Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקי, מנוע של טנק אברמס לא מנוע דיזל ולא מנוע בוכנה. זה מנוע טורבינה שמסוגל לעבוד על דלקים שונים/ עיקר בלאי שלו זה מניפות של קומפרסור כי הוא אוכל הרבה אבק. ראיתי סרט תעודה על טנק הזה, איך משפצים אותו, איך ניראה מנוע מפורק ומה הנזקים למניפות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לצורך העניין מכרתי לפני כשנתיים פולו קלאסיק SDI ידנית שעמדה על 400,000 ק"מ ביום המכירה.

היא הייתה שמורה מבחוץ ומבפנים והקונה הרציני הראשון שהגיע פשוט קנה אותה בלי שפתחתי לו את הרכב!

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
בוקי, מנוע של טנק אברמס לא מנוע דיזל ולא מנוע בוכנה. זה מנוע טורבינה שמסוגל לעבוד על דלקים שונים/ עיקר בלאי שלו זה מניפות של קומפרסור כי הוא אוכל הרבה אבק. ראיתי סרט תעודה על טנק הזה, איך משפצים אותו, איך ניראה מנוע מפורק ומה הנזקים למניפות.

כתבתי בהודעה הקודמת שאני לא מבין הרבה בנושא טנקים. אברהמס זה פשוט השם הראשון שנזכרתי בו.

בכל אופן לדעתי מה שכתבתי נכון גם למנועי דיזל רגילים של כלים מהסוג הזה, שאמורים לתת מקסימום ביצועים לתקופה קצרה בשדה הקרב, לנוע למרחקים קצרים באימונים ולא לתפור כבישים בינעירנים 20 שעות ביום.

ולכן, פחות שמים דגש על עמידות לאורך זמן.

פורסם
במנוע בנזין שעבר מעל ל 200K ק"מ הספק המנוע נמוך משמעותית מההספק המקורי, לעומת מנועי SDI שההספק בקילומטראז' גבוה - לא רחוק מההספק המקורי.

אתה נוגע ב"תוצאה" מסויימת אך בסעיף ה"סיבה" אתה מאשים את המנוע - וזה לא נכון.

אומנם יש מנועים שאחרי 200K ק"מ מרגישים חלשים ביחס לאיך שהם היו כאשר היו חדשים יותר ועם מעט קילומטרים - אבל הסיבה היא לא מנוע או בלאי מנוע חריג - הסיבה היא חוסר טיפול מוחלט במערכת הדלק.

זה לא תקף לכל מנועי הבנזין (כי לא בכולם יש את אותה מערכת הזרקת דלק) אבל יש בהחלט כמה שאצלם זה בולט יותר מאשר באחרים.

אני יכול להעיד שלפחות אצלי, אחרי מעל 220K ק"מ, שום מנוע בנזין לא מרגיש חלש או עייף - להפך. כל זאת הוא תוצר של טיפולים שהייתי עושה בעבר, אחת לשנה בממוצע, ומנקה את מערכת הדלק (אינג'קטורים) ישירות עם חומר ניקוי. אומנם כבר הרבה זמן לא היה לי פנאי לעשות את זה שוב, אך יש מכוניות שלאחר ניקוי כזה פשוט מרגישות אחרת לחלוטין (אם לא עשו את הניקוי מעולם) - ובמקרים שעושים כל שנה שנתיים, המערכת שומרת על מצב אופטימלי וגם אחרי 200K האוטו מרגיש שכוחו במותניו כאילו היה חדש.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא מסתמן שמנועי דיזל קטנים (2~ ליטרים ומטה) עמידים יותר מבנזין כשזה נוגע להזנחה ישראלית טיפוסית. בכדי לענות על השאלה של פותח השרשור צריך להריץ שני מנועים (בנזין ודיזל) בנפחים דומים ובתנאים אבסולוטיים, מה שלבטח לא מתקבל אצל בעל מקצוע ישראלי ממוצע, שכל זינוק שלו ברמזור מלווה במסך עשן מכובד.

פורסם

תקרא את תגובה 24.

אני מחזיק שני רכבים זהים, דיזל ובנזין.

הרכב שלי לא מלוקק, לא שמור בצורה קיצונית, ולא מעשן בדיוק כמו קודמיו.

SCANSPEAK

פורסם
כל זאת הוא תוצר של טיפולים שהייתי עושה בעבר, אחת לשנה בממוצע, ומנקה את מערכת הדלק (אינג'קטורים) ישירות עם חומר ניקוי. אומנם כבר הרבה זמן לא היה לי פנאי לעשות את זה שוב, אך יש מכוניות שלאחר ניקוי כזה פשוט מרגישות אחרת לחלוטין (אם לא עשו את הניקוי מעולם) - ובמקרים שעושים כל שנה שנתיים, המערכת שומרת על מצב אופטימלי וגם אחרי 200K האוטו מרגיש שכוחו במותניו כאילו היה חדש.

