגירות מתחת הכסאות בגולף), נגיד, שאתה לא רואה במבחנים אבל שמים לב אליהם בחיי היומיום וחסרים במכוניות אחרות. יש ניצול מצויין של מרחב הפנים, נגיד.

בסך הכל אלו מכוניות שמאוד נעים לחיות איתן, מאוד נעים לנהוג בהן והן מרגישות פשוט מהונדסות יותר מרכבים אחרים. בכל פעם שאני נתקל במכונית אחרת, חסר לי משהו. אני לגמרי מבין את מי שקונה אותן, וממשיך לקנות אותן בזו אחר זו. אני לא מדבר על דגמי הספורט, כמובן. להם יש את הפלוסים שלהם.

בסופו של דבר אלו דברים קטנים וסובייקטיביים כי כל המכוניות מביאות אותך מכאן לשם (כל עוד הגיר והמנוע עובדים). אני מדבר על הסיבות שמאוד נעים לחיות עם המכוניות האלו, והסיבה שלקוחות קונים אותן בזו אחר זו במשך שנים, למרות היבואן, יועצי השירות שלו ושנתיים האחריות שלו. יש כאלו שרואים בכולם מטומטמים, כמובן, אבל כשיש קבוצה גדולה שמתנהגת בצורה שלא נראית הגיונית, לכאורה, לפעמים הבעיה היא עם ההגיון שלך.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם

בעיקרון אתה צודק, אם כי לא הייתי מייחס חשיבות יתרה לנוריות התראה או מגרה מתחת לכיסא, בתחום הזה דווקא יש כאלו שיודעים את המלאכה טוב מ VAG. מה שמייחד את המכוניות הללו להבנתי הוא הדגש על מה שידוע כ feel good factor, או בלשון אחרת התחושה הסולידית המוצקה והשקטה שמצליח היצרן הזה לשדך לליין שלו, על מיגוון דגמיו. זה בעוד לחלק גדול מהמתחרים, תחושה חלולה, פחית קצת וחסרת השראה.

מהצד השני לא הייתי מתפעל מיצרן שמרשה לעצמו להוציא מוצרים לשוק מוצרים מתקדמים ומענינים טכנולוגית, עם טרייד אוף כזה בדמות אמינות בעייתית. אני גם מעריך שגרף המכירות המצוין שלו באירופה, נובע מכך שמרבית הדגמים הנמכרים שם מצוידים במנועי דיזל ותיבות ידניות, אלו כידוע דווקא נהנים מרקורד אמינות שונה לחלוטין ולטובה.

פורסם
בעיקרון אתה צודק, אם כי לא הייתי מייחס חשיבות יתרה לנוריות התראה או מגרה מתחת לכיסא, בתחום הזה דווקא יש כאלו שיודעים את המלאכה טוב מ VAG. מה שמייחד את המכוניות הללו להבנתי הוא הדגש על מה שידוע כ feel good factor, או בלשון אחרת התחושה הסולידית המוצקה והשקטה שמצליח היצרן הזה לשדך לליין שלו, על מיגוון דגמיו. זה בעוד לחלק גדול מהמתחרים, תחושה חלולה, פחית קצת וחסרת השראה.

מהצד השני לא הייתי מתפעל מיצרן שמרשה לעצמו להוציא מוצרים לשוק מוצרים מתקדמים ומענינים טכנולוגית, עם טרייד אוף כזה בדמות אמינות בעייתית. אני גם מעריך שגרף המכירות המצוין שלו באירופה, נובע מכך שמרבית הדגמים הנמכרים שם מצוידים במנועי דיזל ותיבות ידניות, אלו כידוע דווקא נהנים מרקורד אמינות שונה לחלוטין ולטובה.

אני לא חושב שמישהו בסגמנט העממי מטפל בדברים הקטנים (המנורות והתאים, והבוכנה שמחזיקה את מכסה המנוע וכו' וכו') טוב כמו VW. ביוקרה - כנראה שכן (הגרמניות האחרות). אני כמובן לא מדבר על דברים כמו אבזור (שם VW לא ממש מצטיינים), אלא על דברים הנדסיים בבסיס הרכב.

הדברים הקטנים האלו מתחברים (בדיוק כמו הfeelgood factor שציינת) לחווית בעלות מאוד חיובית כשאתה מחזיק באוטו במשך זמן.

זה אף פעם לא עובר במבחן דרכים. או שאתה לוקח את זה בתור given עוד בתחילת המבחן (ואז אומרים שאתה משוחד), או שאתה מתעלם מזה (ואז אתה לא מוצא הצדקה למכונית, כי יש מהירות\מאובזרות\זולות ממנה).

