Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4527 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין מה לעשות, על עצלנות משלמים. גם במחיר קניה גבוה יותר, גם בצריכת דלק גדולה יותר באוטומטי פלנטרי וכפי שאתה רואה גם במחירי תחזוקה גבוהים יותר באוטומטי-רובוטי.

איציק הסביר בשירשור של מצמד ב 107, מדוע זה קורה.

בכל מקרה, יש רכבים שהמצמד מחזיק יותר, לכיוון 100-150 אלף ק"מ.

אבל ברכב ידני בשימוש נכון אפשר לעבור גם 300-400 אלף ק"מ על אותו מצמד ולדעתי שום גיר רובוטי לא יגיע לזה ללא החלפת מצמד.

פורסם

שלום,

אפשר בבקשה קישור להסבר של איציק לגבי הגיר הרובוטי של פיגו 107.

תודה.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

אהה הבנתי, חשבתי שיש שרשור שלו יותר מפורט עם הסברים.

תודה בכל מקרה.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם
התכוונתי להסבר בשירשור שלך.

הרובוט מחזיק "חצי קלאץ" והרכב גולש קדימה בעזיבת בלם.

זה לא מאפיין את כל התיבות הרובוטיות החד-מצמדיות. בתיבות הרובוטיות החד-מצמדיות הבאות המצמד משתלב אך ורק ברגע שבו הנהג מתחיל ללחוץ על המצערת:

• סלספיד - אלפא רומיאו
  • דואלוג'יק - פיאט ואבארט
  • סנסודרייב - סיטרואן
  • איזיטרוניק - אופל
  • התיבה הרובוטית שקיימת במסחריות הקלות ובמשאיות הכבדות של מרצדס
  • SMG - BMW (נדמה לי)

באופן אישי: הבראבו שלי כרגע עם 132K ק"מ והמצמד עודנו מקורי ותקין לחלוטין.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כן, זה ברור.

דיברנו ספציפית על תיבה של פיז'ו 107.

אבל בכל מקרה, לדעתי גם בתיבות שציינת הרובוט שוחק את הקלאץ' יותר מאשר נהג מיומן שנוהג על רכב ידני.

פורסם

כנראה שהיפאנים רצו לתת ללקוחות שלהם את ההרגשה המקסימלית שמדובר בתיבה אוטומטית "רגילה" אבל זה בא על חשבון שחיקה מאוד גבוהה למצמד.

מעניין למה בקורולה\אוריס הרובוטיות הם לא עשו את זה :-P

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

הם עשו את זה "בעקיפין" בקורולה הרובוטית ותכנתו את המחשב שהקלאץ' "ינשוך" בעזיבת גז והמכונית תזחל קדימה אפילו אם היא בעלייה.

אבל ברכב ידני בשימוש נכון אפשר לעבור גם 300-400 אלף ק"מ על אותו מצמד ולדעתי שום גיר רובוטי לא יגיע לזה ללא החלפת מצמד.

מוסכניק של טויוטה במורשה יבואן אמר לי שאף רכב עם גיר רובוטי שהוא ראה לא הצליח להגיע ל100 אלף :evil: פשוט הזוי שכל 3-4 שנים צריך להחליף קלאץ' :shock:

אגב, מנצל"ש ברשותכם.

כשהייתי במוסך יבואן טויוטה להחלפת שמן גיר, הייתי מעוניין באיפוס קלאץ' דרך סקנר (כמו כל שנה שאני מבצע). המוסכניק אמר לי שלא מומלץ כי זה יכול לדפוק את הקלאץ' מוקדם מהצפוי, בגלל ש"יש לך כבר חופש במזלג" ולימוד מחדש של מיקום הקלאץ' יכול לגרום לשחיקה מוגברת עקב החופש, ואפשר למשוך עם הקלאץ' הנוכחי (שעבר כבר 60 אלף) עד שיהיה צורך להחליפו. עקב דבריו, החלטתי לא לבצע את האיפוס הנ"ל. האם הוא צודק?

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם

היי מתן, כמו שכבר רשמתי לך בפרטי, אם מבצעים איפוס מזלג והבאתו למצב 0 לפני ביצוע כיול ולימוד מחדש אז לא צריכה להיות שום בעיה לבצע כיול ולימוד מחדש מה שבעצם יעניק לך נסיעה חלקה ללא החלקות עוד X קילומטרים עד שהקלאץ ימות לגמרי. במידה ולא עושים את מה שכתבתי אז המכונאי מטויוטה צודק וזה רק יגרום לבעיות.

אם אתה הולך להשתמש בתוכנה שדיברתי עליה אז אין לך מה לדאוג יש שם את האופציה לביצוע כיול ולימוד וכמובן לפני הכל התוכנה תדרוש ממך לבצע כיול למזלג והבאתו למצב 0 בעזרתה.

פורסם

נראה לי שזה קצת מוגזם, אני מכיר המון בעלי רכבים כאלו היו בעיות במחשבים הראשונים שיצאו שגמרו את הקלאץ אבל במחשבים החדשים הקלאץ עובד בסדר גמור, כמה שאני יודע עד לפחות 160 אלף.

בכל מקרה אני מניח שיש מוסכים לא מרכזיים שלמדו כבר לעשות את ההחלפה, מי שמכיר שישתף לטובת בעלי הרכבים הללו, (כמוני) שביום שנצטרך תהיה רשימה של אנשי מקצוע.

• תוכן חדש...