איציק

אתה יכול להמליץ לי איך לעשות ניקוי כזה או דומה?

האם תוספי סולר כמו Poladyne FCC2000 מומלצים?

כדאי לי בכלל להתעסק עם זה? צריך להחליף פילטר סולר אחרי?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
אתה נוגע ב"תוצאה" מסויימת אך בסעיף ה"סיבה" אתה מאשים את המנוע - וזה לא נכון.

איציק

הגיוני מאוד, מצד שני גם רוב מנועי הדיזל שהשוותי לא עברו בשנים האחרונות שום תחזוקה מונעת למעט שמנים ופילטרים באיכות גבוהה. ככה שההשוואה נכונה.

הערת אגב,

חבר שהחזיק בקורדובה (שהלכה לפני שבועיים לעולמה עקב תאונה), נהג לבצע אינפוזיה לעיתים מזומנות, ובאמת המנוע שלו עם 280K הרגיש נפלא, אחרי נהיגה מת"א-לצפון עם הקורדובה שיניתי את דעתי ורכשתי SDI. מצד שני בעלי מקצוע המליצו לי לא לבצע זאת. אז אני עדיין לא עשיתי את זה.

פורסם
אתה יכול להמליץ לי איך לעשות ניקוי כזה או דומה?

האם תוספי סולר כמו Poladyne FCC2000 מומלצים?

כדאי לי בכלל להתעסק עם זה? צריך להחליף פילטר סולר אחרי?

לא, אין צורך להחליף פילטר, וזו ממש לא התעסקות, על מיכל סולר מלא אני מוסיף forte בין פעם לפעמיים בשנה.

פילטר סולר אני מחליף פעם בשנה.

SCANSPEAK

פורסם

ואני עדיין מחכה לדוגמה לרכב בנזין בן 14 עם 375k שעדיין כוחותיו במותניו, את המקבילות עם הדיזלים רואים כל יום.

את הסאני שלי מכרתי עם מנוע מקורי עם (רק) 330K, ובהחלט כוחו של המנוע היה במותניו.

:turn-l:
פורסם
הגיוני מאוד, מצד שני גם רוב מנועי הדיזל שהשוותי לא עברו בשנים האחרונות שום תחזוקה מונעת למעט שמנים ופילטרים באיכות גבוהה. ככה שההשוואה נכונה.

הערת אגב,

חבר שהחזיק בקורדובה (שהלכה לפני שבועיים לעולמה עקב תאונה), נהג לבצע אינפוזיה לעיתים מזומנות, ובאמת המנוע שלו עם 280K הרגיש נפלא, אחרי נהיגה מת"א-לצפון עם הקורדובה שיניתי את דעתי ורכשתי SDI. מצד שני בעלי מקצוע המליצו לי לא לבצע זאת. אז אני עדיין לא עשיתי את זה.

בשנים האחרונות, גם דיזל וגם בנזין עוברים תיקונים (או תחזוקה, קרי: תוסף לדלק) כאלה ואחרים שקשורים במערכת הדלק, הודות לחקיקה שקובעת אי אילו תקנים עבור זיהום אויר - ולא כל הרכבים עומדים בזה. בשנים האחרונות שעבדתי במוסך, טיפלתי גם בדגמי ה 2.0HDI ועשיתי להם אינפוזיה כבר בטווח של 180-200 אלף ק"מ עקב כשל ברמות פיח בזמן בדיקת רישוי שנתי (שם בודקים את הרכבים בפול גז).

דיזלים בכלל תמיד היו צריכים תחזוקות כאלה ואחרות במערכת, גם הישנים. רמות הפיח שם לא היו מאפשרות לשום כלי רכב כמעט לעבור מרחקים של 200-300 אלף קמ בלי ניקוי או טיפול. בשנים האחרונות (עד לרמות תקינה מסויימות שאיפשרו ליצרנים להמשיך לייצר כאלה מערכות) יצאו לאויר העולם דיזלים עם טכנולוגיה ישנה עם שילוב של בקרה אלקטרונית כמעט מלאה ושיפור באיכות המזרקים עצמם. אפשר למצוא פה ושם מכוניות שבאמת לא צריכות שום טיפול במערכת הדלק ונוסעות יפה מרחקים של 200-300 אלף בלי ניקוי.