פורסם

רועי,

1. מה הטבלא אומרת? מה הקשר שלה לאמינות? זאת כולה טבלא שמראה השקעה במחקר ופיתוח. אולי VAG עובדת על פרויקט חללית מסחרית למאדים ושם הכסף? הטבלא הזו לא קשורה בכלום לדיון ובטח שלא מצביעה כלום על אמינות!

2. שוב, אי אפשר לנתק תקלות סדרתיות מהרכב, אי אפשר להגיד, "רכב הכי טוב בשוק, כל עוד הוא נוסע", הרכב הוא מכלול כל הפרמטרים ויש לי הרגשה חזקה מאוד שאם היית מחליף את ה GTI ברכב VAG חדש יותר ובשנתיים היית מחליף פעמיים מכלולי גיר, פעם מנוע ושלל תקיעות נוספות על קוילים וכו', היית מדבר פה אחרת לגמרי.

3. הפיל-גוד-פקטור הזה שלך, איך הוא בא לידי ביטוי אחרי 5 תקיעות משביתות רכב למשך מספר ימים כל פעם, וכל זה כולה בשנתיים הראשונות לחיי הרכב?

4. אתה מדבר על נורת התראה לנורה שרופה או על מגירה מתחת לכסא המושב כאילו זו המצאה של VW, ולכן שים לב שמדובר אולי בחדשנות בשוק הרכב הישראלי אבל אם נדבר על היצרנים, מדובר במוצרים שכיחים שפשוט מעולם לא יובאו לישראל במפרט של היבואן המקומי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

רגע, רגע...

אתם קשקשנים. המכוניות של הקונצרן אכן יותר טובות מרוב מה שנמכר מולן, ורואים את זה בעיקר בעולם שם הן שולטות במבחנים ההשוואתיים. לגבי הבעיות בגיר והמנועים - פאשלה, אבל קשה לי לבוא בטענות ליצרן שמקדם את השוק ולא נותן לנו עוד 1.6 אוטומט כמו היפניות.

אי אפשר לנתק את היצרן מהיבואן. סורי. אני לא חי בצרפת ויכול לקפוץ לרכוש את הרכב בגרמניה ולטפל בו שם.

בסופו של דבר לא סתם למותגים שלהם יש אחוז אדיר של לקוחות חוזרים ושליטה בשוק הפרטי (אם הם אכן היבואן מספר 2 בשוק, זה כמעט ב100% מכירות לפרטיים).

שכחת כנראה את נוכחות האוקטביה במוניות, וליסינג. שכחת את מכירות סקודה לציי רכב לרכבים חצי-מסחריים (ולמני כמובן ;-) ). ושכחת גם נוכחות מוגברת בשנים האחרונות של ג'טה בציי רכב. אני עדיין חושב שהם בין המובילים ללקוחות פרטיים, אבל ממש רחוק מ- 100% מכירות לשם...

תפרידו את כל זה משאלת רמת השירות שלהם בארץ. אישית אני מאוד לא מעוניין לרכוש מצ'מפיון בשנית כי אני מרגיש שעושים ממני צחוק. המכוניות עצמן נהדרות.

כאמור, לא ניתן. סורי. יש פה ידני? יש פה איבזור כמו שם? שירות כמו שם? תחרות כמו שם? יוק.

אני לא מתייחס לאמינות כפרמטר עיקרי אצלי. דבר ראשון, כי בדרך כלל חסרים נתונים אמינים על בעיות - למעט בעיות מהסדר גודל של הגיר והמנוע כאן, שמחייבים ריקול - בעיות יש כמעט תמיד ולרוב אלו דברים קטנים שאני יכול לחיות איתם.

דבר שני, המוסכים המורשים שלהם זו בעיה אחרת, אבל זו בעיה של היבואן ולא של היצרן.

המכוניות עצמן פשוט טובות יותר. זה מתחיל בהתראה על נורה שנשרפת (בגולף מ2004, בזמן שבטויוטה ומאזדה הדבר הכי קרוב לאינטליגנציה היה השעון הדיגיטלי), ממשיך בתיבות והמנועים שלהם (בגרסאות שלא משמידות את עצמן), דרך עיצוב ואיכות תא הנוסעים, דרך העובדה שאחרי 100K האוטו לא מרגיש כמו פח זבל (כנראה שהלקסוס שלך מרגישה יותר קרובה לחדשה אחרי 100 אלף קילומטר, הבעיה שלי היא איך היא הייתה כחדשה). יש כלמיני דברים קטנים כמו תאי האחסון שלהם (המגירות מתחת הכסאות בגולף), נגיד, שאתה לא רואה במבחנים אבל שמים לב אליהם בחיי היומיום וחסרים במכוניות אחרות. יש ניצול מצויין של מרחב הפנים, נגיד.

