Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ב c5 דור שני היתה בעיה נקודתית של טרמוסטט חשמלי כושל שגרם ללחצים גבוהים ונזק לרדיאטור. היצרן חזר להתקין שם טרמוסטט פשוט של 206 ולהחליף רדיאטורים שכשלו. זו בעיה נקודתית שהיתה גם ב 407 מאותם המודלים והמנועים.

החזקתי בעבר מכוניות בנות 8 שנים ומעלה, בכולן צנרת מקורית ורדיאטור מקורי. אצל אחי נמצא הפרטנר hdi עם 300 אלף קמ וצנרת ורדיאטור מקוריים כמו חדשים. בקסארה החלפתי לראשונה צינור לרדיאטור חימום אחרי 198,000 קמ בן 9 שנים.

ברוב המכוניות הצנרת המקורית מחזיקה יותר מ 5 שנים, משמעותית יותר.

איציק

אצל אחי בC5 מנוע RFJ החליפו את הטרמוסטט החשמלי שהרכב היה בן 3..

גם אצלי ברכב [פיגו בת 12],כל הצנרת,רדיאטור,תרמוסטט,הכל מקורי,מעולם לא הוחלף.

נקודה חשובה לגבי המנועים זה העניין של 1-איך תחזקו את הרכב,תדירות החלפת שמנים,איכות השמן המוחלף.

2-סגנון הנהיגה.

לדעתי זה קריטי עד כדי ביטול היתרון המבני של הדיזל מבחינת עמידות לעומת מנוע בנזין.

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אצל אחי בC5 מנוע RFJ החליפו את הטרמוסטט החשמלי שהרכב היה בן 3..

לדעתי זה נדיר. רוב מנועי ה RFJ שהגיעו עם הטרמוסטט ה"חשמלי" (עאלק), סבלו מבעיות של רדיאטורים שהחלו להתבקע (ייתכן והיה מדובר בפגם יצור של הרדיאטורים, אבל טמפ' פתיחה של הטרמוסטט ב 105 מעלות לא הוסיפה להם חיים). בהתחלה לא היו הרבה בעיות אבל ברגע שהאלמנט חימום בטרמוסטט התקלקל, הטרמוסטט באמת היה פותח ב 105 מעלות מעברים, וזה היה טראומטי לרדיאטור.

מה שמפתיע בכל הסיפור שרק הוא סבל מהבעיה, ושום רכיב אחר (רדיאטור חימום, צנרת, משאבת מים וכד') לא סבל מזה אפילו לאורך זמן !

היו לי מכוניות ישנות פעם, ויש לי גם היום. באף אחת מהן לא היו בעיות בגיל פלוס\מינוס 5 שנים, פשוט לא היו.

אם יש משהו שאני מאוד מקפיד עליו בשנים האחרונות, מעבר להחלפות של נוזל קירור, הוא שטיפת מערכת הקירור.

אין דבר יותר חשוב משטיפה יסודית של מערכת הקירור, שמטרתה לסלק את כל הנוזלים בעלי החומציות הגבוהה שגורמים לנזקים.

מערכות קירור ברכב יכולות להגיע לגילאים מופלגים עם 0 תקלות, אם רק היו עושים את זה במוסכים (ותהיה בטוח, אין אחד שעושה את זה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

דיזל מחזיק יותר קלומטראז ובאופן משמעותי מבנזין ואני מדבר על ניסיון של מנועים שפתחתי ומדדתי של רכבים צבאיים מוניות ורכבי עבודה עם קלומטארז גבוה מאוד כזה שכמעט לא פוגשים במנועי בנזין ואם פוגשים אז המנוע שחוק מאוד בפנים

הסיבה המרכזית היא כמובן הסלד המוגבל של הדיזל ומומנט הגבוה שמתקבל בסלד דיי נמוך ומאשר נסיעה בסלד נמוך רוב הזמן וכמובן חום המנוע כי מנועי דיזל לא נוטים להתחמם כמו בנזין

עריכה אחרונה על ידי Dan-idin
פורסם

אני חושב שצריך לפתוח שרשור ייעודי בנושא תוספים.

אני לא מסכים לגבי מה שנאמר פה בקשר לתוספים - אני חושב שרובם הכמעט מוחלט הוא בולשיט פסיכולוגי.