דיזלים (במיוחד ישנים כמו ה SDI) נוטים לפייח אחרי פרק זמן של כמה עשרות אלפי קילומטרים, וברכבים כאלה שמים תוסף לדלק שלרוב פותר את בעיית הפיח (דיזלים מתחילים לעשן בקלות אם המזרקים לא מרססים היטב את הסולר). בבנזין ובדיזל מדובר במערכות שעובדות בלחצים שונים לגמרי (דיזל ישן מול בנזין ישן) וגם התקלות שונות (בדיזלים ישנים יש לעיתים בעיות של EGR-ים שנסתמים, סעפות היניקה צוברות הררים של ליכלוך וכו' וכו').

בנוגע לנושא הספציפי, אפשר לומר שמנוע בנזין אחרי 200K מרגיש יותר "עייף" ממה שהיה בהתחלה, אבל בטיפול קצר מאוד שאורך במוסך לא יותר משעה-שעתיים כולל כל הפרוצדורה מסביב, המערכת יכולה לעבור ניקוי יסודי שיחזיר למנוע את כוחו.

לכן, כ"מנוע" - הבנזין שומר על רמת בלאי מצויינת גם אחרי 200K ק"מ. עם קצת טיפול ותחזוקה גם מערכת הדלק תצטרף לחגיגה ותשלים את העובדה שהמנוע עדיין חזק וטוב.

בדיזלים - לעומת זאת - אתה מגיע לרף מסויים של קילומטרים שמתחיל להיות מורגש בעיקר ברעש שונה של המנוע. אם בהתחלה המנוע היה שקט, אחרי פרק זמן מסויים של עבודה אתה מרגיש רמת רעש אחרת. זה אולי לא נכון בכל סוגי המנועים הקיימים, אבל קיים בהחלט כמעט ברובם. כאן דווקא אין דרך חזרה ולרוב מדובר בבלאי "מנוע".

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אולי זה המקום להוסיף- מדוע בעצם מנוע דיזל חסכוני יותר ממנוע בנזין?

יש שני הבדלים עיקריים, אחד מהם הולך ומצטמצם בשנים האחרונות, השני נשאר.

1. יחס דחיסה. כידוע, ככל שיחס דחיסה יותר גבוה, כך נצילות הצנוע גדולה יותר.

בבנזין יחס דחיסה מקסימלי למכוניות סטנדרטיות הוא באיזור 1 ל 12. מעל זה כבר מתחילה תופעת דטונציה (מנוע מצלצל).

דיזל אטמוספרי יכול לעבוד ביחס דחיסה של 1 ל 23, וטורבו דיזל - 1 ל 18, וזה יתרון גדול.

ההיבט השני הוא הרכב התערובת. מנוע בנזין פועל על יחסי אוויר/דלק נתונים (האופטימלי הוא 1 ל 14.7) ואפשר לשחק בהם בתחום מאוד קטן.

דיזל לא תלוי ביחס מסויים של אוויר/דלק, אפשר להקטין את כמות הדלק בסרק ולהגדיל בהאצה. שליטה בסל"ד ובהספק בדיזל מתבצעת על ידי שינוי כמות דלק ולא על ידי שינוי כמות אוויר כמו בבנזין.

מנועי בנזין הזרקה ישיירה פועלים כבר באופן דומה לדיזל (שליטה בהספק על ידי שינוי כמות דלק ולא על ידי מצערת) וגם מאפשרים להגיע לתערובת עניה מאוד.

כך שהיתרון הזה של דיזל קצת נעלם.

היתרון ביחס דחיסה כאמור נשאר.

פורסם

כך שהיתרון הזה של דיזל קצת נעלם.

היתרון ביחס דחיסה כאמור נשאר.

"קצת" אמרת.

בדיזלים יש כיום הרבה מאוד ניסיון עם מערכות מסילה משותפת, וזה ההבדל בדיוק בין מוצר טוב למוצר בוסר. תראה במוסכים מה קורה עם מנועי בנזין הזרקה ישירה (שהן מערכות מקבילות למסילה משותפת בדיזל) ותראה שכמות החרא שהם אוכלים היא עצומה (ברחתי בזמן מהמוסכים :D ). אני לא צריך להוסיף גם DSG ונראה עוד כמה שנים איך יגיבו הגירים הרציפים לתלאות החיים (נקווה לטוב).

בנוסף, פעם אמרו משהו על הערך הקלורי של סולר ביחס לבנזין, כמדומני נאמר שסולר מכיל ערך קלורי גבוה יותר ולכן הוא גם חסכוני יותר.

מה שיפה במנועי דיזל זה שיש להם גם אופי וכיום הם מספיק בשלים בשביל לספק חווית נהיגה טובה. בצד המצער בכל העניין - אורך החיים שלהם ביחס לבהמות המגודלות של פעם, קצר יותר.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...