Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני רוצה לחבר את השסתום וואקום שמפעיל את המגביר טורים כך שהוא יופעל בעת הפעלת המדחס ובנוסף לכך להשתמש בו גם כמו צ'וק חשמלי כלומר, להפעיל אותו ללא קשר למדחס על ידי לחיצת כפתור.. האם מישהו יודע להסביר לי או אולי אפילו לסרטט לי איך אני מחבר את זה כך שכשאני מפעיל את זה על ידי הכפתור שלא יעבור לי זרם שיפעיל את המדחס? איך אני מחבר את הדיודות ובאיזה דיודות אני צריך להשתמש?

תודה מראש

פורסם (נערך)

שלום רב !

אתה מנסה סתם לסבך את עצמך.

באיזה רכב מדובר ובאיזה שנת יצור, רכב מוזרק או קרבורטור?

ברכב קרבורטור מגביר הטורים רק יגביר טורים, ולא ישמש בתור צוק חשמלי.

בממידה והקרבוןרטור בעל צוק ידני, אינך זקוק כלל למגביר טורים.

במידה והצוק חשמלי, גם אינך זקוק להגברת טורים.

מכאן אתה למד, שמחסוןר מצידך בפרטים רלוונטים, כמו בסוג הרכב המדובר , מוזרק או קרבורטור, ו איזה סוג קרבורטור ווהמטרה של הגברת הטורים, מקשים על חברי הפורום לענות לך ולעזור לך.

להבא ספק את כל הפרטים הרלבנטים, גם אם מדובר בחללית האמורה לטוס לירח.

עריכה:

מהשרשור הבא אני למד, שמדובר בפזו 205 שעבר הסבה לGTC :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?509498-הורדת-לחץ-דלק-(פיז-ו-205-GTI-שעברה-הסבה-ל-GTC)&p=4174572#post4174572

אי לכך אנא פרט האם קיים כבל צוק ברכב שתפקידו להפעיל את הצוק להעשיר בכך את התערובת ולהגביר סלד, בעת התנעת מנוע קר ?

רצוי שתלווה את תשובתך, בתמונות תא המנוע ובתקריב על שני הקרבורטורים המורכבים ברכב, על מנת לחפש לך פתרון כיצד לעשות זאת, ללא שימוש במגבר טורים.

בברכה

צביקה

עריכה אחרונה על ידי צביקה.

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מדובר בגולף מנוע KR עם 2 קרבורטורים כפולים הצ'וק בקרבורטורים מבוטל ואני לא רוצה להתעסק איתו בכלל... המטרה של מגביר הטורים היא גם להפעלת המזגן וגם כשהאוטו קר שאוכל להפעיל אותו בלחיצת כפתור והוא בעצם כאילו יתן גז במקום שאני יחזיק את הדוושה...

השאלה איך אני מפעיל את השסתום שמעביר וואקום לדיאפרגמה כך שכשאני יפעיל אותו על ידי הכפתור שהמתח לא יעבור גם למדחס28012014159.jpg

פורסם

שלום רב !

אתה עושה לעצמך חיים קשים !

אינני מבין ומתמחה אלקטרוניקה ובחשמל רכב, אך למיטב הבנתי, אינך יכול לרקוד על שני חתונות, גם להשתמש במגביר טורים, בעת שימוש במזגן, וגם ללא מזגן, לשם הגבהת טורים במנוע קר(וגם מיותר)\ אלא אם תרכיב שסתום וואקום חד כווני נוסף עם מתג הפעלה בנפרד בלוח השעונים.

כפי שציינתי כבר בסוגרים גם הדבר מיותר, משום שחמום המנוע בעזרת סלד גבוה מיותר , ולא תורם דבר.

בקרבורטורים מתמונה יש לכל אחד מהם מערכת צוק לכל קרבורטור בנפרד, שבעזרת כבל צוק אונברסלי, המחובר לדשבורד, ניתן לשלוט על הצוק, ולספק תערובת עשירה, וסלד מעט גבוה, בעת התנעת מנוע קר, לכן הרמת סלד בעזרת מגבר טורים מיותרת ואינה נחוצה לדעתי, הבלתי מיייבת.

בברכה

צביקה

פורסם

קודם כל תודה על ההתיחחסות...

למה אתה אומר שמיותר להגביהה טורים במנוע קר? המטרה היא שהוא יעבוד עד שיתחמם ולא יתכבה אפילו אם הפעולה של הצ'וק היא שונה....