בסך הכל אלו מכוניות שמאוד נעים לחיות איתן, מאוד נעים לנהוג בהן והן מרגישות פשוט מהונדסות יותר מרכבים אחרים. בכל פעם שאני נתקל במכונית אחרת, חסר לי משהו. אני לגמרי מבין את מי שקונה אותן, וממשיך לקנות אותן בזו אחר זו. אני לא מדבר על דגמי הספורט, כמובן. להם יש את הפלוסים שלהם.

בסופו של דבר אלו דברים קטנים וסובייקטיביים כי כל המכוניות מביאות אותך מכאן לשם (כל עוד הגיר והמנוע עובדים). אני מדבר על הסיבות שמאוד נעים לחיות עם המכוניות האלו, והסיבה שלקוחות קונים אותן בזו אחר זו במשך שנים, למרות היבואן, יועצי השירות שלו ושנתיים האחריות שלו. יש כאלו שרואים בכולם מטומטמים, כמובן, אבל כשיש קבוצה גדולה שמתנהגת בצורה שלא נראית הגיונית, לכאורה, לפעמים הבעיה היא עם ההגיון שלך.

רואים שלא ביקרת בסוכנות שלהם כבר הרבה זמן. תראה לי בבקשה גולף מתחת ל- 220K ש"ח, שיש לה מגירות? או סתם תאים בגב המושב? או חו"ח משענת במושב האחורי? יוק. קמצנות וניצול מעמד מונופוליסטי. על נורות אתה מדבר איתי? רק באלפא סוף סוף הבנתי שאפשר לתת חיווי לאורות ערפל, שגם ישכיל אותך לדעת איזה מהם עובד. שלא לדבר על חיווי נוח ומלא יותר לגבי חגורות הבטיחות. או חיישנים שלא צריך לשלם עליהם, או אפילו - מי שישמע - מצלמת רוורס. נסה לקבל את זה ל"גולף"... רק תשב לפני שאתה מקבל הצעת מחיר, כי צריך גם להחליף לך למסך וזה בפני עצמו עוד עשירייה. לא כולל ג'נטים. אז נכון, עיצוב משענת היד בגולף טוב יותר, וגם מיקום המצת (משמש כשקע טעינה). ותאי האחסון טובים יותר מאשר בקורולה. אבל זה רק חלק מהחבילה. ואז השאלה היא האם אתה לוקח חבילה "טובה" עם פגמים, או חבילה מעט פחות טובה, אבל נוסעת ;-) בכל מקרה, ברגע שיביאו לפה גולף מאובזרת, זריזה, ומתומחרת סביר, מאוד סביר שנרכוש אחת. בינתיים - לא. הם עשו צעד נכון עם הארכת האחריות, אבל זה לא מספיק.

אני לא חושב שמישהו בסגמנט העממי מטפל בדברים הקטנים (המנורות והתאים, והבוכנה שמחזיקה את מכסה המנוע וכו' וכו') טוב כמו VW. ביוקרה - כנראה שכן (הגרמניות האחרות). אני כמובן לא מדבר על דברים כמו אבזור (שם VW לא ממש מצטיינים), אלא על דברים הנדסיים בבסיס הרכב.

הדברים הקטנים האלו מתחברים (בדיוק כמו הfeelgood factor שציינת) לחווית בעלות מאוד חיובית כשאתה מחזיק באוטו במשך זמן.

זה אף פעם לא עובר במבחן דרכים. או שאתה לוקח את זה בתור given עוד בתחילת המבחן (ואז אומרים שאתה משוחד), או שאתה מתעלם מזה (ואז אתה לא מוצא הצדקה למכונית, כי יש מהירות\מאובזרות\זולות ממנה).

טוב, הרבה זמן לא נסעת במשהו שאינו גולף דור 5 או 6. מומלץ לנסות. ההפתעה שלי מהקורולה אדירה. גם I30 מפתיעה מאוד לחיוב. ולשם השוואה תיסע קצת בגולף 7 1.2T. נדבר אחרי זה...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
. ולשם השוואה תיסע קצת בגולף 7 1.2T. נדבר אחרי זה...

אתה מתכוון שיסע בה כשהיא נוסעת :lol:

ברצינות רועי, אני לא מצליח להבין איך אתה יוצא להגנת כ"כ הרבה תקלות כ"כ משמעותיות והכל על מזבח "היצרן שלא נותן לי 1600 אוטומטי".

פורסם
אתם קשקשנים. המכוניות של הקונצרן אכן יותר טובות מרוב מה שנמכר מולן, ורואים את זה בעיקר בעולם שם הן שולטות במבחנים ההשוואתיים.

לגבי הבעיות בגיר והמנועים - פאשלה, אבל קשה לי לבוא בטענות ליצרן שמקדם את השוק ולא נותן לנו עוד 1.6 אוטומט כמו היפניות.

