Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פחח לשיפוץ

chen green
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סוף סוף הצלחתי לשים יד על חלקי הפח החסרים על מנת לשפץ את ה NSU 1200 שלי (חיפוש של 13 שנה)

יש לי 2 שילדות של רכב. המקורית במצב לא ממש טוב עם די הרבה חלודה ועיקום רציני במסגרת החלון הקידמי השניה במצב סביר אבל ללא רשוי.

איך הכי נכון להציג לפחח את המצב? הרי לא הגיוני לגרור אל כל פחח את שני הרכבים כדי שיוכל להתרשם מהמצב ולתת הצעת מחיר.

האם פחח יכול לתת הצעת מחיר סופית על סמך תמונות בלבד? האם מקובל להביא לפחח הנבחר את שתי השלדות והוא מעביר במקרה הצורך חלקים בהלך הפחחות או שאני ציריך לפרק חלקים על פי דרישה ולהביא איליו?

אני אשמח להמלצה על פחח טוב באיזור המרכז הכוונה שלי היא לבצע פחחות חלקית בלבד ולהחזיר את הרכב לכביש מיתוך ידיעה ברורה שבעוד כמה שנים אני אאלץ לבצע פחחות שוב יותר יסודית

תודה מראש על העזרה

חן

NSU.jpg

NSU1.jpg

פורסם
סוף סוף הצלחתי לשים יד על חלקי הפח החסרים על מנת לשפץ את ה NSU 1200 שלי (חיפוש של 13 שנה)

יש לי 2 שילדות של רכב. המקורית במצב לא ממש טוב עם די הרבה חלודה ועיקום רציני במסגרת החלון הקידמי השניה במצב סביר אבל ללא רשוי.

איך הכי נכון להציג לפחח את המצב? הרי לא הגיוני לגרור אל כל פחח את שני הרכבים כדי שיוכל להתרשם מהמצב ולתת הצעת מחיר.

האם פחח יכול לתת הצעת מחיר סופית על סמך תמונות בלבד? האם מקובל להביא לפחח הנבחר את שתי השלדות והוא מעביר במקרה הצורך חלקים בהלך הפחחות או שאני ציריך לפרק חלקים על פי דרישה ולהביא איליו?

אני אשמח להמלצה על פחח טוב באיזור המרכז הכוונה שלי היא לבצע פחחות חלקית בלבד ולהחזיר את הרכב לכביש מיתוך ידיעה ברורה שבעוד כמה שנים אני אאלץ לבצע פחחות שוב יותר יסודית

תודה מראש על העזרה

חן

חן

תראה, לא היה פשוט להבין מה אתה מנסה לעשות...אבל אחרי קריאה פעמיים אני מקווה שהצלחתי :-P

בעיקרון אתה כמובן יכול להראות לפחח תמונות ולבקש ממנו הצעת מחיר, אבל לאחר שהוא ראה ומוכן לעשות את זה קח אותו אליך ותראה לו בדיוק מה יש ומה אתה רוצה, אחרת מישהו לא יבין בדיוק מה קורה פה ומה השני רוצה, וזה יכאב, לפחות בכיס. ממליץ בחום רב, כאספן, כעו"ד וכאדם הגיוני (בדרך כלל...) לא לגרור שום דבר לאף אחד לפני שהכל סגור, תפור, ואם אפשר גם מתועד.

מבחינת מה מומלץ לעשות, אני חושב שזו תהיה טעות גדולה לעשות חצי עבודה במקרה הזה. קודם כל חצי עבודה הורסת יותר ממה שהיא מתקנת, וחוץ מזה ממילא הכל מפורק. מה תעשה, תפרק הכל שוב, תעשה שוב עבודה (כפול כסף...) על חומר ועבודה שכבר נעשתה? לא מומלץ. מאוד לא.

קשה לראות מה מצב החלודה בזו שיש לה רשיונות אבל העיקום במסגרת החלון נראה כמעט חסר משמעות במסגרת העבודה שיש לעשות.

ממה שאתה שואל נראה לי שאתה מחפש עבודה בתקציב מינימלי, שזה בסדר גמור - כולם מחפשים את זה, אבל אתה מנסה לקצר דרכים או לעשות דברים שלא נכון לעשות ורק יהרסו לך בסופו של דבר. זה קצת כמו קנייה או שיפוץ בית: תגדיר תקציב, תראה האם אפשר לעשות בו עבודה סבירה לפחות, ואם לא, תחכה ותנסה להגיע לתקציב שיאפשר לעשות עבודה נכונה.

