Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלי, להזכירך, הטלטל הזה של הקאמינס יחיה עד קץ הדורות, אבל הוא והמסיביות של שאר המכלולים עולה בצריכת דלק יקרה, יקרה מאוד.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

איכות רוב הרכבים הפרטיים בירידה היום - אבל זו מגמה כללית (לפעמים בכוונה) שהייתי לוקח גם מעולם מכונות הכביסה.

אני יכול להעיד לגבי אבא שלי : בעליו הראשונים של וולוו מודל 69 (מנוע מנזין 2000 סמ"ק) . מכר אותה ב 354000 KM לבחור ערבי רק עקב אירוע מוחי (לא ראה צורך להחליף כל שלוש שנים).

המנוע היה מקורי ללא תקלות ונסע ללא דופי. הבעייה היא שהאוטו מסביבו הזדקן :הוחלף גיר , חורים וסימני חלודה ברצפת האוטו ובמסילות בגג,

פעם אחת כנף מהמאוורר הראשי ניתקה מהציר והיא עפה למעלה (במכה אדירה , השאירה חתך במכסה מנוע - מדחפי פלדה).

במהלך התקופה הוחלפו צינוריות ועוד מיני גומיות שהתייבשו.

אבל למעט התקלות האלה -המנוע היה אמין מאד (ושתיין כבד של דלק).

לדעתי פשוט לא משתלם היום להחזיק בנזין לנסועה גבוהה. מחיר הדלק. וגם כבר היה צריך לרוץ פעמיים בשנה לעשות טסט. לא כיף.

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
אולי זה המקום להוסיף- מדוע בעצם מנוע דיזל חסכוני יותר ממנוע בנזין?

יש שני הבדלים עיקריים, אחד מהם הולך ומצטמצם בשנים האחרונות, השני נשאר.

1. יחס דחיסה.

ההיבט השני הוא הרכב התערובת.

ההיבט השלישי הוא המאזן הקלורי, בעוד שליטר בנזין מכיל בתכו כ- 8,000 קלוריות, ליטר סולר מכיל 11,000 קלוריות - הבדל אנרגטי שיבוא לידי ביטוי בתחנת הדלק - שם ממלאים בליטרים ולא לפי קלוריות.
פורסם
תראה במוסכים מה קורה עם מנועי בנזין הזרקה ישירה (שהן מערכות מקבילות למסילה משותפת בדיזל) ותראה שכמות החרא שהם אוכלים היא עצומה (ברחתי בזמן מהמוסכים :D ). אני לא צריך להוסיף גם DSG ונראה עוד כמה שנים איך יגיבו הגירים הרציפים לתלאות החיים (נקווה לטוב).

למרות שכולם בדעה ש"עולם הרכב צועד קדימה בצעדי ענק ומתפתח במהירות", חידושים טכנולוגיים של ממש יוצאים רק פעם ב... ולוקח להם זמן להבשיל ולהגיע לרמת שימושיות ואמינות טובה.

אומנם מיצובישי הוציאו מכוניות עם הזרקה ישירה כבר בתחילת שנות ה 2000 (מנועי GDI) אבל עדיין מערכות אלו נמצעות בשלב פיתוח די התחלתי ולכן רמת האמינות לא משהו.

כנ"ל גיר רובוטי דו מצמדי שבסה"כ קיים רק 6-7 שנים. זה כלום.

לגיר אוטומטי פלנטרי לקח 20 שנה להגיע לרמת אמינות נסבלת, ואחר כך עוד 20 שנה עד שהוסיפו לו הילוך רביעי.

גם מערכות הזרקה רב נקודתית רגילה בדורות המוקדמים היו לא אמינות (פיז'ו 205GTI לדוגמה) והיום הן אמינות מאוד.

אני מעריך שעוד 10-15 שנה, במהדורה שלישית-רביעית גיר רובוטי יהפוך למשהו מאוד אמין. הזרקה ישירה גם.