מבחנים השוואתיים לא לוקחים בחשבון שאתה עלול להיתקע פתאום אחרי 30K (או כל מספר רנדומלי אחר) קילומטר. ויותר מפעם אחת בגלל בעיות משביתות שונות.

במה בדיוק VAG קידמו את עולם הרכב עם TSI ו-DSG? סה"כ מצאו פתרון קל יחסית מבחינתם להיענות לדרישות זיהום אויר בלי להתחשב בלקוחות. אני חושב שפתרונות של מאזדה וטויוטה יותר מורכבים וידידותיים למשתמש.

פורסם
לקוחות מרוצים זה לא אינדיקציה. עובדה שדודה של פותח השירשור הייתה מרוצה אחרי שנתקעה פעמיים במהלך האחריות. והפכה לפחות מרוצה רק אחרי שזה קרה שלוש פעמים בחודש. אנשים כנראה סלחניים מדי משום מה היום למוצר שמתקלקל. גם אותי ה"איכות הגרמנית" סינוורה והתלהבתי עד כמה המכונית מתקדמת עד שהתברר שמכאנית הרכב פשוט גרוע. אבל הרוב המוחלט של אנשים לא מודע שזה בעיות סדרתיות ברכבים האלה וגם אנשי מכירות אומרים להם שפתרו את כל הבעיות, אז למה שלא יקנו? סה"כ חושבים שזה היה לימון חד פעמי וברכב הבא זה לא יקרה.

עזוב תירוצים.

מכירות שעולות ועולות לאורך שנים, למרות מוצרים יקרים = לקוחות מרוצים.

הטבלה לא משקרת.

אני לא יודע מה אתם זוכרים, אבל פעם (20 שנה) רכבים היו מתקלקלים הרבה יותר, טיפולים היו יותר תכופים, גם צריכת הדלק והשמן היתה גבוהה יותר.

אם כבר משהו נכון הוא שאנשים היום הרבה פחות סלחניים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
במה בדיוק VAG קידמו את עולם הרכב עם TSI ו-DSG? סה"כ מצאו פתרון קל יחסית מבחינתם להיענות לדרישות זיהום אויר בלי להתחשב בלקוחות..

תוך גזירת קופון עצומה ע"ח הצרכנים.

אני לא יודע מה אתם זוכרים, אבל פעם (20 שנה) רכבים היו מתקלקלים הרבה יותר, טיפולים היו יותר תכופים, גם צריכת הדלק והשמן היתה גבוהה יותר.

רק שאז זה היה המצב לכל רוחב עולם הרכב, זה היה הסטנדרט.

מאחר שזה היה לפני 30 שנים ומאחר והיום סטנדרט האמינות שונה לחלוטין, באמת סליחה שאני לא מקבל את זה ש VAG מחליטה פתאום לשגר אותנו 30 שנה אחורה בתחום אמינות הרכבים.

פורסם (נערך)

כשהגענו לארץ ב-96, לדוד שלי הייתה פיאט טמפרה מודל 94 שנקנתה חדשה, לא היו לה שום תקלות רציניות במשך 9 שנים, הפעם היחידה שזכור לי שלא יכלה לנסוע זה בגלל שהיה צריך להחליף מצבר. הורים שלי קנו ב-99 את הרכב הראשון שלהם (אקסנט). הרכב עצמו היה די על הפנים(בעיקר בפניות), אבל טופל כמו שצריך ולא עשה בעיות כלל לאורך כל 8 שנים שהיה בבעלותם. מעבר לזה לא ידוע לי על מכוניות העבר שהיו חדשים אז, כי לא התעניינתי אז בתחום כלל. מה שכן, שני הרכבים היו ידניים.

עריכה אחרונה על ידי Arco
פורסם
מאחר שזה היה לפני 30 שנים ומאחר והיום סטנדרט האמינות שונה לחלוטין, באמת סליחה שאני לא מקבל את זה ש VAG מחליטה פתאום לשגר אותנו 30 שנה אחורה בתחום אמינות הרכבים.

ההיסטריה, כמו שבאה לידי ביטוי בהגזמה למעלה - מוגזמת.

ההוכחה - טבלת המכירות.

הבעיה העיקרית שעולה מהשרשור זה לא התקלות - זה אופן הטיפול.

לא יכול להיות שבעיה שמוכרת עוברת מסלול של הצעת מחיר לתיקון!

שמענו את זה יותר מפעם אחת, וזה נראה כמו שיטת מצליח די מסריחה. לא יודע למי בשרשרת יש את האינטרס לשמר את הכשל הזה, אבל זה נראה ממש לא טוב מבחינת צ'מפיון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ומצד שני גם היה פה מקרה של מישהו ששילם בלי להתווכח יותר מדי ואחר כך קיבל טלפון מצ'מפיון שהם מזכים אותו באשראי ..

לך תדע כמה כאלה יש.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...