בהצלחה

פורסם
חן

תראה, לא היה פשוט להבין מה אתה מנסה לעשות...אבל אחרי קריאה פעמיים אני מקווה שהצלחתי :-P

בעיקרון אתה כמובן יכול להראות לפחח תמונות ולבקש ממנו הצעת מחיר, אבל לאחר שהוא ראה ומוכן לעשות את זה קח אותו אליך ותראה לו בדיוק מה יש ומה אתה רוצה, אחרת מישהו לא יבין בדיוק מה קורה פה ומה השני רוצה, וזה יכאב, לפחות בכיס. ממליץ בחום רב, כאספן, כעו"ד וכאדם הגיוני (בדרך כלל...) לא לגרור שום דבר לאף אחד לפני שהכל סגור, תפור, ואם אפשר גם מתועד.

מבחינת מה מומלץ לעשות, אני חושב שזו תהיה טעות גדולה לעשות חצי עבודה במקרה הזה. קודם כל חצי עבודה הורסת יותר ממה שהיא מתקנת, וחוץ מזה ממילא הכל מפורק. מה תעשה, תפרק הכל שוב, תעשה שוב עבודה (כפול כסף...) על חומר ועבודה שכבר נעשתה? לא מומלץ. מאוד לא.

קשה לראות מה מצב החלודה בזו שיש לה רשיונות אבל העיקום במסגרת החלון נראה כמעט חסר משמעות במסגרת העבודה שיש לעשות.

ממה שאתה שואל נראה לי שאתה מחפש עבודה בתקציב מינימלי, שזה בסדר גמור - כולם מחפשים את זה, אבל אתה מנסה לקצר דרכים או לעשות דברים שלא נכון לעשות ורק יהרסו לך בסופו של דבר. זה קצת כמו קנייה או שיפוץ בית: תגדיר תקציב, תראה האם אפשר לעשות בו עבודה סבירה לפחות, ואם לא, תחכה ותנסה להגיע לתקציב שיאפשר לעשות עבודה נכונה.

בהצלחה

תודה על התשובה המפורטת:)

בהחלט הבנת נכון שאני מנסה לבין את התהליך (פעם ראשונה) האם מנסיונך פחח יהיה מוכן להגיע אלי לראות את האוטו בלי שהתחייבתי לעשות אצלו את העבודה?

אני מבין שלא מומלץ לעשות עבודה חלקית אבל בסוף הכל עניין של תקציב. מה סדר הגודל של עלות פחחות סבירה לרכב בסדר גודל הזה? משום מה כולם מסתירים כמה שילמו ואפילו איפה בוצעה הפחחות:)

שוב תודה על העיצות

פורסם

אני ראיתי את הודעתך רק היום בצהריים וכולי תקווה לראות NSU 1200 על הכבישים (ואם אפשר גם לשמוע אז בכלל :-D)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אם אתה לא גר במקום מאוד פרפיריילי (הייתי עדין בניסוח) קח כמה המלצות על פחחים מהאיזור ותשאל אותם אם הם מוכנים להגיע אליך. נראה לי פייר להציע להם משהו עבור הספיישל אליך- משהו סמלי.

תעשה חשבון פשוט כמה יעלה להעמיס את שתי החתיכות על גרר לפחח באיזור, בכל מקרה, לא נראה לי שאף בעל מקצוע היה מוכן לתת הצעת מחיר על תמונות בלבד.

יש משהו בלחוש את החומר, לדעת לחפש את הבעיות...

ולטובתך ברגע שרואים רכב אספנות מתאהבים ואולי מורידים במחיר כי זו מצווה להעלות רכב כזה לכביש!

בהצלחה.

תיקון העולם פרושו תיקון החינוך

מיני אוסטין HLE 83

פורסם

אני גר בשרון ואני לא מצליח לקבל המלצות מאף אחד על פחחים באיזור כאילו שזה סוד מקצועי :)

בכל מקרה ברור לי שאם הוא בא עד אלי ובסוף לא עושה את העבודה הוא צריך לקבל על זה משהו.

תודה

חן

פורסם

אין לי המלצה ספציפית עבורך (גם אני מחפש..) אבל לפי התיאור הייתי מנסה את ישראל ג'נח ליד קדומים. הוא אחלה בנאדם, ממה שהכרתי הגון וישר מאוד, והוא עושה עבודות במחיר מינימלי עד כמה שפחחות יכולה להיות מינימלית. קח בחשבון שתצטרך להגדיר לו בדיוק מה אתה רוצה כי הוא מתאים את איכות העבודה למה שמבקשים ממנו. הוא יכול לעשות עבודה זולה מאוד אבל היא תהיה פשוטה מאוד, והוא יכול לעשות עבודה מושקעת בהרבה והסכום יהיה בהתאם. באיזור השרון יש לא מעט בני דוד, השמועות טוענות שחלקם עושים עבודות מצוינות אבל יש לזה חסרון גדול - הפיקוח על העבודה, ובמיוחד אם אתה לא מקצוען, ישיאר פתחים להמון קומבניות...אגב, מה בקשר למכאניקה? גם שם מן הסתם צריך עבודה ואז שווה לתכנן את השיפוץ בהתאם כדי שלא תהיה עבודה כפולה.

• תוכן חדש...