Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4522 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים

2 שאלות:

א. כל בוקר כאשר אני מניע נדלקת המנורת חום מנוע (מנורה כחולה) המצביעה שהמנוע איננו מספיק חם, אם אני ממתין 3 דקות לפני שאני מתחיל לנסוע היא נעלמת. האם באמת הכרחי לחכות ברכב מונע ולא לזוז עד שהמנורה נכבית?

ב. הייתי אצל מוסכניק שבדק את איזור הפיה של שמן המנוע והראה לי שיש שם בוץ, הוא אמר שזה בגלל שבטיפולים הקודמים לא השתמשו בשמן חצי סינטטי איכותי ושאם אני אמשיך כך עלול להגרם נזק למנוע, האם הדבר נכון?

תודה לכם

פורסם

א. אין שום צורך להמתין עד שהנורה תכבה, היא תכבה מעצמה לאחר כמה דקות נסיעה. הנורה הזו מציינת שטמפ' נוזל הקירור נמוכה ובתכל'ס אלוהים יודע למה זה אמור לעניין את הנהג.

ב. בוץ או בוצה בשפת המוסכים היא תופעה שנגרמת בשל הארכת מרווחי טיפולים ושימוש בשמן מנוע זול ו/או שאינו בתקן ו/או מסנני שמן לא מקוריים. אין קשר לסוג בסיס השמן (מינרלי, חצי סינטטי או סינטטי מלא) ומומלץ להיצמד להנחיות היצרן בכל הנוגע לצמיגות ולתקן.

אני הייתי עובר לשמן מנוע סינטטי מלא בצמיגות 5W30 בתקן SL ומעלה. לאחר 5,000 ק"מ הייתי מבצע החלפת שמנים נוספת וחוזר לשגרת טיפולים רגילה, כל 15,000 ק"מ או שנה לפי המוקדם מבין השניים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שלום

כשהנורה הכחולה כובית זה סימן שהמנוע הגיע לטמפ. העבודה שלו, אין צורך לחכות שהיא תכבה, אפשר להתחיל בנסיעה גם כשהיא דולקת.

זוהי התנהגות נורמלית ואין לך מה לחשוש.

בענין השמן, תופעה נפוצה של הווצרות בוצה בתוך אגן השמן הגורמת לסתימת רשתית היניקה של המשאבה ועלולה לגרום נזק למנוע. אם הרכב הזה

חדש אצלך באמת כדאי לבצע פלאש מנוע והחלפת שמן ומסנן. השמן הנכון לפי הוראות היצרן הוא5w30 סינטטי מלא.

השתמש בשמן משובח ,אצלינו משתמשים בשמן של valvoline ובמסנן שמן מקורי.

החלף שמן ומסנן אחת לשנה או כל 15000 ק"מ.

• תוכן חדש...