הרכב שלי שברשותי כבר שלוש וחצי שנים לא עישן אף פעם, ומדובר על 387K ק"מ נכון להיום. ניסיתי המון תוספים. למה? כי אני פדנט ורציתי לראות האם יש אמת בפרסומי ה"שיפור בצריכת סולר", "ניקוי EGR", "שיפור בביצועים" וכו'. היה רק תוסף אחד שבאמת גרם לשינוי כלשהו (וזה באמת לא פסיכולוגי) - רעש המנוע הצטמצם משמעותית. מדובר על תוסף של normfest.

שאר התוספים שניסיתי לא השפיעו בשיט, ואני מתדלק תמיד באותה תחנה בה יש סולר איכותי לטעמי. לא שיפור בצריכת הסולר ולא נעליים. את ה-EGR פתחתי לראשונה לפני כחודש והוא היה נקי כמעט לגמרי, וקשה לי להגיד בוודאות שלתוספים היה חלק בזה.

מזרקים חדשים הם הפתרון הטוב ביותר למערכות ההזרקה בדיזל (ותודה למדינה ולתחנות על איכות הסולר ה"מצויינת"שיש לנו בארץ) ולא תוספים למיניהם, אבל כמובן שמדובר בהוצאה לא מבוטלת. גם מזרקים לרכבי בנזין אגב הם לא פיקניק ולא חסר דלק חרא בארץ. מצד שני, אם כל מה שדרוש לדיזל הם מזרקים חדשים כדי להמשיך ולתפור קילומטרים - אני לגמרי בעד.

פורסם
לדעתי זה נדיר. רוב מנועי ה RFJ שהגיעו עם הטרמוסטט ה"חשמלי" (עאלק), סבלו מבעיות של רדיאטורים שהחלו להתבקע (ייתכן והיה מדובר בפגם יצור של הרדיאטורים, אבל טמפ' פתיחה של הטרמוסטט ב 105 מעלות לא הוסיפה להם חיים). בהתחלה לא היו הרבה בעיות אבל ברגע שהאלמנט חימום בטרמוסטט התקלקל, הטרמוסטט באמת היה פותח ב 105 מעלות מעברים, וזה היה טראומטי לרדיאטור.

מה שמפתיע בכל הסיפור שרק הוא סבל מהבעיה, ושום רכיב אחר (רדיאטור חימום, צנרת, משאבת מים וכד') לא סבל מזה אפילו לאורך זמן !

היו לי מכוניות ישנות פעם, ויש לי גם היום. באף אחת מהן לא היו בעיות בגיל פלוס\מינוס 5 שנים, פשוט לא היו.

אם יש משהו שאני מאוד מקפיד עליו בשנים האחרונות, מעבר להחלפות של נוזל קירור, הוא שטיפת מערכת הקירור.

אין דבר יותר חשוב משטיפה יסודית של מערכת הקירור, שמטרתה לסלק את כל הנוזלים בעלי החומציות הגבוהה שגורמים לנזקים.

מערכות קירור ברכב יכולות להגיע לגילאים מופלגים עם 0 תקלות, אם רק היו עושים את זה במוסכים (ותהיה בטוח, אין אחד שעושה את זה).

איציק

שטיפה עם חומר או רק מים?

האמת כל מה שאני עושה זה להקפיד להחליף נוזל קירור כל שנתיים למקורי וזהו,זה הוכיח את עצמו.

פורסם

אני עשיתי בזמנו את הטיפול שהיה פה בפורום של סמוג דוקטור, עשיתי אותו על טנדר ט"ד עם 300K ק"מ וההבדל היה מוחשי ביותר!

מנוע הרבה יותר שקט, רעידות נעלמו, שיוט נינוח במהירות יותר גבוהה וכו'.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מצד שני, רנו קנגו שהייתה לי לא עברה שום ניקוי פיח, ושום תוסף. אף פעם.

9 שנים ו 320.000 ק"מ, בגדול לא היה שום שינוי בפעולת המנוע לאורך זמן, לא בסחיבה, לא בעשן ולא בשום דבר אחר. צריכת שמן עלתה מ 0 בין טיפול לטיפול למשהו כמו ליטר ל 15.000 ק"מ בשנה האחרונה.

פורסם

נהגת בה יום יום, אז לא הרגשת בירידה בהספק.

היית עולה על קנגו חדשה והיית נכנס לשוק מההבדל בביצועים.

ברמה הפיזיקלית של חוזק חומרים, עוד לא קם המנוע (בנזין, דיזל, רוטורי) שיסע 320 אלף ק"מ וישמור על ההספק כביומו הראשון, זה מזכיר לי את השאלות בפיזיקה שמתחילות ב"ביקום מקביל בו אין חיכוך...".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

זהו, שגם אני חשבתי כך.