פורסם

ובינתיים היצרנים מתגלחים ומתעשרים על חשבון הזקן של כולנו! :evil:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ללא ספק שהמנועי דיזל של פעם כמו שנת 2000-2003 הם הכי עמידים וטובים. יש לי רכב שעכשיו שלי שעבר במשפחה מדור לדור. פיג'ו 307 שנת 2002 דיזל,ידני. אבא שלי היה איתו בתור מונית ואז עבר לאחי ועכשיו הוא אצלי. עם 402 אלף קילומטר. בלי עין הרע הרכב סוס עבודה ועדיין המנוע לא נפתח. כמובן שעדיף לקנות דיזל אם רוצים לחסוך בכסף של הדלק.

peugeot 307 2002-> hyundai veloster 2012

פורסם

לדעתי אורך החיים נמדד בעיקר בזמן ולא בק"מ, יש לזכור שחצי אם לא יותר מתא המנוע מורכב מחומר שנקרא גומי ולו יש בלאי טבעי כתלות בזמן.

לדוגמא מערכת קירור ממוצעת של רכבים אירופיים, מתחילה לנבול לאחר 5 שנים +-. כנ"ל גם אטמים וצינורות גומי של מערכת היניקה/שימון, שיכולים להוביל לתערובת לא סטוכיומטרית ובלאי מוקדם.

זה לא משנה כרגע אם עסקינן בדיזל או בנזין, כשזרנוק גומי של מערכת הקירור ייפרץ הדבר יוביל להתחממות שתגרור אחריה טראומה כזאת או אחרת.

מן הסתם, אנשים שקונים דיזל יעברו הרבה יותר ק"מ ב5 שנים הראשונות של הרכב, בעקבות צריכת דלק עדיפה כפי שנאמר מעלה.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

לדוגמא מערכת קירור ממוצעת של רכבים אירופיים, מתחילה לנבול לאחר 5 שנים +-. כנ"ל גם אטמים וצינורות גומי של מערכת היניקה/שימון, שיכולים להוביל לתערובת לא סטוכיומטרית ובלאי מוקדם.

זה לא משנה כרגע אם עסקינן בדיזל או בנזין, כשזרנוק גומי של מערכת הקירור ייפרץ הדבר יוביל להתחממות שתגרור אחריה טראומה כזאת או אחרת.

מן הסתם, אנשים שקונים דיזל יעברו הרבה יותר ק"מ ב5 שנים הראשונות של הרכב, בעקבות צריכת דלק עדיפה כפי שנאמר מעלה.

לחלוטין לא מסכים עם המספר +\-5 שנים. מנסיוני, גם עם צרפתיות וגם עם יפאניות, צנרת מים מקורית החזיקה בלי בעיות מיוחדות 10 שנים או 200 אלף קמ בשקט.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אהלן איציק, מנקודה אישית אני יכול להעיד על הBMW שלי שצנרת המים העליונה שלה הוחלפה בעקבות נזילות שהתחילו לאחר 5 שנים. תוך שנה נאלצתי להחליף את כל הצנרת העליונה ואף תיעדתי את חלק מהפרויקטים בפורום. טמפ' העבודה של הרכב ד.א היא 105 מעלות. אני לא בעל רכב ממוצע ועל כן איתרתי את הנזילות בזמן והחלפתי את החלקים לפני הקטסטרופה. אבל תמיד שהייתי מגיע לקמור לקנות חלקים, הייתי רואה במוסך מכוניות משנת הייצור שלי עם אותה בעיית צנרת בדיוק.

בסביבה הקרובה שלי, אני יכול להעיד על יונדאי גטס, שברולט אביאו, סיטרואן C5 ועוד מגוון וואגיות, שבכולם צנרת המים התחילה לכשול לאחר 5 שנים. מדובר על רכבים מודרניים משנות ייצור 2006-8.