פורסם (נערך)

שלום רב !

מה שברור לי, שאינך יודע את תפקיד הצוק, ואת הצורך אם בכלל ,לחמם מנוע.

ראשית אין צורך לחמם מנוע, בכל מצב ,גם במנוע קר.

במנוע קרבורטור, שימוש בצוק(משנק) , משמש כמטרה להעשיר את תערובת הדלק, ובד בבד, להגביה את הסלד במקצת, משום שמנוע קר ,עשוי ממתכת(לרוב מאלומיניום), אשר מתכווצת בקור ומתפשטת בחום, כמו גוף האדם, גם למנוע יש נשמה , ושמן זורם במנוע , במקום דם, על מנת לשמן ולסכך את החלקים הנעים במנוע בפעולה, כגון בוכנות, גל זיזים וגל ארכובה, ושסתומים, במנוע קר, הרצת המנוע בסלד גבוה, כאשר חלקי המתכת , עוברים חיכוך, מתבקש שיעשו בהדרגה , כמו כשגוף האדם, כאש הוא קם מהמיטה, הוא מתמתח תחילה, נותן לדם לזרום ,ולהגיע לכל העורקים והוורידים שעדיין מכווצים, וכדי למנוע סחרוחרת וליחץ דם גבוה, יש לעשות זאת במתינות ובהדרגה.

מטרת הצוק להעשיר תערובת ,והגבהת הסלד,כדי למנוע רעידות במנוע קר, עד שטמפרטורת המנוע תעלה, גם בהדרגה.

חימום המנוע במקום עלי ידי אמצאי מכני(מגביר טורים), או משחק עם דוושת התאוצה ברגל, על מנת לחמם את המנוע, גורם לו בלאי עצום, עדיף להשתמש בהעשרה קלה של התערובת, למינימום זמן, וזאת תוך כדי תךנועה של הרכב, כלומר בנסיעה איטית ומתונה בהילוך נמוך.

תוך שני דקות מההתנעה מקסימום, יש וחובה לנטרל את הצוק לגמרי, ולהגביר את קצב הנסיעה, בהתאם לצורך.

ברכב מוזרק, מנוע הצעדים מגביה את הסלד, ומחשב הרכב , מורה למזרק להשיר את התערובת בהתאם לטמפרטורת המנוע, וההעשרה קטנה עם התחממות המנוע.

בשני סוגי הזנת הדלק, אין צורך , וגם מיותר, ואפילו מזיק, לחמם את המנוע בסרק, ולא תוך כדי נסיעה.

בברכה

צביקה

עריכה אחרונה על ידי צביקה.

פורסם

תודה על ההסבר... טוב ללמוד דברים חדשים:-D

אבל עדיין לא ברור לי משהו קטן.. למה עדיף לנסוע עם האוטו כשהוא קר נניח על 1500 - 2000 סל"ד מאשר לעמוד במקום על אותו סל"ד? מה ההבדל בין שתי האופציות מבחינת הבלאי על המנוע?

פורסם (נערך)

על מנת לדעת אלו דיודות אתה צריך יש לך צורך לדעת מהו זרם ההפעלה של השסתום. בהנחה שזרם ההפעלה קטן מאמפר אחד דיודות של וואט אחד ומעלה יספיקו לך.

אם הפיקוד של השסתום הוא פלוס והמינוס קבוע הרכב דיודה אחת על קו הפלוס. אם אינך יודע לבדוק כיווניות של דיודה פשוט תראה אם השסתום עובד לאחר התקנת הדיודה. אם לא, החלף את הכיוון שלה.

את הדיודה השנייה אתה מחבר באותו כיוון אבל מתחבר רק בצידה האחד לקו שבין הדיודה הראשונה והשסתום.

את הצד השני של הדיודה השניה אתה מחבר למפסק, לנתיך ולפלוס אחרי סוויץ'.

עריכה אחרונה על ידי חנן-ג'יפולוג
פורסם
תודה על ההסבר... טוב ללמוד דברים חדשים:-D

אבל עדיין לא ברור לי משהו קטן.. למה עדיף לנסוע עם האוטו כשהוא קר נניח על 1500 - 2000 סל"ד מאשר לעמוד במקום על אותו סל"ד? מה ההבדל בין שתי האופציות מבחינת הבלאי על המנוע?

המנוע מגיע לטמפרטורת עבודה בריאה הרבה יותר מהר כשהוא תחת עומס, בנסיעה.

• תוכן חדש...