אבל מה אתה אומר על הבדיקה הפשוטה הבאה:

מהירות מירבית שנבדקה כמעט בכל עליה על כביש 6 הייתה ונשארה באיזור 138-140 קמ"ש והיא לא השתנתה עם צבירת קילומטרים.

פורסם
שטיפה עם חומר או רק מים?

האמת כל מה שאני עושה זה להקפיד להחליף נוזל קירור כל שנתיים למקורי וזהו,זה הוכיח את עצמו.

שטיפה עם מים, אין צורך בחומרים כימיים לפעולה הזו. המטרה היא לסלק את המים החומציים מהמערכת.

בכל מקרה, אני יכול לסכם את דעתי ולומר שדיזלים מודרניים קטנים לא יחזיקו כמו דיזלים כבדים ועצלנים של פעם.

בנוגע לטיפולים במערכת הדלק - מכונית שעוברת 200-300 אלף ק"מ בלי שום טיפול במערכת הדלק, סביר להניח שאחרי טיפול יסודי (ניקוי או הח' מזרקים) המנוע יחזיר לעצמו הרבה מאוד כח שאבד. אין סיכוי שמזרק שעובד 300 אלף ק"מ בלי שום ניקוי, יתן את אותה הספיקה ואותו הרסס כמו מזרק חדש או צעיר. הרסס הוא עניין קריטי הן במנועי בנזין והן במנועי דיזל. הכי טוב זה לעשות אינפוזיה של חומר ניקוי ישירות לחליל מזרקים, זה נותן תוצאות מדהימות (!).

בנושא מחירים של מזרקים:

בבנזין המזרקים מאוד זולים (מאות בודדות של שקלים) בעוד בדיזלים מודרניים מסילה משותפת, מדובר באלפיים-שלושת אלפים ליחידה (!!).

בנוגע לאינפוזיות וחומרי ניקוי:

אני הייתי עושה אינפוזיות למנועי דיזל 2.0HDI שהיו נכשלים בטסט, והם היו עוברים טסט מייד לאחר האינפוזיה כמו חדשים. כמו כן הייתי מבצע ניקוי מזרקים למכוניות עם מנועי בנזין (1.4, 1.6, 2.0) ובמכוניות שעברו הרבה קילומטרים - אחרי הניקוי היה שיפור משמעותי בתגובת המנוע.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

חברה אתם מפספסים נקודה חשובה, מי נוסע עם רכבי דיזל ומי נוסע עם בנזין ? נהגי מוניות נוסעים על דיזל ולכן יגעו לפעמים ל 500K ק"מ תוך 6 שנים.

מנועי בנזין משמשים בעיקר נהגם פרטיים, כדי להגיע ל 500K '"מ הוא צריך ליסוע לפחות 20 שנה.

זה הסיבה שאין הרבה מנועי בנזין עם ק"מ גבוה.

מניסיוני הקטן, ראו בחתימה רכבים שהיו לי, היחיד ששפך מנוע היה ההונדה בנזין אחרי 266K ק"מ אבל אציין שמהדיזלים נפרדתי כשהגיעו ל 220K ק"מ .

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)
היו בזמנו מוניות סובארו בנזין שהיו מחליפים להם מנוע ב 200 אלף וקצת

המתחרה היחידה שתקום לרכבי הדיזל זו הטויוטה פריוס, הרכב נכנס יותר ויותר לשוק המוניות, בשנים הבאות כשיסתובבו כאן פריוסים עם 400K נוכל לקבל קצת השוואה של עמידה בעומסים כבדים.

קשה לי להאמין שתתאפשר השוואה מול מנועי בנזין רגילים מהסיבה שלא יהיו רכבי בנזין שיגיעו לקילומטראז' עצום תוך נניח עד 10 שנים. רוב מנועי הבנזין סופם בגריטה בשיבה טובה עם 200K ק"מ.

לעניין הסוברו בנזין, קשה יהיה להשוות כי זה דגם ישן שהופסק הייצור שלו.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם

לפריוס מנוע בנזין לא רגיל, זה מנוע אטקינסון ולא אוטו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לפריוס מנוע בנזין לא רגיל, זה מנוע אטקינסון ולא אוטו.

אין לפריוס מנוע בנזין רגיל ? במה שונה המנוע בנזין של הפריוס ממנועי בנזין אחרים? אשמח לשמוע.

בכל אופן, מה שטענתי שרק מנועים שייכנסו לעבודה כמוניות "ייזכו" לבדיקה בעומסים כבדים ולהשוואה מול מנועי דיזל.

נוסע בפריוס 2008

• תוכן חדש...