מאוד יכול להיות שהמכוניות הישנות יותר עבדו בטמפ' עבודה נמוכה יותר ומכאן שגם הלחצים במערכת היו נמוכים יותר. מן הסתם שיש גם יצרנים אמינים יותר ואמינים פחות, אבל כל הרכבים בסביבה הקרובה שלי סבלו מהבעיה הזאת בתקופה הנ"ל.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

לחץ העבודה במערכת הקירור ב-99 אחוז מהרכבים נע בין 1.0-1.5 בר ולא הודיעו לי במהלך ה-20 השנים האחרונות שהלחץ השתנה.

איזה כייף לי :)

פורסם

ב c5 דור שני היתה בעיה נקודתית של טרמוסטט חשמלי כושל שגרם ללחצים גבוהים ונזק לרדיאטור. היצרן חזר להתקין שם טרמוסטט פשוט של 206 ולהחליף רדיאטורים שכשלו. זו בעיה נקודתית שהיתה גם ב 407 מאותם המודלים והמנועים.

החזקתי בעבר מכוניות בנות 8 שנים ומעלה, בכולן צנרת מקורית ורדיאטור מקורי. אצל אחי נמצא הפרטנר hdi עם 300 אלף קמ וצנרת ורדיאטור מקוריים כמו חדשים. בקסארה החלפתי לראשונה צינור לרדיאטור חימום אחרי 198,000 קמ בן 9 שנים.

ברוב המכוניות הצנרת המקורית מחזיקה יותר מ 5 שנים, משמעותית יותר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אהלן מרק, קבל ספציפיקציה של מכסה הרדיאטור של הBMW שלי, נתוני היצרן מדברים על לחץ עבודה של שני BAR.

http://www.autopartoo.com/oem/swag/20929607.html

היי,

הלחץ שרשום על הפקק של הרדיאטור הינו לחץ הפתיחה והדבר לא מצביע על הלחץ השורר במערכת הקירור במצב עבודה תקין. שמתי לב שברוב רכבי BMW לחץ הפקק הינו 2 בר לעומת רוב הייצרנים שלחץ הפתיחה של הפקק נע בין 1.0-1.5 בר.

בדקתי בספרות הייצרן של VW ובכול הרכבים הפרטים לחץ הפתיחה הוא בסביבות 1.4-1.6 בר.

אינני יודע למה אצלך ברכב הצנרת מתבלה לאחר 5 שנים אך מנסיוני ברכבי קונצרן VAG וגם הרכב הנוכחי לאחר 8 שנים אין שום סימני בלאי על צנרת המים.

איזה כייף לי :)

פורסם
דיזלים (במיוחד ישנים כמו ה SDI) נוטים לפייח אחרי פרק זמן של כמה עשרות אלפי קילומטרים, וברכבים כאלה שמים תוסף לדלק שלרוב פותר את בעיית הפיח (דיזלים מתחילים לעשן בקלות אם המזרקים לא מרססים היטב את הסולר). בבנזין ובדיזל מדובר במערכות שעובדות בלחצים שונים לגמרי (דיזל ישן מול בנזין ישן) וגם התקלות שונות (בדיזלים ישנים יש לעיתים בעיות של EGR-ים שנסתמים, סעפות היניקה צוברות הררים של ליכלוך וכו' וכו').

איציק

אני אסטה מעט מנושא השרשור מכיוון שעניין הניקוי עלה לדיון...

נשמע שיש לך הבנה לא מעטה במנועי דיזל, האם אתה ממליץ לבצע אינפוזיה במנוע דיזל כמו שלי - SDI, וא"כ באיזו צורה?

פורסם

אני מחזיק sdi (שונים במהלך תקופה, התכנית ל tdi נגנזה עקב גניבה), פעם בחצי שנה שנה אני מוסיף מיכל פורטה על חצי מיכל סולר, לא סיפור, לא יקר, והרכב לא מפייח בכלל.

SCANSPEAK

• תוכן חדש...